Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
Çekici bulduklarım:
- Mutlak Gamer Kadını olmalı. Oyun konsolu sahibi olacak ve oyunlardan anlayacak. Oyunu hayatın eğlencesi ve felsefesinde hakim olacak. Sadece Cs Go, Pubg veya lol oynamayacak.
- 1.65 boyundan uzun olmayacak. Minyon kadın candır arkadaş.
- Değişiklere açık olacak ve karşı tarafı olduğu gibi kabullenmeyi bilmeli.
- Sosyal yönü değil Gamer yönü fazla olmalı. Aktivite yapacağımızda birbirimizin ayrılmayan parçası gibi hep beraber yapacak bir karakterde olmalı.
- Sigara veya alkol kullanabilir lakin abartmalı şekilde değil.
- Sarışın olmayacak. Sarışın kadın fobim var.
- Yengeç burcu birisi olmamalı.
- Tatlı tripleri olan fazla kıskançlığı olmayacak, zaten sadık birey olmaya adayım.
- El ve Ayakları bakımlı ve güzel olmalı.
- Makyajı sevebilir.
- Balık etli veya kilolu olmasın
- Korku film ve yabancı dizi takipçisi olacak.
- Renkli gözlü olmasın, sevmem.
- İlişkiyi abudik gubidik değil ciddi düşünen olmalı.
110 üzeri ölçülerde toto, 85 üzeri ölçülerde dik memeler, 55-60 bandında ince bel, köfte dudaklar, itaatkar yapı, empati yeteneği gelişmiş bir bünye, inat ve kincilikten yoksun bir ruh..
@kronikdepresif kendisini sapyoseksüel olaral nitelendirmedi ki. Demek ki dış görünüşe de bakan birisi. Sapyoseksüeller sadece zekadan etkilenirler. Dış görünüş faktörü olmaksızın.
@kronikdepresif pek sanmam ama zeka benim icin asiri onemli ve dikkat cekici elbette herkes zekasi iyi seviyede olsun ister ama ben bu konuda biraz daha fazlasini istiyorum sanirim 🙈🙈🙈🙈
Özür dilerim aslına bakarsan öfkem sana değil ama bundan o kadar sıkıldık ki. Herşey maalesef ki görünüşten tipten ibaretmiş gibi bunları söyledikten sonra yok olmaz ık mık yapan insanlardan gına geldi. Yıllardır değişmeyen bir şey bu.
Ben de zekaya onem veririm Mesela tanisma asamasinda oncelikle konusma sekline konuştuğu konulara ve bu konularda ki bilgisini kafamda inceden tartarim. Yazim sekline bile dikkat ederim. Konustugu dili duzgun yazabilmesi gerekir en azindan
@BlueCrazyy Biraz daha fazlası derken? Yani çok aşırı zeki olmasını istiyorsun. Peki bu insanla nelerin ortak olmasını istiyorsun? Yani zeki olup gıcık birisi de olabilir Sherlock gibi sosyopat da olabilir.
@Lucky-Luke oncelikle kriterine uydugunu dusunuyor olabilirsin ama belki karsindaki ayni fikirde degildir? Yani ayni kriterlere sahip binlerce kisi olabilir ne yapsin hepsine mi evet diyecek? Demek ki oncelik belirleyici ve vazgecilmez unsur olan ve fakat bunun yaninda elbette baska bir etkilesim de gerekebilir bunun da bilincalti ile iliskisi var bunun icin hic kimseyi suclayamayiz degil mi?
@kronikdepresif zaten kucuk minnacik ayrintilar ipuclari kisinin ilk bes on dakikalik sohbeti girizgahi kivilcimi yakmissa olay ordadir yok zeka piriltisi bile gorunmuyorsa ilelebet kardesim olur o kisi🙈🙈🙈 zeka salt var oldugunda degil dogru kullanilabilmis oldugunda cekici oluyor benim penceremde😊😊😊
Tabi ki öyle. Ancak bütün bunların yanında başka şeyler de var ve bunlar da bizde yok demek ki. Ama ben her şeyin hayırlısının olduğuna inanıyorum. Biraz fatalist bir yaklaşım sergiliyorum. Ancak canımı sıkan biz de karşımızda zeki insanlar ararken o kadar boş insanlar çıkıyor ki bazen... Can acıtıcı... Duygusallık, romantizm bunlar da önemli faktörler bence. Hayat perspektifi, ortak tecrübeler, ortak kültür... Çok şey var aslında bir insanla anlaşabilmek için. Ancak nasıl oluyorsa bunların hepsinden yoksun olunabiliyor bazen insanlarla.
@Lucky-Luke cok asiri olsun dahi olsun kafasinda degilim kendini gelistirmis ve zekasini dogru sekilde kullanabililiyor olmasi gerekli benim icin.. Ben okumayi ogrenmeyi bilmeyi seven biriyim karsimdaki kisinin de ufak ufak da olsa her konuda soyleyecek bir kac ozgun cumlesi olabilmesini beklerim bilgisi yoksa dahi pratik zeka sahibi birinin bana vay bee dedirtebildigi bir iliski bicimi benim icin ideal bir durumdur.. Yani hayran birakabilmesi deli gibi tartisabilecegim yahut her manada akil. Alip destek gorebilecegim bir insan bulmak isterim zekanin biraz fazlasindan kastim budur😊😊😊
Zekayı çekici bulmak, zekaya hayranlıktandır. Zekaya hayranlıksa ona ulaşma arzusunu tetikler. E bu da dolaylı olarak insanın zeki olmaya çalıştığının, araştırdığının, bilgi kazandığının ve zeki olduğunun göstergesidir.
@Lucky-Luke zeka arastirmayla artirilabilen bir sey olsaydi keske var olandan fazlasi mumkun olmuyor ne yazik ki ve ben aman aman bir zekaya sahip degilim ne yazik ki🙈
Üzgünüm ama zeka artabilen bir şey... Kapasite dediğimiz şey farklı olabilir ancak zeka artan bir şey. Zeka beyni kullanabilme yeteneğidir. Ve her yetenek gibi bu da geliştirilebilir. Beyinle ilgili inan çok şey geliştirilebilir. Kendine bir sınır koyarsan gelişimini engelleme... Daha ileriye gitmeye çalış...
@Lucky-Luke zeka gelistirilebilir olsaydi zihinsel engellilerin tedavisi mumkun olurdu Zeka insanin cabasiyla gelisecek bir kavram degildir. Oyle olsaydi herkes profesor olmaliydi Cok calisip basarili olamayan ogrenciler de buna ornektir.
Aslında sadece genetik değil Moleküler Biyoloji ve Genetik... Evrimsel gelişimler falan da var tabi. Bütün bunları öğrenirken bazı yeteneklerin daha kısa sürede geliştiğinin farkındayız. Tabi çok büyük bir ilerleme göstermeseler de yine de azımsanmayacak bir gelişme gösteriyor.
@kronikdepresif üzgünüm ama zihinsel engel anne karnında oluşan bir doku deformasyonundan dolayı oluşur ve tamamen doğuştan gelen bir gelişim bozukluğudur. Yapı bozukluğu...
Aslına bakarsan zeka gayet de gelişebilen bir faktör. Buna örnek olarak şu da verilebilir. Bazı insanlar doğuştan mucit olabiliyorlar. Herhangi bir eğitim almadan bir şeyleri keşfedebiliyorlar. Ancak bir çoğumuz zamanla bize verilenleri öğrenerek kendi aşamalarımızı yükseltiyoruz. Ve aslında hepimiz yeterince zeki olsak zaten öğretilerin hepsini bir anda okuyunca öğrenirdik ancak beyin zamanla gelişim gösteren bir organ. Bu konuda bir çok tez var bence bir göz at.
@Lucky-Luke bahsettigin dogum oncesi sebeplerdir. Peki ya dogum sonrasi olusan zeka engeli? Sonuc olarak zeka kapasitenin ustune cikamaz. Kisilerin beyni kullanma yetisi farklılık gosterir ve kendi kapasitesi kadar yapabilir. Konu bu olmamakla beraber insanlar karsi cinste zeka kriterini oncelikli tutabilir. Konuya giris sebebin de bunun ilk ilk kriter olamayacagi yonundeydi
Bu yüzden eğitim yıllarca zaman alıyor. Bir bebekle bir yetişkinin zekası aynı mı sence? Zekanın yoksunluğu değil aslında buradaki konu. Sadece onu kullanma biçimini öğrenmek ve ona bir şeyler öğretmek. Bu arada öğrenci konusunda verdiğin örnek oldukça yanlış. Çünkü bizim eğitim sistemimiz yanlış. Öğretmiyoruz ezberletiyoruz... Haliyle zeki olmadığunı düşünen insanların olması normal.
@Lucky-Luke kapasite artirmak var olani en ust duzeyde kullanabilmek belki ama var olanin uzerine cikmanin mumkun olabilecegini hic ama hic sanmiyorum nitekim mesela piyano calabilmek her ne kadar beceri kazanmak calismakla iliskili olsa dahi belli ozelliklere sahip olmak da cok onemlidir ben ne yaparsam yapayim uzun ince parmaklari olan biri ile bu konuda yarisamam nihayetinde piyano calabilmek parmak sekline de baglidir genetiginde ve dogustan belli bir zeviyede olan zekayi ne yaparsan yap dahi yapamazsin bunu yapabilmek mumkun olsaydi herhalde devletler insanlari dahi seviyesine cikartmak icin atilimlar gerceklestirirdi var mi peki boyle bir calisma bildigin? Ben henuz rastlamadim kaldi ki kapasitemi gelistirmiyorum kendime sinirlar koyuyorum demedim bilmeyi ogrenmeyi severim cok severim ama naparsam yapayim belli bir sinirlandirma doga ve Yaratici tarafindan otomatik olarak tanimlanmistir bunun otesine gecilebilecegini hic mi hic sanmiyorum
@kronikdepresif Doğum sonrasında zeka engeli genellikle beyinin aldığı fiziksel veya kimyasal bir hasardan dolayı meydana gelir. Yani yine yapısal bir bozukluktur. Sorun da burada başlıyor. Kapasite dediğimiz şey artabilen bir şey. Bu konuda tezler ve makaleler okudum. Teknik terimlerle yormayacağım. Sadece kapasite artabilir bir şeydir ancak onun da artma sınırı vardır. Beyni kullanma yetisine zeka diyoruz. Zeka tabiki farklılık gösterir. Çeşitli metodları vardır zekanın türüne göre öğrenmede... Konu bu olmamakla beraber insanlar karşı cinste zeka kriterini ön planda tutabilirler ancak sadece sapyoseksüeller bunu tek kriter olarak kabullenebilirler. Konuya giriş sebebim de bunun TEK kriter olamayacağı yönündeydi. İyi akşamlar dilerim sana.
@Lucky-Luke insanlarin hayatina dahil edecegi kisilerde aradigi kriterleri kendi belirleme haklari vardir. Zeka ilk kriter de olabilir tek kriterde. Bana gore ben zeki bir insan ile her sekilde uyum saglarim Zekiden kastim elbette super zeka degil. Ancak oturup bir konuda da benimle fikir telakkisi yapabilecek derecede olmali. Hayat , canim askim demekten ibaret degil. Bunun uzerine kurulan bir iliskiden de saglam bir gelecek beklemek biraz yanlis olur.
@BlueCrazyy Piano örneğindeki faktör farkındaysan beyninle alakalı değil. Fiziksel yetersizliklerden bir şeyi yapamamak beynin bir eksiği değildir. Kimse kimseyi uçamıyor diye suçlayamaz. Ancak ben de kapasitenin artmasında bir sınır olduğunu söylemiştim. Belirli bir seviyedeki zekayı dahi yapamazsın ama daha yukarı taşıyabilirsin. Belirli bir seviye daha yükseltebilirsin ancak elbette bunun da bir sınırı vardır. Dahilerin beyin esnekliğini arttırmak ve korumak için özel tesisler var. Ve evet insanları dahi seviyesine çıkarmak için yapılmış bazı deneyler ve çalışmalar var. Bir çok farklı sonuç vermiş. İşe yarayan da olmuş. Ancak dahi seviyesine çıkarmak gibi değil. Belirli bir seviye arttırmk sadece... Kapasitesinin sonuna geldiğinde insan yeni bilgi alamaz. Bu yüzden Sherlock Holmes her ne kadar hayali de olsa "gereksiz" gördüğü şeyleri kafasında tutmuyordu. Yani kapasite belirli bir miktar da olsa arttırılabilir ancak bu aşırı bir fark yaratmaz... Ve yaş geçtikçe bu artış azalır.
@kronikdepresif Tabi ki insan zeki olmalı. En azından anlaşabileceğiniz, ortak bir sohbet edebileceğiniz, kaliteli vakit geçirebileceğiniz kadar. Ama duygusallık ve romantizm de önemli faktörlerdir. İnsancıllaştırır bizleri 😉
Maalesef. Aslında o da insanın kendi kendine uyguladığı bir şey. Gerçekten duyguları anlamak için karşımızdaki insanı tanımamız gerekirken. Biz direkt bir ilişki içinde olmak için onları kafamızda bir forma sokuyoruz. Halbuki o insanlar o formda değiller. Zamanla bu ortaya çıkınca da kalplerimiz kırılıyor. İnsanları gerçekten tanımaya, gerçekten sevmeye, gerçekten saygı duymaya, gerçekten sadık olmaya çalışmıyoruz. Bütün problem bu.
@Lucky-Luke piyano orneginde fiziksel yetersizligin farkindayim ancak benim altini cizmek istedigim senin baktigin yon degildi.. Ve en nihayetinde belli bir sinira dayanan bir seyin artirilabilirligi de soz konusu olmaz artirilan sey var olanin kullanim potansiyelidir.. Ve evet ben zekaya en onemli ozellik olarak bakiyorum ve fakat en basta da acikladigim uzere salt zeka iliski icin yeterli degil bu sebeple de sadece zekaya bakilmasi cok mumkun degildir.. Ornegin zeki ama tembel zeki ama yalanci zeki ama ukala zeki ama pasakli gibi ozellikleri bunyede toplamis birinin sevgili edinmesi elbette zordur degil mi? Duygular olmadan iliski tabii ki yurutulemez kaldi ki ikili iliskilerin onemli boyutu bu duygu yogunluguna baglidir ki en bastaki aciklama kisminda bahsettigim zekadan baska secilebilir nitelikler de bu durum icindir😊😊😊 ve bir de arastirma yapilmistir elbette dahi cikartmak adina ben basari ile neticelendirilmis mi onu sormustum🙈
Evet başarı görülmüş ancak dediğim gibi çok aşırı bir zeka artışı değil. Zeki olan insanların çok daha zeki olduğunu farketmişler. Normal zeka seviyesinden aşırı zeki seviyesine çıktıklarını gözlemlemişler.
@Lucky-Luke benim elimdeki zeka harikasi yapay da olsa ustun zekaya sahip bir cihaz ve bellegi de 32gb disaridan takviye bellek ilistirmeden yahut icindeki verilerden eksiltmeden 33cu gb i bir turlu sigdiramiyorum su normal zekayi asiri zekaya cevirenler buna da bir el atabilirler mi acaba? Sikistirilmis veriler de kullanilamiyor hani baska bir formulu olabilir mi mesela bu isin?
İnsan beyniyle aynı sistemde çalışmıyorlar maalesef. İnsan beyninin kapasitesi Petabyte ve Exabyte'larla ölçülürken bu cihazlar maalesef çok daha minimaller. Keza insan beyninin kapasitesi belirli bir miktar da olsa artabiliyor...
Kendi kendini geliştirebilen çok ileri teknoloji bir organla şu an sahip olduğunuz basit cihazları kıyaslamanız saçma. Yani mantıklı olmayan bu. Ancak sizi ikna etmeye çalışmayacağım. Kendinizi neyle kısıtlarsanız o kadar olursunuz bunu asla unutmayın.
@BlueCrazyy Piyano örneğinde anlatmak istediğini anladım ben. Ama telefon örneğiyle desteklemiş oldun. Ayrıca DEHB tedavisi mümkün değil mi?
@Lucky-Luke exabyte gibi büyük bir depolama alanında da kullanılan veriler ne yazık ki bir o kadar büyük oluyor. Örneğin beyinde saklanan bir anı normal bir film dosyası ile eş değer büyüklükte değil. Depolama büyük olabilir ancak veri de ona paralel büyüklükte.
@Lucky-Luke orneklendirme yapilirken birebir ortusmeye bakilmaz ayrica ben insanla ayni zekaya sahipler diye de bir sey soylemedim ki.. Demek istedigimi anladigin halde ters yonunden bakma durumunda gayet basarili oldugunun zaten farkindayim😊😊😊
@kronikdepresif evet bizim sadece gözümüzün netliğinde bir fotoğraf 10 GB falan yapıyor. Ancak beynimizin kapasitesi Exabytelarla ölçülüyor derken aslına bakarsan ölçülemiyor çünkü bilinç altı dediğimiz kısma da girersek iş Zettabyte'lara hatta Yottabyte'lara kadar çıkıyor.
Aslına bakarsan senin beni anlamamaya çalışman beni şaşırttı. Ancak ben anlattım. Anlamak istemeyen sizsiniz. Bilimsel kanılarla yaklaştım. Ancak gidip bir araştırın derim... Anlamadığınız şey kendi kendine ilerleme gösterebilen harika bir mekanizmanın geliştiğini kabullenememek... O zaman bebekliğinizden bu yana bir yerde durmanız gerekirdi. Ancak kapasite BİR MİKTAR DA OLSA ARTABİLEN BİR ŞEYDİR. İyi geceler dilerim.
@Lucky-Luke ben seni gayet iyi anladim. Ancak bak en son sen de diyorsun ki kapasite artar sabahtan beri anlatmak istedigim buydu zaten bir insan calisarak daha zeki olmaz yaratilisinda var olan zekayi kullanim kapasitesini maksimuma ulastirir hepsi bu😊😊😊 istedigin kadar ugras 200ml lik bir kaba 300 ml su koyamazsin ama sen simdi biz bardak miyiz bardagin akli yok fikri yok diyeceksin🙈🙈🙈🙈
O kadar kafa açan biri değilim demem merak etme ancak bu bardağın esneyebilen bir nebze büyüyebilen bir bardak olduğunj varsay demeye çalışıyorum ben de sabahtan beri...
Anlatacaklarım fazla olabilir ama olsun;) Beyaz ten (neden bilmiyorum) kemikli, damarlı eller,2 ve 3. resim 4de olursa mükemmel benden bayaa uzun olsun en az 20 cm bu çok normal aslinda 1.60ım cok yakısikli olmasın sempatik eğlenceli içten olsun küpesi ve piercing olabilir ama çok dövme olmasın
Bende wifi alıcısı gibi Gamze çıkıyor büyük göğüslerim var kollarım damarlı omuzlarım kaslı boyum 183 çok samimiyimdir ve güldürmeyi mutlu etmeyi severim boks ve fitness olmassa olmazım aynı zamanda boks eğitimi veriyorum
En İyi Cevaplar