İçinde öleceğiniz tarihin yazılı olduğu bir zarf alsaydınız açar mıydınız?

Açmam merakıma yenik düşmeyim diye parca parca ederim hatta yakarim.. Insanoğlu işte aslında hesap belli aşağı yukarı ne kadar ömrümüz var eğer yaşlanabilirsek tâbi.. Deseler ki 30 yıllık ömrün kaldı bu cümleyi duymak tarihi net bilmek ürkütüyorken ortalama insan ömrü zaten 70 yıl 40+30 hesap belli işte..
Elime öyle bir zarf verseler yapmak istediğim ama bir sebepten yapamadığım, erteledigim vb. şeyleri yapmaya gayret ederdim. Zarfı da herhalde yapmak istediğim her şeyi yaptıktan sonra acardim. Ama belki açmak faydalı bile olabilir. Back to the Future filminde Marty, Dr. Brown'a öleceği tarihi yazan bir zarf veriyordu ve Brown da o gün önlemini alıyordu.
Açarım olduğu kadar olmadığı kader
Meraktan yine açarım
Cevap
43Cevap
Acmazdim hayatin heyecani kacardi çunku bu durumda bu sekilde iyi bence ne zaman olacagini bilmeden her zaman ölme ihtimali ile yaşamak
İki ucu boklu değnek. Açsan sürekli ölüm korkusuyla yaşar , o gün yaklaştıkça daha da korkarsin . Açmasan da merak edersin. Yok ben açmiyim kalsın.
Gaybı yalnız Allah bilir. Ve Rabbim yarattığı zekadan uzak insanların hayalleriyle ve gerçek dışı olaylarla ilgilenmemizi uygun görmemiştir. Büyü ve hurafeyi yasaklamıştır
amaan nasıl olsa zamanım var diyip ne yaptdım bilmem sınava son gün kala çalışmak gibi olurdu heralde
Hemen açardım yakın zamanda öleceksem çok canlar yakıp giderdim sonra yaktığım canların akrabaları cenazemde bela okurdu hahahah
Açardım o güne kadar da beni mutsuz edebilecek herşeyden uzak dururum mutlu olduğum şeylere odaklanırım.
Ölüm ölüm dediğin nedir ki, bilmek daha hayırlı.
Ne demiş Yunus, "Ölümden ne korkarsın, korkma!.. ebedi varsın."
Tabi kii açar ve Şükrü Saraçoğluna gider ölceğim saati bekler Fenerbahçemin maç oynadıgı sahada ölürdüm <3
Tabiki açardım mesela o gün arkadaşları toplar kebapçıda ziyafet verirdim cenazeme herkes katılsın diye
Ürperdim 😅 açmam ama merakımdan da baya çatlarım 😂
Olacakla öleceğe çare yoktur. Açardım. Sızlanmayı bırakmak lazım bir sure sonra
Acardım cunki ben ölüme inanan biriyim birgün ansızın gitmektense ne zaman gideceğimi bilmeyi tercih ederdim en azından sevdiklerime veda etmek icin
Sadece yılına bakmak için açardım. ay ve gün sürpriz olsun lksjdfjlkfsd
Açardım. Hazırlıksız gitmektense bavul falan hazırlarım😅
Açardım ona göre yaşardım bir bilinmezlikle değil. Korkacağıma ozamana kadar eğlenirdim
Tabiki açardım. O tarihe göre planlamalarımı yapar önceliklerimi yeniden gözden geçirirdim.
Açarım en azından ızdırabımın ne zaman biteceğini öğrenmiş olur onunla avunurum
Açmazdım.
Öleceğim tarihi bilsem kafama sıkarım o dakika
Üç günlük dünya işte 🤪
İyi de olmezdin ki. Belki çok kötü yaralanır, sakat kalırsın ama olmezdin. 😂 Olecegin tarih belli.
@TaşPrenses 🤔🤔🤔🤔
Bir sn utanıp geliyorum 🥺🥺🙈🙈😂😂😂😂🥺
eğer bilseydik herşeyi bırakıp herkes dine yönelirdi
Acarım ve ölmeye yakın bir zamanda sevmedigim insanları elimden geldigi kadar öldürmeye başlardım
Açardım o zamana kadar yapmak istediklerimi yapardım
Açarım ben ya zaten misafir sanatçı gibiyiz yalan dünyada
Çok mantıksız sormuşsun. Zarfı açmadan içinde ölüm tarihi yazdığını bilemem
Epey düşündüm. Açmazdım.
Hayat böyle bilinmezliklerle güzel 💃
Allah kimseye öyle bir zarf göndermedi ve göndermeyecek
Açardım zaten birgün ölücez ha bugün ha yarın hepimiz toprak olucaz
Kim açmaz ki Allah aşkına. Cevap belli soru boşuna
Eger icinde bunun yazdigini biliyorsam asla açmam.
Hic vakit kaybetmeden strese girmeden
Açarım tabi ki :D :D
Açardım ne kadar kaldıysa ona göre plan yaparız.
Alırım ne olacak, zaten bir gün ölmeyecekmiyiz.
Acardim sonrada ver coşkuyu yapardım 😂😂😂
ben biliyorum ki zaten
Açardım bilmek isterdim
Açardım tabi... Açmam diyen yalan söyler bence :)
Bak ya sabah sabah ürperdim bir an :D
Hiç kimse bu zarfı açmak istemez bence
Çok film izliyorsunuz
açardım bilmek isterim
Açarım en merak ettiğim şey bu zaten
Acmazdim kaderim Neyse onu yasardim
Acardim nasil olsa Allahtan baskasi bilemez
Acardim
Aslaaa
Acardim be amaaann
Açarımm
Hayır açmam