bir insan neden hep kendisiyle savaş içinde olup kendinden nefret eder..?
içinizde bu düşünceye kapılan oldumu..?
içinizde bu düşünceye kapılan oldumu..?
Duygu binalarının üzerine kurulmuş mükemmel çatı, ve en güçlüsü; nefret..
Gerçekte bir olay yaşamadan nefret edebildiğini hiç düşündün mü, veya böyle bir şeyin olamayacağını? Bizleri kendimize karşı dolduran nedir? Gerçek biz mi? Yoksa salt benliğin dış söylemlere kulak asması sonucu girdiğimiz ruh halinin koruyucusu ikincil ve sahte biz mi?
Durup dururken kendini aşağılar gibi olabilir mi insan? Bugün onların yeri Bakırköy'dür.
Sen inanıyor musun, gerçekten? Kendini sen aynada kaç bucak olduğunu gördükten sonra küçümsediğine? Oh, hayır dostum.. Biz insanlar kendimizi çok severiz. Ve biz insanlar kendimizi aşağılayabilmek için başkalarına ihtiyaç duyarız. Kendi benliğini kendin köreltemezsin çünkü.
Bu kendi kendine saygı duyamayacağın ile birdir/benzerdir. Sana saygı duymazlarsa, kendine besleyebileceğin bir saygının olması gerektiğinin de farkına varamazsın.
Aslında biz sadece bakmıyoruz, aynı zamanda bilinç altına işliyoruz. Boş baktığımızı düşünebilirsin, boş duyduğumuzu savunabilir , boş ve gereksiz bir duyu görümüz olduğunu söyleyebilirsin. Hayır, onların hepsi günü geldiğinde seni tetiklemek için kara deliğine atılır beyninin.
Günü geldiğinde ise sanki senin fikrin/düşüncen/ve aşağılayıcılığın gibi deliğin diğer tarafından çıkıp yankı oluşturur beyninde.
Büyük bir yankı.. Ve sen gerçekten onun kendinin olduğunu sanırsın.
Hayır, .. Hayır..
"Ne yani? Duyduğumuz ve gördüğümüz şeylerin tamamiyle bedenimiz tarafından absorbe edildiğini mi düşünüyorsun? Beş duyu görüsü beden tarafından emildikten sonra hangi cehennemde kaybolduğunu düşünüyorsun? Bana tamamiyle kaybolduğunu düşündüğünü söyleme sakın ahbap..." -Anonim.
aşağılık kompleksini ve özgüven eksikliğini beraberinde getirir. çocukluktan beri "sen bilmezsin, en iyi ben bilirim" diyen ebeveynler yüzünden olması kuvvetle muhtemeldir. işin kötüsü, kendinizi sevmediğinizi insanlara belli edince, ya size acıyan gözlerle bakan ya da sizi daha da ezmeye çalışan insanlarla başbaşa kalmanızdır.
kendini sevmeyen başkasını da sevemez lafı bu tip insanlar için söylenmiş en yanlış sözdür. aksine karşısındakileri gözlerinde fazla büyütüp, hiç kimsenin sevemeyeceği kadar çok severler.
Özgüven eksikliği yüzünden kaynaklanıyor kendin den nefret etme.
Ben kendisi ile barışık olmayan kişileri çok itici bulurum çünkü heyetini kayb eder. Kararlarını ikinci ya da üçüncü kişi için verir.
Başkalarını mutlu etmek için yaşar.
Oysa insanın ailesinden sonra en çok değer vermesi gereken kendisidir.
Kendine değer vermeyen karşısında ki kişiden kendisi için değer verilmesini beklemesin
*heybetini
hiç böyle bir düşüncem olmadı aksine kendimi her zaman sevmişimdir
ve sevilmeye layık oldugumu ,beni sevmeyenlerin bana haksızlık yaptıgını dusunmusumdur
bu, kibir, narsizm ya da kendini övme olarak algılanmasın
kendim hakkında fikrim bu, seviyorum kendimi napim
nefret konusunda hiçbir fikrim yok
Cevap
17Cevap
farkında olmadan nefret duyuyorumdur elbet ama kendime ama başkalarına... Kendimi üzmekle bir yere ulaşamadığım için bütün duygulardan arınmayı seçtim gayete iyi. Kendimden sadece prensiplerimin ve aklımın sınırlarının dışına çıkıp, hata ya da yanılmalar yaşadığımda nefret ederim. Ama tutupta kendimle kanlı dükman olacak kadar değil.
aslında kendinden nefret etmez bence insan sadece kendini daha iyi hale getirmek daha güçlü hale getirmek için nefret eder yoksa sen bir insandan nefret etsen onun canı yandığında üzülür müsün peki ya kendin için üzüldüğüne göre nefret etmiş olmazsın ;)) benim teorime göre tabi iki bu kişiden kişiye değişir :p
kendimi diğer insanların yanında çok sıradan görüyorum da ondan. (puan verirsen sevinirim<3)
Bu soru bu saatte biraz ağır gelmiş :)
Nefret genellik ile küçük yaşlarda bilinç altına yerleşmiş olaylardan kaynaklanıyor
Sevgisizlik ilgisizlik itilip kakılma ezilme öz güvenin kırılması aslında çok yazılacak şey bulunabilir
arkadaş çevremin insanlıklarını sorguladığım anlarda, onlar kadar düştüğüm için kendimden nefret ediyorum
değmeyecek insanlara değer verdiğim ve güvendiğim için kendimden nefret ediyorum
dış görünüşüm için kendimden nefret ediyorum
kısacası ben kendimden nefret ediyorum.
geç kalınmış bir kendini tanıma süreci bence, nefret etmeye gerek yok insan eksiğiyle hatasıyla sevip affetmeli kendini onlar senin imzandır
Pişmalık olabilir, kaçırmış olduğun önemli bir fırsat olabilir. Zaman zaman kızarsn kendine, buna benzer seyler.
Ne olursa olsun insan kendini sevmeyi bilmeli.. Bazıları ego tatmini ya da dikkat çekmek için yapıyor
kendimi hiç sevmem çok saçma sapan bir insanım gerçekten pencereden atlasayım geldi bak şimdi:(
İnsanların hepsi mutluluğu için yaşar ama mutluluğu için yapması gerekeni yapmaz mutsuz oluncada kendinden nefret eder...
başkaları yüzünden. başkaları onu kıskandığı için aşağılar o kişinin özgüveni de fazla değilse bunu gerçek sanır ama her insanın kendine özgü bir güzelliği vardır allaha gçre herkes güzel/yakışıklıdır.
insan kendisiyle barışık oldu mu hayatı biter. geliştiremez kendini ben böyle iyiyim der çekilir köşesine ölümü bekler. mücadele gerek hayatta en başta kendiyle mücadele etmeli insan.
Bilmem hiç yaşamadım bu durumu ben çok seviyorum kendimi galiba
Sanki haklılarmış gibi benden nefret ettikleri için bazen bende kendimden nefret ediyorum...
kendimden sadece yaptığım hatalar dolaysıyla nefret ediyorum o kadar...
Bişey yaptığında olumsuz olduğu zaman kendini suçlarsın buda nefret etmene yol açar
Boş ver arada nefret etmek iyidir. Kendine olan sevginin kıymetini anlarsın :)
Ben çok değer verdiğim birisini o an değersiz birisi oldugunu anladıgım zaman kendimden nefret ederim.. ben bunu nasıl sevdim diye düşünürüm ve kızarım..
çevresi tarafından sürekli aşağılanıp hor görünüyorsa.
Belkide nefret edilecek insanlarızdır. Yani ben öyle düşünüyorum
Kendimi bildim bileli savaş içerisindeyim. Diğer arkadaşlarımdan farklı olduğum için farklı müzikler dinleyip onlar gibi davranmadığım için Garip Tuhaf olduğumu düşünüyorum dolayısıyla bu nedenlerle kendimle hep bir savaş içindeyim
Hayır. Kendimi çok seviyorum bana bir şey olursa yaşayamam :(
İnsan Kendini yetersiz Gördüğü zamanlarda nefret eder :)
Özgüveni olmadığından kaynaklanıyor. Ama bunun hayatını başarısızlığa uğrattığını fark etmeye başlayınca, kendisini geliştirmeye, güvenini kazanmaya başlıyor.
Evlisin ve bu sitede kızları takip ediyorsun!
Kendinden nefret etmekte haklsın.
insan kendisiyle barışık olmassa kendinden nefret eder
O da nerden çıktı kendimi seviyorum elimde olsa sevişirdim kendimle :D
yakışıklı değildir,çirkindir benim gibi. Çok ağır bir hata yapmıştır ya ya da bir sorunu vardır
yaptı pişmanlıklardan hatalardan ve nedenler ve keşkelerden
Reddedileme
İnsanların seni sevmemesi
Özgüven eksikliği
Başkalarıyla kıyaslanma
(kendimden biliyorum)
Üzülme umarım geçer
çoook , çoook hemen hemen hergün .D
istediklerini yaşamak isteyipte yaşayamaz..
Ben de bazen nefret ediyorum.
bi boka yaramadığını düşünür genelde haklıdırda
Fularım yoktu cevaplayamadım.
Bilmem hiç nefret etmedim yerim kendimi
Evet kendimden her zaman nefret ederim.
Iyi bir seyler basardikca geciyor bu
Paran çok oldumu kendinden hiç nefret etmezsn :D
en mükemmelini istediği için.
hayır olmadı çok severim kendimi
kendini tanıdığı için.
Mutsuz ve yalnız hissettiği için oluyor o .
insanlığını kaybettiği için
Nefis çatışması.
eder, öldürür bile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar