Herkesin Farklı Bir Düşüncesinin Olduğu 'Yalnızlık'

Yalnızlık, insanın içine açılan kapının anahtarıdır.
Yalnızlık, insanın içine açılan kapının anahtarıdır.

Yalnızlık denince aklınıza ne geliyor? Benim aklıma tek bir şey gelmiyor. Çünkü hayatım boyunca birçok insanın bu kavramdan ölümüne korktuğunu da, ölümüne sevdiğini gördüm.

Şimdi gelelim Bence ne ifade ediyoruna..

Yalnızlık, bir insanın etrafındaki seslere kulaklıklarını kapayıp içindeki sese kalbini açmasıdır. Etrafı kalabalık dahi olsa kendi varlığını dibine kadar hissetmektir. Belki yalnız kaldığınızda çok savunmasız hissediyorsunuz. Ama ben yalnızken olduğum kadar güçlü hissetmedim hiçbir zaman. Yalnızlık bir tercihte olabilir, bir zorunlulukta. Ama bundan zevk almakta sizin elinizde işkence haline getirmekte.

Size bir sır vereyim: 'Herkesin yanına gitmeye, konuşmaya korktuğu biri vardır. Bu kişiler neden -genelde- yalnız olanlar olur, biliyor musunuz? Ben biliyorum hem bu sorunun cevabını hem neden her yerde bulunan sessiz sedasız insanların en zekiler olduğunu. Çünkü sessizlik bir karakter özelliği değil. İnsanın içine açılan kapının anahtarıdır. Bu da insanın tüm eksikleriyle kendini tanıması, kusurlarını kabullenmesine yol açar. Ee tabi bu da o kişiyi diğerlerinden daha güçlü yapar. Bu sebeple yalnız insanlar daha güçlü görünür. Hepsi demiyor birazdan bu yalnızları da açıklayacağım.

  • Cool Yalnızlar

Çünkü etrafındaki insanların iç yüzlerini görmüştür. Bu da onun kimseye güvenememesine sebep olur. Böylece hep yalnızdır. İsteyerek kimseyi yaklaştırmaz yanına. Sadece kendiyle dertleşir. Hatta bazen kimseyle eğlenmediği kadar kendisiyle eğlenir. Ama bu onu dışarıya karşı güvensiz yapsa dahi kendine karşı son derece özgüvenli olmasını sağlar. Sevdikleri insan olsa da yalnızlığından ödün vermez. Kendine ayrı bir vakit ayırır. Hatta bazen kimseyi istemez, en yakınlarını bile yalnızlık uğruna kovabilir.

  • Zoraki Yalnızlar

Mecbur bırakılmıştır. İstenmediğini düşünür bu kişi. Sanki kimsesi kalmamış, koskoca dünyada, ayazda kalmış gibi hisseder. Kimseye -kendine bile- tam anlamıyla güveni kalmamıştır. Ben bu tarz yalnızlara 'takipçi' derim. Çünkü geneli 'Sürüden ayrılanı kurt kapar' mantığıyla sürüden ayrılmak istemez. Ayrılırsa da kendine mutlaka bir sürü bulur. Kısaca kendini kalabalıklarda güvende hisseder. Aynı zamanda bu kategoriye 'yanı kalabalıkken yalnız insanlara acıyarak bakan zavalılar da girer.'

  • Ruhu Dolu Yanı Boş Yalnızlar

Bazı insanlarda yalnız görünür. Ama kalabalık hisseder. Çünkü kalbindeki insanların ruhunu hep yakınında hisseder. Asla onları unutmaz. İster yanında olsun ister olmasın, onlara hep değer ve zaman verir.

  • Yanı Dolu Ruhu Boş Yalnızlar

Bir de kalabalıklar arasında tüm evrene haykırmak istedikleri olup susanlar var. Yani her zaman yalnız hissedenler. Bu kişiler okulunuzdaki, işinizdeki popüler kişiler de olabilir sizde. Genelde hiçbir derdi yokmuş, hayatı mükemmelmiş gibi görünürler. Oysa içindeki yangını, hissettiği yalnızlığı hiç kimse bilmez.

Eveeet! Bugünkü Bence'min de sonuna geldik. Umarım yardımı olur insanlara bakış açınız değişir. Şu konu hakkında da bir Bence yazsan dediğiniz olursa yorumlara yazın. Teşekkürler baays ✨

Herkesin Farklı Bir Düşüncesinin Olduğu 'Yalnızlık'
Cevapla