Burda emin olamıyorsak halimizden öbür tarafta ne olacak halimiz
Imanı görmenin veyahutta bilmenin bir yolu yok mu. Adam küfürden tevbe etmiş ve kalbinde iman nuru var mı diye bilmek istiyor
Hissedersin. Özellikle çok zor anlarında ciddi bir sınavdan geçersin. Herkesin başına gelir. Örneğin böbrek hastasısındır. Taş düşürüyorsundur falan. Ama bir kez de değil. Ne kadar düşürsen de böbreğin her yıl taş üretiyordur. Hem de düz değil tırtıklı ve en çok acı vereninden. Acı çekmekten bıkmışsındır. Paran da yoktur ki tedavi olup kalıcı çözüm bulasın. Sadece dua edersin. Geceler boyu yalvarır yakarırsın. Allahım kurtar beni diye. Bir de duanın kabul olmadığını düşün. İşte o zaman inancının ne boyutta olduğunu hissedersin.
Kalpteki imanı dışarıdan göremezsin. Peygamberimiz bir savaşta ölmeden önce iman etmiş bir muşrigi öldüren sahabeye neden yaptın diyor. O da korkudan iman etti diyor. Bunun üzerine resulullah kalbini yarıp baktin mi diyor. Evet iman kalpte olur ancak kalpleri biz bilemeyiz. Biz amellere bakarız. Bir insanın kalbi zaten davranışlarına yansır
Cevabin soruda. Sen iman ettiysen muslumansin demektir. Müslüman teslim olan demektir. Sahabeler ki cennete girebilme endişesi taşıyorlar. Imanli olursun sorun öyle yaşayabilmekte. Sen elinden geleni yaptıktan sonra gerisi Allaha kalmış. Yapabilecegin tek sey bu.
Birisi var
Geçmişte küfre sebep olan işler yapmış ama şu an hepsinden pişman ve tevbe etmiş kaç kere
Mani dönemi geçirmiş yani çok heyecanlı konuşkan olduğu bir dönem vs.. şimdi de haftalardır ağlayamadığını söylüyor ve sevinemediğini
Ama en önemli kafasına taktığı konu ise iman. Tevbe ettim diyor defalarca kalbimde iman nuru var mı diyor.. çok endişeli kendisi
Bunu sorgulamasına gerek yok. Kufre girdiyse iman etsin. Yani kelimei şehadet getirsin. Sonra da tovbesini tekrar etsin. Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır. Tövbe edebildiyse ona yeni bir kapı açılmış demektir. Hâlâ yaşıyorsa ona sans verilmiş demektir. Umudunu kesmesin. Eğer af olmasaydı tövbe olmazdı. Bu arada bipolar mi? Ikizler mi?
Bipolar olabilir yani
2-3 ay önce çok heyecanlı ve konuşkan dı hatta balkondan atlamıştı hastaneye yattı filan
Ama haftalardır ne heyecanlabiliyor ne ağlayabiliyor ne de sevinebiliyor
Ama en önemlisi tevbelerimi layıkıyla yerine getirebildim mi yürekten yapabildim mi imanım geri geldi mi diyor... imanlı ölmek istiyor
Cevap
1Cevap
Ben ne edeyim kalpteki nuru? O yaratıcıyla onun arasında olan mevzu. Çicekleri ezmiyorsa misal kedileri tekmelemiyorsa tamamdır benim için.
Bunu neden anlamak istiyorsun?
Tövbe kapısı hep açık. Mevlam niyetini kabul eder inşallah demekten başka yoruma gerek yok
Atalarimiz demis ki"Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz "
Goruntuye aldanmamak gerek, kalplerdekini ise gorme sansimiz yok...
Allah bilir kardeşim sözüm ona dini biliyorsun ama en büyük detay olan 'imanı yalnızca Allah bilir ' olayını bilmiyorsun üzdün
Zamanla , onunla yasayarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar