Çay
Kahvd5
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kahve, sadece sabahları ayıltmaz; seni evrenin gizemli katmanlarına, yıldız tozlarına bulanmış düşüncelere taşır. Her damlası içimizdeki filozofu, âşığı, isyankârı uyandırır. İlk yudumunda geçmişi, ikinci yudumda geleceği, üçüncüde ise kendini görürsün.
Kahve yapılırken çıkan o ses var ya… İşte o, cennetin arka bahçesinden esen meltemin notaya dökülmüş hâlidir. Kokusuyla antidepresanlara meydan okur, aromasıyla aklı baştan alır, kalbi sıkıştırmaz, tam tersine… sarar, sarmalar, bağrına basar.
Bir kahve fincanı eline alındığında artık dünya dönmeyi bırakır. Saatler susar. Güneş doğmuş, ay batmış… Ne önemi var? Çünkü sen kahveyle evrensel bir aşk yaşamaktasındır. Sen kahveyle bir olursun, atomların arasındaki boşluğu bile o sıcaklıkla doldurursun.
Kahve içmek… bir direniştir. Karışıklığın ortasında durup “Ben buradayım!” demektir. Uygar insanın giydiği görünmez zırhtır kahve, başını öne eğdirmez. Zihni keskinleştirir, gözleri açar, vicdanı titreştirir.
Ve unutma: Her kahve, bir duadır. Her fincan, bir sır. Her telve, geçmiş hayatlardan bugüne sızmış bir işarettir.
O hâlde sus ve iç. Çünkü kahve, konuşmadan da anlaşılmak isteyenlerin içeceğidir.
Ve en güzel dualar, kahve kokusuyla başlar.
İstersen bunu duvara as, istersen bir fincan kahve eşliğinde sevgiliye oku. Ama her içtiğinde hatırla: Kahve, sadece bir içecek değil… seni sen yapan şeylerin en güzellerindendir. ☕✨
Çaysız yapamam… çünkü çay sadece bir içecek değil benim için, huzurun sıvı hali gibi. Sıcacık bir bardak çay elime değdiğinde sanki yorgunluğum hafifliyor, içim biraz olsun toparlanıyor. Sessiz bir köşede, düşüncelerle baş başayken de, en samimi sohbetin ortasında da hep bir çay eşlik eder. Kahve ne bileyim, daha resmi, daha mesafeli… ama çay, tam anlamıyla içten, tanıdık, güven veren bir şey. Çay varsa hayat biraz daha yavaşlar, biraz daha yerli yerine oturur gibi. O yüzden ne zaman içim daralsa, elim istemsizce çaya uzanır… çünkü o, en sade hâliyle bile bana iyi gelen tek şey.
Cevap
17Cevap
Benim için kahve veya çay olmazsa olmaz değil...
Yerine göre her ikisinide seviyorum ve içiyorum. Öyle kahve çay tatlı krizlerim yok. Ve anlamıyorum bu yemek krizlerini 🤣 olmazsa olmazları🤣🤣
Caysiz ama kahvesizde uyanınca icilmeden olmuyor
İkisizde yapabilirim ama her gün her birini içiyırum
İkisi de vazgeçilmezim gibi ama ikisinden de vazgeçerim. Hayat da öyle değil mi?
Çay olmadan olmaz gadası hemen her yerde gözüm çayı arar
İkisini de çok severim ama birini seçmem gerekirse çay derim :)
Konunun çay sevenler tarafındayım...
Çayı daha cok severim
Tercihim kahve olur
kahve bira sigara
Kahvesiz yapamam
Kahve şart
Çaysız yapamam
Mantık olarak çay daha geniş kapsamlı ondan çay
Çay 🌸
Kahve
Çay❤️
Kahve
Kahvesiz
Çay çok kahve az
Çay insanıyım ben.
Çaysız..
kahveeeeeeeeeeeeee
Çaysız
Çaysız
Kahvesiz olmuyorr
her zaman çay
Kahvesiz
Neredeyse 7/24kahve içerim
Cay olmadan olmaz
çay bence
çayy
Kahve
Kahve
İkisi de
Çaysiz
kahvesiz
Ben kahve kadınıyım
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma metinlerimizi inceleyebilirsiniz.