Bencillik ne demektir? Hangi insan bencildir? Bencil misin? Durust olun lutfen
Tesekkurler :)
Tesekkurler :)
-Bencil insan hep alır
-İlgi alır
-Övgü alır
-Söz alır
-Dilek alır
-Dua alır.
Alır da alır yani. Ama Karşıdaki bir şey istesin;
-Ya bir problem çıkar
-Ya bir işi olur
-Ya morali bozuktur
-Ya meşguldür
-Dalgaya alır, espriye vurur.
-Ya da iki tatlı söz edip geçiştirir, söyler ama yapmaz. Sadece der.
Bencil insan kötü insan mıdır? Yoo iyisi de vardır, ama verirsen iyisin, vermezsen kötüsün, zaten o veren birini bulur mutlaka.
cut.
Beni takip et 3 -4 gün sonra çözersi nasıl olduğunu
Sadece kendisini düsünen ve bunu yaparken de genelde diger insanlarin
haklarini,düsüncelerini vs ... umursamayan,önemsemeyen
kibirli kimselerdir bencil kisiler.
Kendimi düsünürüm ... ama bencil degilim.
Cünkü baskalarini da düsünüyorum ayni zamanda.
kibirden mi oluyor bencil olmak?
haklisiniz bencede boyle
tesekkurler iyi aksamlar :)
sadece kendi duygu ihtiyaç ve yaşamını düşünen, başkası için kılını kıpırdatmayan sadece menfaatine göre çalışan varlıklardır benciller.
Cevap
23Cevap
genellikle olumsuz bir anlam yuklenilerek kullanilan kavram. halbuki baskalarina zarar verilmedigi surece en sagllikli yasam formu.diger insanlarin beklentilerini degil kendi beklentilerini yerine getirmek,
zira bagimlilik
kendini baskalarindan ustun koyarsan saglikli olurmu?
kendini başkalarından üstün görmek allahın katında günah zaten
yazılıda hazırladığın kopya sayesinde kağıdı tamamen doldurmuşken arkada seni dürten arkadaşına bir gram bile göstermiyosan bencilsindir.
bu guzel olmus :)
Egosundan kendinden ödün vermeyen sürekli haklı çıkmaya çalışan insan bencildir.
Birde senciller vardır :)
Aranın bozulmaması için kendini parçalayan , defalarca özür dileyen ve asla savaşmaktan yorulmayan.Bunların da değeri bilinmez , tam anlamıyla anlaşılmazlar.
Bir de bizim ömer var.Pes oynamak için gittiğimizde koltuğa yapışıp kalkmayan :D böyleleri pis olur , ağır bencildir.
bencil bencildir.. bencile bencil demeyen arkadaslara teessuf ederim. Bencil uce ayrilir sonra ilerde birlesir.. sonra yine ayrilir.. Sonra tekrar birlesirler..
baskalarının düşüncesine ve yasayıs tarzına saygı duymayan insanlardır
bencilim cünki ben varsam herkes vardır.
2.cumleyi anlamadim
ben varsam herkes vardir ne demek bencillik var olmak mi?
bencillik insanin kotu ozelligi bunu yenmek icin senin dedigine gore benligimden vazgecmem gerekir bu dogru degil
dusunceni anlamadim ama cevap icin tesekkurler
kendime layık görmediğimi başkasına layık görmem çocuk yaştan beri ama hepimiz bir noktada benciliz ben genel anlamda değilim
Herkes bencildir bana göre. Birine iyilik yaparsınız ama kendi iç huzurunuz için. Birine hediye alırsınız ama sonrada o size alsın diyedir. Ya bu hayatta yaptım dediginiz bir şey var mıkendiniz için olmayan?
Saygısızlıktır...
Kendinden başkasını görmemektir
siyasiler ve sadece paraya tapan hatunlar bencildir
Bencillik karşındakinin değişmesini, fedakarlık yapmasını bekleyip kendinde hiç bir şeyi değiştirmemektir.
''Hep bana, hep bana..'' demektir. Bencil değilim.
Hep ben hep ben diyendir.. dürüstüm ben hiç öyle demiyorum :D
kökü ben'dir ben üç harflidir genelde yanakta olanlarla karıştırılır kmileri bene ben demez onlara ne kadar sitem etsem azdır benci olmak ne demek şuraya bakınız ...bunlarboşiş.com..:)
evet ben kendinden başka kimseyi düşünmeyen bencil hayvanın tekiyim..saygılar..
Bencillik aşırıya kaçılmadığı sürece iyidir.Bazen bencil olmak gerekir.
genellikle tek çocuk olarak büyüyen İnsanlarda fazlasıyla olur bencillik Kendisinden baskasını düşünmeyen egosunun tatmin etmenin peşinde koşan insan tanesi :D
Sencil olamayan insandır.
Sencil olmaya çalışıyorum.
Bencillik sadece kendini düşünmektir, her işten kendi için çıkar elde etmektir
hep sencil oldum bencil olmayı öğrenemedim şu hayatta.egoistlere duyrulur özel ders versinler bana
bencıl degılım bıseyı yaparken ııyı dusunmek lazım.. cunku benm yaptgm seyın bedelı agr olablr ve bnu bskalrıodeyeblr... yanı bencıl deglm...
Bencılımdır bu huyumu severım
ne mutlu size :)
sadece kendi duygularını kendi menfaatler düşünen insan bencildir
Bencil olmak konuyada bağlıdır bazen insan işine gelmeyen konu olduugnda bencil davaranabilir.
Kimseyi umursamayıp hep kendi çıkarlarını düşünen kişi bencildir
Kısaca sadece kendini düsünen insandir..
%99,9999 İnsan gibi bende bencilim
Megalomanım, egoist ve bencilim.
abi seviyosan git konuş bence
tek kendini düşünen insanlar
benım dıyen ınsan bencıldır ben odaklı:)
Bencil olmak bana uzak
Hunharca kendini düşünen insan bencildir
kendinden başkasını düşünmeyen :D
bencil filan değilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar