Karanlıktan hoşlanan insanlar, soğuğu da severler. Güneşten ve sıcaktan haz etmedikleri için, odaları karanlık ve soğuktur. Bu özelliklerinden dolayı soğuğa karşı bağışıklık kazanırlar, herkesin 5 kat sarmalanıp dışarı çıktığı havalarda onlar gayet rahat ve ince kıyafetlerle dışarı çıkabilirler ve bu sebepten hasta olmazlar.
2. Geceleri telefon, monitör ışığından bile rahatsız olurlar.
Büyük ihtimalle parlaklıkları minimumun altına indirmek için bir ekran filtresi kullanıyorlardır. Fotoğraf çekerken flaş kullanılıyorsa gözlerinin kapalı çıkması muhtemeldir. Sokak lambaları en büyük düşmanlarıdır güzelim karanlıklarını bozdukları için.
3. Cesurlardır, korkularını yenmişlerdir.
Karanlığı seven insan, doğal olarak karanlıktan korkmaz. Korkularını yendiğini gösterir bu. İzlediği korku filmlerinden pek etkilenmez. Hayatta da herhangi bir şeyden korkmazlar, gidip yüzleşirler.
4. Kalabalık ortamları fazla sevmezler, yalnız olmaktan mutludurlar.
Karanlık ve kendisiyle baş başa olmak onlara huzur verir. Yalnız olmaktan mutludurlar, böyle daha huzurlu olduklarını düşünürler. Gürültüden uzak dururlar, sesler karanlığın tadını kaçırır. Özellikle düğünlere gitmeyi sevmezler, çünkü onlara üçü bir arada işkence vardır: Işık, gürültü, kalabalık.
5. Konuları derinlemesine düşünürler.
Karanlık, sessizlik ve kendisiyle baş başa kalan insan düşünür. Her konunun en derinine iner, sorunlara çözüm arar. Bu yüzden yaratıcı fikirlerle karşımıza çıkarlar. Kimsenin düşünmediği, kimsenin aklına gelmeyen şeyler bulabilirler. Sordukları sorular epeyce zor sorulardır, çünkü o kadar düşünmeye rağmen cevaplandırılamamıştır.
6. Sanılanın aksine depresyonda ya da psikolojik hasta değildir.
Toplumda bu insanlara depresif, psikopat gibi yaklaşımlarda bulunulsa da aslında bu kişiler gayet sağlıklıdırlar. Bazı insanlar nasıl kahve içmeyi seviyorsa, bu insanlar da karanlıkta oturmayı severler. Her insan farklı şekilde mutlu olur. Karanlığı seven insanlar aynı zamanda gotik değildir, bunlar farklı şeylerdir.
Bencem burada sona eriyor. Okuyun hepsini diye kısa yazdım, sadece başlıkları okumayın lütfen :))
Sizlere hayranım gerçekten keşke bende korkmasam o kadar cesur olsam bir derdim kalmaz herhalde geceleri isteyerek uyumamak değilde uyuyamamak çok büyük sıkıntı. sizin gibi insaların paikolojik bir rahatsızlığı yok aslında bizim gibi korkanların var maalesef. vallahi helal olsun bir tek hayatta karanlıktan korkmayan insanlara gıpta etmişimdir
Zevkler ve renkler tartışılmaz. Teşekkür ederim :)) Küçüklükten beri karanlıga bayılırım, isteyerek yaptığım bir şey değil. Mesela flaşla çekilen fotoğraflardan nefret ederim gözüm kapalı çıkar hep. Işığı pek sevmiyoruz aslında.
Ricalar.. Dediklerinde dogrusun ama bir süre sonra aydinligi seven insanlarda karanliga alisirlar.. cünkü insanoglunun dogasi savasmamaya acik.. ilk yaslarda özellikle.. olgunlasma süresinin ortasinda ise her türlü savas :/
Geceleri telefon hobimdir, başımda öküz tepinse anca hissederim, bu olmadı. :( Herkes bir şeylerden korkar, ben kendimden korkarım pek belli olmaz benim önüm arkam. Kalabalık ortamları severim insanın kendini unutmasına sebep oluyor o kargaşa, ama yalnızlığı da severim. Beynimde daha büyük kargaşa var çünki. Sorularım zordur ama cevapları basittir, çünkü cevaplarını ben bulurum. Başkalarının sorumu duymaya hakkı olmaz. Depresyonda değilim ama psikolojiyi tartışmak lazım.
Cevabını bilmediğim soruları sormaya korkarım genelde. Ama eğer korkuyorsam daha güzel oluyor. İnsan beynini zorlamak zevkli. Ve, evet var. Ama cevabını ben bulamadıkça soruyu siz duyamazsınız ;)
Dinleyecek yerleri ağlıyordur, gitmeyelim üzerlerine. Şimdi dinlerim derdini diyeceğim, amma insan değilim. Yinede derdi olana derdini anlatmak daha güzel, beklerim. Empati gerek kalmıyor. Denemelisin.
En sevdiğim şeyler soğuk ülkeler ve karanlık tabiki de özgür olmak bol bol seyahat etmek sırf merak ettiğim için rusya'ya ukrayna'ya gidip o soğugu hissetmek istiyorum
Çok çoook severim karanlığı ve souğu. Bu yüzden kış mevsimi favori mevsimimdir. 6 maddeden yalnızca düğün konusu çok deyil ama biraz yalnış oldu. Düğün severim. Yalnız çok sese ve itiş kakış bi yerde durduğumda boğulucak gibi oluyorum. Geceler bana huzur veriyor. Çünkü karanlık ve sessiz oluyor
Karanlığı dost gibi görürüm Içindeki umudu hayali görürüm Içinde kaybolmuş gençleri ve sakladığı birton olayı Yanlızlık ve karanlık birde dağ başı olursa Ölsem gam yemem