Kadınların toplumdaki önemi nedir ki bu söz söylenmiştir sizce? Kadın olmadan aile olmaz mı? "Yuvayı dişi kuş yapar" diyorlar. Peki neden? #minnnak #Kadınolmak
Anne, ailenin temel direğidir. Onun sağlıklı olması, sağlıklı davranıp düşünmesi ile bir ailenin mutluluğu sağlanabilir. Çocukların ilk eğitimi, evin temizlik ve düzeni, kocanın kazandığı paranın evin ihtiyaçları için bilinçli harcanması hep annenin görevidir. Bu görevlerde kocanın da rolü olmakla birlikte, etkinlik annenindir. Bu işlerini tam olarak yapan anne, yuvanın devamını sağlar, toplumun aileden beklediklerini verir. Böylesine büyük ve kutsal görevler yüklenecek kadınların eğitimi, toplumun en büyük görevlerindendir. Kadınlara gerekli değeri vermeyen toplum ise, içten çökmeye, başka toplumlara yem olmaya mahkum olur.
%100 doğrudur katılırım. zekı bır kadının ya da aptal bır kadının bır erkegın hayatına kattıkları ya da aldıkalrına çok şahıt olmuşumdur. oyuzden kadının aptalına allah kımseyı dusurmesın tabı erkegı ıcınde gecerlı. guclu kadın herzman bır başkadır
Nedeni şu kadınlar erkeklerden daha çok duygusal anlamda güçlü varlıklar olduğu için evin hertürlü sıkıntısını üzerlerinde taşır evi toplar yemek yapar çocukların dırdırını çeker eşin dırdırlarını çeker dertleri çeker ama tüm sıkıntıları kadınlar çeker erkekelri gelince erkeler fiziksel güç bakımındak kadınlardan üstün oldukları içşn bazı konularda yardım edilmesi lazım KADIN EVRENE DÜŞEBİLECEK EN GÜZEL ÇİÇEKLERİDİR kadınlar sabırlı kendi üzülse dahi sizin üzülmenisi istemez üzmeyin üzdürmeyin 😇😇🙏🙏🙏
Dişi isterse evi kral isterse çöp yapar bütün imkanlar genelde kadının elinde olur. Mesala eve kadın bakar nasıl kadın bakar. Temiz düzenli dürüst ve olumlu bakar. Kocası çalışır kadınını çok seviyorsa onu mutlu etmek için Çalıştığını hep ona dökülüverir. Daha çok mutlu olmasını sağlar. Oysa kimi kadın vardır kocasını batırır kimi kadın vardır. Ona elinden geleni yapar daha çok destek cıkar. Yani ev düzeni mutluluk kadınının elindedir söz anlamaz bir eşimiz olmuşsa bile vay halimize.
şimdi bir hikaye anlatacam bir görmüş geçirmiş birisine sormuşlar evin başı erkek midir yoksa kadın mı? o zat demiş ki evi başı erkek tir , kadın ise boynudur , boyun nereye yönelmek isterse başı oraya çevirir. O yüzdendir ki erkek tek başına evi kuramaz onu yönlendiren birisi lazım o da kadındır. İşte o yüzden dişi kuş evi kurar
Çünkü evi evirip ceviren kadindirda ondan denmis fotodaki tablo cok guzel bir tane dizim vardi Yüksek Sosyete bitirdiler ne yazik ki ama finali cok guzel bitirdiler cok duygulandim ya dizileri geriden izliyorum onuda bugun izledim bitti keske bitmeseydi boyle devam etsrydi
Evi ev yapan kadırdır erkek sabahdan akşama kadar çalışır akşam yemek hizmet bekler kadın ise evde bazı işlerle uğraşır. Kadın kadınlığı yatakta aşçılığını mutfakta hanımlığını etrafına anneliğini cocuklarına yapabılırse ne mutlu o aileye bu yüzden bütün anahtar kadının elindedir kadın mutlu olmak istiyorsa mutlu etmeli çünkü erkekler düz mantıktır. Evi %80 kadın yönetir ve ayakta tutmaya çalışır erkek sadece para getirir mutlu olursa mutlu eder ilgilenir bu yüzden hayatım :)
ne alaka kullanmak felan bende kızım ve asla böyle düşğnmüyorum erkeğim sabahtan akşama kadar çalışacak ve benden iki kap yemek istiyor çokmu? seven kadın erkeğine hizmet etmekden gocunmaz ayrıca onlarda bize hizmet ediyor hemen böyle düşünme
ben para yemek diye bir şey mi dedim hayır. ister kadın ister erkek çalışssın ev geçindirmek kolay değil bundan bahsettim eve ekmek getirmek kolay değil veya istediğin ayakkabıyı çantayı almak kolay değil veya çalışmıyorsun aldırmak kolay değil anladınmı eşin sana bunları alıyorsa eğer sende eşine karşı sorumluluklarını bileceksin evlilik önemli bir şeydir ve sorumluluk gerektirir karşışıklı olarak bütün sorumlulukları paylaşman gerek bu demek değilki kendini kullandır kadın sabahdan akşama kadar evde olacak yemek yapmayacak çamaşır asmayacak evi temizlemeyecek sonra kocası işten gelecek yemek yok ev dağınık kıyafeti yıkanmanış al sana tartışma kavga sebebi sorumsuzluk sebebi hizmetten kastım bu para değil.
eşiniz size bakmak sizin kiyafetlerinizi almak zorunda değil, sizin de ona yemek pişirme gibi zorunluluklarınız yok. Bu kavram ataerkil toplumdan geliyor. Bir kere eşiniz size kıyafet gibi şeyler alıyorsa bu onun hediyesidir. Hediye gibi almıyorsa sizin dediğiniz "hizmetin" karşılığını ödemiş oluyor. Bu da evlilikte çıkar ilişkisine giriyor. Yani daha net söylersek eşiniz size kıyafet almazsa siz ona yemek pişirmeyeceksiniz. Bana göre evlilik bu değildir, sağlam bir evlilik asla değildir. Bilinçaltında farklı şey yaşayıp kendini yozlaştırmadır. Asrlardır insanlar bu şekilde hizmet karşılığı evlilik yapıyor. Umud ediyorum ki, bu şekilde devam etmez.
ben çalışmıyorsam bana kim bakacak o zaman misal yani böyle düşün bak erkeğin çalışması normal ama kadının çalışıp çalışmamasına göre işler değişir unutma bunu. kadın yemek yapmak zorunda değilmi? puhahahaha ulan buna gülünür bana yozlaşma diyene bak sonra neden boşanma sebebi senin bu dediklerin yüzünden boşanıyor insan. sen önce evlilik kavramına bak gel sonra tartışalım canımın içi... evlilik sorumluluktur ve aksini kimse idda edemez o senin anlattıklarına evlilik değil dost hayatı derim ben :)
kadın kadınlığını erkek erkekliğini yapmıyorsa onun adı evliliktir bu 1 ikincisi ise sen benim konuşmalarımdan çıkar menfaat karşılık olarak algılama bunlar a biz halk arasında sorumluluk diyoruz tatlım :)) evlilikler bu sorumluluklar altında yürüyor yoksa başkatürlü 1 adım bile atamazsın :) sen eğer karısı kocasına kocası karısına hizmet etmeyen çift bulursan bana haber ver :)
Evlilik müşterek hayattır. Evet evlilik sorumluluktur. Ama yemek pişirme sorumluluğu değildir. Türkiye'de erkekler benim anlattıklarımı dostlarına yapıyorlarsa bu benim sorunum değildir. Zaten alt yapıda zihniyette sorun var. Müslüman toplumlarda hizmet etme/ram olma diye bir zihniyet var. Bunun değişmesi için gerçek anlamda evliliğin felsefi anlamını idrak edebiliyor olması lazım insanların. Dediğiniz şekilde çok çift var. :) Hayat sizin şehrinizden ibaret değildir. Bu şekilde yaşamayı seçmişseniz, kendinize göre doğru bulmuşsanız, üstelik diretiyorsanız benim söyleyeceğim tek şey , Mutluluklar dilemek.
senden mi öğrencem evet egoluyum ve kendimi seviyorum canım kendim 😂😂😂 laflar bir yana yani bu tartıştığımız konu herkesin kendi düşüncesi insanlar bir şeye kapılarını kapattımı dünyaları söylesen düşüncesinden vazgeçmez sende öyle bende öyleyim 😁
benden öğrenin demedim zaten. 😊 Ayrıca ben tartışmıyordum. ☺ Doğrudur değişmesi zordur ama siz fazla egolu ve saygısızca davranıyorsunuz. Karşınızdaki küçük çocuk değil. Ki küçük çocuğa bile yapılmaz aslında. ☺
@pantalas bayağı bayağı saçmalamışsın bu sitede ne kadar cok bilgisiz cahiller var evliliğin ne oldugunu bilmiyorsun daha sen bu kafayla hic bir sey yapamazsin evlenmediysen evde kalirsin evliysende adama üzüldüm simdi
@pantalas Yemek yapmak zorunda değilmiş"hadi oradan be. O adamla evleniyorsan ister seve seve ister s... ke ke o yemeği yapacaksın Yok öyle adam çalışırken ev de bir taraf büyütmek
önceyi yuvayı yapar sonra da yıkılması için elinden geleni yapar efendim.. yaptıkları ve yapacaklarıyla tüm hayatı sana zindan eder hep bir bayan gibi düşünmeni bekler oysa ki bilir ki öyle düşünemezsin.. öyle düşünemediğini bildiği halde bunu senden istemesi de ayrı bir ironi..
Kadının toplumdaki önemini vurgulamak için söylenen bir söz değil bu. Dişi kuşlar zaten kendi yuvalarını yapar. Bu doğanın bir kanunu. Ona bakacak olursak, doğum yapan bir yavru kobra yavrusunu terk eder. Neden? Eğer doğum yaptığı sırada yanında kalırsa yavrusunu yer. Bu da doğanın bir kanunu. İçgüdü tamamen. E bu durumda anneler yavrularına karşı gaddar mı oluyor? Hayır tabii. Burada vurgulanmak istenenin cinsiyeti olmaz.
her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözüyle de yakıştırılabilir aslında. Kadın her şeyi idare eder, kendisini eder varsa çocuğunu eder hatta kocasını bile idare eder. Erkek bir şeyin üstesinden zor gelirken kadın türlü türlü şeyin üstesinden gelir. Yaradılış meselesi, Allah'ın kadına bahşettiği bir şey işte :)
genel olarak ailenin kalkınmasıyla alakalı bir sözdür.. erkek kazancının kadın tarafından iyi değerlendirilmesiyle anlatır.. eğer kadın iyi, hamarat, becerikli vs değilse erkeğin kazancı asla yetmeyeceğini söyler. bir başka deyim de; erkek seldir, kadın göldür.. aşağı yukarı aynı içeriğe sahip bir başka anlatım tarzıdır..
Bence kadına "Erkeği alttan al, evliliğin devamını sağla!" anlamında söylenmiş, ataerkil yapıdan kaynaklı, dayanaksız bir söz. Yuva beraber kurulur ve devam ettirilir. Doğru bulmuyorum bu tarz söylemleri.
kadın kaktüs gibidir abi dikenlidir ama yaşam enerjisini kaktüsün içinde bulundurduğu su gibi çölün ortasında mecburiyetten taşır. Erkek aslında nereye çekersen gelir. Erkekler ipler elinde olsun ister ama yönetmek istemez aslında kadınlarda evet canım öyle canım diyerek gene istediğini yaptırır ama bazı gerzekler bunu anlayamaz ve her adım kavgaya döner
azim incelik onlardadır.. erkeğin omurgasından yaratılmış kişilerdir onlar. bir evde kadının huzuru yoksa o evde huzur olmaz. zarif düşünüler zarif bakarlar yürekleri pamuktur acıda gözleri dolar engelleyemezler. sevdayı yuvayı en derinde yaşar onlar ve en önemlisi ''ANNE'DİR onlar.
Yuvayı, erkek yapıp hazırlar. Sonra da, kadın eve gelir ve bir düzen kurar, eve sahip çıkar, çocuklar dünyaya getirir. Ve o evi, bir aileye çevirir. Sonrasında, kadın o evi çekip çevirir. Aile haline getirir.
Tembelliğin duayeni ataerkil atalarımızın (kuş bilimi gibi bir bilim dalının varlığı henüz kabul edilmemişken) kuşların genel olarak çiftler halinde yuvalarını inşaa ettiklerini gözardı edip, tembelliği de kitabına uydurmalarına yarayan ata sözü.
Erkek öküzdür bilmez o sıcaklığı nasıl oluşturacağını ama malzemeleri getirme sorumluluğu odur. Kadın ise o malzemelerden güzel bir sıcaklık doğurmak zorundadır. Bunun en güzel örneği bebek kadının karnında gelişir doğar :)
Herkes bırsey yazar kendıne gore haklıdır ama kadının yaptıgı ıs, yuva ne dersen de tutar nedenmı Şu an kadınlar ıcın yapılan bır sıtedeyız acab neden herseyı aslında bır kadın yapar erkekler sadece taklıt eder bı erkek olaarak kadınlarımızla gurur duyuyorummm
Kuşlar gibi ilişki kuramıyotlar sonra onlarjn yaşantılarından kendi yaşantılarıymış gibi bahsediyorlar çok saçma dişi kuş çocuk yapar niye demiyorlar 😀 babada ekmeği getirir 😀
Herkes için demiyorum ancak bir çok erkeğin gözü başka yuvalarda olduğu için. Kendi yuvasını kurmaktan aciz durumda. Bari bu işi dişilere verelim de zayi olmasın diye düşünmüşler.
Hiç alakası yok. Çünkü kuşların önemli bir bölümünde yuvaları dişiler yapar. Bu doğa olayından esinlenilmiş. Tabi insan ırkındada kadınlar toparlar o ayrı. Ben sadece sözü açıkladım.
Kadınlar evi çevirir kadın tutumludur parayı neye harcayacağını bilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
madem yuvayı dişi kuş yapar, o zaman nie o yuvanın reisi erkek olur? madem erkek reis olacak, dişi kuş nie kıçını yırtar? bir türlü gerçekliğine inanamadığım bir sözdür😂😂😂
kadının yaptıgı sey güzeldir kendi gibi de o yüzden
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkek kadın olmadan yarımdır her zaman. Büyüyüp yetişmesi için annesine ihtiyacı vardır. Annesinin kendisine verdiği değerleri hayatında tatbik edebilmek içinde arkasında duran eş lazım..
o kadar değer verdiniz ki her gün televizyonda kadın ve çocuk cinayetleri duyuyoruz kadın ve çocuk tecavüzlerini duyuyoruz son 15 yılda tecavüz ve kadın çocuk cinayetlerinin en fazla olduğu ülkelerden biride türkiye sokakta kocasından dayak yiyenmi ararsın oğlunu kızından üstün tutanmı ararsın tecavüzcü mü ararsın abazamı ararsın hepsi var değer verdiğiniz için çok teşekkürler
hiç samimi değilsin aynı hemcinslerin gibi :) ülkede ki erkeklerin % 1 nin yaptığı psikopatlığı sanki bütün erkekler yapıyormuş gibi bir algı oluşturdunuz ve bu sayede acitasyon yapıyorsunuz ve en kötü olanı ise bu tür olayları erkeklere karşı silah olarak kullanıyorsunuz. dediğin olayları hiç bir erkek normal görmez , ruh hastaları var mı tabi ki var ama bizim bile elimizden gelse bu tür erkekleri toplumdan dışlarız. bu arada hayatında kaç defa şiddete veya tecavüze maruz kaldın? bu kadar acitasyon yapmana gerek yok boş konuşuyorsun. her zaman toplumda kadınlara verilen değer tartışıldı ama toplumda en büyük yükü yüklenmiş erkekler her zaman bu tartışmanın dışında kaldı yeter artık iyice yüz buldunuz şimdi bir daha yazma gerçi yazsanda senin boş ve kendi işine gelecek şekilde yorumladığın yorumunu okumayacağım daha çocuksun git biraz olgunlaş
ahh dostum emin olabilirsin sözlü tacize çok uğradım hemcinslerini savunmuşsun ama çoğu abaza ve kadının iki bacak arasına bakan sığ görüşlü erkekler her neyse senle uğraşamayacağım by. :)
uğraşmaya kapasiten yetmez herşeyi işinize gelecek şekilde yorumlamaktan vazgeçin. iyi alıştırdık sizi pohpohlamaya. türk kızları değer görmüyormuş asıl türk kızları dünyada hiç bir ülkede bu kadar değer görmez
canım yurt dışında yaşıyorum ve emin olabilirsiniz kadına değer veren en son ülkelerden biriyiz k*çın kalkmasın ayrıca seninle uğraşmayı gereksiz görüyorum by :)
En İyi Cevaplar