Ben elhamdülilah müslümanım, ama çoğu kişi gibi bu soru benimde kafamı kurcalıyor. çok düşünmüyorum ama merak ediyorum. peki sizce bizleri yaratan, yüce allah (c.c) doğurmamış ve doğrulmamış olduğuna göre, nasıl var oldu?
Cevabın nedir?
Var mı? Yok mu? Bu sorular meraktan öteye gidemez... çünkü tanrı ve din kavramı karanlık bir odada hiç orada olmayan bir şeyi aramaya benziyor... aradığınız şey hiç bir zaman orada olmadı... ama sizler bulmaya o kadar inandınız ki artık onu aramaya gerek bile yoktu... orada olduğuna öylesine inanıyorsunuz ki onu bulamayışınıza saçma vagon ve eskerlik örnekleri ekliyorsınuz... bulamadığınız için korkuyor ve inanıyorsunuz... ve yine bulamayışınızdan dolayı ayinler kitaplar uyduruyorsunuz... maalesef o hiç orada olmadı... mayaları sümerleri babilleri incelerseniz kafayı sıyırmadan bu olaydan kurtulabilirsiniz... genlerinize kadar işlemiş olan bu arayış ve korkudan titizlikle kurtulabilirsiniz... inanç içgüdüsü ve korku insanı yıldırıma güneşe aya oradanda doğaya ve doğa güçlerine ve nihayetinde görünmeyen bir varlığa inanmaya mecbur etmiştir... bende "zor zamanlarımızda hastalıkta bize yardım eden, bizi koruyan, filistindeki bebekleri koruyan, arıkanda yakılan insanları kurtaran, ülkelerinden çıkarılanlara yardım eden, kafası kesikenleri kurtaran, acı içinde doğan ya da ölen insanları kurtaran bir tanrı olmasını çok isterdim... herşeye açıklama bulan, bir olay olduğunda bu kuranda var yaygarası basanlar iş bu tip sorulara gelince hemen göze perde çekmeyi aklımıza beynimize sınır koymayı iyi öğrenmişler... insan beynin sınırları olmadığını bilim kanıtlamışken siz neyin idrak edememesinden bahsediyorsunuz... şu vagon mu lokomotif mi nedir o örnek çok komik.. lokomotifi oraya kim koymuş nasıl yapmış diye merak etmiyor muyuz sanıyorsunuz... ve elbette o en baştaki lokomotif kendi kendine gitmiyor... motoru yakıtı var.. vee :) dinler tarihi ve din oluşumlarınıda araştırmanızı öneririm...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sor herkes yoktan varoldu dicek fakat bu imkansız şimdi bana buna imkansız dersen inanmassın zaten dicekler fakathiç bir güç yoktan var olamaz ama benim burda yoktan kastım hiç yani bir güç bir enerji.. ben inanmiyorum yok efendim neymiş allah bizi koruyor bak ne güzel iyi arkadaşlarım var eliin altında internet kızlar mızlar yok araba falan , Afrikadaki çocugun suçu ne ? onun Allah i nerde ?sor bakalım kaç zengin adamın karşısına Samanyolundaki gibi bir şans çıktı bir anda zengin oldu hepsi çalışmış adamlar, sonra neymil efendim , Hz. Muhammed ' e aile fertlerindeki kızlar helalmiş ama sadece ona başka müslümana değil neden amca kızını .. onedena sonra 9 yaşındaki çocukla birlikte oluyor sonra 7 farklı kadınla evlenmiş kuran-ı kerimde onlara sahip çıktığı yazıyor ama hepsini ... 9. yaşındaki kızada sahip çıkmış :S , Ateist im, bizi yaratan biri olduguna inanmiyorum ama eğer varsada bize anlatıldığı gibi olmadığı kesin ver ise çekerim cezami inancimi dile getirecek kadarda güçlüyüm kimseden yada birşey den korkum yok..
513 Yorumla- +1 yıl
Yazın çelişkilerle dolu. Bilim hiç bir şey yoktan var olmaz diyor değil mi ? Peki Dünyanın var oluşu nasıl açıklanır oyleyse Bing bang le mi iyi peki. Ne der bing bang Büyük bir patlama sonucu genleşen ve genişlesen dünya şu an ki konumuna ulaştı Yine yoktan bir var oluş..İyi peki de bu patlamayı tetikleyen güç neydi ? Tesadüf mü?E bilimde tesadüflere de yer yok" İlk canlının oluşumu da yoktan bir var oluş değil mi
- +1 yıl
"Ateistim, bizi yaratan biri olduguna inanmiyorum ama EĞER varsada" dediğin an zaten ateistlikten çık agnostik oluyorsun bu da başka bir çelişki . Sorun burada zaten yaratıcı faktörünü çıkartdığın anda rüzgar , güneş , yağmur hepsi yaratıcıya dönüşüyor bir nevi çok tanrılı dine inanmak gibi.Sen Allahı varlığı üzerinden yaptığın önermelerle yok etmeye çalışıyorsun bu da bir çelişki.
- +1 yıl
bir trenin en son vagonunu bir önceki vagon çeker, onu ise bir önceki çeker, bütün vagonları ise en baştaki lokomotif çeker ki, bu lokomotifi çeken başka bir vagon yoktur. bana bunu açıkla
- +1 yıl
Choar saçma saçma konuşma bu senin görüşün ama kusura bakma saygı duymuyorum. Allah olmadıysa sen nasıl yaratıldı nasıl oluştun bunca varlık canlı isim herşeyin canı istedide mi oluşuverdi. Mesela insan kalbi biz gece uyurken yoruldum artık nasıl olsa uyuyor dese duruverse olur mu? olmaz ölür gideriz aslında böyle olabilirdi ama olmuyo neden? çünkü Allah böyle olmasını istiyor. afrika da ki çocuklar da evet aç susuz ama allah böyle istiyor onlarında hayattaki sınavları böyle. Yani hiç bir şey kendi kendine olmuyor her şeyin bir yöneticisi var o da Allah
- +1 yıl
@Rüya249 Abicim sen önce kendi ilmini araştır tam bilgini al sonra bilime geç diyeceğimde senin için baya vakit kaybı gibi o salak beynini bilgiye kapatmışsın bariz belli. İnsan nasıl yaratıldı yazmışsın güldüm baya :) Adam yaratıcının olmadıgına inanıyor zaten :) Bunlar hakkında fikir bilgi sahibimi olmak istiyorsun evrimi araştır bilimi araştır öncelikle kuranı oku anla ama çeliştiğin yerlerde sorgula sor, zaten sonra kendin ateist olursun :)
- +1 yıl
- +1 yıl
@Sabrdoger1988 ulan bir peygamberlerin hayatlarına bak kuran okuyunca namaz kılınca neden insanın içi huzur doluyor ya da neden hiç kimse ni insan yaratamıyor ya da neden ölen insanı yaşatamıyorlar yadan neden hiç kimse hastalıga doktor oldu halde sifayı Allah verir diyor
- +1 yıl
- +1 yıl
@Sabrdoger1988 heh demek istediğim buydu Benim de sonuçta bende bir kitap yazabilirim ve o kitapta yaratıcı benim diyebilirim
- +1 yıl
@Raskolnikov88 oncelikle bigbang yoktan varolmamistir. Evren surekli parcalanmakta ve yeniden olusmaktadir. Buyuk patlamanin nedenlerini ve sonuclarini arastirip gorebilirsin. Ben ateist degil deistim ama ateistlige dogru yol almaktayim bunuda belirteyim. Sanat ve sanatci olayini hepiniz biliyorsunuzdur. Ortada bir sanat var ise sanatci olmak zorundadir. Bizi yaratan yuce varlik buyuk bir sanatcidir. Var etme can verme gibi meziyetleride vardir. Peki boyle muhtesem bir guc nasil varolmustur. Allah dogmamistir dogurmamistir kainatta esi benzeri yoktur demekle aciklama yapmis olmazsiniz. Is donup dolasip evrim teorisine cikiyor. CHOAR in dedigi gibi dayi kizi hala kizi amca kizi akraba kizlarini kurani kerim neden sadece muhammede helal kilsin. ya da neden kurani kerim kadinlarin dovulmesine izin versin. Cennette olen erkeklere huriler hediye edilirken kadinlara neden bir hediye gosterilmemis. Kainati yaratan allah neden kuranikerimde uzaydan bahsetmemis. Kuranikerimde dunyanin yuvarlak oldugu bile yazmiyor. cunku yazildigi zaman dunyanin duz oldugu dusunuluyordu. Savasta seni olduren dusmana senin malin ve karin helal edilmis boyle sacmalik olurmu. Evet yaratan birileri var bizi ama o kitaplari o yaratan kisilermi gondermis gercekten. Kafalarda deli sorular. Aciklayin bende en dibinden muslaman olayim.
- +1 yıl
diyelimki senin dedigin dogru hepsi gerçek. burada bir kazancın var mı. yok kazancın.
diyelimki kur an dogru gerçekten Allah var peygamber var cennet var cehennem var. ölüp dirildikten sonra hesap verme var. hesaba çekilme var. hatalardan dolayı ceza var. ozamaman bir kaybın olmazmı. neden kaybedenlerden olalım. neden akılsızca cennet yerine cehenneme gidelim.
+1 yılBir sobanın canlandığını ve dile geldiğini düşünelim. O nasıl varolduğunı ve onu kimin ortaya çıkardığını düşünecektir. Ve aklının sınırları gereği onu var edeninde, kendi cinsinden biri olduğunu, onun özelliklerine sahip olduğunu düşünecektir. Yani aklının sınırları dahilinde yaratıcının kim olduğunu düşünecektir. Bu bir örnekti. Tıpkı sobanın yaptığı gibi insan beynide, bu şekilde sınırlı düşünür zira aklının belirli sınırları vardır. Düşün ki; 18.000 farklı alemden yalnızca % 2-3 ü görebiliyor insan gözü. Çünkü gözümüzde bile bir perde vardır.
Allah doğmamıştır, doğurulmamıştır. İnsan beyninin sınırları, onu kendi gibi olmak zorunda hisseder.
Yüce Allah (c. c) eğer dünyaya bir sinek kanadı kadar değer verseydi, kafire bir yudum su içirmezdi. Ne kadar merhametli ve şefkatli bir rabbimiz var değil mi?
Ayrıca Kuran'da gelecek hakkında bilgiler vardır. Kopya koyun bile orda yazılmıştır. Nisa suresi aç ve oku. İnsanların Allah'ın yarattığını değiştireceğini söylüyor. İnsanların Ay'a çıkacağını söylüyor Kuran. Asırlar önce yazılmış bu, bu kadar mı kör bu insanlar? Kuran'da onlarca şey var gelecek ile ilgili ve gerçekleşmiş olan.
Parmak izine bak o bilr milyarlarca insanda tek. Sana özel verilmiş birşey. Bu bile seni inandırmak için yetmez mi? Vücudunun mükemmel ve bu kadar sistematik çalışması sence sadece bir tesadüf mü? Lütfen gözünü aç ve etrafına iyice bir bak. Ama düşüne düşüne, anlaya anlaya bak.
Hadi selametle..00 Yorumla
Allah düşünmemiz, sorgulamamız için akıl vermiş..
İnsanların hayvandan farkı nedir? Düşünebiliyor olması.
Neden aklımıza geleni sorgulamaya çalışmayalım ki?
Neden günah ya da dinden çıkmış olunuyor?
Düşünmemizi, sorgulamamızı istemeseydi bize akıl verir miydi?50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
32Cevap
+1 yılinsanların beyni o kadar ileri derecede geliştirilmemiştir zaten insan beyni % 90 kapasiteyle çalışabilmiş olsaydı allahı görmenin bir yolunu bulurdu haa bu arada ALLAH buna izin verir miydi bence katiyen asla yanii ALLAH öyle bir işletim sistemi vermiş ki insana beni düşünün dediklerimi yapın günahtan uzak durun v.s falan filan ama beni görmenize izin vermem diyor
sana ALLAH c.c bir sözünü söylemek istiyorum araştır bunu
ALLAH der ki; BEN YARATTIKLARIMIN SIFATINDA DEĞİLİM BENİ CENNETTE GÖRECEKSİNİZ AMA DÜNYA GÖZÜYLE DEĞİL NASIL DÜNYADAN AY'A BAKIYORSUN BENİ DE ÖYLE GÖRECEKSİNİZ AMA NURUM SİZİN GÖZLERİNİZİ BÜRÜYECEK BAKAMAYACAKSINIZ sadece tekbir getireceksiniz" Buyurmuştur10 YorumlaBence allah bir düzen bir
Zaman
Yaratmak
Oluvermek bunu insan beyni açıklayamaz ancak bazı fikirler sunabilir fakat bunlara ne kadar insan bazılarına mantıklı baksa ki bakmaz cevap öyle bir şeydir ki insanın aklı alamaz.
Şimdi ben bu yazıyı neden yazıyorum niçin yazıyorum nasıl yazıyorum bunu izaha gerek yok biliyonuz aldım elime telefonu yazdım ama yazmamışta olabilirim yazmışsam yazmışımdır yazmamışsam yazmamışımdır
bu yazıyı yazdıkta sonradan yazmadık mı dedik bunlar bir takım uydurma laflardır
sahi ya ben bu yazıyı neden yazdım kim yazdırdı ulan bu yazıyı bana
buda kemal sunal benzeri bir cevap olarak verilebilir yani sonuç?
dünyada cevaplanamayan tek soru (belki başka sorularda olabilir)00 Yorumla
+1 yılİnsan aklı ve bilinciyle ben bunun sorgulanamayacağını düşünüyorum . İnsan aklı bunu idrak edebilecek kapasitede değil çünkü. İlla bir cevap istiyorum diye yolunu değiştirme ihtiyacı hissedebilirsin. Bu seferde yaratıcı varlığını çıkartmış evreni daha minimize eden evrim teorisi ilk canlının nasıl oluştuğunu açıklayamıyor. Düşün yani ilk canlının oluşumu bile, insan aklının idrak edemediği bir şey . Sağlam bir inanç, felsefe ve bilimin sana veremeyeceği cevapları verir sadece hisset .
30 Yorumla
+1 yılbir trenin en son vagonunu bir önceki vagon çeker, onu ise bir önceki çeker, bütün vagonları ise en baştaki lokomotif çeker ki, bu lokomotifi çeken başka bir vagon yoktur. bana bunu açıkla ozaman? elhamdülillah demişsin ama gitmiş bir ateistin cevabını EİC seçmişsin nediyimki sana.. ALLAH SAMED'tir..
42 Yorumla- +1 yıl
Lokomotif de kendiliğinden mi oldu yok yapan insan çalıştıran yakit tt bununda cevabini ver
- +1 yıl
Lokomotifi de insan yarattı bak cvp varmis
şimdi böyle sorularda zaman mekan kavramlarının da yaratık olduğunu bilmek gerekir.edwin abbot abbot un düzülke kitabını okursan mekan üzerine bilgi edinmiş olursun.mekan ve zamandan soyutlanmış bir şey(ki bu sanırım allah olabilir)ne zaman ve nerede sorularından da soyutlanmış olur.
10 YorumlaKendi niteliklerini vasıflarını bilmeyen insan aklı yaratanın mahiyetini çözemez.ancak varlığını kabullenir,bilir.İhlas suresinde, doğurmadığı gibi, doğmamıştır da. Hiçbir şey O'nun dengi ve benzeri değildir." diye geçer.Bunun üstüne hala sorgulayan varlıklar günaha girerler.şirke düşerler.
bir ayet-i kerimesinde de şöyle buyurur; ''benim özelliklerimi ve yarattıklarımı düşünün. bu da bir ibadettir. ancak varlığımın başlangıcını ve sonunu düşünmeyin!''02 Yorumla- +1 yıl
Neyi sorgulasak
Vay efendim küfür etti
Şirke düştü
Kafir oldu diyorsunuz
Akil vermiş sorgulayin diye
Körü körüne baglanin diye vermemiski - +1 yıl
Aynen be kardeşim habire örnek verip duruyorlar örnek vermeyin bunun net cevabını verin
bir mühendisin bir robot tasarladığını düşün.
robota yüklediği programlar dahilindedir robotun hareket alanı.
yani şuan sen sana yüklenenlerin dışına çıkmaya çalışıyorsun.
bu çaba takdir edilebilir ama sonuç getirebilir mi? sanmıyorum ben.30 Yorumlakısaca şöyle diyelim zaman kavramı yani önce ve sonra bizim için var. Bundan dolayı biz eskiden yoktuk şimdi varız diyebiliyoruz. Ama onun için böyle bir şey olmadığı için hep vardı hep var olacak sorunun cevabı buna dayanıyor tabii ki ayrıntılı açıklaması vardır ama özet olarak bu
00 Yorumla
+1 yılAllahın varlığı kendindendir. kendi kendine var olmuştur ve bizim bilmediğimiz bir zaman evresinde. yani kainat yaratılmadan önce zaman diye birşey yoktu dolayısıyla Allahta başlangıcı olmayan ve sonu olmayan bir yaratıcı olarak bilinmek istemiş ve zamanı yaratmıştır. bu olay bizim algımıza açık değildir o yüzden anlayamayız boşuna kafa yormayın.
30 Yorumlacanım benim iman eksikliğinden kaynaklanıyor bunu düşünmen dahi dinden çıkarırmış öyle duymuştum ama seqmen arkadaşımız çok güzel açıklamış fazla söze gerek yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Dinden cikardigini dusunmuom
Ot gibi inanin yazmiyordur kuranda elbette
+1 yıl00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılBu tür soruları burada sorma lütfen. Bilen de cevap verir bilmeyen de, senin aklını daha çok karıştıranlar çıkabilir. İnanmayan insanlar da var burada.
00 Yorumla Allah Var olmadı... var olsaydı ilah olmazdı.. varlığıyla vardı.. olmadığı bir zaman dilimi yoktur. Yani şunu anlayın ebediyeti kavrayabilirsiniz.. çünkü sizde sonsuz bir ruh var.. ezeliyette ise duraksarsınız.. çünkü o sizde yok.. sizde olmayan bir şeyi asla anlayamaz kavrayamazsınız..
00 YorumlaBak yaratılmayı ve doğuşu Yaradan ''ALLAH''(C.C.) .
Yani Onun varlığını anlaman bu kapasiteyle imkansız Çünkü Senin düşünmeni istediği ladar bilirsin. Varlığı O Yarattı anladın mı daha senin bilmediğin çok kavram var :) .10 Yorumla
+1 yılBunu ben de çok merak ediyorum. Varlığından ötürü şüpheye düşmüyorum ama nasıl var oldu? Bir başlangıç yok gibi. İnsan ister istemez merak ediyor, sorguluyor. Kimse de mantıklı bir açıklama yapamıyor.
00 YorumlaBunu burda mı soruyorsun. Çok merak ediyorsan birgün namaza git ordaki hocalara sor. Burakilerin her dediğine inanacakmısın ?
28 Yorumla
Soran+1 yılher denilene inanacağımı kim söyledi? sen her denilene inanıyor musun? gidip hocaya sorsam kafir diye dışlanırım
Soran+1 yılsoruyu kendim kaldıramıyorum. seninde mantıklı konuştuğun söylenemez, ters cevap verenlerde umrumda değil ben burda bilgi edinmek istiyorum yasak değil günah değil.
Soran+1 yılcevap vermem olur biter. herkesin inandığına saygımız var sonuçta.
+1 yılYÜCE ALLAH ezelden beri vardır sonsuza kadar da var olacaktır.Onun başlangıcı ve sonu yoktur.insan aklı bu tarz sorulara cevap veremez sınırlıdır hayal bile edemez yooksa kafayı yer kurcalama böyle şeyleri
13 Yorumla- +1 yıl
ben duydum aklını sıyıranlar varmış
- +1 yıl
tamam anlıyorum hak veriyorum allahın var olduğunu ispatla o zaman Allah bunu yarattı dunyayı kurdu allah olmazsa bu güzel şeyler olurmu gibi cvp lar verme nerden biliyor sun allah oldugunu
Öteki Dünyada Cevabini alirsin..
Akil Allahin Zatini Anlamatan acizdir. Allahin ancak Sifati Hakkinda Düsünülebilir.
Sen Kafani Fazla Yorma Kardesim.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. şu an ki insan beyniyle bu soruya cevap bulmak imkansızdır.
bunu ancak kıyametten sonra öğrenebileceğiz.00 Yorumla
+1 yılBöyle sorular saçma aslına bakarsan. Sana lafım yok yanlış anlama ama bu sorunun yanıtını kim verebilir ki? Kimse veremez. Bu yüzden didiklemeye gerek yok, işin içinden çıkamazsın.
10 Yorumlacevabına zekamızın yetmeyecegi sorular sormamız anlamsz olur..
42 Yorumla- +1 yıl
Eee ozaman bilmedigim bir şeyin arkasından gitmek mantıksızlık deyilmi
şol gökleri olduran donatarak dolduran ol deyince olduran gönüllerimizi iman nuru ile dolduran rahman ve rahim olan allahın 99 adı ile bismillahirahmanirrahim
00 Yorumla
+1 yıl''o''na akıl sır erdirmek imkansız .ben neden varoldum diye düşün daha faydalı olur
20 Yorumlasen önce nasıl yoktan var oldugunu düşün. dünyanın bir boşlukta nasıl asılı kaldıgını düşün. o konuya bizim aklımız ermez.
10 Yorumla
+1 yılsen bana bir dairenin kaç tane kenarı var onun bi cevabını versene
13 Yorumla
Soran+1 yılyok :S
- +1 yıl
senn sorduğun soruda buna benzer bence takma bu tarz şeyleri dinden çıkabilirsin kafayı yiyebilirsin yaşanmış vakalar bunlar
+1 yıl"Bu padişahlar kimden emir alır?" gibi bir sorudur. Bir padişah emir alırsa sen, ben gibi olur. Yani Yüce Allah (c. c.) ezelden beri vardır. Sen, O'nu bir yaratılmış gibi düşünme.
10 YorumlaKimse sana açıklamalı mantıklı cevap veremez benden başka.
01 Yorumla- +1 yıl
Verbakalim madem
şöyle düşün, allah varolduysa (haşa) onu var eden nasıl var oldu? ..
20 Yorumla
+1 yılböyle sorular insanı dinden çıkarır, insan aklı, insan ilmi Allah'ın ilminin yanında bir hiçtir böyle şeyleri düşünme bence, Allah muhafaza sonu kötü biter
00 Yorumla
+1 yılBen ateistim fakat sen ateist değilsin islam düşmanısın...
10 Yorumla
+1 yılYarattığı şeylere hiç benzemediğini biliyorum sadece
00 Yorumla
+1 yılZaten vardı çok saçma bir cevap nasıl var oldu bu cevabı arıyorum bende
00 Yorumlakimsenin cevabını bulamayacagı bir soru.
71 Yorumlabunu düşünürsen kafayı yiyebilirsin...dikkatli ol.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 394 cevap paylaştı. Allah var olmadı..
Allah hep vardı..11 Yorumla- +1 yıl
İspatla ozaman
+1 yılOlayım demiş olabilir.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılseni çarpmak üzere listeye aldık.
00 Yorumla insanın beyni yarattı.
20 YorumlaO zaten vardı varolmadı
10 Yorumlaboşver düşünme bunları beynine yazık.
10 YorumlaBunu ne sen nede bir başkası bilemez.
10 Yorumlatövbe de
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan yarattı..
30 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?