Nedenini yazarsanız sevinirim
Allah'a İnanıyorum
Allah'a İnanıyorum dinlere inanmıyorum
Allah'a inanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nedenini yazarsanız sevinirim
Hayır. Dinler umut tacirliği yapmaktan başka neye yaradı asırlardır?
Mucize diye önümüze atılanların eski inançlarda olması,
Dua gibi saçmalığın dinde olması bile mantıksız.
Geçen hayalhanemden, kesit duydum, arkadaşım izliyordu bende şans eseri duydum sadece,
. İşte sen o kızı seviyordun sonra işte onu kaybettin, allah onu senin kalbinden aldı, gücü yetti aldı falan fistan
Sonra kendimce sordum, bunu yapmaya ne hakkı var, o kim oluyorda bana müdahale edebiliyor dedim?
Sorsanız evlilik kader midir , kaderdir derler, ama cüz-i iraden var derler. Senin tercihinle şekilleniyor falan derler, e bunu ben mi tercih ettim, kalbimden aldı? hani benim iradem?
Veya veya, işte allah doğru yola yöneltsin, kötülükten korusun vs. gibi isteklerin cevaplanması zaten mantıksız olacak.
Müslümanlar sürekli imtihan örneğini veriyor. Bir öğretmen sınavda iken yalvaran öğrencisine cevap veriyorsa adil değildir.
Öğretmen öğrenci yanlış şıkkı işaretlemeye yöneldiğinde, elinden tutup doğru şıkka götürüyorsa adil değildir, adil olacaksa ya sınavı kaldıracak ya da bütün öğrencilere yapacak, ki her iki seçenekte imtihan oluşumunu mantıksız kılar.
Hele ki, bir istekte bulunulduğunda, bunu insan, köpek gibi çalışıp kendisi kazandığında, allah gidip "ben sana verdim/nasip ettim" diyorsa bu da bana göre yüzsüzlüktür.
Din asırlardır ne işe yaramış?
Kaostan, kutuplaşmalardan, eski adetlerin günümüze uygulanarak sosyolojik yapıyı bozmasından/geri atmasından başka ne verdi bize?
Yarın bir gün kötü bir durum olduğunda bunu allah/tanrı vs. değil biz kurtaracağız.
Ben bir tanrıya inanırım. Benimle ilgileniyor veya ilgilenmiyor zerre umrumda değil. En azından benim umutlarımı sömürmüyor, bu bana yaptığı en büyük iyiliktir.
Çünkü var olduğunu hissediyorum. Muhteşem bir dizayn ve kusursuz bir sistem var bu evrende. Bu kendiliğinden olamaz. Evren büyük bir patlama ile oluştu "Big Beng" ve patlamalar düzensiz enerji çıkışıdır düzen kurmaz düzen bozar. Oysa Big Beng olayında kusursuz bir düzen ve dizayn oluşmuş demek ki açıkça bir yaratıcı var.
Ayrıca ben ölümlü olduğuma yok olacağıma inanmıyorum. İnsan gibi dünyayı hatta evreni yöneten gibi kusursuz bir yaratık ölüp yok olamaz. Ölüm sadece enerjinin dönüşümüdür. Zaten fizik kanunlarına göre madde asla yok olmaz dönüşür. Ben de öldüğümde sadece bedenim yok olacak ruhum ve enerjim ayrılıp başka bir boyutta yaşamaya devam edecek. Yani ben ölümsüzüm. Buna kesinlikle inanıyorum hissediyorum seziyorum. Ayrıca bizim vucudumuz çok sınırlı, yani herşeyi göremiyoruz. Mikropları mikro organizmaları göremediğimiz gibi , mor ötesi ışınları ve 3. boyuttan sonraki diğer boyutları göremiyoruz. Biz enerjiyi de göremiyoruz sadece bize değerse hissediyoruz değmezse hiç görmüyoruz. Radyo dalgalarını da göremiyoruz daha nicelerini. Yani görmediğimiz herşeyi red edersek bu çok büyük bir cahilliktir. İnsan acizdir muhtaçtır çok fazla artislik yapmamalıdır 😂 Allahın bize verdiği kadar değerimiz var
Eig 👏👏
Teşekkür ederim 😊
Cevap
6Cevap
Allaha filan boş sey yaratıcı madde olduğuna inanıyorum
Yaratıcı madde yi ne yarattı peki
Allahi nasıl kimse yaratmadıysa onuda yaratan birsey yok
Tamamda sen ona madde diyorsun kimisi de Allah diyor
evt bir yaratan Allah var herşeyin başlangıcı olana inancım tam. İnsanoğlunun yetemeyeceği nesneleri, olayları, kanunları kendiliğinden olmuş gibi düşünemeyiz.
Tanrinin varligina inaniyorum ama evrenin duzeni ve tanriya tapmacalar bana mantiksiz geliyor
Neden mantıksız geliyor
İnanmıyorum çünki insanların bunu hayata tutuna bilmek için uydurduklarini dusunuyorum
Inaniyorum da inanmamam icin herseyi yapiyor
bi yaratıcı var bence
İnanıyorum bu hayata gelmek
Elhamdülillah.
İnanıyorum
İnanıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?