Kendimi mutlu etmeyi beceremiyorum. Hiç biseyden memnun olamıyorum. Sürekli karamsar düşünüyorum. insanlar tarafından kendimi çok değersiz sünepe hissediyorum. Fazlalık gibi.. Hiç bir yeteneğim yok. Boşuna yaşıyorum sanki. Bazen dışlandigimi hissediyorum. Ezik gibi. Beni insan yerine koymuyolar sanki. Sohbetim yok insanlarla konusasim yok. Diğer benim yasimdaki kızlara bakiyorum. Hayat dolu şen şakraklar. Giyimleri makyajları. Benim tipim ise çok kötü sayılmaz aslında, ama çok bakimsizim. Giyinip süslenmek içimden gelmiyor. Paçoz dolaşırım hep. Kendimi salak gibi hissediyorum. Beni pasif görüp iğneleyen insanlara gereken cevabı veremiyorum. Neşeli enerjik olamıyorum. Çok durgunum. Nasıl kendimi düzeltip bambaşka biri olabilirim?
Cevabın nedir?
Çevrendekiler de sadece mutlu rolü yapıyordur. Kendine bir hobi bulmayı dene. Az da olsa kafanı dağıtır. Bakımsız olduğunu düşünüyorsan neden bakım yapmaya başlamıyorsun? Yüzünde sivilce falan varsa cildiyeye gidebilirsin. Dışarı çıkacağın zaman az bir makyaj yapsan bile işe yarar. Bunlar dışında saç modelini değiştirmek de kendini iyi hissettirir. Seni iğneleyen insanlara umursamıyor gibi davran. Madem sessiz birisin sen de cool rolü al. Sessizliğini pasiflikten değil de seçici ve asilliğinden görsünler dostum.
02 Yorumla
Soran+1 yılEn büyük sıkıntım da bu aslında. Pasif biri olmak istemiyorum. Beni hafife aliyolar hep. Nasıl kurtulurum bu durumdan?
- +1 yıl
Dış görünüşünü değiştirmeni öneririm. Daha cesur görünen bir kadın ol. Biri sana baktığında başını eğme ama bakışlarını kontrol et. Sana biri bir şey dediği zaman derin nefes al o sırada aklından cümleni kur ve hiç çekinmeden, duraksamadan cevap ver. Kendine hobi bulman ve bir şeyleri başarman sana özgüven kazandırır.
En İyi Cevaplar
+1 yılben de aynı senin gibiyim, anlattığın kişi resmen benim, ben de makyaj yapıyorum ve saçlarımı düzeltiyorum, yeni kıyafetler alıyorum, pahalı olmalarına gerek yok, kendime yakışan şeyler almam en doğrusu, tek başıma kafeye gidiyorum ve cidden tek başına yapılacak güzel şeylerden bir tanesi, herkesle konuşmak zorunda da değilim, onlar da benimle konuşmak zorunda değil, bence kendini rahat bırak çok sıkıyorsun gibime geldi.
10 Yorumla
yaşam koçluğunyapayım mı size? adım adım hepsini düzeltiriz zamanla, değişmesini istediğiniz ne varsa, eğer sabırlıysanız tabii ki
09 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten artık değişmek istiyorum. Bunun için elimden geleni yaparım. Bıktım artık bu durumdan
Soran+1 yılTamam teşekkürler ama uykum yok sabahlarısabahlarım zaten
Soran+1 yılBurdayım ya bilmiyorum şans bana hiç uğramadı zaten
kimse kimseden mükemmel değildir. belki sahip olduğun özellikler seni özel kılan yönlerindir. kendini olduğun gibi kabul et
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
+1 yılBence biraz maneviyata yatırım yapmaya ihtiyacın var. O zaman karamsar düşüncelerden kurtulup huzurlu hissedebilirsin. Huzurlu hissedince de dışarıdaki hayata daha iyi adapte olabilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılManeviyat derken? Namaz ibadet gibi mi
- +1 yıl
Evet ibadet, dua, okuma.
Soran+1 yılOna bile üşeniyorum artık tobe tobe. Içimden gelmiyor sanki. Kalbim mühürlenmis gibi. Uzun süredir de yapmıyorum belki de bundan oluyor. Bilemem. Denicem ama saol
+1 yılNeden böyle olduğunu çöz ve sonra değişime geç bitanem.
00 Yorumla
+1 yılSohbet etmek ister misin noldu sana böyle düşündüren ne 🙄
04 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum ki neyden olduğunu. Şu son zamanlarda başladı
- +1 yıl
Özele gel istersen 😌
Soran+1 yılTakip atıyorum
- +1 yıl
👍.
Ooops baya uzun bir konuşma yapmam gerekecek.
026 Yorumla
Soran+1 yılKendini değerli gör falan diyecekseniz hiç yazmayın lütfen. Demeyle olmuyor çünkü. Biseyler için harekete gecmeliyim artık
Soran+1 yılYazarmisin peki? şu an gerçekten çok ihtiyacım var
Soran+1 yılPeki teşekkürler
- +1 yıl
Başlamadan evvel sorularım var. Fiziksel olarak yetersiz hissettiğin bir yanın var mı? Kardeşin var mı abin ablan? Senden fazla ilgi gören birisi? Etrafında kalıcı dostun var mı? Sosyal medyada ne kadar süre harcıyorsun? Yaşın kaç? Okuyor musun? Bölümün ve ya ilgi alanın olan yapmasan bile AA evet bunu seviyorum dediğin bir şey var mı? Kıyaslandığın biri var mı yoksa bile sen yapıyor musun bunu?
Soran+1 yılFiziksel olarak ilkinde çok bakimsizim kendimi güzel bulmuyorum. Giyinip süslenmek içimden gelmiyor. Paçozum yani hiç bisey yakıştıramıyorum. bir tane kız kardeşim var o benim tam tersi hayat dolu enerjik. Onunla da hep kendimi kiyaslarim. Dış görünüş olarak doğal hali benden kat kat güzel. Hele makyaj yapıp süslendiginde daha da güzel oluyor. Çarşıya çıkınca bana değil hep onda olur ilgi ve bakışlar. Annemi bilmemde babam onu daha çok sever tutar. Kalıcı dostum hiç bir zaman olmadı. Şimdiye kadar edindiğim arkadaşlıklar hep üstümde hakimiyet kurmaya çalışti. Pasif gördüler beni. Ikiyüzlüler hepte işlerine geldiği gibi davranıyorlar. Sosyal medyadan hiç cikmam sosyal hayatim olmadığı gibi hep internette takılırım çoğunluk. Yaşım 18. Lise sondayim. Bölüm sözel. Üniversiteye gitmek tek umudum. Bir hobim yok. Genelde yaptığım şeyler uyumak yatmak telefon oynamak. Hemen hemen herkesle de kiyasliyorum kendimi ister istemez. Böyle yani uzun oldu ama
- +1 yıl
Öhöm. Şimdi bir kaç soruyu es geçmişim ama onlarda aralara koyacağım. Aslında senin kendini bir başkasıyla kıyaslamandaki temel sebep onay beklemen. Her insanda böyledir. Toplumda en ideal olan kişi ve özellikleriyle kendini kıyaslar ve burada yer bulabileceğini kanıtlamak ister. Bu aslında kişinin sorgusal olarak kendine yönelmesine sebep olur. Özeleştiriden ziyade öz saygının yitirilmesi ile sonuçlanabilir. Akşama kadar instagram da, sosyal medya da takılıyor olman, günümüzde hepimize dayatılmış olan rol modelleri her dakika görebilmen demek. Bu da seni kendi isteklerinin ne olduğundan çok, toplumun isteklerinin ne olduğu konusuna itiyor. şu an yaşadıkların özgüvensizlik ve temelinde yatan şey ise, istediğin değeri görememiş olman. Yazdıklarında da zaten bunu söylüyorsun. Diğer yorumlardan okuduğum kadarıyla bundan sadece müzdarip değil şikayetçisinde. Beklentiler insan beyninde en önemli yerlerden birisini tutar. Ama beklentin yanlış yerlerdeymiş ki onları insanlara bağlamışsın.
Soran+1 yılAynen öyle haklısın nasıl bende kardeşim gibi biri olabilirim ona bir türlü ayak uyduramiyorum
- +1 yıl
Beklediğin ilgiyi alamadığın için, bunu alabilen insanlarla kendini kıyaslamış, (kardeşinle dahi kıyaslamışsın bu arada.) Ve eksik taraflarını görmeye müsait hale gelmişsin. Olmayan eksikleri oluşturmuşsun demem daha doğru. Olumsuzluk beynin merkez kısmından, bilinçaltından gelir. Bu bir hayatta kalma içgüdüsüdür aslında. Bir kaç şey denemiş ve başarılı olamamışsın ve hayatta kalma merkezi yani savaş ya da kaç komutçusu sana kaçma emrini vermiş. Ne demek bu? Sistem ve insanlar geliştikçe bu dürtüler sadece hayatta kalmaya değil, toplumda kabul görmeye ve beynin ana sınırlayıcısı olan güvenli bölgeye bağlı olmuştur. Basite indirgersem iş yeri açmak isteyen bir örnek olsun. Bu kişi bu işte başarılı olacağına inansa bile OLUMSUZ TARAFI o denli ağır basıyor ki kişi hayat standartlarını riske edemesin. Peki seninle alakası ne? Olumsuz düşünüyorsun çünkü başarmayı denemek seni yanıltabilir. Bu güvenli bölgenden uzaklaşmak demek. Halbuki şu an bunu kabul etmiş, negatifite ile yaşıyorsun
- +1 yıl
Çevrende de bunu artıracak kriterlerin varsa onlarla yüz yüze gelmek ve kendini yenmek sana daha zor geliyor. Bir şeyler söylememizi bir bakıma bundan istiyorsun. Aile desteği neden önemlidir biliyor musun? İnsan kararlarında yanıldığı zaman ya destek arar ya suçlayacak birisini. O yüzden tek başına çıkamaz. Ailenin sana tutumunu sormamdaki temel bu. Buraya kadar olanlar sadece sebeplerin. Bu hale gelmeni sağlayan ki eksiklerim vardır bu konuşma boyunca, atladığım. Bundan sonrası nasıl geliştiği ve senin bunu nasıl sona erdireceğin ile ilgili olacak
Soran+1 yılÇok güzel konuşuyorsun. Benim ifade edemediklerimi döktun resmen. Şu halime bak konuşmayı dahi beceremiyorum
- +1 yıl
Aslında sorduğun sorular kadar cevaplarda sende. Ama belkide doğru soruyu soramıyorsun. Buradakiler sana duymak istediklerini söylemeye çalışır. Olması gerekeni değil. Kişinin kendi başına geldiğinde anlayamaz durumu. Açıklayamaz. O yüzden kendini yargılama. Şimdi sana şöyle bir deyişte bulunayım. Ben senin durumunda olsaydım. Bana ne önerirdin? Bunun çıkış yolu nedir sence? Kendini diğerlerinin yanında değersiz hissetmenin 1 yolu var sadece. Sadece 1 yol. Başka türlüsü mümkün olamaz. Peki senin başkalarının yanında ezik hissetmene sebebiyet veren ne? İnsan beyni ne olursa olsun benmerkezcil çalışır. Ancak bazı durumlarda bu, mekanizmanın tamamını savunacak bir hareketle yer değiştirir. Hayatının merkezine kendini değil, bir başkasını koymak. Bunu yaparak hali hazırda vermesi gereken mücadeleleri vermekten kaçınabileceğini sabar. Bu şekilde o bile kendini yargılıyorken, ezik hissediyorken, kimse onu olduğunu sandığı kişiden alıkoyup canını yakamaz. Zarar veremez.
Soran+1 yılPeki bisey sorucam. Yakında okul acilcak ve kavgalı olduğum bir kaç tip var eminim ki bu yıl sataşıp durcaklar. Bende cevap veremiyorum mesela. Bu özgüvenimi daha çok zedeliyor. bir cevap vermekten bile mi acizim diyorum kendime kızıyorum. Sence bu durumda napmam gerek
- +1 yıl
Bu şekilde artık hayatının ipleri başkalarının elindedir. Kendisinden uzun birisini gördüğünde boyunu sorgular, kendisinden güzel birisini gördüğünde tipini sorgular. Başarılı birisini gördüğünde yeteneklerini sorgular. HEPSİNDE EKSİKLER BULUR. MORALİ BOZULUR AMA SEBEBİ ÖYLE OLMASI DEĞİLDİR. HAYATININ MERKEZİNE BİR BAŞKASINI KOYMUŞTUR. Aşk acısınında sebebi aslında aynıdır. Benzer sebeplerden ötürü güven ve özgüven kaybolur. Sosyal medyada başkalarına harcadığın vakit var ya. Hah işte o zamanı artık merkeze geçmek için kullanman gerek. Onların hayatıyla o kadar alakalısın ki ne istediğini, gerçekte neyi yapmayı sevdiğini dahi göremiyorsun. İşte bu noktada yanlızlaşman gerek. Ama dikkat sadece belli bir süre. Kendini bunaltacak kadar değil. Senden yapmanı istediğim bir şey var. Bilinçaltı beynin yüzde 72 sini oluşturur. Tüm bu kafandakiler ve duyguların oradan gelmekte. Onları nasıl baskılayacağız peki? Aynı telefon sistemi gibi yapacağız. En çok arananlar favoriler kısmında yer alır
- +1 yıl
Tongue Fu isimli kitabı okumanı tavsiye ederim bunun için. Bu bir sanat. Sözlü savunma. Karşıdakini dinleyip onun cümlelerinde açıklar bulup gelişine cevap vermek gibi değil. Tam olarak dinlemeye ve ön bellekten değil beynin korteks kısmından cevap vermeye yönelik bir sanat. Araştırıp öğrenebilirsin. Bir kaç küçük taktik zeka seviyesi çokta iyi olmayan insanlara yeterli. O noktaya geleceğiz.
Soran+1 yılEvet çok haklısın ama sorduğum soruya da cevap verirmisin. Buda benim için önemli çünkü
Soran+1 yılBahsettiğim tipler nasıl desem cevap verince susacak tipler değil daha çok kavgaya eğilimli tipler bunları napiyim ben
- +1 yıl
Konumuza dönersem insan beyni aynı telefon sık kullanılan kısmı gibidir. En çok kullandığı ve kullanmak istediği duyguyu ilk sıralarda tutar. Mesela birisine dünyada en çok değer verdiği şeyleri sorarsan sana örnek olarak aile, para, sadakat, sağlık der ama bir 5. ci sayamaz. Bunun sebebi az kullanılan bir bilgi olduğu için beynin arşivinde aramak için zamana ihtiyacı oluşudur. Olumlu ve güzel düşünceleri, başarılı olacağına inandığın şeyleri, olumsuzlarla değiştireceğiz. Onları bu sürede daha fazla kullanacaksın
- +1 yıl
Kavga etmeni onaylamam. Ama işi yokuşa sürmeye meyilli insanlar ise onlara karşı sözle savunma yaparsan akılda kazanırsın. Bırak kavga etmeyi denesinler. Sinirli insan, rastgele düşünür ve rastgele vurmayı dener. Çünkü vurmayı düşünecek, taktiksel davranacak bir zaman döngüsü olmaz. Bu noktada savunma sanatı vesaire ile ilgili basit bir kaç bilgi verecek arkadaşlara bir soru daha sor derim. İkna olmayacak insanları ikna etmeyi deneme. Kavga garanti olur. Ezik durma kimsenin yanında kavgaya kavga
Soran+1 yılIşte beklediğim cevap buydu. Çoğu kişi takma umursama cevap verme diyolar ama benim beklediğim sözler bunlar değil boş yorum yapiyolar. Kavga bazen gerekli olabiliyor
- +1 yıl
Asıl konu içinse ben bilgili olduğum konuyu konuşayım. Kazanmak küçük adımlarla gelir. Değişmekte öyle. Önce bunu kendine kabul ettirebilmelisin. Bunun içinde bir söz var Gandhi ye ait. Sözlerine dikkat et davranışlarına dönüşür. Davranışlarına dikkat et karakterine dönüşür. Cümlesi tamda bu nokta için söylenmiş. Bilim insanları bir bilginin davranışa ve karaktere işlemesi için uzun zaman dilimi içinde en az 6 kez tekrar edilmesi gerektiğini düşünüyor. Ama biz bunu hızlandırmak için günde 6 kez ve hergün yapıcaz. İnsanın bilgiye en aç olduğu zaman dilimi sabah kalktığın zaman dilimidir. Bu yüzden kalkınca görebileceğin bir noktaya postit yapıştırmanı istiyorum. O postitlerde ben başarılıyım, değişebilirim, hakkettiğim hayatı kazanacağım, ben istediğim arabaya ve eve sahip olacağım, istediğim üniversiteyi kazanacağım gibi şeyler yazmanı istiyorum. Kalkınca her birini 10 kez duyabileceğin sesle oku. İşte bu ilk adımın. Olumsuzların yerini olumluların alması için ilk adım.
Soran+1 yılDenicem inşallah işe yarar
- +1 yıl
Ben onları döv demedim. Ama savunma yapmak gerekirse yapmak zorundasın. Kavga eden birisi sana vurursa nefsi müdafaa hakkın doğar. Aksi takdirde bende sana vur demedim. Ha birde kavgaya teşvik olayı var. Beklediğin cevap değil etik olan cevap bu. Seni kavgaya teşvik ediyorsa DUYMAZDAN GEL. AMA SANA VURACAKLAR İSE ancak bu noktada nefsi müdafaa uygularsın.
- +1 yıl
Neyse daha sonrasında ise şu an sahip olduklarını değerlendirmen gerek. Üniversite sınavı önüne koyabileceğin en büyük hedef. Peki başarının tanımı nedir? Başarının tanımı herkesten iyi olmak değildir. Başarı kendinden iyi olmaktır. Dünkü senden daha az şey biliyorsan ya da hala aynıysan 24 saatlik hediyenin boşa gittiği anlamına gelir. Her gün düzenli olarak hedefine gitmeli ve dünküyle bugünkü halini kıyaslamalısın. Bu başarıya giden yol. Ha birde hayatında bir şeyler değişsin istiyorsan şunuda bil. Başarıya bir gün ulaşamazsın. O her gün ulaşılması gereken bir şey. Her gün kovalamalısın. Bir kaç şey belirtedeğim. Günde 8 bardak kadar su tüketen kişiler tüketmeyene göre daha az negatif düşünce üretir. Vücudunda yağ oranı çok olan çabuk sinirlenmeye, gerilemeye yakındır. Spor bu yüzden yapılmalıdır. Hem yeni bir beden oluştururken kendini sevemeye hem de severken yeni bir beden oluşturmaya başlangıçtır bu. Yani spor yapman şart.
+1 yılÖz güvenin azalmış senin
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl düzelir bu
+1 yılFakeciler iş başında yine millet
03 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka?
- +1 yıl
Yemin et bayan misin
Soran+1 yılValla
Seni mutlu edecek birini bulmalisin
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle biri yok. Olamaz da herkes kendi çıkarları için varlar. Karsidindakini oldugu gibi kabul edip mutlu etmeye çalışan birileri yok.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHuysuz
02 Yorumla
Soran+1 yılHepsini okusaydin keşke
Cevap sahibi+1 yılKeşke :-(
Ama o zaman ben mutsuz olurum
+1 yılSosyal olmalı
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi