Gizli Üye(30-35)+1 yılFeminizm erkeklerden nefret etme değil zaten. Dengelemeyi savunur. Ancak feministim deyip ''Ya bu erkekler dövüyor, hep şiddet, hepsi aynı, hepsinden nefret ediyorum.'' demeyi feminizm sanıyorlar. Bi' ardına bak bakalım, neden şiddet sorunu var, çözülmesi için neler yapılabilir, nasıl bilinç sağlanır, bu bilinç nasıl uygulamaya dökülür vs.. Böyle sığ kalıdıkları için bi' erkeğe bir kadın şiddet uyguladığında ''Haketmiş.'' derler. Dizilerden görüyorlar erkeklere tokat atan kadınları, içlerinin yağları eriyor. ''Pis erkekler'' demeyi feminizm sanmak da popüler kültürün hezeyanı işte.
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAl işte:) Bak böyle düşünüldüğü için sorunlar kökünden çözülemiyor. Genel bir şiddet sorunu var. Ama kadınlar doğuştan daha güçsüz olduğundan (bedensel olarak) onlara daha rahat uyguluyor insanlar. Ve doğal olarak da onlar dikkat çekiyor, çoğunlukta kalıyor. Ama dediğim gibi geneldir bu şiddet sıkıntısı. İntikam dedikçe de, tarafsız olmadıkça da sorunlar her daim var oluyor.
Cevap sahibi+1 yılTarafsız olmak için illa bir şeyler gerekmiyor. Tek taraflı düşünüyorsun.
- +1 yıl
@Sonsuztrk o zaman her gordugun erkege tokat at intikam sonucta sucsuzlarda sana vursunlar onlarinki de intikam sonucta
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılsimdi madem eşitlikten bahsediyorsun ya
esitligi savunan insanlar karsısında ki bireyin kalplerini kırmamaya dıkkat ederler
burdan su konuya gelicem
savundugunuz hemcinsleriniz , ben onlara bir sey yapmadıgım takdirde
onlar benim tipimle alay ediyorsa , benle kafa buluyorsa , aciz aciz bakıp gülüyorlarsa bana
bende onlara saygı duymam bu kdr basit bir olay bu
simdi sölermisin bana ben kadınları dövmemem veya nefret etmemem icin bir sebep var mı?
(bugune kdrda bunları yapmadım acıkca söliyim)17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılmuhattap olan yokki onlarla veya kadınlarla ?
sonucta ben konusmak istemiyorum onlarla dogal olarak , cünkü muhabbetleri hosuma gitmiyor kızların , ama bakın bu demek degildir ki ben onlara saygısızım
ama kızlar alay ediyorlar , ne kadar dogru ?
Cevap sahibi+1 yılişte bakın bu durumda femistligi savunamazsınız anlatabildim mi
madem femistler esitlikden bahsediyorsa bana sunu acıklasın
beni allah yarattı , onlar benle alay ederek allaha hakaret etmis oluyorlar
sizce bu feministler din degerlerini düsünemicek kadar akıl ve iradeye sahip degillermi
Cevap sahibi+1 yılherkes dısını begenmediginin icine bakmadıgını sizde iyi biliyorsunuz
bu durumda bana esitlikten bahsetmenizin bir manası kalmıyor
kadınlara saygı duydugumu , hatta onlara kibarlık yaparım yeri geldiginde ama konusmam bu deger vermedigim anlamına gelmez cünkü benımde anam , bacım var . .
feministigi savunuyorsanız akıl iradenizle daha üstün olmalısınız yoksa bu ülkede esitligi savunan kadınlar (haklı olarak) deger görmüyor malesef- +1 yıl
Anlamadım
- Kişilik & Karakter konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılfeminist değil de hakkını savunan kendini ezdirmeyen pısırık olmayan kadını severim..
yani bir kadın 20 sene boyunca eşinden dayak yiyor sesi çıkmıyorsa bunun tvye çıkıp şikayet ediyorsa o kadını sevmem.20 sene boyunca ağlayacağına sende eline bir vazo alsaydın da kafasına geçirseydin bu kadar basit!03 Yorumla- +1 yıl
kadın hakkını savunmalı ama bunu erkeğinin önüne geçerek emir vererek yapmamalı.yani erkeği ezmemeli..işte bunu yaparsa o zaman feminist oluyor bana göre..erkeğini de dinlemeli yerine göre habersiz iş yapmamalı ondan..yıldız kenter bir programda söylemişti çok hoşuma gitmişti bir lafı..
KADIN ERKEĞİN NE ARKASINDA NE ÖNÜNDE YÜRÜMELİ .AKSİNE YANINDA YÜRÜMELİ HAYATIN ZORLUKLARINI BERABER AŞMALI
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
ülkücüsün, feministsin, bliebersın ergenim demeyi unutmuşsun :D
feminist kızların çoğu Türk erkeklerinden nefret eder yabancı erkekleriin kadın haklarına gerçekten önem verdiğini sanar gerçekte biz kadına kişbarlık olsun diye hesabı biz öderiz yabancılar yediğini öder kadına karşı duygusuzdur, biz adaletten yanayız onlar eşitlikten yinede ne yapsak feministlere yaranamıyoruz çünkü çok komplexlisiniz dünyanın her yerinde kadına şiddet olayları var ama özellikle Türkiyedekiler dikkatinizi çekiyor, sende öylemisin bilmiyorum bu yüzden feministlere karşı önyargılıyım
ben eşitlik değil adaletten yanayım kabul et ki yaratılışımız farklı bir kadına güç gerektiren erkek işi yaptırmakta eşitlik, bu yüzden kadına adaletli davranılmalı20 Yorumla
+1 yılÇözümsüz karmaşa ve ölçüsüz isyankarlık görüyorum. Saygı duymuyorum açıkçası. Ezilmişliği cinsiyet düzleminde değerlendirip, kadınları komple ezilen gören bir akım. Sanki emekçi işçi kadınla burjuva kadın aynı kaderi yaşıyormuş gibi bir kalıplaştırma, bir seksistliktir gidiyor.
Feministler erkek düşmanı gibi gözükür ama cellatlarına aşıktır. Erkekleşmeyi özgürlük sanırlar. Sosyalist olup gelsinler37 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle ben sosyalist değilim. Erkekleşmiyoruz, erkekleşmek istemiyoruz. İstediğimiz tek şey eşitlik. Ve kadınlar bir şekilde eziliyor, soylu da işci de. Ki günümüzde soylu sınıfı yok. Ya psikolojik, ya baskısal, ya şiddetle. Bir şekilde kadın eziliyor. Bunu görmemek imkansız.
- +1 yıl
Erkekleşmek istiyorsunuz, erkekler gibi davrandığınızda, onlar gibi küfürlü konuştuğunuzda, futbolla kafayı yediğinizde falan özgür olacağınızı sanıyorsunuz...
Soylu kadının ezildiğini iddia etmek fazla hayalperestlik. Güler Sabancı'nın ezildiğini düşünmek absürd. Soylu sınıfı yok diyorsun ama bir burjuvazi denen bir sınıf var.
Kadının ezilme nedeni memeleri değil. Aile bir ekonomik birimdir, hazırdaki kapitalist ekonomi emek sömürüsüne dayalı işler ve aile de bundan payını alır - +1 yıl
İstemiyoruz. Futbol erkek oyunu değildi, futbol ilk bulunduğunda kadın oyunuydu hatta. Bir oyunu ne diye erkekleştiriyorsunuz ki? Hem, erkeğe küfür etme hakkını kim verdi? Edilen küfürler de hep kadına zaten. Ananı, bacını... Küfür kötü bir şey ve neden küfür etmek erkeklik? Siz kötü müsünüz?
- +1 yıl
Şimdi mesele şu. Ortada bir "güçlü insan" şablonu çiziliyor. Dediği dedik bir erkek modeli bu. Dilediği gibi konuşan, küfrünü argosunu esirgemeyen, duygusuz, umursamaz, bencil, kaba bir erkek... Erkeklerin de bu modele uyması isteniyor, aksi takdirde güçsüz, pısırık erkek oluyorsunuz...
Karşı cinsi de bu modele sokmaya çalışıyorlar ve feminist düşünceler bunu tetikliyor.
Erkekle kadının eşitliği birbirlerine benzemeleri ile gerçekleşmez. Ekonomik ilişkiler emek sömürüsünden kurtarılırsa olur - +1 yıl
Uymuyorum zaten ben, uyan düşünsün...
İkinci sınıf bir canlı olmaktan kurtulmanızın tek yolu, emek sömürüsünün bitişi. Bunu da yok efendim dans etmelerle, çiçek vermelerle, 3-5 yasa ile gerçek kılamazsınız. - +1 yıl
@Katczinsky Aynen, tamamen katılıyorum
'BEN FEMİNİSTİM!' derken -feminizm- kavramını kullandığın zihniyete göre değişir.Aşırı maço erkekler nasıl itici gelirse bize aşırı feministlerde gelir.Ama görüşü feminizm yanlısı ise diyecek birşey yok rahatsız edici düzeyde olmaması yeterli.Ama gidip erkekler hakkında önyargılı davranan kişilerin kişilik bozukluğu olduğu kanısındayım..
11 Yorumlafeministliğin iki çeşidi var. Aslolanı kadın erkek eşitliğidir. buna saygım büyük. Birde olayın pokunu çıkartıp erkek düşmanlığına sürüleyenler var onlara saygı duymam söz konusu değil zaten. Ayrıca kadın erkek eşitliğine değil denkliğine inanırım. toplam haklarda denktirler. eşitlik imkansızdır ikisininde üstün olduğu konular mevcut.
19 Yorumla- +1 yıl
Daha geçenlerde bir belediye kadınların belediyede asla çalışamayacağını söyledi ve çalışmalarını yasakladı. Kadın da erkek de boşanabilir ve sonrasında istediği kadar evlenebilir yasalara göre, ancak erkek evlendiğinde sorun yok, fakat kadın boşanıp başka birisiyle evlendiğinde yadırganıyor ve kadına şeytan, erkek düşkünü deniliyor, psikolojik bir baskı uygulanıyor.
- +1 yıl
bunlar o kişilerin eğitimiyle alakalı demekki doğuran annesi yeterince eğitememiş. Senin fikir olarak daha üst seviye olman gerek mesela. Nefrete nefretle silah çekmemelisin onlardna farkın kalmaz. Daha profesyonel düşün. kadın erkek ayırma insanı zulum gören kim olursa olsun yanında ol bence femnistlikten daha üst bir seviye insan sevgisi ikisinide kapsar
- +1 yıl
tabiki bunlara göz um demedim anlamadın sen beni. Ayrıma girme diyorum. kutuplaşmak kendini ben feministim kalıbına sokmak seni taraf yapar. Hatta bazı konularda holigan bile olursun. Sen hakem ol insanlığğın savunucusu ol o zaten feminizmide diğerlerinide kapsıyor. Kendini kalıba sokma demek istedim
+1 yılEvet destekliyorum, Türkiyede kaç kadın eşi tarafından öldürülüyor, üstelik psikolojik baskıda cabası, sen kadınsın bunu yapma, sen kadınsın böyle konuşma, sen sus, senin konuşmaya hakkın yok!, ... işte tüm bunlar varken Feminizm'in olması çok doğal hatta az bile yapıyorlar...
26 Yorumla- +1 yıl
Evet, toplumumuz biraz cahil malesef, kadınların 2. sınıf olduğu bir toplumda eşcinsel olmak dahada zor..
- +1 yıl
aslında eşcinsellik seçim değil buda beni rahatsız ediyor,ben kendimi bildim bileli kızlara karşı en ufak birşey hissetmiyorum, ayrıca ben öyle ayol diye konuşan bileklerini göğüs hizasında bükenlerden değilim maskülenim ama erkeklerden hoşlanıyorum, denedim kızlardan hoşlanmayı ama olmadı hiçbir zaman yani elimde değil, zaten yeterince acı çekiyoruz yanlış bedendeyiz diye buda azmış gibi milletin küfürlerine maruz kalıyoruz çok kötü bir durum :( Lütfen bizi dışlamayın
Gizli Üye(36-45)+1 yıladı üstünde feminist :)) öncelikle açık bir dille feminist olduğunu kabul ettiğin için seni kutluyorum :)) her insanın iyi ya da kötü yönleri vardır... özellikle feminist seçmem bu benim düşüncem ama seviyor sevmiyor mevzusuna gelince buna ben karar veremem gönül kimi severse güzel odur o yüzden fazla abartmadan hayatını sürdürebilrsin kafaya fazla takma sevilip sevilmeyeceğini düşünme :))
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılanladım senin söylediğinin aksine bir şey söylemiyorum :)) merakını gideriyim diye söylediğimi farzet :))
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Feminist kadınlara saygı falan duymuyorum. Aynen maço erkeklere de duymadığım gibi. Neden feminist oldukları da umrumda değil. Bunun sebebi de önyargılı olan insanlara saygı duymamadan geliyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Benim tanıdıklarım son derece önyargılı idi. Erkeklerin hiçbir konuda haklı olamayacağını düşünüyordu. Çoğu önyargılı, erkekler konusunda özellikle. Herhangi bir şey sevmemenin ya da o şeyi protesto etmenin çok çeşitli yolları vardır. Ama bence feminist olmak şart değil bunun için. Bir yaşam ve düşünce tarzı olarak doğru bulmuyorum. Kadın hakları ve kadının sosyal durumunu bu sitede en iyi savunan erkeklerden biriyim ve içindeki feminen duygu güçlüdür. Bence senin seçimin doğru değil.
- +1 yıl
Burada erkekleri severim ya da onlardan nefret etmem desem yalan söylemiş olurum. Doğruyu söylemek gerekirse genelleme yapıyorum: Erkekleri sevmem. Fakat sebepsiz değil. Çevremdekilerden bahsediyorum, tanırım, sonra iyi mi kötü mü karar veririm. Tavrımı ona göre ayarlarım. Kadına değer vermiyorsa nefretimi kazanır, kadına saygısı varsa neden nefret edeyim ki... Seçimim konusunda şüphem yok, memnunum.
- +1 yıl
Seçimin beni ilgilendirmez. Ben sana feminist olma falan demedim zaten. İşte genelleme yaptığın için yanılıyorsun zaten. Kastım tam olarak buydu. Bu bir önyargı açıkça. Tanırım ve karar veririm diyorsun ki bu da sevmem demenle çelişiyor. Bence sen feminizmin hakkında tam bir bili edinmeden bu yolu seçmişsin. Eleştirim buna. Ben feministlerden haz etmememi açıkça makul nedenlerle söyledim ama senin makul bir nedenin yok. Kadın hakları yeniyor, buna katılıyorum ama senin sebeplerin yanlış bence.
bende feministim! ama işine gelınce femınıstlıgı unutup ısıne gelınce femınıst oldugunu hatırlayan kadınlardan nefret ederım..
03 YorumlaHak savunmak güzel bişey , amacın dışında saçmalamaya kalkanlar dışındakileri takdir ediyorum.
11 Yorumla
+1 yılDaha 18 bile değilsin ne feministliği ? Gördüğüm feministlerin çoğu ruh hastasıydı o nedenle pek sıcak bakmıyorum. Pireye kızıp yorgan yakmaya gerek yok.
15 Yorumla- +1 yıl
Atasözünü dahi anlamamışsın boşver. Evet zeka önemli dediğin gibi.
- +1 yıl
Anladım. Anladığım için bunu söyledim. Kendinle çeliştin çünkü. Yukarıda ki yazdıklarınla çeliştin.
- +1 yıl
Ben ikinizide anlamadim
Kişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı. enteldantel tipler haricinde ki onlarında çoğu sevmez hiçbir erkek femine bir kadından hoşlanmaz bende şahsen sevmem ama görüşüne saygı duyarım
00 Yorumlabir kadını feminist olmaya iten nedir diye düşünürüm ben hep ve birazda itici gelirler hep çünkü kadın erkeksiz erkek kadınsız koca bir hiçtir!
112 Yorumla- +1 yıl
Bakın. Tarihin her dönemine bakın, kadının erkekten hep eksik hakları. Cumhuriyete kadar kadının boşanma hakkı, istediği mesleği seçme hakkı bile yoktu. Yasaları koyanlar kimdi? Erkekler. Kadınları yasalarda eşit görmediler. Cumhuriyetle birlikte kadın-erkek kanun önünde eşittir denildi, eksik olan hakları verildi amenna. Ama bu yasalar işliyor mu sizce? Kadınlar eşleri tarafından öldürülüyorlar, tutuklanmıyorlar bile. Kadın aldatsa şeytan deniliyor öldürülüyor, dövülüyor.
- +1 yıl
Erkek aldatsa çekip gidebiliyor. Kadına karşı toplumsal bir baskı var. Toplumumuzda kadın açarsa bakarız kadar aşağılık bir düşünce bile var. Kadınlara tecavüz ediliyor, cezası verilmiyor. Hala küçük yaşta evlendiriliyorlar. Erkek hep kadın sussun biz konuşuruz diyor. Feminist kadınlar olarak biz de susmayacağız asla.
- +1 yıl
Bizim dinimiz arap toplumundan gelen bir din zaten peygamberimiz kadin erkek esitligini savunuyordu bunu bircok hadisinde veya din dersinr girmissinsen duyarsin araplasmak yanlis bir terim cahislesmek denir buna
+1 yılNeyini sevicem ya doğanın düzenine tepki olarak doğmuşsunuz siz yani doğuştan anormalsiniz !
ne severim ne saygı duyarım !13 Yorumla- +1 yıl
Lütfen gider misin feminist insanlar cahilliği yenmiş insanlardır kadına olan nefretiniz sanırım bir kuyruk acısından geliyor
- +1 yıl
Gecen bir yerde feminist biri biz zaten dinin gereklerinin zittini istiyoruz diyordu buysa cahillik burda dusuk olan sizsiniz
- +1 yıl
nısadiyebiri feministler cahilliği yenmemişler. Yalnış yoldasınız. Böyle devam edilemez, akıllıca davranış değil
Feminist falan anlamam bilmem sadece severim ^^ Sonrasına bakılır.
Şöyle gözleri olupta ülkücüyse elbet sevilir12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkadınların toplumda erkeklerle eşit olduğunu savunuyorlar yani sonuçta insanlar sosyal statüsüne bakılmaksızın eşittir cinsiyete de bakılmamalı yani erkeklere karşı saygısız nefret söylemine varan bir durum olmadığı sürece benim bakış açım olumlu :)
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltamam işte bu sebeple sizler de haklarınızı arıyorsunuz ama erkeklere karşı bir nefret söylemi de olmamalı sonuçta modern düşünen çok erkek var
Cevap sahibi+1 yılyok yok saygılıyız yani saygılı olmayan azdır bence :)
Cevap sahibi+1 yılsaygı her zaman gerekli cinsiyet ayrımı olmaksızın insanlara biraz saygılı olabilirsek karşılıklı diyalog kurabilirsek sakin daha ılımlı olabilirsek sorunlar hep çözülecektir :)
Çok cesurlar.Haklarını arıyorlar.Biraz fazla agresif olabiliyorlar bazen ama tebrik etmek lazım kendilerini.
010 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız.Ülkemizde sözde kadın erkek eşit deniyor ama her yerde her statüde olayda hep ezilen şiddet gören kadın oluyor.Yasalar hak hukuk hep sözde kağıt üzerinde kalıyor.Gidiyor devlete sığınıyor yardım istiyor.Koruma istiyor devletten.Bir koruma vermekten bile acizler.Kendini koruyamıyor musun diyorlar.Var mı böyle bir mantık.Eşitlikse herkese eşitlik yasaysa herkese yasa olmalı ayrım gözetmeksizin.Kadına şiddet uygulayanlar ki kadın erkek olmasını geçtim insan bile değiller.
- +1 yıl
Evet büyük çoğunluğu erkekler.Yasalar yapılıyor sözde uygulamaya konuluyor ama icraat yok.Bunu uygulamada bir problem var.Bu nasıl çözülür bilemiyorum ama sanırım siz kadınların biraz daha baskın roller almanız gerekiyor bu kademelerde.Bilemiyorum düşündüklerimi anlatabildim mi.Sizlerin bu konularda çok hassas olduğunuzun da farkındayım.Onun için kelimelerimi özenler seçerek kullanmaya çalışıyorum.Beni yanlış anlamanızı istemem.Yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın lütfen.
- +1 yıl
Evet kesinlikle çok okumalısınız.Hepiniz okuyun lütfen.Yanlış bir şey söylemek istemem asla.Kadına saygı duymalıyım duymak zorundayım.Bir kadına asla zarar veremem onları üzemem.Asla öyle bir şey yapma da öyle bir durumda aklıma ilk önce anneciğim gelir ablacığım gelir.Evet eğitim seviyesi de önemli tabiki de her şeyden önce insanın içinde olmalı bu saygı sevgi.
duymam mı saygıda kusur etmem hele femen grubunu komple destekliyorum!
02 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. dilan adı kürtçe değil mi yaa nasıl ülkücü oldun :)
00 Yorumlakendine güvenen kızlardan hoşlanırm ama feminist kadınlardan nefret edermmm :D
00 YorumlaBindikleri dalı kesiyorlar, haberleri yok..
07 Yorumla- +1 yıl
Evde kalma gibi bir derdim yok, evde kalmak da nedir, evlenemezsem de kendi ayaklarımın üzerinde durur yaşarım. Mutluluk sadece evlilikle olmuyor. Bu benim şahsi fikrim, seçimim. Feministler de evlenirler, bu sadece doğru kişiyi bulmakla alakalı. Aşk insani bir duygudur, Feministler de aşık olabilirler ama insan olan erkeğe, bu erkeklerin sayısı da az olduğuna göre zor oluyor bir Feministin evlenmesi.
- +1 yıl
Kızlar sizin köleniz değil birer birey
- Kişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılhepsini çok seviyoruz
01 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Benden uzak olsunlar, onları fena bozarım!
10 YorumlaKalbe giden yol dudaklardan geçer,buna kızmayınız.
00 Yorumla
+1 yılfeminist kadınlardan haz etmem.
01 Yorumla- +1 yıl
Onlarda senden haz etmiyor
+1 yılÇok pis tartışırım onlarla :))))
00 Yorumlakadın sevilir hatta feministler eğlenceli olur
010 Yorumla
+1 yılbana antıpatık gelıyorlar sevmem
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?