Namaz kıldıktan sonra kendimi neden mutsuz hissediyorum ?

selam,

Benim kafama taktığım birşey var :

Namaz kıldıktan sonra kendimi mutsuz ve huzursuz hissediyorum :(

Neden öyle olduğunu hiç bilmiyorum .

Eskiden her vakitte zamanım olduğunda namazımı kılardım (19 yaşındaydım ) ama o zaman da kıldıktan sonra kendimi mutsuz hissederdim ve o yüzden zaman gittikçe daha da az kılıyordum . Şimdi artık haftada en fazla 10 kez kılıyorum ve böyle devam giderse o zaman belki 2 ya da 3 ay sonra namazı tamamıyla bırakacağımı zanediyorum :/ .Özellikle cuma namazına camiide kıldıktan sonra kendimi çok mutuz hissediyorum . Onun için artık bütün namazları kendi evimde kılıyorum(cuma namazından hariç). Namazdan sonra mutsuz olmam neredeyse her zaman öyle idi . Galiba 10 ya da 11 yaşında olduğumda başladı . O zamanlarda birşeyi çok iyi hatırlıyorum : Babamla cuma namazlarından eve geldiğimizde hemen bir huzursuzluk hissediliyordu (acaba neden ? ). Neyse sonra dediğim gibi 19 yaşına vardığımda iyicene namaz kılmaya başladım fakat kendimi daha hala kıldıktan sonra kendimi mutsuz ve huzursuz hissetiğim için zaman gittikçe bırakıyordum :/ Şimdi 23 yaşındayım ve yanlız yaşıyorum .

Aslında bırakmam istemiyorum ve namaza başlamadan önce kendimi normal hissediyorum ama sonra mutsuz olduğum için bırakıyorum .

Bu arada namazın kötü birşey olduğunu demek istemiyorum tek mutsuz olmamak için kendi kendime bırakmak üzereyim .

Hem de namazı bitirdikten sonra kendimi sanki çok sevap kazanmış gibi görmüyorum . Hatta bazı zamanlarda Allah beni sevmediğimi düşünüyorum :/ Ama çok büyük günahlar işlediğimi de hatırlamıyorum .

Dediklerim ne olabilir ?

Aslında hocalara da sorabilirim ama bana dinsiz ya da ruh hastası diyeceklerini düşünüyorum .

Namaz kıldıktan sonra kendimi neden mutsuz hissediyorum ?
Cevapla