Bir yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış derler. Biz de yatsıdan önce farketmeniz için sizlere bir bence hazırladık. Bu defa geriye saracağız ama.. Değişiklik olsun. Umarım beğenirsiniz. Öyleyse başlayalım.
11. Gözlerini fal taşı gibi açması

Yalancılar uzun süre göz teması yapamazlar. Çünkü yalan söyleyen bir insan gözlerinize bakamaz. Zira bunu ispatlayan bir araştırma yok ancak buna da pekala bir açıklama getirebiliriz. Mesela çok göz kırpmak yalanın ya da gerginliğin bir işareti diyebiliriz.
10. Vücut ve Baş Pozisyonundaki Değişiklikler

Vücut dillerinde ani değişiklikler yapan insanların doğru bilgiler vermediğine aşağı yukarı emin olabilirsiniz. Belki istisna olanların bir yerleri ağrıyabilir, şekilden şekle de girebilir o ayrı bir mevzu ancak rahatsız olan birinin gergin ortamlarda bulunmak istemeyeceğini de bilmenizi isteriz. Mesela omuz silkme hareketi de yalan söyleyen biri için bir ikaz işareti olabilir. Yani sözlerinin doğruluğundan emin olamadığınızda bu durum geçerlidir. Zira omzunu silkip bilmem diyen biri de zaten kendinden emin değildir açıkçası. Yalan söyleyen insanların bir diğer göze çarpan hareketleri de başlarını öne eğmeleridir. Bu tarz insanlar yalan söylerken başını istem dışı öne eğer ve asla göz teması kurmazlar.
9. Dudakları Yalamak ve Dişlemek

Bir yalancının konuşması her geçen dakika zor bir hale gelebilir. Çünkü konuştukları, stres anında ağzını kurutur. Polis ekipleri bu etkiye pamuk ağız der. Peki ağız neden kurur? Kurur çünkü stres zamanlarında otonom sinir sistemi tükürük salgısını azaltır. Ayrıca dudaklarını yalaması da daha fazla yalanın ortaya çıkmasını engellemek içindir. Dudakları kuruyan birine su içmeyi teklif ederseniz suyu gergin yudumlarla içecektir. Zira dudakların köşesinde veya kenarında ve özellikle de dilde olan kuru mukoza da bariz bir yalancıyı haykıra haykıra işaret edebilir.
8. Hareketlerini Kısıtlama

Birinin el hareketlerine bakmak o kişinin gergin olduğunu anlamanın harika bir yoludur. Hareketlerini bilinçsizce kısıtlayarak, kıpırdamadan sakin bir şekilde rahatlıkla durmaya çalışabilir.
7. İşaret Parmağını Size Doğrultması

Parmak doğrultma, beden dilinde en saldırgan tehditlerden biri olarak değerlendirilir. Hatırlayanlar bilir; Clinton da Lewinsky ile ilişkisini yalanlarken bilinç dışı olarak bu beden diliyle hareket ediyordu.
6. Başını Yana Eğme

İnsanlar zaman kazanmak adına karşısındakine ilgi duyuyormuş gibi taklit yapmak için başını yana eğerler. Bu baş hareketleri gerçekleri saklamak için harika bir yardımcıdır. Yani soru soran kişi bilinçsizce bu jesti görebilir ve bu sayede yalancıya çok daha sadık olabilir.
5. Yaka çekiştirme ve boyun kaşıma

Boynumuz, vücudumuzun en az korunmasız bölgelerinden biridir ancak nedense insanlar tehlikeyi hissedince boynunu istem dışı tutmaya başlarlar. Özellikle yakaları darsa ve bu durum stres anında nefes almalarını zorlaştırıyorsa..
4. Vücudun korunası bölgelerini kapatmak

İnsanların göğsünü, midesini ve özel yerlerini elleriyle ara ara örtmelerinin bir tek nedeni vardır; O da endişeli olmalarıdır. Zira yalan söylemek strese neden olduğu için bu durum doğal olarak otonom sinir sistemini uyarır ve ister istemez ağrılar ya da sızılar bile meydana gelebilir. Kesin olmasa dahi omuz ağrısı ya da sızısı baş gösterebilir. Böyle bir durumda insanlar omuzunu eliyle tutar pozisyonda bulabilir de kendini. Stres anında baş ve bel bölgesindeki ağrı, sizin istemsizce hareketlerinizle o tarafları kapatmanıza vesile olabilir.
3. Sabit nesnelere tutunma

Bir insan yalan söylediğinde bilinçsiz olarak kendini korunmasız hisseder. Bir nevi bir yerde oturarak konumunu güçlendirmeye çalışır. Usta bir yalancı herhangi nesneye, duvara ya da masaya tutunabilir. Açıkçası bu onun kendisini güvende olduğunu ikna etmesine yarar.
2. Saçla oynamak veya el ovuşturmak

Genelde kadınlara mahsus bir davranıştır. Saç tutamını parmaklarının etrafında çevirmek, gözlerin etrafında var olmayan makyajı silmeye çalışmak da bunun gibi diğerlerine örnek olarak gösterilebilir. Yani bunların hepsi genel olarak stresi azaltmak, iç huzura kavuşmak ve kendini dış tehditlerden korumak içindir.
1. Biraz yana dönme

Bencemizin son maddesinde önemli bir konuya değineceğiz. Biriyle konuşurken yüzüne bakmayacaksanız bile saklayacak bir şeyiniz yoksa daima ona doğru yönlendirmelisiniz kendinizi.. Zira bu sizin iletişim kurmaya açık olduğunuzu gösterir. Bir insan biraz yana dönüyorsa bilimsel bir şekilde kendisini rahatsız edeni görüp anlam çıkarmaya çalışıyor da olabilir. Bu tarz insanların ses tonu az olur, yani sesleri sakinleşir. Kelimeleri yutar gibi yarım yamalak da söyleyebilir. Nedeni ise stres anında hava alamamalarıdır.
Bir bencemizin daha sonuna geldik. Umarız bencemizi beğenirsiniz. Zira beğeni ve olumlu ya da olumsuz görüşlerinizi bekliyoruz. Unutmayın; Yorumlarınız, unuttuklarımızı tamamlar.
Sevgiler.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş