Yakalnırsan güvenini bir daha kazanamazsın diyenler olmuş, evliliğinizi şöyle pamuk ipliğine bağlı tutmayın her iki tarafta da güven varsa bu durum söylendiğinde zaten karşı tarafın problem çıkarmaması, parayı alan kişininde hangi ihtiyaç karşılığında aldığını belirtmesi gerekiyor
Etik bulmuyorum. Şöyle de bir şey var; hanımlar paraları eşlerinin ceplerinden gizli gizli alarak birikim yapıyorlar. Bu geleneksek para biriktirme yöntemidir. Valla o paradan ne hayır olur vs demeyin bana. Ben de ortaklaşa biriktirme tarafıyım tabi herkesin bonkörlüğü bir değil. Böyle ev alan tutumlu olan türk kadınları çok.
Erkek zaten esine en azindan maddi acidan bakmak ile yükümlüdür ama bence bir kadina yinede haber vermeden para almak yakismaz belki erkek ilerisi icin biriktiriyordur hos degil yani
Dinini yasayan herkes bilir. Erkek ailesine bakmak ile yükümlü, kadin calisiyorsa veya kendine ait parasi altini vs varsa hepsi kendine ait sayilir. Kadinin haklairni koruma amacli bir nevi
Dine söyleyelim ozaman devir o devir değil önceden 1 kişi çalışıp 10 kişiye bakabiliomus şimdi 1 kişi çalışıp kendine bakamio bide kadına mı baksin ev kirası elektirik su doğal gaz 🤔dinde eksik olan bence günümüz şartlari
@ajajajjaja Oturup uzuuun uzun islamda erkegin gorev ve sorumluluklarindan bahsetmek isterdim ama su zihniyete sadece nefes israfi olur. Bide bunlardan iyi es olmasi beklenilir. Elinizdeki interneti az da ilim ogrenmek icin kullanmayi deneyin
Ama sinirlendim ya simdi ne demek bir de kadina mi baksin? Esin ya senin? Nasil bakmamak gerekir diye düsünürsün anlamiyorum.. Bir gün o kadin senin cocugunu tasiyacak zihniyete bak ya
Sen oturup islamını yaşa ozaman fazla çene yapma ondan sonra dan gel islamı sev sizin gibiler karalıyor sadece işinize geleni alın ama işinize gelmeyini yapmayın boş konusuosun
@ajajajjaja BENİM ISIME gelmeyen bir nokta soyle de uzerine konusalim madem. Kadini alip evine getirmeyi bilir bakmayi gözü yemez. Kadinin da baba evinden su cikti yerinde duramadi ondan evleniyor zaten
Aynisini sen de yapmiyor musun? Dinini tam yasayamayanlara laf atiyorsun ama kendine gelince esin olacak kadina „ben neden bakayim ki“ diye düsünüyorsun. Burda da sen isine geleni yapmis oluyorsun
Simdi de sakin deme kadinlar da calisiyor artik diye. Gender gap denen sey var google dan bak bir istersen. Kadinlarin erkeklere göre is bulma ihtimali daha düsük hele ki cocugu varsa iste o zaman yandin bir kadin olarak.
Yaa arkadaşlar ben bakmakla yükümlü olarak görmüyorum siz ne yapıyorsanız yapın benana😂he paramı saklamam cömert biriyim ama öyle bir yükümlülüğüm yok onu diyorum paramı saklarım vermem demiyorum anladınız mı?
Ayrıca benim ne zoruma eve bakiyim kira elektirik su yetemiosam caliscak tabi yok öyle yama evde otursun 2 yemek tamam oh valla ne güzel keşke kız dogdaydim ozaman
Tabi bosuna okuyorum ben sen daha iyi biliyorsun :) insallah evlenecegin kadin ayni fikirde olur ve hatta insallah senden fazla kazanir ki maddi yönden sana ihtiyaci olmaz
Evde otursun 2 yemek tamam mi? Sen anneni hic mi görmedin? Kadin olmak kolay degil bu adaletsiz dünyada. En azindan haberleri izle de bak kac erkek sirf kiskancligi icin esinin calismasini istemiyor bir de parasini ondan sakincak olursa ne olcak kadinin hali? Bosaninca o nfaka verme sistemi bosa degil canim o kadar hukukcu salak degil ki hadi kadinlara iyilik yapalim desinler bunlarin hepsinin altinda bir sebep var
Devir o devir değil ortalama 2 bin tl alan biri evi olmazsa nasıl bakıcak kadına siz söyleyin? Kirası elektirik suyu doğal gazi sigarası yemeği? Ev kiralarindan haberiniz yok sizin tabi İstanbul da en düşük ev kirası 1000 tl hadi cik işin için den ?
Ben annemi tanıyali 4 yıl oldu pek de sevmem kendisini herneyse ama dedigimi bir okuyun devir o devir değil hayat pahalı onu anlatmaya calisiorm hayat böyle olmasa ben de derim bakiyim hanm otursun evde çocuğuna baksın ama öyle bir hayat da değiliz malesef
Zaten ev kirasi vs ödemekte zorlanan biri gucciden alisveris yapan bir kadinla evlenmez. Davul bile dengi dengine diye bosa dememisler. Ahlakli bir kadin da zaten esinin maddi durumu iyi degilse onu bu yönden zorlamaz.
Zorlamaz da kardeşim şunu anlamiyosunuz o zorlamasada olmuyo diyorum yani çalışması şart anladın askeri ücret 1600 tl farkindamisiniz ?1000 lira kira 600 de elektirik su doğalgaz eee sigarası yemeği nerde bunun? Eğlencesi nerde kaldı hiç bişey yapamazsın
Annenle arandaki durumu bilemem ama sunu diyeyim ki bir kadin cocuk dogurduktan sonra kariyerine veda etmesi gerekebilir bir cok is yeri cocuklu anne istemiyor.
@ajajajjaja Bircok kisinin mantigina uyan seylerden bahsediyosun hatta ulke sartlarinda tek maasla gecinmenin ne kadar zor oldugu konusunda sana katılıyorum. Yalniz yukarda habersiz para alinmali mi alinmamali mi o sorulmus. Gorus sahibi gorusunu belirtmis sen de niye yukumlu olalim babasinin uşağı mi var vs demissin sonra da iste ben dahil oldum. Evli bayanlarin calisip calismamalariyla alakali bir soru yok. Yine gorusumu belirteyim kadin islam dininde calismak zorunda deildir. Bu ancak karsilikli konusup anlasmayla karara baglanilacak bir konu
O islam eski zamanlara göre söylenmis şimdiki zamanlar için değil ayrıca param olsa da kadın milletini evde tutmam gine de calistiririm gitsin calissin sosyal hayat sahibi olsun sporuna gitsin emekli olsun evde beynini yemesin ayrıca ben akıllı telefon da kullandirtmam eşime evde de bırakmam islam beni baglamio bağladığı yerler var allaha inaniyorum yeterli 🙂😄
Bu arada ben de evlenince calismak isteyen bir bayanim, babam dahil kimseden para isteyemem. Çalışmasam da esim muslumansa eger bizim dinimize gore ailesinin ihtiyaclarini karsilamakla yukumludur
Cocuk olayi sadece bir örnekti. Okumamis bir kadin da cok zor is bulur. Eger is diye kastin bulasik temizlikse tabi bulunur ve evine ekmek getirmek isteyen bir kadin yapar bunu kesinlikle ve bence gurur duyulacak birsey bu. Yinede o zor ise cok daha az para alacak. Okumussa bir sekilde bir yerlere gelmisse zaten o kadin havada kapilir ama maalesef kadinalara okuma sansi bile verilmiyor bir cok yerde. Baskici baba 18ine gelir gelmez evlendiriyor siradan biriyle. Cocuk oluyor ard ardina ve o kadin evde kaliyor sonucta
Senin de pek cok istegin varmis ya umarim bunlarin hepsini yapan bir kadinin da yanina yakisacak özelliklerin vardir :) bu arada bu konusmalarimiz senin isteklerinle alakali degil genel olarak kadinlar bir calisamiyorlar (bir cok neden yüzünden) ve iki calismak zorunda bile degiller. Nasil yeni dogmus bir bebegi anne emzirmesi gerekiyorsa onunla yükümlüyse erkek de maddi acidan destek cikmali. Ben de kadinalrin calismasi taraftiriyim ve Şu an bile calisiyorum ögrenci halimle baba parasi almiyorum dogru bulmuyorum kac yasina gelmisim kendime bakmam gerekiyor biliyorum ve cok sükür ailem beni bu konuda destekliyor. Maalesef her kizin ailesi böyle düsünmüyor kiz dedigin evde kocasinin dizinin dibinde orturur düsüncesi yaygin. Simdi bu kadin nasil kariyer yapsin? Sirf kocasi istiyor diye zor sartlar altinda calissin mi? Buna mecbur degil. Bu o kadinla evlenen erkegin sorumlulugudur bakmali ona. Sonucta baba evinde de ona bir bakani vardi
Ben evliyim ama çalışmıyorum çalışmak zorunda da değilim hem eşim istemiyor zaten çalışmamı ve ihtiyacalirimi karşıliyor. Yorumlarınızı gördüm katılmak istedim Eğer kadın çalışmak isterse eşi de istiyorsa sıkıntı olmaz
bence alınmamalı.. ortak bir yer olmalı evde, erkek oraya bir miktar bırakmalı.. kadında ihtiyacını oradan gidermeli.. erkekte kontrol etmeli, azaldıkça oraya takviye etmeli..
Evli değilim ama annem babamdan bile almam. Çok gerekse kendi versin... Eşde olunsa kendisi vermeli cebinden cüzdanından çantasından habersiz bişey alınması uygun değil..
Cep kurcalamak, cüzdan kurcalamak, çanta karıştırmak, izinsiz para almak itici ötesi. Babam anneme cüzdandan al dediğinde bile o cüzdan babamın eline verilir kendisi versin parayı diye. Bunun da güvenle bir alakası yok saygı, hürmet.
neden gizli saklı alayım ki söylerim o da verir ne gerek var durduk yere şüphe uyandirmaya
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
karı kocanın cuzdanında senın benım olmaz ben cuzdanımı hep ortaya koyarım ve benden ısteme ne kadar ıhtıyacın varsa al derım ne aldıgını bılırım nede sorarım oda gereksız harcama yapmaz zaten
Aynen öyle evliliği ayakta tutan ilk ve önemli şey güvendir 22 yıllık evlilik hayatımda eşimin bir kez olsun benden habersiz elini pantolonumun cebine girmemiştir para konusunda
En İyi Cevaplar