Alt kimliğim Boşnak üst kimliğim Türk... Benim için kahve çocukluktan itibaren vardı yani... O yüzden çok da bir fikrim yok ama farklı tatlandırıcılar eklenmiş olması diye düşünüyorum. Eskiden kahve acıydı herkes sevmezdi şimdi çeşit tatlarla herkesin ağzına daha uygun hale getirildi. Bu da daha çok tercih edilmesine sebep olmuş olabilir 🙃
Pahalı olan ürünler revaca geçiyor çünkü aşk dikkat et hep öyle de oluyor. Hatta tüketici bunu fazla tükettiği için ➡ üretici krizi fırsata geçirip zam yapıyor iki kat. Bu sebeple de kahve fiyatları bu günler oldukça pahalı, bir cafede oturup kahve içmek lüks haline geldi. Ayağını dışarıya attığın gibi para gidiyor. 🤷♀️💖
Kahve Keyif verir gerçekten ancak çalışana! Eskiden erkek ve kadın hormonlarını bedenen çok çalışmalarından doğal yoldan yükseltiyordu şimdi tırt vaziyette dolayısı ile çok kahve içmek birde karpuz yata yata büyürmüş kilolardan kaynaklı Karaciğerin toksin deposu haline gelmesi sebepli daha da çok ihtiyaç bir zaruri yet haline geldi
tüm suç Kristof Kolomb'un Amerika'yı bulmasaydı bu kadar yaygın olmazdı ama ilk zamanlarda bu kahvenin ne olduğunu bilmeyen Avrupalılar bunu zehir zannetmiş sonra bakmışlar yerli halk bundan çekirdekleri alıp havanda dövüp içiyorlar ulen bu güzel bişi herhalde deyip içmeye başlamışlar sonraki yüzyıllarda çeşitlenmiş
Eskiden bu kadar kafe ve restoranlar yoktu Sadece pastaneler vardı... Kahve ve restoranların sayısının artmasına bağlı olarak kahve aşırı yaygın bir hale gelmeye başladı... Kahveyi İki üç günde bir içmeli veya her gün içiyorum diyorsanız günün belirli saatlerinde çok az bir Kafein dozunda içmelisiniz. Aksi takdirde bağımlılık yaparsa içmediğinizde algılarınızı kapatabilir kendinizi söylenilen konuşulan her şeyi 2 saniye sonra anlıyor bir şekilde bulabilirsiniz..
Kadınlar starbaksı zengin etti bardağın üstünde ismi olunca 7/24 story atmak için gittiler bu enayiler geliyor zam üstüne zam yaptılar şimdi bir kahve 250-300₺
Bulunduğu yere göre değişir aslında, türkiye'de kahve içilme sebepleri ya bağımlılık, ya sohbet için içilir. Starbucks tarzında yerler genelde bir kaç ergenin gittiği 5 liralık kahveyi 300 liraya "starbaksa gidelim kankağğ" diyen veletlere satan yerlerden ibaret, çok nadiren düzgün insanlar olur.
Ozellikle gencler tam bi avanak. Sacma sapan bir icecege her gun o kadar para verilir mi. Eve gelirken 2 ekmek al desen param yok der. Eve gelince yemeye ekmek arar. Cok enayi bi toplum var.
Bence denildiği gibi sosyal medya yüzünden, saçma canım şeyler çok pahalı oluyor ve para harcamayı seven insanlar alıyor. d onun dışında ben evde tarçınlı kahve yapmayı seviyorum.
İçmesi sıkıntıları hafifletiyor ama bağımlılık yapıyor. İnsan sohbet ederken yudumluk aralar istiyor. Yazın ferah kışın sıcak olunca iç ferahlatıyor ve ısıtıyor. Bu yüzden bu kadar popi bence. ☕
Millet kahve sevdiğinden beri sosyal medyada sırf sonum yaptığı için beğeni aldığı için sanki o kadar sorusunu görüşünü beğenen insanlar ona değer veriyor sanıyorsa vallahi insanlar
yenı nesıle ılk basta reklamla empoze edıp ıs yerlerıne cekmek (self servıs mantıgıyla calısıp gelenlerı ayakta bekletıp fazla personel ucretı vermeden kullanan yerler) ne kadar kahvecı sayabılırsen artık
Özenti bir milletiz maalesef öz benliğini unutan bir kahve değil batının yaptığı her şey popüler geliyor İngilizce kelimelerle karşılık vermek gibi mesala buluşmaya çıkarken deyte çıkıyorum gibi sözler de oldukça popüler oldu.