geçmişimden neden utanç duyayım, hatalarımdan neden utanayım, onlar benim, bana aitler, biriktirdim onları, onlar olmasaydı ben ne yapardım! nasıl kendime daha iyi bir insan olabilmek için nerden neden bulurdum, hatalarımı seviyorum, geçmişime aşığım!
Her insan geçmişiyle övünür durur, çünkü geçmişini heybesinde taşımayan geleceğini şekillendiremez. Ve her insan yaptığı hatalar karşısında geçen zamanın da verdiği olgunlaşmış düşünceleriyle utanç duyar... Bana her ikisi de çokça oldu, hiç olmayacak bir insana çokça hata ettim affını bile dileyemeden...
Geçmiş çöpe atılmış ve buruşturulmuş kağıt parçaları ndan öte değil benim için kötü olan her şey çöp kazandığım güzel anılar ve iyi öğrendiğim şeyler geçmişin bana bıraktığı güzel yıldızlardır.
Herkesin utanarak hatırladığı yaptığı hatalar mutlaka vardır. Aksini iddia eden zaten yalan söylemiş olur. Kendimle gurur duyduğum şeyler de var. Nötr kaldığım şeyler de.
Çok şey astım belki sevdigim adama defarca kez yalan soyledim ama caresizdim ve o yalanlar beni ondan sonsuza dek ayiriyor bundan utanc duyuyorum ama her gece agladim cok sey yasadim bu yuzden herseye ragmen ayakta oldugun icin gecmisimle gurur duyorum bana cok sey ogretti
Bu sorunun sorulması bile utanç verici. Biz ki Osmanlı'nın torunları biz ki Mustafa Kemal Paşa'nın askerleri ve tekrardan biz ki Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak nesillerce kendimize hayran bıraktığımız ülkeler , bayraklar , düşmanlar varken kendi içimizde bu tarihten utanan bir kimse olabilirmi?
Ben bir sigaraysam geçmiş sigara külü sigara külünü ya rüzgarda savurmalı ya da çöpe atmalı Kül gözüne kaçarsa kör olursun eline değerse elin kararır üstüne gelirse pisletir
Pişmanlık ve birazda vicdan azabı desem neden sanki bazı şeyleri iş işten geçince anlarız ki ama Şu an hissizim galiba yasadıklarım yüzünden ölmüş olabilirim ölüler hissizdir değil mi?
Yazık diyorum sadece. Çok saçma insana maruz kaldım. Ama elimden gelenin en iyisini yaptım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İyi ya da kötü ne yasadiysam artık keşke demiyorum çünkü tüm yasanmisliklarin bize kattıkları vardır ve genelde hep temkinli adım attigimdan utanç duymuyorum. Ama gurur duyduğum birçok şey var.
İnan ki ne gurur duyuyorum ne utanç çünkü. İnsanlar övgüyle anlatacak bir geçmişim olmadı çocukluktan beri sanayi de çalıştım çok şükür şu an çok iyi bir işim var
Geçmişinizden asla utanmayın hani diyorsunuzya şimdiki aklım olsaydı bunu yapmazdım die eğer o gün onu yapmasaydınız şimdiki aklınızda olmazdınız bazen barşarısızlık başarı getire bilir bunu unutmayın ☺️