Evde boş boş oturmak yerine bir insan kendisini en iyi şekilde nasıl geliştirebilir? Dil öğrenmek, bol bol kitap okumak vs. neler önerebilirsiniz? Boşa zaman öldürmek yerine evde nasıl verimli vakit geçirilebilir?
Evde boş boş oturmak yerine bir insan kendisini en iyi şekilde nasıl geliştirebilir?
*Evde önce alt yazılı dizi izlemek, sonra aynı diziyi alt yazısız izlemek (aşırı işsiz olmak lazım) ... İngilizce bir kitabı çevirerek okumak aynı zamanda İnternetten kitabı dinlemek... Sonra aileden birinin sorusuna 10 dakika sonra bile olsa önce İngilizce cevap vermek. İnterpalsdan ana dili İngilizce olan biriyle sohbet etmek... Denendi onaylandı 4 ayda su gibi akıcı İngilizce konuşturur.
*Felsefeye merak salmak... Sıfırdan lise seviyesinde araştırma yaparak ilerlemek
*şiir okumak ❤️
*Gelecekten ne istediğini/Hayallerini/Ütopyalarını/Anılarını yazmak...
*Resim çizmek
*Bilimsel temelli makale okumak sonrasında :"Ben şimdi ne anladım?"sorusunu sormak ve o makaleden öğrenilenleri karşında biri varmış gibi ya da bir topluluğa sunum yapıyormuş gibi akıcı bir Türkçe ile anlatmaya çalışmak
*Diksiyon ve hitabet için evde YouTube'dan ya da kurslardan ders almak
*Geometri çalışmak (Genel algıyı bilmem ama analitik zekaya katkısı mükemmel ve gerçek hayatta pratik zeka olarak faydasını görürsünüz.) Mesela bir geometri problemini çözünce gelen rahatlama hissi gayet hoş❤️
*Kedi/Köpek sahiplenmek... Cinsi fark etmeksizin bir hayvan sahiplenmek ve evde gerçek sevgiyi onlarda tatmak... Huzur veriyor insana (#satınalmasahiplen)
*Kitap okumak/Sırayla elbet mesela: 1. kitap >> Edebi eserler 2. kitap>> Tarihi eserler 3. kitap >>Kişisel gelişim, fantastik vs...
*Film izlemek
*yeni bir müzik keşfetmek
*çalınan bir enstrüman varsa kendi besteni yapmak
*yeni bir yemeği denemek
Huhh 🤓 Liste uzayıp gideeer... Biraz da kişilere kalmış.
Kitap okumak ufkumu açıyor. Ancak birkaç yıl öncesine kadar süslü kapaklara aldanıp dizi tadında kitaplar okuyordum ve bu bana hiçbir şey katmıyordu. Şimdi kitaplarımı çok büyük bir titizlikle seçiyorum. Mümkünse klasik, modern klasik olsun diye düşünüyorum. Okurken psikoloji, tarih, siyaset de öğreniyorum. Resim ve puzzle da keyif veriyor. Onun dışında video izleyerek öğrenilebilecek tomarla şey var. Bir enstrümanın başlangıç seviyesini, basit dikiş tekniklerini, origamiyi evde öğrenmek mümkün.
Kitaplar mantıklı ama kişisel gelişim okumaktan baya sıkıldım, puzze, resim ve origami dediğin gibi keyif verebilir ancak birincil önceliğim keyif değil, bunları bilmem bana pek bir şey katmayacak diye düşünüyorum.
dostum bak sana bir döngü anlatayım. Aşktan ümidi kesip ailemin bulduğu bir kızla sözlenmiştim ( belki herkesin başına gelmiştir bu olay) velhasıl çok fazla tahammül edemedim sözü attım. bende bir çoşku bir sevinç bir özgürlük. anasından yeni çıkmış dana gibi ordan oraya savrulmalar mı dersin çimlerde yuvarlanmalar mı ne dersen de. baktım zamanla böyle olmıcak bu iş. önce gidip reiki eğitimi aldım. ohh mis gibi çakıyordum mumu kafa nirvana 😴, buda kesmemeye başladı yt akımına girdim bir kanal açtım kanal çöp , limon ağacı yetiştirmeye çalıştım ki hala uğraşıyorum , kurumasın yazık, sonra japonca kocaaa ansiglopedi aldım mk bu japonca ne zor yaa hala amele gibi japonca çalışıyorum , oda yetmedi elime aldım fotoğraf makinesini amele gibi dağa taşa vurdum kendimi. bu anlattıklarım iki sene içinde oldu. şimdi borsaya girdim onunda bokunu yer de batarsam artık evim 8. katta atlamayı planlıyorum. ( uzun lafın kısası) dışarı çık sosyalleş aşık ol acı çek git birdaha ol en azından öldürmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bulundugun ılde mutlaka beledıyenın ucretsız kurslaı vardır mesela yabancı dıl kursu gıbı nerden ogrenebılırım dersen beledeyıye ugra halkla ılışkıler bolumunden detaylı bılgı alabılırsın ayrıca gezı turları kultur turlarıda organıze edıyorlar cok dusuk ucretle onlara katılıp en azından yenı yenı arkadas cevren olabılır yanı aklıma geleblerı yazdım
Kişiden kişiye değişir, müzik dinlemeyi seviyorsan ya da sesin güzelse istediğin bir enstrümanı çalmayı öğrene bilirsin mesela. Ya da resim yapmayı seviyorsan resim üzerine çalış. Edebiyat seviyorsan kitap oku. Siyaset seviyorsan siyasetle alakalı kitaplarla, filmlerle gazetelerle daha çok bilgi edinebilirsin. Ve her neyi seversen sev, herkezin bilmesi gereken 1 şey var ingilizce, bol bol film izle
O kadar bos vakit varda bence boyle platformlar birakilip hizli sekilde soyledigin gibi dil ogrenilebilir, fiziksel aktiviteler yapilabilit, hobi edinilebilir. Insana uzun vadede bir sey katacak her seye acik olmali herkes.
Yeniliklere açık olmak yeterli. Bir şeyler öğrenmeye meraklı değilse kişi, hiçbir zaman hiçbir şey öğrenemez. Merak etmek o şeyin üzerine gitmek demektir zaten.
En İyi Cevaplar