canim insanlarin böyle zamanlari hep olur. insan gücsüz aciz olunca hemen aklina kurtulmak ölmek gelir ilk düsünce olarak. ama hayir kurtulus falan degil. daha kötüsü kalanlarada kendinede cok büyük haksizlik ediyorsun. her derdin caresi vardir. buna rahatlikla inanabilirsin. kesinlike her derdin caresi vardir. bence bi hobi yap kendine. aklin dagilsin biraz.icin rahat etsin. biseyler yap. dinini daha yakindan tani. resim yap onlara aktar duygularini. bunlar gercekten ise yarar. denenmis;) yani önce ben yasamak istiyorum mutlu olmak istiyorum ama bunun icin hayatimda neleri degistirmem lazim. bana engel olan ne? kimden destek alabilirim? diye sor kendine. ve destek almak icinde sakin gurur falan yapma. beni düsünmüyorlar diye darilma. git direk söyle cekinecek biseyin yok. bana yardim edermisin arkadasim destege ihtiyacim var de. farkedemedikleri icin kendilerine kizabilirler. herseyi cözmenin ilk adimi konusmak biliyorsundur.konusmak icindekileri anlatmaya calismak. yani intihar etmek ölmek falan herkesin aklina gelir. ama sözde kalir hep.sinirlenince söyler insanlar en cok. ölsemde kurtulsam, asicam kendimi sonunda gibi seyler söylerler. ama hayat herseye ragmen yasamaya degerdir tabikide. ileride ne olacagini nerden bileceksin? hayal edemeyecegin kadar güzel olabilir yeterince sabreder ugrasirsan. simdi ne yap biliyormusun:) hayrettin karaoguzun oynadigi film varya "gelecekte bir gün" onu seyret:)
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılölmek çare mi? sen ölünce herşey halledilecek mi? HAYIR... aksine... hayatta kalarak onlarla savaşmalı ve onları yenmelisin. nasıl olsa hepimiz bir gün şu kısacık hayata veda edeceğiz... neden bu hayatın tadını çıkartmayı denemiyorsun... düşünsene... şimdi internete giriyorsun burda bu soruyu soruyorsun demek ki ellerin parmakların var, gözlerin var, aklın var... bütün bunlar için Allah a şükretmelisin. en basitinden ya bunlardan birisinin olmadığını düşünsene... bunun eksikliğini yaşayan insanlar bile hayata sıkı sıkı tutunurken sen elindeki güzel ve sağlıklı hayatın kıymetini bilmemekle ne kadar büyük bir hata yapıyorsun... nedir seni bu kadar karamsar yapan? aşk mı? para mı? aile mi? arkadaş mı? aşksa eğer dünyada tek bir insan yok... paraysa da sağlığım yerinde olsun inan pazarda limom satar yine yaşarım... aile mi? sarıl onlara var mı onlardan kıymetlisi? arkadaş mı? iyi arkadaslar edin... kötülerden uzak dur ama iyiyi ve kötüyü çok iyi ayırt et... ama herşeye rağmen sakın ha kesinlikle ölmeyi düşünme...
10 Yorumla
Böyle zamanlar olabilir ben de yaşadım hatta buraya yazdığım da cevap verenlerden biri de sendin o zaman..Zamana hafifliyor o düşüncelere kapılma hayatın güzellikleri var yaşıyacağın güzelliklerin tadına varmamız için de böyle sıkıntılı süreçlerden geçmemiz gerekiyor. Elinden geldiğince sağlam dur hatta bana yorum yazdığın sorudaki seninkinden başka cevaplara da bak değerlendir ne kadar çok fikir desteği o kadar bunalımdan çıkmana ufkunu açmana yardımcı olacaktır. Toparlarsın arkadaşım sıkma kendini
11 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılyaşamak ayrıcalıktır.emin ol istesen de istemesen de öleceksin.sana verilmiş bu tek şansı en iyi şekilde kullansana.hayatta hep gülüyor olsaydın,hep çıkışlar olsaydı ne çekilmez olurdu be.işte o zaman hiç yaşam belirtisi olmazdı.hayatta her ses stereodur.mono ses yoktur.bir yandan iyi bir yandan kötü olacak ki yaşamak zevk verecek.zor bir hayatı manuel vitesli bir arabaya benzetirim.otomatik vites yani kolay bir hayattan daha eğlenceli olduğuna 1000 kişiyle 1000 şişe şarabına iddaya bile girerim.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Sakın intihar etme. Ben intihar ettim pişman oldum.Babam sevdıgımden ayırmaya çalıştı benı.o çocuktan ayrılcaksın yoksa yakarım bu evi dedı. bende o çocuktan ayrılmamak ıcın hap ıctım.3 gun hastanede serumlarla yattım.ben çocuk için intihar ettım ama o ziyaretıme gelmedı.hatta cok ıyı hatırlıyorum.gece mesaj atmştm hastanede kaldıgım gece.2 elımde de serum vardı.telefonu zor tuttum elımı zor kıpırdatıp aşkım senı sevıyorum yazdım. bana demıstı gozume hıc uyku gırmıyo sen hastanedeyken.baktım cevap vermedı. uyumuş !
o gun anladım kı kımse ıcın ıntıhar edılmez. hayata ınat herşeye ınat yaşicaksın. mıgdemı yıkamışlardı ve burnumdan boru sokmuşlardı.sabaha kadr kalcak bu dedıler.ben her tükürügümü yuttugumda boru canımı yakıodu.anneme yalvardım nolur bnu ckarın dedım doktor hayır dedı.bende bi cesaretle tuttum kendım çektım. kan ıcınde kaldım..12 YorumlaDüşündüm hemde çok yakın geçmiş zamanda... Ama vazgeçtim. Cesaret edemedim, böyle bir vebalin altından kalkamam. Bendeki can emanet, emanete ihanet edemem ben. Herşeyin bir çıkış noktası vardır elbet. 1 hafta önce sevgilim terketti, hemde hiç bir şey yokken, bu sabah çok sevdiğim bir yakınım öldü, uzakta olduğum için cenazesine bile gidemedim. Okuyorum, notlarım iyice berbatlaşmaya başladı. Maddi sıkıntı çekiyorum da diyebilirim. Daha ne olsun? Ben kalkıyorum altından bunca şeyin, sende kalkabilirsin, insansın.
10 YorumlaEvet 2 ay önce netten ölüm gibi gözüken intihar yollarıni arıyordum..çünkü intihar bir acizlik bunu biliyorum , yinede çevrem bilmesin istiyordum..
Ve bildiğin ağır depresyondaydim sürekli ağlıyordum artık yapamayacagim diye..neyi ve neden yapamayacağım sorularının cevabını bulamıyordum ama..
Sonra biraz antidepresan kullandım, biraz dağıttım , sarhoş oldum, yine ağladım..
(ve bütün bunları yaşarken çok az kişi bunlardan haberdardi )
en dibe battıktan sonra , tekrar yükselmeye başladim..
Eski bakış açımı kazandım,
umarım atlatırsin.00 Yorumla
+1 yılen az 4 kez intahar etmeyi düşündüm. peki neden intahar etmedin diye sorarsan. aklımın kenarında intaharın i,si yok iken intahar edenlerin asla cennete gidemeyecek olduklarını okulda öğrenmiş olmamdan dolayı hep vazgeçtim.intahar bir cehennem kapısıdır vazgeç derim. ( sizi dünyadayken uyaran kimse olmadımı.? 1 ayet ) maneviyatını yükselt. sabırlı olmaya çalış. namaz kılmıyorsan yada hiç kılmadıysa kılmayı dene+dua yani sure ezberlemeye çalış onun aklındaki etkisini emin ol göreceksin.huzurun artacak.
00 Yorumlaazcık umudun olmasa zaten gelip burda bunu paylaşmazdınız ,bende o yoldan geçtim gittim zamanı geriye döndürüp o yola hiç çıkmasaymışım dediğim oldu ama bu da bana ders oldu her sıkıldığımızda ölümü düşünürsek hepimiz topluca intihar seansı düzenlememiz gerekir .
sana tavsiyem şu an ki ortamlarını bilmiyorum ama bir tatile çık mümkünse pc veya cep telefonu da alma yanına bir kaç kitap veya seni dinlendiren bir şeyler al azcık kafanı dinle inan içindeki huzuru bulduğunda ne demek istediğimi daha çok anlayacaksın ,
yok bunlarda fayda etmez diye düşünürsen zombi olmak ve ilaçlarla yaşamak için bir psikolojik danışmanla görüşebilirsin,
saygılarımla00 Yorumla
+1 yılgecenin bi vakti hiç tanımadığım ve de tanımayacağım bir insanın intihar fikrini nasıl değiştirebilirimin cevabını arıyorum. her boka cevap yetiştiren ben düşün düşün dut yemiş bülbül gibiyim. bu hayatta seni mutsuz edebilecek şey kadar mutlu edebilecek şey de var. biliyorum unutmak zor bazı şeyleri, ama dünyadaki hiçbir şey insanın canına kıymasına değmez. yarın güzel bir güne uyan. güzel bir kahvaltı yap. yarın senin günün olsun. sevdiğin şeyleri yap. müzik dinle, kitap oku, ya da kuşlara yem at. hayatın nasıl aktığına bi bak. kopma ondan asla. çünkü senin yerin özel ve orayı senden başka sen gibi kimse dolduramaz.
Not: Gizli cevaplara izin verileydi keşke :P00 Yorumla
+1 yılaskerdeyken intihar etmeyi düsünmüstüm. gece nin 2 si, nöbet kulubesinde ben , hatıralarım ve kalaşnikof tüfeğim. kurma kolunu çekip bogazıma dayamıstım silahı, yapamadım ki en büyük günahlardan birisi. iyi ki de yapmamısım, hayat yine boktan ama simdi dünyalar tatlısı bir oğlum var beni yaşamaya zorlayan , yaşama sebebim canım herseyim
12 Yorumla- +1 yıl
amin
İntihar etme düşüncesi zayıflıktır, iradesizliktir. Diyebilirsiniz; benim ne yaşadığımı bilmiyosun çok sıkıntılardayım boşluktayım mutsuzum vs. Her insanın hayatında bu tip şeyler olur. Eğer her yaşayan intiharı düşünseydi dünya yaşanılmaz bir yer olurdu. Yani diyeceğim şu; insan ancak hayatta tek başına kaldığı zamanlarda bile kalkmasını bilirse irade gosterirse azmederse ve sonunda başarırsa ( ki başaracaktır ) o zaman insan oldugunu anlar ve işte o zaman kendini iyi hisseder. Günümüzde moda olmuş kelimelerden bir tanesidir intihar. Problemlere kısa yoldan çozum bulmak diye bir profil uyandırır kafamızda bu kelime. Bence siz bu kelimeden kurtulun. Ne yapmam gerekiyo diye de sormuşsunuz. Bence etrafınıza dikkatlice bakın belki bi yerde farketmediğiniz bişey bulursunuz. Bazen hiç tanımadıgınız küçük bir çocugun size bakıp gülümsemesi bile bütün düşünclerinizi değiştirebilir. Belki çok klasik şeyler soyledim ama dikkate alın derim..
10 Yorumla
+1 yılhayat senin en büyük ödülün..gönlünce yaşa ve hep mutlu olmaya bak derim..ve bu güzel dünyada ölmek için acele etme zaten birgün öleceksin..Tüm dertlerin ,sıkıntıların ,umutsuzlukların senin yarattığın yada dış ortamdaki koşulların getirdiği sonuçlar olarak kalır..fakat ölüm kadar şu hayatta başka bi gerçek yoktur..o yüzden tek gerçekle karşılaşana kadar mutlu olmaya bak derim..bu rası özgür,büyük ve sınırsız bi oyun parkuru..biz buna dünya diyoruz ;)
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBazen dünyadaki düzene baktığımda geçmişte aklıma en düşünceli en üzgün oldugum dönemlerde aklımdan eminim geçmiştir ama hiç bir zaman bir erkek için veya bir kadın için böyle duygulara kapılmadım ve kapilacagimi sanmıyorum.Yakınlarda çok yakın bir arkadaşımı kaybettim ve onun yerinde ben ölseydim dediğim oldu ama intihar anlamında değil yani o yaşasaydı ve ben ölseydim dediğim zamanlar oldu.Ama şimdileri aslında yasamak istiyorum :).Uzun hayatım olsun istiyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Olur inşallah ve herşey gönlünüzce olsun.İyi geceler
Yaşın kaç daha? Hayat yeni başladı senin için şimdiden hayat zor geliyorsa yandı gülüm keten helva,kafan karışmış senin, belki biryerde sende haklısındır istediğin şeyler hiç yolunda gitmemiştir olaylar çok olumsuz gelişmiştir ama hiç ama hiçbirşey intiharı düşündürecek kadar bunalıma sokmamalı seni, illa ki seninde yüzün gülecek haline dua etmelisin
02 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı. evet.ben de cok aklımdan gecırdım.hatta bır keresınde bır suru hap ıctım dilim tutuldu,1 ay kadar konusamadım,sonra da 1 ay kadar kekeme oldum...
sonra da denemedım zaten...
depresyon bana luks.hayatta kalmam,kendı ayaklarımın uzerınde durmam,hayatla kavga degıl,barıs ıcerısınde olmalıyım...04 Yorumla- +1 yıl
buda cok mecbur hayat olmus sanki :)
- +1 yıl
diğer bir yerde aldım cevabı canm haklısn orayada yazdım
4 kere felan saçma sapan ilaçlar alarak ölmeyi denedim ama hepsinde de etkilemedi dozu iyi ayarlayamamışım sanırım. sonra farkettim ki ölmeyeceğimi bildiğim için deneyebilmişim. hala içimden geçmiyor değil ama geride bırakacağım insanlar kendilerini suçlu hissedecek, onun için ecelimle ölmeyi bekliyorum.
00 Yorumlaben hep şöyle düşündüm; şayet ebediyen yeryüzünde yaşamaya mahkum olsaydık, hayatın çözümsüz sorunları bana ağır gelebilirdi, acı verebilirdi ve bu "varoluş acısını" sona erdirmek için intihar düşünülebilirdi.
Fakat, insan ömrünün çok kısa olduğunu biliyorum. Plüton güneşin etrafında 248 senede dönebiliyor bir " Plüton senesi" için. Bir bambu ağacı 100 senede bir çiçek verir. Biz insanlarda ortalama 25-30.000 günlük ömrümüzü nasıl daha da kısaltırız onun peşindeyiz !00 Yorumla
+1 yılkacıs ınthar cok dusundum bır kere kacdım ve sonra soyle br bakdım ben kmler ıcın neler yaptım ama gerckden bos oldugunu gordm ne olursa olsun AILEM den baska uzuln olmadı o yuzden de sıklma bende cok sıkılıorum hala da sıkılıyorum ama dunya ve careslık kader dıyorlarlya kader degıl emn ol sadce hersydn uzak kalmayı dene bence erkk arkdsn warsa sımsıkı ona sarıl ve vakdını onnla degerlndr benım kız arkdsm yok ama omasnı cok sıterdım kı yok vakıt gecrk kımsem yok ...
02 Yorumla- +1 yıl
cevrnde senı mutsz eden ne warsa hersydn uzak dur ve sevdklernle wakıt gecır bol bol baska meşgaleler bulmanı onerırım yada ııyı bır pskolog benım war sahsen pskologum ve mutluyum anlatyrm rahtlıyorum cnkuu
Ne diyosun polyannam? Bu sen olamassın? Sen herkese güç ve gülücük dağıtan, mantıklı ve yorumlar yazan hayat dolu bir insansın.
Sıkıntılar hayatın içinde hep olacaktır. Acılarla, dertlerle, neşelerle yürür hayat. Sen güçlü bir kızsın. Sadece biraz sabır, iyimserlik, inanç ve güçlü bir irade herşeyin üstesinden gelir.
Ben yaşadıklarımı anlatsam kanın donar. Senin gücüne ve iradene güveniyorum00 YorumlaBazen tükendiği oluyor insanların, hayata tekrar tutunmaya çalıştıkça gelen vurur giden vurur, sanki hepsi birlik olmuş gibi neyse.
Öyle yada böyle bu süreçten kurtulcaksın birşey yapmana gerek yok acı çektikce daha güçlü olcaksın, daha duygusuz, daha sorumsuz ve sorumlu. ama hala ortasındasın bu işin biraz daha sabır.02 Yorumla
+1 yılBirkaç kere düşündüm,sonra onun aciz insanlar için olduğunu hatırladım ve en kötüsü arkamda hiçbir iz bırakmadan yok olacaktım.Bunu istemedim,şimdi intihar fikri çok anlamsız geliyor.60 yıl daha nefes almak ve bu dünyadaki güzelliklere doyup yok olmak varken neden daha doğru dürüst bile düşünemeden yok olayım ki?
Ayrıca kendini asanların edenlerin çoğunun ellerinde kendi deri parçaları bulunmuş,ipi çıkarmaya çalışıyorlarmış ama geçti bor'un pazarı sür eşşeğini niğdeye.00 Yorumlaİntiharı düşünmüş denemiş biri olarak sana şunu söyleyebilirm İntihar etmek sadece insanın kendını kandırmaktan baska hiçbişey değildir ve en kolayıdır yapmakta bıraz cesaret işidir benimde mutsuz oldugum bıçok an oldu ama yasama dondugum zaman iyikide donmusum dıorum çunku hayatın 1 ay sonra ne gecırecegını bılemezsın belkı cokkk mutlu olacaksın yasamak en zoru intihar etmek kolay peki ya geride bıraktıklarımız ne olacak bunu hiç düşündün mü?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. link
okumanı tavsiye ederim31 Yorumla- +1 yıl
hep duyuyorum bu kitabı, artık okumaya karar verdim, en kısa zamanda :/
İnşirah suresinin türkçe meali ni anlayana kadar oku ..
16 Yorumla- +1 yıl
bu bir suredir dua değil dua olarak sabah namazından sonra okunur rızık için fakat kuran-ı kerimde anlatımı daha farklıdır . imanlı ve itikatlı biriysen ne demek istediğimi anlamayı bırakıp bir an önce abdest alıp okursun sana anlatıcaktır kendi ni kuran merak etme güven söylediklerime
+1 yıl1 kere denedim kesin kararlı idim zaten ben vazgeçmedim de şaş gaza bir olay oldu kurtuldum...
dedim ölmek için gelmemişim zaten ölemiyorum da niye boşuna uğraşıyorum kendimi yıpratıyorum başaramayacağım şey için...
Ölmekte yaşamakta elimizde değil...00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılhayat bir kere yaşanıyor.tekrarı yok bir daha.olsaydı eğer arkamızdan kimler ağlamış kimler gülmüş bunları bilmek mümkün olurdu.sonucunu göremiyeceğimiz bir yolculuğa çıkmak için henüz erken diye düşünüyorum.daha yaşanacak çok şey var...
00 Yorumla
+1 yılsen de acılarınla yaşa.ama yaşa.ölünce nolucağını biliyor musun?bildiğin,bilincinde olduğun yaşamını dikkate al.kimse seni umursamaz ölürsen.ailen ve yakın çevreni üzersin.ama ölen sen olmuşsundur.daha yaşın kaçki senin cıx cıx
00 Yorumlabenim çok geçirdiğim oldu, aynı senin gibi probleme çözüm olmadığı için kökten halletmek istediğim zamanlarda geçirdim bunu aklımdan. sadece herşeyden kaçmak :S ama bu düşüncelerden bir an önce kurtulmak lazım...
00 Yorumlabunu 2 sene önce düşünseydin sana eşlik edebilirdim. Bende düşündüm ama her şeye rağmen ölmek yaşamaktan daha zordur. Mutlaka içinde birazcık da olsa, umut vardır. Birazcık umut olursa, intihar da olamaz
00 YorumlaBen bizzat denedim şuan çok pişmanım.Yaptığım salaklıktan başka hiçbişey değilmiş.Üstüne üstlük cana katletmeden hakkında kamu davası açılıyo ölmezsen işin yoksa uğraş dur
01 YorumlaGırtlaktan hortumu saldıklarında pişman olacaksın.
Lisedeyken evet geçirdim aklımdan, geçirmekle kalmayıp denedim bide :@ Şimdi kendime kızıyorum nasıl yapmışım diye :(26 Yorumla- +1 yıl
Cık cık cık ;(
- +1 yıl
Yapma bir daha kulaklarından asarım ^^
- +1 yıl
ne aptalmışsın
Çok şükür ki hiç geçirmedim aklımdan.. Maddi manevi ne kadar zorlukta yaşasam, inancım şükür sağlammış ki, bunu akımdan bir an olsun bile geçirmedim..Allah'ta geçirtmesin..
00 Yorumla
+1 yılbence hayatı boyunca her insan bir kez bile olsa aklından gecirir bu hemen intihar etmeye meyilli anlamına gelmesin sadece aklından gecirir dedim! :)
02 Yorumla- +1 yıl
yaşamak güzel ne olursa olsun bunu ölümün kıyısına geldiğinde anlarsın en cok;) seni üzen neyse unutma hiçbir acı sonsuza dek sürmez...
Sonrasını düşününce intihar basit.
Gerci intihar kolay iş ama yaşamayı secerek zorlugu secmiş oluruz00 YorumlaEvet 2 kere ama sadece dusundum
ölsem kurtulsammı dedim
1i ailevi problemler yasattıgım sıkıntılar dier aşk tabikide00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayattan beklentim olmamasına rağmen alacağımız bir nefes hakkımız varmış diyorum. Sonra ahiretimi mahvetmekte istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılEvet düşündüm ama dünyaya 1 kere geliyorsun bunun içinde iyilikte var kötülükte . Kafanı başka yerlere yormaya çalış bu aralar ailenle takıl veya arkadaşlarla .
00 YorumlaDaha önceden de nickin pollyanna olmasına rağmen çok pesimistsin demiştim sana.Sorunla nickin çok uyumlu demiştim :)İntihar etmek yerine tek başına ya da çok sevdiğin bir arkadaşın vs. ile bir tatile çıkmalısın.
00 Yorumlaİntihar etmeyi hiç düşünmedim de intihar etseydim ne olurdu diye çok düşündüm :)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. hiç geçirmedim, hiç..., zerre kadar bile böyle birşey düşünmedim
00 Yorumla
+1 yılcanı veren, ruhu veren, bedeni veren allah. bizim hiç birşeyimiz yok hava atıyoruz. ölmek demek allahı beğenmemek demektir intear lafını duymayım babana söylerim
00 Yorumla
+1 yılDüşündüm 1-2 kere. Senin gibi çok sıkıldığım anlarda. Ama sonra farkına vardım ki sadece bir anlık sıkıntıymış bunlar. Ailemi düşündüm. En önemlisi yaşanmış ve yaşanacak güzel günleri düşündüm..
00 YorumlaGeçirmedim hayat her şeye rağmen yaşanmaya değer derler klasik bir söz ama bi düşünürsen doğruluk payı vardır hayatta üzüntüler kadar sevinçlerde var o tarafına bakmak lazım öbür yüzüne intihar ettin ne olacak burdan kurtuldun öbür taraf var ..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı. Hiç düşünmedim..Zira Allahın verdiği canı almak ben aciz bir kulun ne haddine !
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılhayır öyle birşey düşünmedim. daha çok güzel günler göreceğim inşallah 1+1 ev almam gerek öncelikle. zaten hayat kısa bu stresle 55 i zor görürüm.
00 Yorumla haytta canını sıkan noktaları tespit et gidermeye çalış..zamanında benimde gelmişti ama sabrettim geçince sıkıntılarım gitti..mesela kendine bi sevgili yap neşen yerine gelir bence :)
00 Yorumla
+1 yılsen intihar etsen biz burda soru sormaya,cevaplamaya devam edeceğiz.Bizim için hiçbir şey değişmeyecek ama seni canı kadar seven insanları düşün.İntihar bencilliktir.
00 Yorumla
+1 yılintiharr değil de herşeyi içkiyle paylaşmayı düşündüm zaman zaman da yaptım sonra düşündüm insan bu kadar aciz olamaz ve tövbe ettim bi daha içmiyorum. kimse için hiçbirşey için kötü olmaya gerek yok.
00 Yorumlabedenini doyurmaya çalış yoksa aklına hep gelir gerçekten inancı yüksek olan insanlar aklından bile geçiremezler bence
02 Yorumla
+1 yılDüşündüm o hatayida yaptım ama sonu hastanede sürünüyosun
00 YorumlaNietszche "Zamanında öl," diyor. Zamanını sen bileceksin.
00 YorumlaArada bir düşünürüm ama inanç işte engelliyor beni.
00 Yorumlaergenken bi kaç teşebbüsüm olmuştu.şimdi keyif alıyorum
00 Yorumlaintihar kaybetmeyı kabullenmektır ben kaybettıkçe daha çok hırslanıyorum
00 YorumlaBikaçkere ıntıhar ettım önermem o mıdenın yıkanması durumu berbat bırsey kac kere in. edip kac kere yıkadılar nasıl akılllanmamısım sasıyorum kendıme
00 Yorumlaen kısa zamanda kendine gelmelisin ne var bu kadar canını sıkan sebepleri neler
06 Yorumla
+1 yılFazladan 1 tane nefes alabilmek için neler verilmez ki? Saçmalama pol
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılKüçükken hep düşündüm. Ama Allah korkum beni engelledi.
10 Yorumla Allahın verdigi canı Allahtan başka kimse alma hakkına sahip değildir!
00 Yorumla
+1 yılarada kafama skcam lan diyorum ama daha o kadar manyamadim
00 Yorumla
+1 yılBazen bizim evin balkonundan atlasam ölürmüyüm lan diye bakıyorum. Bu intahar sayılıyor mu. :(
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılhayir gecirmedim aklimdan hic bir zaman
00 Yorumla Kapalı yer korkum var benim o yüzden denemiyorum.
00 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat