Zor bir durumdur her şeye rağmen benliğinizden taviz vermeyip başkalarının istediklerini yapmamak. Bu zor olan durumun kolay kısmını yaptığınızda ise benliğinizden, kendiniz olmaktan çıkıp olmadığınız bir şekle bürünmüş olursunuz. Sizi olduğunuzdan farklı biri gibi gösterir. Halbuki bu durumun kolay değilde zor kısmını yaparsanız gerçek benliğinizi yaşamış olursunuz. Birçok insanın yapamadığı bir şeydir,kendisi olmak.
Kendiniz olmak,sizi diğerlerinden ayıran özelliktir. Her birey kendi düşünceleri, fikirleri,inancı,görüşleri ile birbirinden ayrılmaktadır. Sizde bu şekilde herkesten farklı birisiniz. Bu farklılıkları uygulamayı,yaşamayı bilmeniz lazım kimseye bağlı olmadan.
Kendin ol demek başkaları için karakterinde olmayan davranışları yapmamak demektir. Her zaman kendin gibi davranmaktır. Karşıdaki kişi mutlu, huzurlu, kırılmayacak vs olacak diye ona yalandan hoşuna gidecek şeyleri söylemeyin. O an aklınızdan ne geçerse onu uygun bir üslup ile söyleyin. Ağzınızdakileri insanları dağıtın,kendi içinizde yaşamayın.
Aklınıza geldiği gibi davranmayı öğrenin. Ben böyle yaparsam biri kızar şöyle yaparsam ters tepkiler alrıım diye yapmak istediklerinizden vazgeçmeyin. Anlatmak istediğim bir görüşünüz vardır onu söylemek istersiniz ama ortamdakiler ile hiç uyuşmaz bu ve siz söylemekten kaçınırsınız sırf birisi ters bir şey der diye. Böyle olmayın, bir görüşünüz varsa onun arkasından gidin. Sadık kalın görüşlerinize.Kimseden gereksiz yere çekinmeyin. Kendinize korkak gibi göstermeyin.
Kendin ol, özenti olma
Özgüven sahibi olduğunuz zaman kendiniz gibi davranabilirsiniz, özgüveniniz yoksa eğer insanlardan çekineceğiniz için aklınıza gelen fikirleri açıkça söyleyemezsiniz. Hep aklınızda acaba bir şey der mi, şöyle yapar mı gibisinden sorular olacaktır en sonunda söylememe kararı alırsınız. Susarsınız. Konuşacaklarınız sizde kalır. Sizin asıl benliğiniz o söylemek istediklerinizi söylediğiniz ortaya çıkacak,söylemeyip içinize attığınız zaman değil.
Düşüncelerinizi dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyin,birinden olumsuz bir tepki alırım diyerek susmayın. Konuşun açıkça söyleyin. Elbette birileri sizin düşüncelerinizi desteklemez, tepki gösterir normal bir şey. Sizin yapmanız gereken şeyde basit,kendinizi ve düşüncenizi savunabilmek. Onun arkasından gidebilmek. Ben böyle düşünüyorum diyerek göğsünüzü kabartarak kimseden utanmadan açıkça dile getirdiğiniz zaman size olan saygısıda artacak zamanla.
Karakterinizde olmayan davranışları sürekli başkaları istedi,istiyor diye yapıyorsanız eğer buda karakterinizde ya bir eksik vardır ya da karakteriniz daha tam oturmamış demektir. Karakterinizde ki eksiklikleri atın, kendinize sağlam bir kişilik edinin,bunun için uğraşın.
Hayat çizginizden kendinizi çıkarmayın,istediğiniz gibi yaşayın.Birilerine bağlı kalmayın,engelleri göz önünde bulundurmayın. Tek engel yine sizsiniz. Herkesin hayatı kendini ilgilendirir, kimsenin birbirine yaptıklarından hesap sormaya hakkı yok. Kendiniz gibi davranırsanız kimse size yanlış bir şey demez merak etmeyin. Kişiliğizi insanlara gösterin. Etik olmayan davranışlar sergilemediğiniz takdirde yaptıklarınızdan asla şüphe duymayın. Zaten neyin iyi neyin kötü olduğunu bilirsiniz, bunu anlayacak kapasitesiniz var her birinizin. Korkaklıktan çekingenlikten vazgeçin.
İnsanları olduğu gibi kabul edin,olduğu gibi sevmeyi öğrenin. Kimseyi değiştirmeye çalışmayın, kimsenin de sizi değiştirmesine müsaade etmeyin. Herkes kendisidir,değiştirmeye çalıştırıyorsanız eğer değiştirmeye çalıştığınız profile sahip insanı bulun, o kişiyi de rahat bırakın. Bu bahsettiğim değişimler karakterini değiştirmeye çalışmak gibi şeyler. Olumsuz özelliklerini olumlu yapmaya çalışmaktan bahsetmiyorum.
İnsanlara karşı tavırlarınızda dilediğiniz gibi davranın, aklınıza geleni yapın. Rol yapmaktan vazgeçin. O üzülsün sevinsin farketmez.Sizi seven siz olduğunuz için sevsin. Sizin kendinizi sevsin, yapmacık biri olmaya çalıştığınız yanınızı değil.
Şahsınıza ait bir duruşunuz olsun. Benliğinizi yüceltin. Hayata karşı dik durun. Kimseden korkmayın, karakterinizin gölgesinde olmayan şeyler yapmaya çalışmayın bir zaman sonra çok değersiz saygısız biri olursunuz. Kendisini yönetemeyen insandan bir şey olmaz. Kendisine faydası olmayanın kimseye faydası olmaz,önce kendiniz sonra diğer insanlar.
Daha yazılacak çok şey var,bu kadarını yazmak istedim.Fazla uzatmak istemedim.
En İyi Cevaplar