🍷"Erkekler şaraba benzer, geçen yıllar kötülerini ekşitir, iyilerini olgunlaştırır." -Marcus Tullius Cicero- (Latin kökenli Romalı devlet adamı, bilgin, hatip ve yazar.)
🍷🎶 Eflatun - Şarap "Gökyüzünü kaybetmiş bir kuş gibi Üzgün yorgun ve de kırgınım hayata İğne atsalar yere düşmez tenhalarım var kalbimde Aynadaki? hatta sudaki aksim bile kayıp Aynadaki hatta sudaki aksim bile kayıp Biz seninle bir salkımın iki aşık üzümüyken Başka şişelerde şarap olmuşuz Başka hayatlarda harap olmuşuz Biz seninle bir denizin iki aşık balığıyken Başka sularda yüzüp durmuşuz başka kıyılara vurmuşuz..."
şarap gibiyim gerçekten, hem çok severim şarabı evde kendim yapıyorum. söze katılıyorum... bundan 10 sene önce aptaldım, 5 sene önce zırto, şu an üstüne koyuyoz kendi çapımız da... daha sakinim.. her anın keyfini öğremeye başladım. nedense çok yorum yaptım soruyu üstüme alındım galiba :) pardon
Aksine çok beğendim 👍 kendimi çok eleştiririm, odun misali yontarım, bu tarz yorumları okuyunca hoşuma gidiyor, marka-model💵materyaller değil, kendi özüyle uğraşan insanlar daha bir başka, işte gerçek terbiye, entellektüel'lik denilen bu..
öğrendiğim tek şey şu o da şu an farkına vardım... eğer çok mutlu anların varsa ki olmuştur bunlara HATIRA deriz,, ve hayat her zaman bal şerbet değildir acılar vardır bunlara da TECRÜBE diyoruz... ve ben TECRÜBELERİMİ çok seviyorum.
KARMA felsefi , keşke her insan eleştirmeden bir düşünüp ne dediğine baksa, en sevdiğim felsefe yargıladıklarını yaşamadan ölmezsin... çok dikkat etmeye çalışıyorum artık EGO ile barış içindeyim.
nötürlersen delilirsin diye duydum imkansızmış, ona bir dede/ babanne edasıyla yaklaşıp evet evet yav he he demen gerkiyomuş, ego olmadan sen olmazmışsın, tek savaşın onunla barış yapmak imiş.
yemin ederim iç sesim gibisin düşüncelerimi yorumluyosun, hep derim insan aklını özgür bırakmalı , kendi içimde bir çok duvarımı yıktım, burdan anlatsam anlamazlar , çok yoruldum Olric diyesim geliyor
Salla be ya.. İnan modum bu.. Herkes kendi önüne bakan bencil.. Benim gibi felsefe fanıysan, yarı filozof edalarında şeffaf olabiliyorsun.. Sen merkezsin, bir de diğerleri.. 😊
Ulan adımız Cicero değil ya biz bişey söylesek felsefe yapma dersiniz. Neyse. Eflatun babaya laf yok. Ama aslında platondur adı. Karikatür iyiymiş.
Şarap mayıştırır ya. Rakı gibiyim ben. İlkin acı gelir ama sonra içtikçe içesin gelir. Neşeni bulursun. Ama ertesi gün baş ağrısı yaparım yani. Şimdi dürüst olmak lazım 😐
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > "Erkekler şaraba benzer, geçen yıllar kötülerini ekşitir, iyilerini olgunlaştırır." bu sözü, "kendinizce" nasıl yorumlarsınız?
En İyi Cevaplar