Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. İnsanlar bu tür durumlarda ya senin gibi dine yönelirler, ya aslında sevmedikleri biriyle sırf kafa dağıtmak için sevgili olurlar, ya kendilerini yemeğe ve özellikle çikolataya verirler, ya da gece gündüz uyurlar..
HEPSİ ÇOK YANLIŞ..
Öncelikle depresyonda olmanın sebebi (veya sebepleri nedir) bunları bulman gerek..
Bunları düzeltebiliyorsan düzeltmen, düzeltemediklerini de sakince ve mantıklı düşünerek hazmetmen gerek..
Şimdilik bu kadar.. Sebepleri biliyorsan daha yazarım..23 Yorumla- +1 yıl
Yavaş yavaş sıkıldığın gibi yavaş yavaş açılırsın merak etme..
Benim böyle zamanlarda gittiğim belli yerler vardır..
Biri boğazı yüksekten gören bir tepe, biri iki tarafı ağaçlık bir yol, biri de bugün rüzgara karşı durup uzakları seyrettiğim yamaç bir park..
Doğa ve deniz herkese huzur verir.. Evden çıkmalısın.. Yürümelisin.. Bahsettiğim gibi bir yer bulup biraz rüzgarı koklamalı, biraz bulutları seyretmelisin..
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOku ama,Arapça bilmiyorsan,sadece Türkçe oku,hatta İncil,Tevrat ve Zebur da oku,ama anlayarak oku.Çünkü anlayarak okuyanlar,felsefeci ve bilimden yana oluyor,ama anlamadan okuyanlar da dinci oluyor.Şunuda unutma,insanlığa hiç bir faydası olmayıpta,bilimin bulduğu her şeye "zaten Kur'an da yazıyor" gibilerinden saçmalayanlara da inanma.Aslında felsefe okusan,bence daha iyi.
23 Yorumla- +1 yıl
Dogru yazmissin kardesim +1 (Şakirt tayfa - basmaya devam)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler,beyni sorgulaman mahrum olanlar,yani gözleri değilde,beyni kör olanlar,zaten (-) puan vereceklerdir,kendi tercihleri.Cehalet ve aptallıkta bir tercihtir.
+1 yılKur'an oku. sadece Kur'an okuma. sorunların neyse tabii ki oku ama sadece okumakla geçmez. sorunların geçmesi için bir şeyler yap. mesela matematik sınavını kazanmak için sadece dua etmen işe yaramaz. çalışıp, öğreneceksin. bunun gibi. bak biz din kültürü dersinde görmüştük. bir şeyin olması için elinden gelen her şeyi yapacaksın, sonra gerisini Allah'a bırakacaksın. dua okumanın yanında psikolojik destek al mutlu olacağın şeyleri yap.
20 Yorumla
Namaz kıl derim ama içten ol ve dua et gerçekten çok iyi geliyor Allah'ın varlığını hisset bu seni iyileştirir bazı dualar var sıkıntı giderici internetten al oku bende bazen senin gibi olduğumda o dualarım okuyorum ve gerçekten iyi geliyor.Birde şöyle birşey yapabilirsin sevdiğin kişilerler beraber takılabilirsin böyle mutsuz zamanlarında hem dua et hem sevdiğin insanlarla ol iyi gelecektir.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
namaza başla ne kadar namaz okadar huzur kuran oku gözlerini kapat Allah'ın verdiklerini düşün gönülden şükür et 99 isminden bazılarını zikir et bunu düzenli yap çok şey değişecek garantisi bende rahatlamazsan bakışın değişmezse bak ben buradayım mesaj atabilirsin
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 323 cevap paylaştı. Seni depresyona sürükleyen nedir arkadaşım? ailemi? sevgilimi? arkadaşsızlıkmı ne? ona göre birşey söyleyeyim?
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce sorunu tespit etmeye çalış, sonra da bir çözüm bul. Halletmezsen tekrar sorun karşına çıkar üstünü kapattığın için ya da çözümlemediğin için .Kuran da oku istiyorsan ama dediğimi yapmayı bir dene sen.
11 Yorumla
+1 yılKur'an-ı Kerim bu durumlarda mı okunuyor sızde ? Ya da namaz bu durumlarda mı kılınıyor? Depresyona girmene sebep olana soyle alıversın senı oradan. Kur'an-ı Kerim ve Namaz depresyon ilacı değildir yaşam tarzıdır ve Hak din İslamın Kitabı Rabbimizin Sözleridir. Bu kadar basit birşeye alet etmeyin.
10 Yorumla
+1 yılDurduk yereyse Seteronin(mutluluk hormonu) azlığından olabilir, bunun içinsen tatlı yemen gerek.
Ama iyi düşün küçük şeyler birleşip dağ olur bazen buda depresyona sokar seni ama geçicidir merak etme.19 Yorumla- +1 yıl
ergenlikten ve yalnızlıktan belki bende böyleydim yavaş yavaş alışıyorum, deneyimledikçe geçti..
- +1 yıl
işte atmaman gerek birikir sonra, ağla aslında ağlamak iyi gelirmiş.
- +1 yıl
Psikoloğa git ozaman, insan psikoloğada gidemiyor deme şimdide sakın :D
- +1 yıl
Ama dikkat et, bazı ilaçlar tehlikeşi olabiliyor, bağımlılık yapıyor aniden bırakınca mutsuzlaşıyorsun, o nedenle kendi başına alma sakın dozu aşarsın, hayata pembe gözlüklerle bakarsın sonrada ...
+1 yılGüzel düşünce öncelikle namaz kılmıyorsan namaza başla huzura erişirsin. Söylediğinde ne kadar ciddiydim bilmiyorum ama namaz huzur için güzel bir başlangıç olabilir. Yaparsın eğer umduğunu bulamazsan bırakmak bedava.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 318 cevap paylaştı. ztn ya mutsuz olunca ya da korkunca ıbadete sarılıyosunuz yazık ne dıyım..
11 Yorumla
+1 yılIbadet et canım ALLAH a yönel ve evet Kur'an- ı Kerim oku bol bol bende depresyondaydım ve o şekilde iyileştim
Mutluluğun resmi var mı bilmem ama mutluluğun adı var o da "ALLAH"10 Yorumla
+1 yılsıkıntınız varsa,abdest alınız,eğer geçmezse namaz kılınız,yine geçmezse uyuyunuz.böyle bir hadis-i şerif vardı.bu arada kuran okumayı düşünme,düşüneceğine oku :)
10 Yorumlaölümlü dünya zaten kısıtlı bir zaman içinde yaşıyosun her ne olursa olsun depresyona girmek falan çok anlamsız dertleneceğine çözüm üret sıkılıp oflayacağına pencereyi aç nefes al umursamaz olmak lazım sanırım biraz
10 Yorumla
+1 yılnamaza başla yalnız olmadığını hisset kimse olmasa dahi Allah her zaman yanında bunu bil. yeni arkadaşlar edin. bir hobi edin. hayaller kur sonrasında onları hedefe dönüştür ve gerçekleşmeleri için çabala.
10 YorumlaEn güzeli.Maneviyat asıl en önemlisi.Sen alkole sürüklenirsen,yoldan çıkarsın.Dinleme öylelerini.
30 Yorumla
+1 yılİbadet seni rahatlatacaksa o yolu deneyebilirsin. Ben genelde müzik dinlerim rahatlamak için, bana her zaman iyi gelir.
10 Yorumla
+1 yılKuran okuma demiyorum hobi olarak yine oku ama sorunu tespit edip çözmeden kuranda çare ararsan tezeği avuçlarsın, sorun patolojik hale dönüşür
Sorunu çöz, niye depresyondasın mesela bir düşün
cayırt30 YorumlaGızım gene mi sen yine mi mutsuzsun :D bu sefer yazmıcam sen anladın :D
13 Yorumla
+1 yılManeviyatla ilgili eserler okuyunuz.mesela Mevlana mesnevisi,ve Risaleinur gibi.Kur'aı kerimin arapçasını okumak ruhsal sıkıntılara birebirdir.meal okumakta güzel,fakat aklınızın yatmadığı ayetleri,bir bilene sormalısınız.
00 YorumlaHayatın rengi sadece aşktadır. Aşk yoksa renk yoktur. Renk yoksa heyecan yoktur. Heyecan yoksa hareket yoktur. Hareket yoksa yaşam yoktur. Yaşam yoksa nefes almak neye yarar.
04 Yorumla
+1 yılÜzülme! Derdin ne olursa olsun,bir abdest al nefes gibi ve bir seccade ser odanın bir kösesine.Otur ve ağla,dilersen hiç konuşma
O seni ve dertlerini senden daha biliyor unutma..!10 Yorumlaçok güzel edersin kuran okuyarak namaz kıl dini kitap oku vb.
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılsen mi ben mi iş yok anam iş yok ben böyle şansın depresyonu geçtim artık ben astral düşüncelerdeyim
10 Yorumla
+1 yılBen genelde mutlu filmler izlerim. Umut dolar içim :) Güzel kitaplar okurum uzaklaşırım kendi dünyamdan. Öneririm sana
05 Yorumla- +1 yıl
Canımmm benim kıyamam :D beni iyi hissettiren şeyler bunlar. Veya sevdiğim insanlarla konuşmak..
- +1 yıl
sen at mesaj madem kötüsün :) İyi gelecekse yap
Maneviyatini yuksetmen rahatlamani cok kolaylicak huzur bulucaksin emin ol
10 Yorumlasen istiyosunda dur bakalım arkadaş şartlar olgunlaşmış mı mutlu olabilmen için, o kadar basit bir şey mi mutluluk.
00 Yorumlatün dinlerin kutsal kitaplarını oku hepsinden fikir edinmiş olursun
10 YorumlaÖnemli bir durum değil bende depresyonda sayılırım geçeceğini umuyorum
10 Yorumlakuran okumak ruha huzur, mutluluk ve ufku geliştirir derler düşünme bence uygula derim..
20 YorumlaMutlu olmanın yolunu bulmussun zaten oku bakalım..
00 Yorumla
+1 yılne oldu sana ya en son gecen hafta konuşmuştuk :) sevgilim arkadaş ekletmıyo fılan demiştin :) demiştim sana bu mutsuzluk getırırR :) şaka fılan hayırdır ? neyın var
02 Yorumla- +1 yıl
artiz olsam buradamı takılırım kardeş : ):D
En güzel yol Allahın yolu Ayetler ve dualar bizi huzura ulaştırır ne istersen Allahtan ıste
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. ibadet seni ferahlatır ibatedini yap birde bilinçli insanlarla muhabbet et :)
10 Yorumlagit bir abdest al rahatlarsın biliyorsun demek ki bide oku biraz.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Bende öyle mutszm bunalmdym namaz kil kuran oku Allaha sığn :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlaya dini yönden bakmayarak başlayabilirsin Kur'an değilde bir roman okumayı dene ya da spor kıyafetlerini giy tak kulaklıgını yürüyebildigin kadar yürü
00 Yorumla
+1 yılE tabi, insan masallarla da mutlu olabiliyor bazen. Oku abisi oku.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 837 cevap paylaştı. bende öyleyim herşey aynı monoton hayat ölsekte kurtulsak.
THE END...00 Yorumla
+1 yılkuran okursan rahatlarsın da, depresyona girmenin sebebi nedir?
00 Yorumla
+1 yılHer gün alkol iç en az 1 tane rahat uyursun zamanla zaten iyileşeceğini anlayacaksın o zaman alkolu bırakırsın :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılöncelikle neden depresyonda oldugunu anlamak lazım..belkide sürekli evde oldugun için dısarı çıkamıyorsun sureklı ınternette oldugun için canın sıkılıyor olabılırmıı ?
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbence seninki eve bulunmaktan beynin sürekli çalışıyor suraklı hafızaya bişeyler atıyor ama sen kotuyu seçıyorsun bu bırazda pğsikolojık
Cevap sahibi+1 yılsen evdesin açlışmıyorsun demi
Cevap sahibi+1 yılistersen tanısalım görüşürüz..
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen dün çok mutlu değil miydin ya ben mi yanlış hatırlıyorum
032 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhe pardon sen dün filanda depresyondaydın. anlat sorununu da bari ona çözüm arayalım
Cevap sahibi+1 yılo kadar çok mu?
Cevap sahibi+1 yılçikolata denedin mi?
Cevap sahibi+1 yılevde hiç antidepresan filan var mı?
Cevap sahibi+1 yılhangi ilaç ismini yazar mısın bana
Cevap sahibi+1 yılyok o olmaz, remeron zyrexa filan gibi ilaçlar olsa onlar bir süre uyutur seni ama sabah kalktıktan sonra durmadan bişeyler yersin (: tonton olursun valla (:
Cevap sahibi+1 yılbak bu düşünce bile tebessüm ettirdi seni (: hayat olumsuzlukların olumlu sonuç çıkartabildiğin sürece güzeldir ve bu güzelliktir insanı mutlu eden
Cevap sahibi+1 yılbunu senden çalan ne ya da kim?
Cevap sahibi+1 yılüfleme soğuk soğuk daha ben bıkmadım senden çözecez hepsini merak etme sen bir anlatmaya başlada plan yapıp mutluluğunu çalalım
Cevap sahibi+1 yılneden ki? 2 yıldır açık şekilde cevap filan vermiyorum ben
Cevap sahibi+1 yılee ne zaman gidiyoruz şu mutluluğu çalmaya (: ben merdiveni sırtladım bile (:
Cevap sahibi+1 yıl3-5 kat çorap giy ayakkabı ses yapar (:
Cevap sahibi+1 yılbenimkiler siyah olsun lütfen (:
Cevap sahibi+1 yıliçime değil ayağıma giyecem, çok ayak karartıcı olur da onları önce ılık suda yıkayınca bişe olmaz ((:
Cevap sahibi+1 yıladresi ver de haritadan koordinatları belirleyelim ((:
bende bu yaz tatili için hacca mı gideyim napayim bilemedim
00 YorumlaKuran okumak insana huzur verir kardeşim . Okursan ne mutlu sana :)
00 Yorumlaolur faydası neden olmasın kalk git şükür namazı kıl bide :) sınavdan dolayı mı depresyonun ?
00 Yorumla
+1 yılEn iyisini yaparsın islam huzurda kuran allahla konuşmak demektir . Oku ve rahatla
00 Yorumla
+1 yılbak Allahu teala ne buyuruyorr..."Kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur” Ra'd Suresi - 28. Ayet
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yıldepresyondasın die mi sadece Kur'an okuyacaksın bence baya bir depresyondasın saçma düşünmeye başlamışsın
24 Yorumla- +1 yıl
öyle olduğunu söylemedim zaten dinin sana beni ilgilendirmez ama sırf depresyondayım die de böyle bişeye kalkışayım demek saçma geldi
- +1 yıl
normalde yapmadığın bişeyi de bu gibi durumlarda yaparsan bana samimiyetsiz geliyor işte her zaman dua et
+1 yılkuran oku ama bence önce sosyalleş.. hayatı izle
12 Yorumla- +1 yıl
o zman kuran okumaya başla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgel ayaklarımıza taş baglayalım
sonrada denize atlayalım
mis gibi ölelim01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yılen guzeli Allah kabul etsin.
01 Yorumla
+1 yıldini sohbetler de dinleyebilirsin
13 Yorumla- +1 yıl
hayat hakkında .. olum hakkında ... bunlar seni biraz dusunmeye sevkeder ..
- +1 yıl
sözler köşkü nü dinle dicemde youtube su anda kapalı
- +1 yıl
ne oldu ne yaptın ? fayda buldun mu
+1 yılDost kazanmaya bak. Düşmanını Annen bile doğurur.
10 Yorumla
+1 yılçikolata ye iyi gelir :D
10 Yorumlakuran bittirdikten sonra ateist olmada :)
03 Yorumla- +1 yıl
ne amaçla okuduğuna bağlıdır o hata bulmak için okur anlamadığı ayetleri bilene sormayıp istediği gibi anlamaya çalışırsa ateist olur normal
Gizli Üye(30-35)+1 yılkonsere, tiyaroya felan gitsen daha mı işe yarar ki?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. inşirah suresini oku oku bol bol.
00 Yorumla
+1 yılokumalısın.. dua et bol bol
01 Yorumla
+1 yılBnde oyleyım ya
12 Yorumla- +1 yıl
Evet fecı bı depresyon halı uyku ıstegı
Anlatmak istermisin ?
00 Yorumlasohbet etmeyi de deneyebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılSebep nedir canım kardeşim:)
02 Yorumla- +1 yıl
Biriktirme psikolog doktoruna falan git
Ikra bismirabbike. iyi gelir.
01 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem