inanan arkadaşlara her zaman saygım sonsuzdur.Ama sen soruyu soran arkadaş bir kere kullanıcı adın cok saygısızca ayrıca yanlış ataist değil ateist.zaten soruyu sorma seklınden de bellı oluyor bu saygısızlıgın.Nüfusun %99 unun müslüman olduğu bir ülkede ateist düşünceye sahip olan bireylerin kendi haklarını savunamamalarına ne kadar ironik.Şimdi ben burada kendimi gizleyemedigim icin bir sürü kişiden terbiyesizce mesajlar aşağalayıcı sözler belkide ölüm tehtidleri bile alacağım ama ben düşüncemin sonuna kadar arkadasındayım ve sorduğun bu soruya hayır inanmıyorum demek ile başlıyorum ve devam ediyorum.
Kutsal kitapları okudun mu bilmiyorum.Fakat ülkemizdeki müslümanların bir çoğu dinini kulaktan dolma anne babadan aldığı bilgilerden öğreniyorlar.Sorgulamaya korktukları ıcınde müslüman gorunuyorlar ama muslumumanlıgın karsı oldugu herseyı yapıyor, yapılması gereken herseyı yapmıyorlar.Ben 30 yasındayım 26 yasına kadar müslümandım başıma gelen bir olaydan sonra sorgulamaya başladım araştırdım kutsal kitapları okudum ve bu kitapların allah tarafından değil insan tarafından yazıldığı kanısına vardım.Öncelikle dinlere inancımı kaybettim.Daha sonra allahın varlığına karşı kanıtlar aramaya basladım ve 3 yılı askın bir sure arastırdıktan sonra allahın varlıgına karsı olan butun delıllerın curuten kanıtlar buldum.
Darvin teorisine gelirsek şu anda Diyanet işleri bile evrimi kabul etti.Ayrıca biz darvinin dediği gibi maymundan gelmedik maymun ile aynı atadan geldik.şu anda işe yaramayan organlarının ya da uzuvlarının köreldigini görebilirsin (araştırman için kuyruk sokumu ve apandisti örnek vereblirim).
kuranı kerimi okumadıysan Türkçe mealini okumanı tavsiye ediyorum ve diper kutsal kitaplar ama çağımızdaki din adamlarının çevirdklerini değil çünkü onlar kuranı kerimdeki bazı ayetleri yaşadığımız döneme göre uyarlamışlar yani bize yanlış gelebilcek ayetleri düzenlemişler.Daha başka sormak istedigin bişey varsa iki insan gibi karşılıklı seviyeli bir biçimde konuşabiliriz.Ateistler hakkındaki düşüncelerini yaymadan önce lütfen önce bir sorgula ondan sonra konuş.İyi günler18 Yorumla- +1 yıl
kullanıcı adı alındığı için ataist demiştir.
- +1 yıl
kimse senin inanmamana laf edemeyeceği gibi sende inanlar için özellikle kuran için yazdıklarını söyleyemezsin bide buradan düşün olayı kuran ın türkçe mealine zamana göre uyralamışlar demek en büyük haksızlıktır bazı kelimeler farklı yerde farklı anlamda kullanılmış ama bu tamamen çeviren kişiyle alakalıdır
- +1 yıl
ustam yanlış düşünüyorsun.senin mantığına göre cennet cehennnemde olmuyor.ozaman git istediğine tecavüz et istediğinin malını çal.devlete yakalanmadığın müddetçe sorun yok.birisi senin yakınını öldürse sonrada kaçsa gitse.yakalanmasa bunun cezası sorulmuyacakmı? kuran kaç asır önce yazılmış biraz anlamakta zorlanılabilr.ülkemzinde yüzde 99 u müslüman ama yüzde 70 e yakını zaten ateist gibi yaşıyor.ateist gibi yaşamak kuranda geçen hiçbir emri ve yasağı uygulamamk.yani istediğini içersin
- +1 yıl
ustam yaşar nuri öztürk hocanın videolarını bul izle.diğerlerine pek bakma.insanlar maymundan gelse ne olacakki maymunun yaşamını dünyanın yaşamını yaratan sonuçta Allah değilmi?sen etrafındaki müslümanlara bakarak islam hakkında bir kanıya bakma.kuranın meallerine bak.orada anlamadığın şeyler olursa interneten orasını araştır.islamı namaz kılmak türban takmak alkol kumar zinadan faizden sakınmak olarak kafanda canlandırma.kuran öncelikle Allahın bir olduğu üzieirnde durur.
- +1 yıl
sonra muhammedin onun KULU ve elçisi olduğunu söyler.cennet ve cehennem kavramlarının olduğunu yani dünyada yaptığın herşeyin hesaba çekileceğini bildiren bir din olarak düşün.zaten kuran meai okuduysan Allaha ve airet gününe inanan(cennet cehennem) kişiler iseniz.diye bir çok ayet görürsün.sen şimdi etrafındaki insanlara bakıyorsun ondan soğuyorsun dinden.dinin eniyi örneklerinden biri atatürktür.
- +1 yıl
Yaşar nuri dediğin adam kıyamet kopcak diye şirinceye kaçan adam,meydan din sömürgecisi üçkağıtçılarla dolu.
- +1 yıl
Hala inanmıyor musunuz Allah'a?
En İyi Cevaplar
Allah'ın varlığının ispatı insan DNA' sındadır. Bir yerin derince kesildiğinde kanın pıhtılaşmasa, bu kod senin DNA' nda olmasa kan kaybından ölürdün. Yaratılmış en küçük canlıyı ve en büyüğünü düşün... Bir karınca ve mavi balina diyelim. Her ikisinin de bir yaratılış simetrisi vardır, tıpkı insandaki gibi. Dolaşım, sindirim, boşaltım ve üreme sistemleri vardır. Bunca şey kendiliğinden olabilir mi? Allah tam bu noktada. Görmeyen kendi kibirinden görmüyor bunu.
Darwin teorisi ise çoktan çürütüldü, çünkü aksini ispatlayan yüzlerce evrim geçirmemiş fosil bulundu. Kendisi hala ateistlerin fantezilerini süslüyor. Bırakalım kendi bataklıklarında oyalansınlar...610 Yorumla- +1 yıl
karıncaya gelene kadar neler var kardeş mikroskopla zar zor görünen canlılar -150 derecede bile hayatta kalan mikrop türleri anlatamazsın bunları darwin kend, soyundan bahsediyo zaten inanan kendini maymunla bir tutar boşver salla gitsin
- +1 yıl
Sen bilirsin. Ama Allah varsa neden O' na dua edip saygını sevgini sunmuyorsun? Ayrıca Kur'an çirkin şeyler emretmiyor ki, hep güzel şeyler emrediyor. Adam içki masasında bir kadınla tanışıyor, evine gidiyor, kadın bunu uyutuyor ve adam sabaha kendini küvetin içinde buluyor, böbrekleri gitmiş. İçki ve uyuşturucular bu tür şeylere sebebiyet veriyor ve Kur'an bunu yasaklıyor. Bunun neresi yanlış ki?
- +1 yıl
...Bir de şu var... Hz. Musa Tur dağına 40 gün ibadete çekildiğinde arapça mı dua etmişti? Hayır, ibranice. Allah arapça okumadığı için onun namazını kabul etmeyecek miydi? Mutlaka namazı kabul olundu. Peki biz neden kendi dilimile ibadet edemiyoruz?... Yani şunu demeye getiriyorum, müslümanlık zaten uzun zaman önce, Emeviler döneminde bozuldu.
İşte o yüzden sor bana müslüman mısın diye...
Ben kendime müslümanım. Kur'an müslümanıyım. Kur'an ne derse onu yaparım, fazlasını değil.
+1 yılBu Dünya bir sınav.Şuanda öyle bir sınavdayız ki.Ama bu sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor.1 doğru bir çok yanlışı götürüyor :)
Allah'ın merhameti sonsuzdur.Allah affedicidir.ALLAH (c.c) kullarını çok sever.Küçücük çocuklar yerlere düşüyor ama bir şey olmuyor yani en fazla çoğu zaman bir bacak kanıyor hiç bir şey olmamasının sebebi nedir sence ? Allah herkese merhametli Allah herkese hafaza melekleri göndermiştir.Yanımızda koruyucu melekler bulunur.Her neyse neden inandığımıza geri dönelim Allah Kur'an-ı Kerimde neden inanılmasını en ince ayrıntısına kadar anlatmıştır.Bu Dünya dediğim gibi sınav şuanda sınavdayız normal okullarda sınava giriyoruz ya hani aynen bu şekilde yanındakine bakınca öğretmen yakalar ya 0 alırsın.Buda öyle bir şey birini incit birine kötü birşey yap yanımızda melekler (yazıcı melekler KİRAMEN KATİBİN) bulunur.Yaptığın en küçük iyilik +1 en küçük kötülük -1 olarak geçer örnek olarak.Bu dünyanın öbür dünyasıda var deriz ya hep işte..
Eğer ki iyiliğin kötülüklerden fazlaysa yolun CENNETE bu nasıl anlaşılıyor diyecek olursan MİZAN diye bir terazi var biliyorsundur zaten eğer ki kötülüklerin iyiliklerden fazlaysa yolun şeytanında orada bulunduğu cehennemdir.Kimse nereye gideceğini bilemez bilmez.Pişman olup yaptığımız kötülüğe tövbe etmemiz yeterli ancak sürekli sürekli tövbe edip bozmak yine tövbe edip yapmayınca hiç yapmayınca Allah İnşallah affeder diyoruz bilemiyoruz çünkü.Her neyse NEDEN inanıyorum Allah'a sence İslamiyet olmasa niye her gün 5 vakit namaz kılıyor insanlar niye EZAN okunuyor niye KUR'AN-I KERİM var ? Niye Allah bizi bilgilendirmek içni Peygamber göndersin ÇÜNKÜ İSLAMİYET VAR ! ALLAH (C.C) VAR PEYGAMBERLER VAR AHİRET VAR ÖBÜR DÜNYA VAR VE ŞUNU HİÇ BİR ZAMAN AKLINDAN ÇIKARMAKİ HESAP GÜNÜ MAHŞER VAR KABİR AZABI VAR VAR YANİ !20 Yorumla
Alemlerin Yaratıcısı olan Yüce Allah'a inanıyorum çok şükür.
Onun büyüklüğünü görmek isteyenler yediklerine, içtiklerine, bütün yaratılan canlılara, kainatın muhteşem oluşuna bakıp anlayabilirler.
Ama bunun için önce Allah c.c verdiği akılı kullanmak gerekir. Ne mutlu o aklını doğru yolda kullanan müslümanlara.40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Yine ayni ezberler yazilmis buraya. Kac defa kral ciplak diyecegim ama nafile tabi. Dunya nufusunun cogu zaten Allah'a inanmiyor (% 75'i). Musluman degil yani, Kuran'in Allah'in sozu olduguna inanmiyor. O halde herseyden once cogunlugun inanmadigi bir seye inaniyorsunuz. Bu cok da onemli degil. Bana gore Tanri'nin (Allah'i da kapsiyor tabi) varolmasi zaten 'imkansizdir'. Sifati geregi mukemmel olan bir varlik kendi gibi mukemmel olmayan bir sey yaratmaz. Yaratan ve yaratilan bir degildir. Yaratma vasfi varsa - ki var - yarattiklari kendi gibi mukemmel olacaktir. Bu durumda varolan hersey Tanri'nin kendisi olacaktir (bu durumda panteizmle derdim yok). Ama teizm ya da deizm son derece dayanaksiz duruyor bana gore. Eger bir Tanri varsa sadece O olmaliydi, yarattiklariyla beraber degil! Simdi bizim gozumuzden dusunun: Sizin inandiginiz sey Arabistan collerinde yuzlerce yil once yasamis bir bedevinin/seyhin vs ogretisidir. Insan sozunu Allah sozu olarak kabul ediyorsunuz. Boylesi bir sapkinlik dusunulebilir mi? Bana gore son derece egri bir yol. Son derece sakincali, tehlikeli bir yol. Insanlar insana kul olmus resmen, peygamber sozunu Allah sozu kabul ediyor. Halbuki Tanri kavram geregi bu kadar basit bir 'hikayeye' indirgenemez! Umuyorum insanlik bu sapkin yoldan vazgececektir - ki 20. yy umut vericidir ve bu yuzyil daha da umut verici olacaktir. Ne diyeyim, zerre kadar inanmiyorum, hersey o kadar acik ki! Kral ciplak! Sen de bagir! ;)
214 Yorumla- +1 yıl
Açıklarmısınız ozaman evrenin ve bizlerin işleyişi nasıl devam ediyor.
- +1 yıl
ateistler şimdide hristiyanları,yahudileri,hinduları ve diğer biçok dini arkasına almaya çalışıyor %75'i allaha inanmıyomuş çogunluk ne derse o olurmuş misali =) ozaman dünyanın %80i bir yaratıcıya inanıyor sizi takmıyor buna ne dicen ?
- +1 yıl
6-7 milyar insanın en fazla 700-800 milyonu yaratıcıya inanmıyor ve ateist,geri kalan kısım ise kesinlikle bir yaratıcının olduguna inanıp bir dini kendisine benimsemiş,ozaman 6 mlyar insan yalan söylüyorda siz mi dogru söylüyosunuz? mantıga gel gerçi ateist olan birisinde mantık aranmaz.
- +1 yıl
Bak ne demisim. Bu oran onemli degil demisim. Sonra aciklamami yapmisim zaten. ;) Kaldi ki, musluman icin esas olan Kuran'in Allah sozu oldugudur. Bir Katolik Muhammed'in yalanci olduguna inanir (aksi halde musluman olurdu degil mi?). Bu durumda bir musluman icin bir ateistle ayni konumdadir Katolik. Muslumanlar sikistikca arkalarina Hristiyanlari, Yahudileri almasini bilirler. Ama bilin ki onlar sizi takmiyor. Sonuc degismiyor, cogunluk inanmiyor Islam'a. Kaldi ki meselenin bu olmadigini yazdim
- +1 yıl
cevap bile verememişsin bana bir ateist için hristiyanda,müslümanda,yahudide diğer dinlere mensup her kişi aynıdır bir fark yoktur,ama sen cevabında aklınca hristiyanlar,yahudileri, hinduları vb gbi bütün dinleri arkana alıp aklınca üstün saglamak istemişsin %75 islama inanmıyor diye, bu açık ve net,bende cevap veriyorum ozaman dünyada 6 milyar insan bir yaratıcıya inanıyor sadece 700-800 milyonluk kısım inanmıyor ozaman siz kendinizi savunamazsınız,dediklerini safsatadan ibaret anlaştık?
- +1 yıl
bu arada ibrani dinlere mensup 4,5 milyar insan atasının adem olduguna inanıyor,annesini havva olduguna inanıyor,nuh tufanına inanıyor,hz.ibrahimin ateş'e atılıp ateşte yanmadıgına inanıyor,lut kavminin en kötü şekilde helak olduguna inanıyor, bunlar yeterli mi sana cevap olarak ?
- +1 yıl
ozaman sende bunlara inanmak zorundasın çogunluk ne derse o ya ?
- +1 yıl
Ben deminden beri cogunluk ne derse o degil diyorum, bunu vurguluyorum ama sen israrla oyle dedigimi soyluyorsun. Bak, yukaridaki yazima bak. Iyice oku, sonra cevap ver. Nerede 'cogunluk ne derse o' dedigimi goster ve ona gore cevap yaz. Uydurmadan yaz yani. Ustteki yazimda bulunan 6. cumleye bak (sana kolaylik olsun). Ne diyor, 'bu cok da onemli degil' diyor. Bir de onun gerisini oku. Metni butunlestir ve oyle cevapla. ;)
- +1 yıl
Böyle videoları gösterip kibrini kanıtlıyorsun bence. Müslümanlar kibirlidir (Hristiyanlar gibi) ve kendi inançlarının ısrarla doğru olduğuna inanırlar. Hiç öyle idrak için sevmek gerek, herkes inandığı şeyleri görüyor diye edebiyat yapma. Sorgulamaya hakkın yok ki İslam'ı eleştiresin. Muhammed size emretmiş (siz Allah diyorsunuz) ve siz de ona itaat ediyorsunuz. Gerçek son derece basit: Kral çıplak! Haykırmaya cesaretiniz yok.
- +1 yıl
İslami görüşle sınırlı idrak kapasitenizle evreni, varlığı, yaşamı ancak sınırlı bir pencereden değerlendirebilirsin. Bu sınırlı pencereden bakmak senin tercihin. Tercihlerini de içinde bulunduğun kültür şekillendiriyor (Hintlinin Hindu, Arabın müslüman ve Meksikalının Katolik olması tesadüf değil). Ama artık insanlar günümüzde yetersiz bir bakış açısı sunan öğretilere pek bağlanmıyor (dinsizlerin oranı tarihin en yüksek noktasında). Umuyorum çocukların özgürce düşünebilir. ;)
- +1 yıl
Bu tür videolar da İslamcı misyonerliğin bir göstergesidir. Özellikle Amerikalı müslümanların taktiğidir. Ancak sana hatırlatırım Amerikan Bilimler Akademisine üye bilim insanlarının %93'u ateist ya da agnostik olduklarını beyan etmişlerdir. Şimdi buradaki Prof. müslüman olduysa neyi gösterir bu? İslam'ı bırakan din adamlarından ya da diğer kişilerden söz etmiyorsun. Yansız davranacaksan karşı örnekleri de göstereceksin. Tabi videosunun bulamayabilirsin (adamlar misyoner değil çünkü). :D
inaniyorum ve iyi ki de inaniyorum. zor gunumde sigindigim, yardim etsin diye agiz actigim, dunyanin adaletsiziligini gordugumde onun bunu cezasiz birakmayacagina inandigim birseyin varligina inanmak guzel. hele ki bu zivanadan cikmis dunya duzeninde en cok da onun varligina inanmak mutlu ediyor beni. cunku ben gordum onun ilahi adaletini
32 Yorumla- +1 yıl
Namaz kilmiyorsun oruc tutmuyorsun kuran okumamissin.. caminin yolunu bilmezsin.. ama zor gun geldimi. Allahim ben buradayim diyorsun :D
Soruyu okuduğum an tüğlerim diken diken oldu. İnanmak mı. Yer yüzünde bildiğim, inandığım ve taptığım tek YARATICI.
80 YorumlaÖncelikle güncellemen ile ilgili bir şey söylemek istiyorum alfabeyi bilmeden önce yani 6 7 yaşlarında daktilodan sende T harfini bulamazdın. Bunun haricinde Nat. Geo'da maymunların zekası ile ilgili bir belgesel yayınlandı hafızaları ve psiko motor becerileri oldukça yüksek. Asıl soru içinde evet akıllı tasarıma inanıyorum ancak din hakkında bir çok soru işareti var ve ben dogmatik düşünceye karşıyım bu düşünce gelişimin önünde duran en büyük engeldir. Her şeyde bir düzen olduğu kesinlikle doğrudur. Kaos Teorisi, Fraktal Geometri ve Kuantum gibi fizik ve geometriye göre de bu mümkün. En küçük bir ağaç bile muhteşem bir şekle sahip ve art arda koyunca harika örüntülere dönüşüyorlar. Çift yarık deneyinde maddenin gözlemci olduğu zaman normal hareketinden daha farkı hareket ettiği ise kanıtlanmış ve bilinen bir şey.
00 YorumlaAllah'a ve dinlere inanmıyorum çünkü; bilim ve din çelişir. Ayrıca en ufak bir biyoloji bilgin olsaydı şu aptalca soruları sormazdın. Determinizmi, fiziği, biyolojiyi, olasılık kuramını, evrimi, matematiği bilmiyorsun ve gelmiş cahilliğini insanların gözüne sokuyorsun, aferin idiot.
15 Yorumla- +1 yıl
böyle demeee amaaaa onlarda insan :(((
- +1 yıl
Bilime inanıyoruz hepimiz senin gibi,peki birşeyin bulunması için bilimsel olarak onun varlığının olması gerekmezmi,yani olmayan birşeyi bilim nasıl bulabilirki,bu durumda onu birinin yaratmış olması gerek.
+1 yılbak işte bunlarda allaha inanıyor inşallah maşallah studiyu basasım geldi mir makas almak için inşallah.. bu dangalakta 25 yıldır evrime karşı savaş veriyor..
https://www.youtube.com/watch?v=PMa6GLG1N6s12 Yorumla- +1 yıl
Cevabını okur okumaz aptal adam belirdi aklımda bende nefret ediyorumm. İnşallah hocam maşallah hocam elhamdulıllah hocam... Geberesıcalar:)
inanmak ayrı bir şeydir ona bulaşmicam .
Ama inanmayanlar ya cahil olduklarından ya da yaşadıklarından dolayı inanmıyor .
Darwin teorisi hakkında ; Darwin bir papaz ve inançlı bir şekilde öldüğü biliniyor . Adam çeşitli bitkileri incelemek için dünyayı dolaşırken bir kabileye rast geliyor . Oradaki insanların ve maymunların birbirine çok benzediklerini görünce ve bazı şeylerden sonra bu iddiayı ortaya atıyor . Olayın kaba taslak şekli bu .00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBismillahirrahmânirrahîm.
Kul hüvellâhü ehad
Allâhüssamed
Lem yelid ve lem yûled
Ve lem yekün lehû küfüven ehad91 Yorumla- +1 yıl
:D
+1 yılBen inanmıyorum diyemem,inanıyorum da demiyorum,beni tatmin etmiyor cevaplar,o yüzden inkar da etmiyorum,hiçbir inancım yok.Önemli olan herkesin başkalarının inançlarına saygı göstermesi,ben inanmıyorum diyenlere -'yi basanlar gerçek müslüman değiller zaten.Eminim %99 ben müslümanım deyip de şurada içki içinler vardır.Bi gidin yaa
31 Yorumla- +1 yıl
müslümanım ama dediğin gibi müslümanlığı layuıkıyla yerine getiren dünyada %5 lik kesim ya vardır ya yoktur ben inanırım inanmayana da asla karışmam her koyun kendi bacağından nasıl olsa
+1 yılÖzgür ve Bağımsız bir ülkede olsaydık yargılanmadan konuşabileceğimiz fikirlerimize saygı duyulan bir toplumda yaşasaydık çok güzel cevaplar gelebilirdi ne yazıkki laiklik avcumuzun içinden kum taneleri gibi akıp gidiyorken bu soruya verilebilecek cevaplar devlet ve toplum karşıtı cevaplardır hiç bir anlam taşımaz...
14 Yorumla- +1 yıl
sağol dostum
- +1 yıl
Dostum din felsefi bir olaydır inanıp inanmamak bireyin kendi seçimidir CUMHURİYET ile yönetilen bir ülkede her bireyin özgür olması gerekmektedir görmek istemiyorsan defolup gidersin
müslümanlar kızıyor ondan sonra pislik cenazelerini camiye musalla taşına getiriyorlar diye
ya arkadaş adam hayatı boyunca allaha inkar gelmiş bu adamı camide güzelce yıkayıp müslüman mezarlığına gömüyorlar diye!
Adamlar haklı bence allahı inkardan önce allahı inkar edenler nereye gömülmeli diye bir soru sorulmalı
En yakın zamanda bu soruyu soracam20 Yorumlasen bizim sözler köşkünü takip mi ediyosun yoksam :D
25 Yorumla- +1 yıl
yes:) benim de suphelerim vardı sapıklıga dogru ilerlerken allaha sukur zihnim temizlendi
- +1 yıl
en kısa surede baslicam insallah...
- +1 yıl
tskr ler:)
beni yokluktan vareden yuce ALLAHA İNANİYORUM sukurler olsun
93 Yorumla- +1 yıl
annene babana mı yani?
Kişilik & Karakter konusunda 904 cevap paylaştı. İnanıyorum. Akıllıyım çünkü. Bir miktar dünyalık verip, sonsuz nimetler alıyorum. Mis.
70 YorumlaAllaha inanıyorum tüm kalbimle ama allahçı tiplerden ve din tacirlerinden nefret ediyorum. ve inancıma göre cehennemin en dibinde yanacak olanlar o tip insanlar
41 Yorumla- +1 yıl
aynen
inanıyorum çünkü eksi 30 derecenin altında nefes alıyoruz.
70 YorumlaİNANIYORUM.. inanmayanların ve bunu dalga gecerek dile getirenlerin öteki taraftaki hallerine şimdiden acıyorum istediğiniz kadan eskileyin çokta şeyimde.
20 Yorumla
+1 yılEtrafını inceleyen her akıl sahibi insan Allah'ın varlığına inanır yani en başta kendine baksan anlayabilirsin bence. Mesela yeni yapılmaya başlayan yüz nakilleri hangi birisi Allah'ın yarattığı gibi muhteşem kusursuz oldu ?
22 Yorumla- +1 yıl
Haha ne kadar s.lak varmis KS' de
bence soruyu kaldır, polemik konusu olur, dengesizin biri kalkar bişey yazar günaha girmesin kimse durduk yere
sen neden anneni babanı sokaktaki insanlardan daha çok seviyorsun ona göre yorumlayabilirsin en basitinden ama dediğim gibi soruyu kaldır00 Yorumla
+1 yılben allaha inanırım doğrusu hem darwinin sadece bir teoriden ibaret her teoriye e aldanırsak işimiz zor...hem inançsız bir insan ne için yaşadığını ne olucağını bilmeyerek yaşar ki bu bence çok saçma
30 Yorumlainanmıyorum. bunu burada anlatmam mümkün değil okuduğum bir sürü kitap ve izlediğim belgesellerle karar verdim tanrı diye birşey olmadığına. isterseniz karakateist sayfasına bir göz atın tanrının yokluğunu size kanıtlayamaz belki ama tespitleri sizi tüm dinlerden soğutur :) önerdikleri kitap, film ve belgesellere de kesinlikle göz atmalısınız
00 Yorumlaşu videoya vakit ayırabilirmisiniz ? sanırım sorunuzun cevabı bu video
https://www.youtube.com/watch?v=DB_0JgrRcw0
12 Yorumla- +1 yıl
helal kardeşim.
+1 yılelhamdulillah tabiki inanırım,hayvanlardan köpekten,attan,eşekten,katırdan,öküzden,mandadan,ayıdan bir farkımız yok onlarla akrabayız diyip biz modern hayvanlarız diyen insanları görünce dahada fazla inancımı perçinliyorum.
00 Yorumla
+1 yılBeni hiç yoktan var edene, bana bu kalbi bu nefesi verene nasıl olurda inanmam?
20 YorumlaŞüphesiz hemde. Ve bak o büyük gün nasıl olacak. ALLAH'ın buyurduğu her şey haktır.
https://www.youtube.com/watch?v=xgZGgfnjPN0İnanmayanlar bekleyin, bizde beklemekteyiz..
12 Yorumla- +1 yıl
Aaaa sennn
+1 yılelbette çok şükür inanıyorum.
inanmamak diye birşey olabilir mi20 Yorumlabilmem var mi?ama senin varlığına inanmıyorum,görüntü olarak varsın ama aslında yoksun
36 Yorumla- +1 yıl
eger gorebilirsek ALLAH ın varlıgı benim varlıgımsan daha acık ve net ...
- +1 yıl
bn imanımı sorguladımkesin olduguna da sahidim soru sorus tarzım yanlıs olabilir ama imnımda hiç suphem yok cok sukur senin bilmem diye cevap vermen ne kadar mantıklı...
- +1 yıl
insanlara inançları hakkında soru sormanın nesi absürd anlayamadım?
ayrıca soruya yaklaşık 80 kişi cevap verdi hakikaten en absürd cevabı sen verdin tebrikler :D
+1 yılAptal olan inanmaz az aklı olan inanır bu kadar açık zannediyorlar ki red edersek kurtulacaz avcunuzu yalarsınız geri dönüşü yok ölümden sonrasının dünyada ki iflasa benzemez pişmanlık fayda etmez
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 638 cevap paylaştı. Yedi kat yabacı bile inanıyorda sen inanmıyorsan yazık yani :)
30 Yorumlaİnanmamam için akıllıca bir söz söylersen , inanmam .
00 YorumlaSükürler olsunki müslümanım..
Elbet inanıyorum..100 Yorumlaİnanıyorum, bunların soru olarak sorulmasından da rahatsız oluyorum.
00 Yorumlaevrim saçma ama ensest ilişkiden gelmek mantıklı de mi
10 Yorumla
+1 yılİnaniyorum cok sukur. Bu sorudan sonra zamanimizin ne kadar azaldigini birkez daha fark ettim :(
20 Yorumla
+1 yılTabiki inanıyorum inanmayanlarıda Allah'a havale ediyorum.
23 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
- +1 yıl
Hyr canım :)))
- Kişilik & Karakter konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılvallahi Allaha inanma konusunda şuanda pek bir nevrotik bir durumdayım
00 Yorumla Inanmiyodum ama bir kac olaydan sonra inancim tam ama sabah namazimi kilarim digerlerini kilamam ve alkol gibi seylerde kullanirim
00 Yorumlagörmedikleri hissetmediklerii çin innmıyolar,bizde hissettiğimiz varlığına inandıgımız için inanıyoruz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsiteye üye oluyo ilk sorduğu soru, en çok merak ettiği şey bu, he inanıyoruz napcan cennete alması için telkinde mi bulunacan
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yıldarvin kendi sülalesinden bahsediyo canım biz ondan değiliz
12 Yorumla- +1 yıl
Bence hani ılımlı müslüman olmamalı yani ya müslümansındır ya değilsindir,kendi zevklerin ve yaşayışına göre dininin gereklerini de göz ardı edersen saçma olmaz mı?Hem böyle yapıp da hem de inanmayanlar bence birbirinden çok da farklı değil ama tabii dediğin gibi her koyun kendi bacağından.
- +1 yıl
ılımlı islam diye bişey olmaz islamın kuralları bellidir kırmızı çizgleri vardır kusursuz müslümanım diyen varsa benim için en sahtekar adamdır elimizden geldiğince uymaya çalışıyoruz hesabımızıda tutuyolar elbette
haklısın.. ama bu tanrı belki de islamdaki tanrı değildir? olamaz mı? olabilir
11 Yorumlatabikide inanıyorum. İnanmayanlara hayret ediyorum. Dünyaya takılmış gidiyolar. Ama zaman dünyada çabuk geçer. Öldüklerinde anlarlar.
12 Yorumla
+1 yılInanmayanlarin cogu yanlis tanitilan muslumanlik yuzunden inanmiyor. 2 rekat namaz kilinca veya 2~3 tane islami video izleyen herkes alim kesilirse olacagi bu...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. bende milletin inanci baskalarini neden ilgilendiriri diye merak ediyorum
00 Yorumlabunca şeyin bir yaratıcısının olmaması mümkün değil.
21 Yorumla1.Darvin insanların maymundan geldiğini idda etmez .
2.Böyle Türkçe konuşmayı nerden öğrendin?Cidden merak ediyorum25 Yorumla- +1 yıl
edebiyat öğretmeni değilim imla kurallarına uyma gibi bir zorunluluğum yok
sitede öyle bir kural varda benim haberim yoksa uyar beni :)) - +1 yıl
bana göre de senin bildiklerin yanlış
- +1 yıl
öğrenmemiş :))
- +1 yıl
Darvin insanların maymundan geldiğini söylemez.İnsanların ilk başlarda maymun gibi ilkel olduğunu söyler haklıdır tarih kitaplarında okuyabilirsin insanlığın gelişim sürecini bunun maymundan gelmek ile alakası yoktur.İnsanların beyni maymundan üstündür alet yapımı ile insan hayvanlıktan ayrılmıştır.İnsanlar maymundan gelmez ama geçmişte aynı familyadan gelirler.Maymunlar insanlardan daha çok evrim geçirmişlerdir.Din adamları darvinin sözünü yanıltmışlardır.araştırabilirsin
Çok Şükür İnanıyorum Ve Bir Sofiyim Ve Neden İnanıyorum Bunu Bu Siteede Hiç Kimse Kuran ı Kerim Kadar Güzel Anlatamaz Aç Oku Bilmiosan Mealine Bak Dinle Anlarsın...
00 Yorumla
+1 yılSen inanıyormusun peki
26 Yorumla- +1 yıl
elhamdulillah muslumanım...
- +1 yıl
Peki neden inanıyorsun
- +1 yıl
simdi soyle acıklıyım bir ew yanıyo onu sondurmeye benzın ve mazotla gidermisin hayır su ile gidersin ama su ne? yanıcı ve yakıcı iki maddeden olusur peki bunun tesadufen bir araya gelmesiş mumkun mu diyil bnc
- +1 yıl
Üşendim yazmaya sen açıkladın işte teşekkür ederim elhamdulillah müslümanım bende inancım tam :)
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
:):)
+1 yılcevabını alayım inanıyorum nolcak?
cevabını alayım inanmıyorum nolcak?00 Yorumla
+1 yılsonuna kadar ama yorumlara bakıyoruz cok yazık ne hale gelmiş bu millet
10 YorumlaEvet inanıyorum.Eskiden inanmazdım ama sonra tevbe edip inanmaya başladım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltövbe tövbe onasıl bir soru ELHAMDÜLİLLAH ÇOK ŞÜKÜR
20 Yorumla
+1 yılELHAMDÜLİLLAH inanıyorum çok şükür
60 Yorumlatöbe töbe,soruya bak hizaya gel.elhamdurullah muslumanız.tabı ınanacaz.
10 YorumlaInanirim ...kisa ve öz.
30 Yorumlagörürsen selam söyle
61 Yorumla- +1 yıl
hahaha
+1 yılElhamdullilah inanmiyorum
61 Yorumla- +1 yıl
Dalga mı geçiyorsun
+1 yılELHAMDÜLİLLAH tabii ki
10 YorumlaFazla tartışmaya girme bak takipteyim ona göre :)
15 Yorumla- +1 yıl
tamam ablacıgım :)
- +1 yıl
ne deyeydim teyzem misin :)
- +1 yıl
tm kız bunu bilemicek ne var :)
+1 yılyok inanmıyorum herhalde
20 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri