'Savaşa düğün hevesiyle gidenlerin, geri dönmeyi hiç düşünmeyenlerin, namusu, şerefi ve haysiyeti için al bayrağı kefen bilenlerin, vatanı, ülkesi ve milleti uğruna toprağa gözünü kırpmadan giden, bayrak gönderden inmesin diye kendini siper eden tüm şehitlerimiz gibi yaparmıydınız?
Bugün küresel çapta bir savaş söz konusu olsaydı Türk gibi savaşırmısınız suriyeli gibi göç mü ederdiniz?
Bakin savas icin halkin gitmesine karsi degilikm yanlis anlasilmasin ama biz 1. dunya savasindan almanyayla ayni durumda ciktik ama onlar su anda daha iyi cunku savasa once bilim adamlarimiz gitti onlar zeki adamlarini savastan uzak tuttu ben ulkeye savasarak bir sey katamam ama savaştan sonra zekamla fayda edebilirim o yuzden bir sureligine yurt disinda kalir savad bitince donup ulkede atilimlar yapardim cunku nasil bir arabadaki dislilerin her biri farkli sey icinse insanlardan farkli seyler icindir bazisi savasarak daha cok hizmet eder ulkesine bazisida dusunerek
Bilim adina benden daha buyuk insanlardan daha fazla sey biliyorum hocalarimi susturacak kadar bilgiliyim bir sirket nasil yonetilir iyi biliyorum parayida yonetirim kendi dalimda uretim yapmayida biliyorum yani evet bilim adami olmadim ama yaptigim projelerden yillik 90 bin lira kazaniyorum ve bu projeleride bir ay icinde tamamliyorum bunuda daha uninin hazirliginda yapiyorum onumde cok yol var ama ileride daha kaliteli isler yapip daha iyi isler yapicam su anda bur ortak iki calisanim var yani evet ben bu ulkeye savasa gitmezsrm daha faydali olucam
Bak bir baliga agaca tirmanmasini istersen bir sey yapamaz agaca tirmanicak olan farkli yuzucek olan farkli herkes fitrati uzerine calismali ben ne seni asagiliyorum nede kendimi yuceltiyorum herkes en dogru sekilde yardim etmeli yanlis anlama ulkemi seviyorum beni amerikaya davet ettiler orda. yasamam icin ama ben ulkemi birakip gidemem bana ihtiyaci var ulkemin tabikide isterdim amerikaya gidip ozgur ve zengin olmayi orda her sey cok kolay ama burda degil ama ben ulkeme bir seyler katmak icin burda kalicam
Beni 3 senedir cagiriyorlar ben gitmedim hem zaten bu ulke icin zenginim ben olay sadece ozgurlukten ibaret burda insanlar fikrini soyleyince silivriye gidiyor
Eli silah tutmamış askerliğini daha bedelli yapan bir bebenin bu düşüncede olması normal bizlerin zoruna gidende sizin gibiler için nice aslanları karatoprağın bağrına verdik yazık
En İyi Cevaplar