Reenkarnasyona inanan yada inanmayan kaç üye üvar bu sitede.? İnanma yada inanmama gerekçeniz nedir.? Lütfen ciddiyetle cevap veriniz. TEŞEKKÜRLER.
İnanıyorum
İnanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çok uzun bir cevap vermek istemiyorum çünkü yazıyorsun yazıyorsun çok uzun yazdın insanın hevesini kırıyor. Her seferinde ctrl+c ile kopyala diyorum sonradan ikiye bölüyorum yazdıklarımı. Reenkarnasyon vardır. Bu kelime RUH ve MADDE yayınlarından iki insanın tabiridir. Asıl adı bu olmalıdır. Yeniden doğuş.
( bu yüzdendir ki inançlı bir insan olarak reenkarnasyona inanmam.) Bu tabiri hoş görüyoruz
Reenkarnasyona inanan günahkar inanmayan müslüman gibi bir yola çeviriyor. Böyle bir şey yok. Buna siz karar vermezseniz. Kuran şunu ya da bunu açıkça söylemez zaten Kuran klavuzdur bilgi kitabıdır her şeyimizdir. Klavyede 101 tuş vardır kuranda yazmaz o zaman klavyede sorun vardır bumu ? Ezbere yaşayan toplumlar gerçekleri görmede geri kalıyor. Ezberi bırakalım. Akıl mantık yolu . Yetmezse gerekenleri ve tedbirleri al Allah'a tevvekkül et. İnsanın yapabileceği ancak bu kadardır. Kuran ı kendine göre yorumlamayınız iki çünkü o cahil ellerde iki tarafı jilet gibi kılıçtan keskindir. Ehlinin elinde ışık verir. Ehlibeyt bunu da hatırlayalım. :)
Kimse kuranı kendine göre çekmesin yok yok diyenlere o zaman bende kuranı size karşı kullanıyım bu hoş olmaz ama aynı kuranda bu yazıyor hadi ne olacak şimdi A***m*e*r***i*k*a neden Kuranımız 1980 li yıllarda incelemeye başladı sizce. Kuran bence her 100 YILDA bir yorumlanıp Türkçe'ye çevrilmesi gereken bir kitaptır. BUYRUN
REENKARNASYONA KANIT GÖSTERİLEN AYETLER
2/28 : Allah'ı nasıl inkâr edersiniz? Siz ölüler idiniz, O sizi diriltti, sonra öldürecek ve yine diriltecektir, sonra da O'na döndürüleceksiniz.
40/11 : Dediler : Rabbimiz bizi iki kez öldürdün ve iki kez dirilttin. Günahlarımızı itiraf ettik. Şimdi (şu ateşten) çıkmak için bir yol var mıdır?
E ne olacak şimdi.
Ama şunda hem fikirim bir beden öldüğünde onu geri getiren bildiğim bir isa birde Hz. Muhammed'tir. Başka bilmiyorum.
Yeniden doğuş vardır. Bu konuda Türkiye'de en çok Trakya edirne Antakya da bilimsel çalışmalar yapılıp ispatlarıyla birlikte TV lerde ve kitaplarda yayınlanmıştır.
Bu soruyu soran ne bana ne bir önceki cevap yazana güvenmesin aklın mantığın almıyorsa kafandan ele.
Hz Mevla'nın da dediği gibi herkes kendi kepçesi kadarını alır.
Ya da " NE kadr bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayacağı kadardır."
aşağılamakiçin yazmadım herkesin kedine göre bir bakış açısı vs. vardır. Çok zeki bir insan eğer inanmıyorsa ama bu gerçekse bu konu o zeki insan için kabul edilemezdir.
Saygılarımla.
Bakın arkadaşlar hepimiz bu sorunun cevabına yanıt arıyoruz.. Yaklaşık bu konu üzerinde 1 aydır arştırma yapıyorum. Öncelikle şunu söyliyim böyle bilimsel konularda araştırma yapılırken objektif olunmalı veinançlı inancsız olarak ayırmadan bu konuyu tartışabilmeliyiz. Öncelikle sitenin sorusunu cevaplıyım ;İNANIYORUM. Çünkü arkadşar okudugum kaynaklarda semavi dinlede dahi böyle inanışların olduğunu gördüm yahudikte kabala tarikatında 3 çeşit reenkarnasyona denk geldim aynı şekilde islamiyette bektaşilik /alevilik tarikatında bunu gördüm
Örn: Hacı bektaşi veli Yunus emre şiirleri
3 semavi dinden biraz dışarı çıkacak olursak reenkarnasyona daha yakından temeas edicez reenkarnasyon çok eski bir inançtır Budistlerden tutunda çinliler hristiyanlar yahudiler bazı müslümanlar bu görüşü benimsemiştir. ki birazcık araştırıp yazınız buradaki insanlar görüşlerinizden etkilenebilir. Reenkarnasyonun 3 türü vardır
. Tenasüh
. Reenkarnasyon
. Ezeterik
Hepside bambaşka görüşleri savunur direk siz inan olacak yok hayvan olacak yok tanrı olacak.
mısırlılar
grek filozoflar
Süryaniler (Anadoludaki arap alevileri )
Ya hiç bişi yapamasanız youtube yazın ya reenkarnasyon nedir çeşitleri kafanıza uyaana göre mantık yürütün. kuranda yazmıyo o halde yokum böyle bir düşünce ile bilim yapılamaz yapılmnamaolıdır objektif ve şeffaf bilim her zaman kazancaktır
Teşekkür ederim
Reenkarnasyon hiçbir ilahi kaynağa dayanmayan batıl bir inançtır.sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı vardır.
Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir.
Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran'da çok açık olarak bildirilmektedir:
Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansız (haram)dır; hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler. (Enbiya Suresi, 95)
bu yüzdendir ki inançlı bir insan olarak reenkarnasyona inanmam.
TEŞEKKÜR EDERM
evet kafir olmadğn sürece cennet umudun var Rabbimizin merhameti sonsuz
Bu dünyaya doğmak için sıra bekliyorsunuz doğduğunuz zamanda nereden geldim diyorsunuz. Çünkü Bilinç ikiye bölünüyor. Söyletmeyin beni daha. Asıl önemli olan neden bu dünyaya geldiğinizi bulmaktır hayat amacınız yani... Bunu bulup gerekeni yapmak dengelemek. Nasıl desem uğraşmak ilerlemek. O konuyu o dersi alıp öğrenip başka konuya geçmek yoksa olaylar tekrarlanıyor.
Yarımkaldığı için buraya yazıyorum
Artık bir ömür yetmiyor iş yeniden doğuşun ihtiyacı bir kaç gün siteye gelemedim hooo mesajlar dolmuş. Bu soruya ilk cevap veren olmayı dilerim. Gerçek olan ama ispatlanmamış ama ilerde ki zamanda ispatlanacak olan cevapları. Böyle itici oldum ya da gizemli
Neyse Saygılarımla.
geri dönüşü yok denilmiyor zaten alttaki yorumlarada bakabilirsin
Reenkarnasyon vardır. Bilimsel çalışmaları da mevcuttur KURAN'ımız açık açık her şeyi yazmaz. Sozun olanının bilgisi sonlu bir kitaba sığar mı? Şimdi bana yobaz diyenler varsa özelden yazsın kesinlikle ortaya yazmam. Aklı kullanmak günahsa ben günahkarım ama KURAN'dan da ayrılmam biz hala onun lezzetine varamadık bence sadece kapağındaki toz zerreciklerini yalıyoruz daha kapağını geçip sayfalarını anlayamadık malesef .
Evet anlayamamışsn maalesef apaçık ayetler varken:(
ölüp ölüp aynı ruhun geldiği sana saçma geliyor. kısacık en baba 80 yıllık sınavın sonucunda insanlar sonsuz cennete ve cehenneme koymak sana mantıklı geliyor haa :D :D yok öyle bir dünya ister inanın ister inanmayın herkes herşeyi yaşayacak sınav onun sonunda sonucuna ulaşacak. örnek. mehmet zengin bir ailenin çoçuğu olarak dünyaya geldi herşeyden faydalandı ve iyi bir insan olarak öldü. cennete gitti. ahmet fakir doğdu hayatın zorluğunda yanlış şeyler yaptı cehenneme gitti senin düşüncene göre adama sorarlar ahmetin zengin biri olarak geldiğinde cennete gitmeyeceğini nerden biliyorsun. veya mehmet için tam tersi geçerli. mehmetin torpili nerden geliyor? bunu sadece zengin fakir olarak düşünmeyin. bir çok şey için geçerli. kısacası herkes herşeyi yaşamak zorunda ALLAH ın adaleti budur.
benim söylediklerime inanın demiyorum zaten ALLAH ın istediği de bu karma olacak ki herkes herşeyi yaşacak biraz aklınızı kullanın dünyaya bakın çevrenize bakın. yani hiç bir inanç yanlış değil bu sistemin gereği.
herkesin görüşüne saygılıyım,kımseyı sorgulamak,yargılamak,onları ikna etmek gibi bir amacım kesınlıkle yoktur.
din bilimi engeller,buna ınanıyorum.
ben Müslümanım,Kuran-ı Kerim'e saygılıyım.
Kuran-ı Kerim de boyle bırsey yok dıyenler acaba Kuran-ı Kerim'i ne kadar biliyorlar.
Gunumuze kadar degıstırılmediğinden,herkesın zamanına ve cıkarlarına gore uzerınde oynanmadıgından nasıl bu kadar emın olabılıyorlar...
İnsanların dusuncelerını hıcbır arastırma yapmadan bıze uyuyor dıye hemen alıp kullanmakta yanı kısacası tembellıkte,üşengeclıkte ustumuze yoktur...
burdakı kımse ile tartısmak degıl amacım,dusuncelerım bunlar...
Cevap
47Cevap
İNANMIYORUM ÇÜNKÜ ;
REENKARNASYON RUHUN OLDUKTEN SONRA BASKA BIR BEDENDE CANLANDIGINI VE DEVAMLI BU DONGUNUN SURDUGUNU ANLATIR BIZE BENDE COK IYI BILIYORUMKI (DINI INANCIMDAN DOLAYI) INSAN OLDUKTEN SONRA RUH BEDENDEN AYRILIR VE SEMAA YA YUKSELIR RUHLAR ALEMI DENILEN BIYERE GIDER VE ORDA KIYAMETIN KOPMASINI BEKLER BENIM INANCIM BUNU SOYLEDIGINDEN DOLAYI REENKARNASYONA INANMIYORUM AYRICA BASKA BI CERCEVEDEN BAKTIGIMDADA SACMA GELIYOR YANI EGERKI DEDIKLERI GIBI REENKARNASYON OLSAYDI BIZIM RUHUMUZUN SECME HAKKI VARDI VE ISTEGINI SECEBILIYORDU BURDANDA BI SONUC CIKARKI MADEM SECME HAKKI VAR INSAN YERI GELIP OTURUP DUSUNDUGUNDEN KENDINDEN NEFRET ETMIYOMU HAYATTA BAZEN... OLMUYOMU SIZLERDE 8 ARKADASA DIYORUM VAR DIYOSUNUZ INANIYORUM DIYOSUNUZ HIC SORMUYOMUSUNUZ KENDINIZE VARSA BEN NEDEN MUTSUZUM NEDEN BUNU ISTEDIM BI SORUN BENCE NE CEVAP ALDIGINIZI MERAK EDIYORUM ...
SUC-U LİSAN EYLEDIYSEM AFFOLA
Hocam bu reenkarnasyon dedikleri şey dünyada halkın düzenini korumak :)
Şimdi ne diyorlar fakir olabilirsin iyi bir adam ol öldükten sonra geldiğinde daha zengin olacaksın :) bende yedim :) Öldükten sonra yaşam vardır ancak bedeni yaşam değil ruhi yaşam.
böcektin kurba oldun sonra yılan sonra kedi sonra köpek sonra fakir insan sonra zengin sonra kral sonra nirvanaya vardın.
Ben düz mantık insanım İnsan olarak doğdum elimden geldiğince zengin olurum sonunda nirvanaya hedil hakka varırım artık haktan cennetemi girerim cehennememi bilemem :)
Bu dünyaya doğmak için sıra bekliyorsunuz doğduğunuz zamanda nereden geldim diyorsunuz. Çünkü Bilinç ikiye bölünüyor. Söyletmeyin beni daha. Asıl önemli olan neden bu dünyaya geldiğinizi bulmaktır hayat amacınız yani... Bunu bulup gerekeni yapmak dengelemek. Nasıl desem uğraşmak ilerlemek. O konuyu o dersi alıp öğrenip başka konuya geçmek yoksa olaylar tekrarlanıyor. Artık bir ömür yetmiyor iş yeniden doğuşun ihtiyacı bir kaç gün siteye gelemedim hooo mesajlar dolmuş. Bu soruya ilk cevap veren olmayı dilerim. Gerçek olan ama ispatlanmamış ama ilerde ki zamanda ispatlanacak olan cevapları. Böyle itici oldum ya da gizemli
Neyse Saygılarımla.
1 soruya cevap; inanmiyorum.
2. soruya cevap; inandigim din bunu kesinlik ile red ediyor. Bu sacmaliga inandigim an dinden cikarim sonuc olarak cayir cayir yanma tehlikem var sonsuza kadar cunku bu dogrudan imanin sartlarina aykiri bir durum...
Dini bir kenara birakirsak cidden sacma geliyor lakin bir gün ölürsem ve kiyamet gününden sonra cennete girebilirsem ve bana vaat edilenler gercekse ( her istedigimin olacagi bir hayat) o zaman kendi dunyami yaratmak istiyorum o dünyada insan olmak istiyorum mesela dünya gibi bir yere gelicem ölecem öldügüm de farkina varicam bunun benim oyunum oldugunun sonra dur lan bu sefer farkli sekilde ineyim dünyaya dicem :D
Söyle yani simdi kürt olarak ortadoguda dogup almanya da yasiyorsam öteki hayatimda senaryoda haitili olacagim mesela : )
al bu dedigim de sacma ama sonucta istiyorum arkadas bunu ben.
emellerin büyük.
+1
Hintlileri bilmem ama umudum cennetten bambam:))
O zaman taçımı takacağım layığıyla:)
Herkesi prens yapıyorlar mı ya:))
reenkarnasyon hindu ve budistlerde yaygın olan bır ınanctır. Kur'anda reenkarnasyonu doğrulayan kabul eden hiç bir ayet yoktur. Öldükten sonra dirilişle ilgili ayetler vardır ancak bu reenkarnasyonla aynı şey değildir. reenkarnasyon insan bedeni dısında hayvan ya da bıtkılerde de yenıden doğuşa ınanan bır dusuncedır. ben ınanmıyorum İslam dininde yeri yok böyle bırseyın. mantıklı düşündüğümde de saçma gelıyor.
B-inanmıyorum.Ya bu dünyada yeteri kadar çile çekmiyoruz gibi kıyamet günene kadar yeniden ve yeniden bu sanki azap gibime geliyor.Birde yanlış anlaşılmasın bu ciddi bir konu ama
https://youtu.be/fFkJEOSDs74bu linkde biraz kafa dağıtalım.
İnanmıyorum.Ruh tektir farklı bedenlerde gelmesinin mümkünatı yoktur.Bunu ortaya atanlar Allahı inkar eden bir takım insanlar
sadece :)
soruyu gırgıra çevirmeyelim lütfen. zaten bu yüzden her sorumda ciddiyet ricasında bulunuyorum.
Ciddiyetle cevap.Reenkarnasyona asla inanmıyorum. Sebebi ise müslüman olmam. Bu tek başına ciddi bir sebeptir. Diyelimki müslüman değil o zaman ne olacak? Onları da akla mantığa ve biraz olsun makuluyete davet ediyorum... (Tabi önce müslümanlığa, zaten müslüma olunca bu tür ıvır zıvır sorularla vaktini harcamazsın)
inanmıyorum. benim için aslolan ruhtur. farklı bedenlerde dünyaya gelmişsek, kıyamette hangi ruhun hesabını vericez. birinde imam olmuşum, diğerinde tefeci vs. vs. ayrıca önceki hayatında hiç lağımcı, bakkal, kasap, çöpçü olanını gördünüz mü? herkes ya dük ya düşes
islam dini kabul etmez.gerçeği ise biz bilemeyiz sadece inanırız.hak olan ve olmayan dinler için de geçerli olmak üzere; inançlar kişinin tercihiyle alakalıdır.somut kanıt aranmaz.muhtemelen öldükten sonra anlarız neyin olup olmadığını.
inanmiyorum. cunku oldukten sonra oglumu, esimi bir daha hic goremeyecek olma duygusu beni mahveder. Onlari cok seviyorum. Ve oldukten sonra onlarla sonsuz bir yasama kavusma inanci bana daha cazip geliyor.
hayatta hiçbir şeye asla olmaz kesinlikle olmaz gibi laf etmem çoğu şeyin mümkün olabileceği kanısındayım Kuranda da reenkarnasyona aykırı birşey yazmıyor ama reenkarnasyon var da demiyor bu yüzden olabilirde olmayabilirde diyorum
İnanmıyorum eğer inanan varsa buyursun izlesin en iyi cevabı vermiş cem ağabey imiz :)
rearkanasyona inanmıyorum. hint ve asia ya insanlar gizemli yerler diye o taraflara yöneldiler. ama bu budizm putperesliktir. en mantıklı din şu an da islamiyet geliyor. insan doğar yaşar ve ölür. öldükten sonra tekrar dirilir ve sonsuz yaşama başlar.
Yukarıda görünmez bir güç var, herşeyi görüyor, yönetiyor teorisi bile daha mantıklı kalıyor reenkarnasyon'un yanında :) İnanmıyorum.
İnanmıyorum ama inananlara saygım sonsuz.İnanmıyorum çünkü Cem Yılmaz'ın dediği gibi , toplumu bir arada tutmak için söylenen yalan olduğunu düşünüyorum.
inanmak için hiç bir sebeb yok olanaksız bir takım iddia bir batıl inanç bir acizlik ölüm korkusunun verdiği bir tepki bana göre
İnanmam, en büyük dayanağım ise Kuran-ı Kerim.
Zaten farazi dinlerde dahil hiç biri kabul etmiyor :)
İslamiyete göre olmadığı kesin olduğundan inanmıyorum
Reenkarnasyona inanmıyorum.Din dahil tüm ilimleri sorgulayarak uygularım.Körü körüne din yaşayanlardan değilim.Reenkarnasyon ise inanışlarıma ters...
inanmıyorum inananlara da inanmıyorum o derece yani .. hiçbir açıklaması yok ..
bende cadıyım şimdi seni bi fareye dönüştürücem :) :)
Benim Dinimde Böyle Bir Kavram Yoktur. İnanmıyorum!
önceden toprak olsam ne çiçek olsam ne ben şuanki halime bakarım
Kesinlikle
inanmıyorum. yalnız bu reenkarnasyon bu hatay tarafında çok oluyor diyorlar.
Reenkarnasyona inananlar varsa izlesin arkadaşlar çok çarpıcı
İnanmıyorum çünkü mantıklı gelmiyor. Ya da bir daha dünyaya dönmek istemediğimden işime gelmiyor.
Ne bu bezginlik şimdiden:)?
Hmm iyi aman bezgin olma da:)
inanmıyorum , inananlara saygı duyarım. Bana girdisi çıktısı yok ! :/
inanıyorum. bu saraylı tavrımın başka bi açıklaması olamaz.
Evet inanıyorum. Bir dahaki hayatımda Patates olucam ben.. hihihi. :S :D
Varmı böyle bi saçmalık? :S
islamda böyle bişey söz konusu değil. Kuran-ı Kerim de yeri yok. ahirete gideceğiz zaten öldükten sonra
hiim sonraki hayatimda ne olsam açaba bir karar veremedimya :)
ilgimi bile çekmiyor o derece.. gereksiz sacma bişy :)
inanmıyorum, çünkü dine inanmak insanın ve diğer insanların hayatını daha terbiye edici.
inançsızlığım gereği inanmıyorum...nedir bu ölümden korkmak türlü türlü avunma politikalarıı
kesinlikle inanıyorum
cevaplar gelsin bakalım anlatırız
saygı duyuyorum.
hayır çğnkü islamiyette böyle bir şey yok budizmde var
inanmıyorum çünkü kanıtlanabilir hiçbir tarafı yok
inanmıyorum çünkü çok saçma geliyor.
reankarnasyon=saçmalık
İnancım gereği, inanmıyorum..
inanılacak bir durum değil...
İnanmıyorum sacma gelıyor
dini inançlarıma ters abi
inandırıcı gelmıyor.
hayır inanmıyorum mantıksız çünkü
inanmıyorum daha kanıtı olmamış
batıl inanç saçma bişey
inanmamla bişey değişmiycek düşünmüyorum.
İnanmıyorum anlamıyorum da
inanmıyorum dini sebeplerden dolayı
inanmıyorum çünkü mantıklı değil.
inanmıyorum ama ilgimi çeken bi konu.
İnanmıyorum.
ınanmıyorum
Yer kalamdı ..
O yüzen onun yazmadığını bilimsel ortamlardaki sonuçlara bakmak gerekir.
Bakara 28: Keyfe tekfurune billahi ve küntüm emvaten feahyaküm, sümme yümiytüküm sümme yuhyiyküm sümme ileyhi türceun;
Nasyl oluyor da Allahy inkar ediyorsunuz? Oysa ölü iken sizi O diriltti, sonra sizi yine öldürecek, yine diriltecektir ve sonra Ona döndürüleceksiniz.
ben inanıyorum. herkesin görüşü de kendini bağlar.
çok saçma tabiki inanmıyorum
Green-eyes'a katiliorum!
İnanmıyorum
İnanmıyorum.
inanmıyorum ben..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar