bir insanın öncelik hakkı verilse vede tek bir seçme hakkı olsa anne mi ,yoksa eşini mi seçersiniz?
Cevabın nedir?
Cok zor bir soru.. Birgun anneme ben senden baska kimseyi senden cok sevmicem dedigimde, annemin bir sozu vardi... "Insan doguyor, buyuyor hayatinda annesi en onemli varligi oluyor.. sonra evleniyosun esinide cok seviyosun.. zamanla annenin kapisini ozlemiyosun.. kocanin yaninda orda mutlu oluyosun.. evin orasi oluyor.. ama annen yine en degerlin olarak kaliyor.. sonra cocugun oluyor.. Iste ozaman cocugun herkezden degerli oluyor.. annenden bile daha cok esinden bile daha cok!.. Sende bigun evlendiginde cocugun oldugunda bunu anlayacaksin "
Buyuzden bircocugum olana kadar annem herkezden cok degerli...21 Yorumla- +1 yıl
en iyi cevap...
En İyi Cevaplar
+1 yılkadın olarak eşi gelmeli,erkek için annesi gelmeli din bunu emreder...
hayırlısı!535 Yorumla- +1 yıl
o farkı ayıracak olan eşidir. gerekli adaleti eşi sağlayacak ne şiş yanacak nede kebap ...
- +1 yıl
bu cevap hangi yoruma yapıldı?
- +1 yıl
seni cevap yazdım
- +1 yıl
ozaman o ayrımı yapabilicek türk erkeği oldukça azdır malesef...
- +1 yıl
öyle bir kıyaslama yapma ,her zaman şikayet 2 tarafdan eşe gider . birisi eşi ,diğeri annesi ben kendim duymamazlıktan geliyorum ve kendi aralarında çözüyorlar. gelen şikayetleri birbirine taşırsan gelin kaynana kavgası başlar...
- +1 yıl
duymamalıktan gelemk çok ayrı onu hareketlerine yansıtmamak çok ayrı...erkeklerin bu durumda kendilerime hakim olmaları gerekiyor ama ben çevremde gördüğüm kadarıyla o iradeye sahip erkek yok...sen öyle olabilirsin herkes aynı değil...
- +1 yıl
evlilik güzeldir. paylaşmak ,bir şeyleri dünyaya getirmek ,zorlukları yenmek ,yerinde kavga etmek vs.
evlilik güzeldir. - +1 yıl
ilk defa bir erkek evlilik güzeldir diyor:)
kaç yıllık evliliğiniz? - +1 yıl
11 yıl
- +1 yıl
bir insan yaşlandıkça bazı şeylerin ve değerlerin kıymetini anlıyor.
- +1 yıl
sen evli mizin ?
- +1 yıl
yok estagfirullah yaşlılık ne demek:/
ama haklısınız evlilik düzen demektir...ama sanırım değeri pek bilinmiyor... - +1 yıl
ben evli değilim ve uzun bir süre düşünmüyorum..bir erkeğe aynı evde kalacak diye tahammül edemedim henüz:/
- +1 yıl
yanlızlık Allah mahsus dur. insan yaşlandıkça vede bazı şeyler çeki düzen veren birinin etrafta olması vede bir can yoldaşı ile birlikte aynı çatı altında aynı yemek ,aynı yatak v.s olması hele ki dünya ya getirilmiş şirin afacanların olması bunun için evlilik güzeldir.
- +1 yıl
ALLAh ım çocuklarınızla ve eşinizle brömür huzur ve mutluluk nasip etsin size...Ben bir erkekten hele ki yıllarını evliliğe vermiş bir erkekten böyle sözler duymaya alışkın değilim...gerçekten helal olsun size ve siz gibi düşününlere...
- +1 yıl
amin , sanki karşımdaki kişi evlenmiş vede boşanmış biri var ki konuşuyorsunuz veya bir erkek den kötü ayrılık yaşamış gibi konuşuyorsunuz.
- +1 yıl
düğünüme 1 ay kala vazgeçtim...2 yıldan fazla oldu ama ben hala o travmayı atamadım...benim karşı cinse(sözüm meclis dışı) evlilik konusunda itimatım sıfın altında malesef,teorikte herşey mükemmel ama pratikte adamı araki bulasın...ondan bana samimiyetsiz bir kurum olarak geliyor yani insanlar samimiyetsizleştiriyor...
- +1 yıl
senin yaşadığını ben şimdiki eşimden önce nişanlandığım bayanda yaşadım. nişanıma bir hafta kala yüzüğü attı ve de senin söylediğin gibi 2 sene yakın bende salak gibi gezindim vede ben bunu hak ediyor muydum diye düşündüm . bu arada eşim denk geldi ve direk evlilik teklifinde bulundum , evet şimdi 11 senelik evliyim.
- +1 yıl
doğru insan kavramı devreye giriyor sanırım...erkeklerde durum nasıl bilmiyorum ama yaşım ilerledikçe evlenmek gerektiğini düşünmüyorum aksine evlenmemek gerektiğini düşünüyorum...önceden çocuk deyince içim giderdi şimdi hiçbir şey ifade etmiyor...ben samimiyet bulamıyorum kişilerde belki de sorun bendedir bilemiyorum:/
- +1 yıl
yaşın ilerledikçe sen şimdi üzümün çöpü ,armudun sapı demeye başlamışsın , bir gül bahçesine gir , ama geri dönmek yok , sonunda çıkan sonuca katlanabilecek misin ,onun için sana en yakının olan vede orta yanlarınızın ne kadar çok sa bilgi onun ile iyi bir evlilik yaparsın, gül bahçesinden geçerken sağına soluna bakmaya unutma , yaşın daha genç benim gibi 38 yaşına gelince çok şeyler kaybetmiş olabilirsin
- +1 yıl
27 yaşında evlenmişsiniz sizde...aklımda tutucam dediklerinizi ama öncelikle kişilere olan güven duygusunu kazanmam lazım...
dediklerinizi aklımda tutucam teşekkürler... - +1 yıl
evet bende senin yaşlarında bir boşluğa düşürüldüm bir kız tarafından , o neden başka bir erkek varmış ,yani düşüne biliyor musun ben ile sözü iken başka bir erkek ile görüşüyormuş . ama Allahıma şükür şimdiki eşimden başı ağrımasın ,
- +1 yıl
3.şahıs varsa arada eminim çok daha zordur atlatması..ama eşiniz size o güveni geri kazandırmış ki,mutluyum ve memnunum diyebiliyorsunuz...
- +1 yıl
evet eşimi ben buldum ve de direk eşime evlilik teklifinde bulundum ,şunu unutma hiç bir zaman başkasının ağzına bakma , direk eşine sor, senin hakkında böyle diyorlar de . hata ve hata şahitle eğer yanlış birşey söylüyorsa , birde eşyadan veya giyecekten dolayı sevdiğini üzme , ileride daha iyileri olur.
- +1 yıl
ben min istek,tam destek verdim ona en başından beri,ama o üstlenmesi gereken sorumlulukları üstlenemedi malesef...birgün bile pişman olmadım çok şükür ve hergün evli olmadığım için şükrediyorum...insanların riyakar ve samimiyetsiz olmalarını kaldıramıyorum,varsa vardır yoksa yok,yapabilirsin eya yapamazsın,yaptın veya yapmadın bazı durumlar nettir insan hayatında grisi yoktur ve olmamalıdır...bir insan günahını da sevabını da net söyleyebilmeli her ikisininde arkasında durmasını bilmeli...
- +1 yıl
eğer eşin olacak kişiye güveniyorsan sonuna kadar arkasında ol. vede maddi şeyler illaki olacak diye tutturma , eğer zaten seni eşin seviyorsa evlendikten sonra sana yapamadığı herşeyi yapmak için uğraşacaktır.
- +1 yıl
o kadar çok cümlem var ki söyleyecek bu konu hakkında ama dilim gitgide sertleşek ve en başta kendimi üzücem diye söylemiyorum...haklısınız ama herkes sorumluluk nedir bilse veya eş kavramını anlamış olsa keşke...
- +1 yıl
sorumluluk evet insanlarımızda olmayan ve sorumluluk aşılanmayan insanlarla uğraşmak hem evlikte zordur. hemde iş hayatında .
- +1 yıl
kesinlikle ve bunun sonradan yüklemesi de yok:/
- +1 yıl
ama evliliği öcü gibi görme , sorumluluğunu bilen ,saygılı bir eş nasip etsin sana Allah ...
- +1 yıl
:))) şuan için öyle ama dediğiniz gibi olur inşALLAh teşekkürler...
- +1 yıl
karşımdaki yani seni yazdıklarından tanıdığım kadarıyla Allah korkusu olan ,ne istediğini bilen , güzel bir bayan sın gibi ,onun için sana Allah yardım eder vede ondan yardım iste her zaman sana doğru yerde doğru zamanda biri ile karşılaşmak nasip edecektir. kafana fazla takma ,o zamanlar geçti ,önüne bak ve kararlarında Allahdan yardım dile
- +1 yıl
O'ndan başka deniz fenerim yok zaten hayatımda çok şükür o bilinç ile büyüdüm ve yetiştirildim...
İnanılmaz zor bir soru birisi hayat ortağın çocuklarının annesi birisi seni doğuran kadın annen burada direk bir seçim yapmaktan ziyade karşı taraftan anlayış beklerim 2'si birbirini sevmiyorsa.Onun haricinde kötü olan gelin mi kaynana mı o önemli benim canımdan çok sevdiğim insana saygı duymuyorsa değer vermiyorsa annem de olsa eşim de olsa farketmez o zaman silerim
03 Yorumla- +1 yıl
çok katdarsın , ne anne silinir. nede eş , sadece geçinmenin yolu aranır..
- +1 yıl
öyle deme parmaklarından hangisini kesersen kanamaz , onun için birşey başlarına gelirse canı yanar.
Önce kendi evinin mutlulugu sonra ailenın mutlulugu gelir.
Evinde huzuru saglayamıyorsan zaten bu sıcrama ıle annenı de uzeceksndır.
Onlar aslında senın mutlulugundan bıle mutlu olurlar.20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
11Cevap
İlk olarak tabi ki de annedir bizde anne olduk biliyoruz bunu ama öyle bir kayınvaldeler var varya nankör gerçekten bencil düşüncesiz yani benim yaşadıklarımı anlatsam sadece susarsınız haksızlığa ugradım butun işlerini ayrı olduğum sürece yaptım hep oglınu dolduruşa getirdi oglu görmüyor gözünü kör etmiş yani benim eşim keşke eşim elimi tutsaydı herkes görseydi akraba evliliği bizimki halam olur kendisi görünüşte melek gibi sonradan canavar cıktı içinden ben asla böyle olmicam allahım izniyle bütün akrabalara kötülediler babamın karesi sözde biraz kaynanamla tartıssak hemen eşimi dolduruşa getiriyor ve eşim bana bagırıp cagırıyor ama ben hiçnirzamn eşimi bırakmayacağım herkese ragmen yalnız kalmama ragmen siz siz olun kimseye iyilik yapmayın mümkün oldukça uzak durun mesafeli durun kendinize iyi bakın😊
00 YorumlaBen Türkiye'nin bu adetine fikrine lanet edim
Yahu biri senin anen senindogrumus
Biri senin karın sen onunla yatağa giriyorsun
Bunu ayırt etmek neden zor niye sürekli bu iki insan kıyaslanıyor
Biz kocalarla babaları kıyaslıyormuyuz hayır e o zman yapmayın ayıptır.01 Yorumla
+1 yılseçmem gereken konuya bağlı.örnegin bir kavga olmuştur da bilmem neyse haklı olanı seçerim.. ama eşitse durumları, hangisini çok seviyorsam onu seçerim. ve ben insanları annem babam kardeşim şunum bunum diye sevmem. ne kadar değerliyse kişilikleri o kadar çok severim.
10 Yorumlaikisininde yeri ayrı
ikisini kıyaslamak birini öncelikli yapmak saçma
aradaki denge iyi ayarlanmalı
neden böyle bir seçim yapılıyor o da önemli
ama insanı dünyaya getiren o yaşa kadar büyüten insan tabi ki çok değerlidir10 Yorumlatabikide eş kimse kusura bakmasın ama erkek anneleri abartıyor oğullarınıza oyuncak ayı muamelesi yapiyorsaniz evlendirmeyin! zorla degil ya.
31 Yorumla
+1 yılbu değişir şimdi kime sorsan annesi der ama bir eşin oldumu çoluğa çocuga karıstınızmı senin için yeri bambaşka olur ondan başka bişeyi gözün görmez :)
11 Yorumla- +1 yıl
bu konuda yerden göğe kadar haklısın..
Böyle bir kıyaslama bile saçma tabikide annemi seçerdim
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılEş her zaman için bulunur o olmaz başkasıyla evlenirsin ama anne her zaman bulunmaz. Öncelik annemindir her zaman.
10 Yorumla
+1 yılbi kadın veya erkk..eşi her zamn bulabilir..eşini çok sevse bile sevgi bign biter ama anne ebedidir..anneyi bida bulamazsın..
10 Yorumla
+1 yılAnnemim babamin kardesimin yerini kolay kolay kmse alamaz
03 Yorumla- +1 yıl
birde evlen o zaman bu yorumu değerlendir :)
- +1 yıl
Bundan eminim ama. Hissedebiliyorum esim olacak insani tabiki sevecegim ama ailem ya kac yilim onlarla. Guzel gunlerimi onlarla yasadim, zor gunlerimizi birlikte atlattik. Oyle kolay degil bu is. Zaten esin mi annen mi diye biri bana sorsa onu silerim ben.
- +1 yıl
eşimim veya ben mi diye kimse sana sormaz , ama biri ile evlendin mi yeni bir hayata başlıyorsun , vede ailenden daha fazla süre eşin ile hemde aynı yastıkta aynı yatakta bir ömür geçiriyorsun... evlilik yeni bir hayatın başlangıcıdır.
Ikisininde yeri farklidir
Bi yasina kadar anne büyütp bakmisdir
Bi yastan sonra da es yedirip icirir seninle ilglenir00 YorumlaEvliliğin ilk yılları anne ama evlilik yirmi yılı aştıktan sonra eş. İnsan birgün yanında eşi dışında kimsenin kalmayacağını anlıyor galiba.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir baba atasözü ile açıklarsak
"yavrım beş parmağın beşi bir olur ama hepsinin acısı farlıdır" yani hepsi can ama yerleri farklı00 Yorumla
+1 yılİlk sevdam anamdır, son sevdam karımdır.
Öncelik neye göre ? orası var.00 Yorumlaannem.. eşimi hayatimin sonuna kadar unutamasam bile hatta bir daha kimseyi sevemesem bile yine annemi seçerim. yalniz yaşarim amma annemsiz asla
00 Yorumla
+1 yılÇocuklar olmadan annedir.Ama çoluk çocuğa karıştığın an öncelik senin ailendir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılanne ile eşinin yeri ayrıdır önemli olanda bunun ortasını tutturmak .
10 YorumlaKendime istedigim kadar eş bulabilirim
Ama insanin ikinci bir annesinin olmasi imkansizdir
Elbette annedir00 Yorumlatoplum seni anne demeye zorlar her daim
ama ikiside ayrıdır yerleri10 YorumlaBizim Evdeki Standart Kavgaların Vazgeçilmezi :( :S
02 Yorumla- +1 yıl
? Hayırdır
+1 yılkaynana gelin sedaya gelin programına dönmüş burası
00 YorumlaSeçim yapmam 2 side değerli benim için en iyisi aralarında rus ruleti oynasınlar fdsfsfgfd
01 Yorumla- +1 yıl
bir kadının annesinin eşine bakma hükmü yoktur dine göre hatta isterse evine dahi almayabilir...ev kadına aittir...din kadını evlilikte korur ama gel gör ki herzaman şekilci olan türk toplumu bunuda kendine göre yontmuştur..dediğinde haklısın hatta bazı gelinler ben annem deyip karşı tarafın ailesini istemiyor ...yani insanların eline düşmek zor çok zor...
Es tekrar bulunur ama ana bulunmaz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 714 cevap paylaştı. Evlendikten sonra eşim önce gelir..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 566 cevap paylaştı. eşim oncelikli olur.çunku o benim yoldaşım olacak
00 Yorumla
+1 yılana gibi yar olmaz.
20 Yorumla
+1 yılİkisi de değil babam önce gelir <3
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılAnne önce gelmeli.Ama nankör evlatlar var.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlendikten sonra eşim diyorm
00 Yorumla
+1 yılannesi tabikide sormak bile hata bence
00 YorumlaAnnemden sonra nişanlım.
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir kıyaslama yapılamaz ...
00 Yorumla
+1 yılAnne.
10 YorumlaAnne gibisi var mı ?
11 Yorumla- +1 yıl
Anne gibisi var <3 Baba *-*
Günaydın <3
+1 yılAnnem. Net.
00 YorumlaAnnem...
00 YorumlaAnnemi seçerim.
00 YorumlaAnnem diyorum.
00 Yorumla
+1 yılanne ^^
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAnne
00 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı