• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kadınlar Günü

"Yuvayı dişi kuş yapar" diyorlar. Peki neden?

minnnak
minnnak Takip Et
FenomenMaster Yaş: 30
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
03
Kadınların toplumdaki önemi nedir ki bu söz söylenmiştir sizce? Kadın olmadan aile olmaz mı? "Yuvayı dişi kuş yapar" diyorlar. Peki neden?
#minnnak
#Kadınolmak
Nedir Soruları Kadın Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Eziremsem
    Eziremsem Takip Et
    Master Yaş: 57
    +1 yıl

Anne, ailenin temel direğidir. Onun sağlıklı olması, sağlıklı davranıp düşünmesi ile bir ailenin mutluluğu sağlanabilir. Çocukların ilk eğitimi, evin temizlik ve düzeni, kocanın kazandığı paranın evin ihtiyaçları için bilinçli harcanması hep annenin görevidir. Bu görevlerde kocanın da rolü olmakla birlikte, etkinlik annenindir. Bu işlerini tam olarak yapan anne, yuvanın devamını sağlar, toplumun aileden beklediklerini verir. Böylesine büyük ve kutsal görevler yüklenecek kadınların eğitimi, toplumun en büyük görevlerindendir. Kadınlara gerekli değeri vermeyen toplum ise, içten çökmeye, başka toplumlara yem olmaya mahkum olur.

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• korman
    korman Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 74%
    +1 yıl

%100 doğrudur katılırım. zekı bır kadının ya da aptal bır kadının bır erkegın hayatına kattıkları ya da aldıkalrına çok şahıt olmuşumdur. oyuzden kadının aptalına allah kımseyı dusurmesın tabı erkegı ıcınde gecerlı. guclu kadın herzman bır başkadır

0
    0 Yorumla
  • aksitzeynep98
    aksitzeynep98 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 45%
    +1 yıl

Nedeni şu kadınlar erkeklerden daha çok duygusal anlamda güçlü varlıklar olduğu için evin hertürlü sıkıntısını üzerlerinde taşır evi toplar yemek yapar çocukların dırdırını çeker eşin dırdırlarını çeker dertleri çeker ama tüm sıkıntıları kadınlar çeker erkekelri gelince erkeler fiziksel güç bakımındak kadınlardan üstün oldukları içşn bazı konularda yardım edilmesi lazım KADIN EVRENE DÜŞEBİLECEK EN GÜZEL ÇİÇEKLERİDİR kadınlar sabırlı kendi üzülse dahi sizin üzülmenisi istemez üzmeyin üzdürmeyin 😇😇🙏🙏🙏

3
    2 Yorumla
    • deliddda
      deliddda
      +1 yıl

KADIN KADINDIR ÇİÇEK BABANDIR:))

Yorumla
    • Sonera
      Sonera
      +1 yıl

Haklısın zeynep bende katılıyorum sana gerçekten kadınlar bir çiçektir. Benimle evlenirmisin zeynep.

Yorumla
  • _Heimatlos
    _Heimatlos Takip Et
    Xper 4 Yaş: 81
    +1 yıl

Kadınlara geleneksel olarak sunulmuş tek gelecek olan evliliğinin yükümlülüklerini sadece kadına yüklenmesini destekleyen cinsiyetci bir söz.

Kadın toplumdaki önemine değinmesi ile alakası dahi yoktur. Farkli açılardan negatif yahut pozitif ayrımcılıktır bu.

0
    1 Yorumla
    • _Heimatlos
      _Heimatlos
      +1 yıl

yükümlülüklerinin*

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

53

Cevap

84

Cevap

• İbosselb
    İbosselb Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 66%
    +1 yıl

Dişi isterse evi kral isterse çöp yapar bütün imkanlar genelde kadının elinde olur. Mesala eve kadın bakar nasıl kadın bakar. Temiz düzenli dürüst ve olumlu bakar. Kocası çalışır kadınını çok seviyorsa onu mutlu etmek için Çalıştığını hep ona dökülüverir. Daha çok mutlu olmasını sağlar. Oysa kimi kadın vardır kocasını batırır kimi kadın vardır. Ona elinden geleni yapar daha çok destek cıkar. Yani ev düzeni mutluluk kadınının elindedir söz anlamaz bir eşimiz olmuşsa bile vay halimize.

2
    0 Yorumla
  • alisan1990
    alisan1990 Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 81%
    +1 yıl

şimdi bir hikaye anlatacam bir görmüş geçirmiş birisine sormuşlar evin başı erkek midir yoksa kadın mı? o zat demiş ki evi başı erkek tir , kadın ise boynudur , boyun nereye yönelmek isterse başı oraya çevirir. O yüzdendir ki erkek tek başına evi kuramaz onu yönlendiren birisi lazım o da kadındır. İşte o yüzden dişi kuş evi kurar

2
    4 Yorumla
    • fundaayd
      fundaayd
      +1 yıl

helal 💪

Yorumla
    • alisan1990
      alisan1990
      +1 yıl

@fundaayd asıl size helal olsun , her kadın dişi kuş olamaz olanlara helal olsun :)

Yorumla
    • fundaayd
      fundaayd
      +1 yıl

bu arkadaşa eig verin lütfen

Yorumla
    • alisan1990
      alisan1990
      +1 yıl

@fundaayd teşekkür ederim yorumuma katıldıgınız için

Yorumla
  • uncas71
    uncas71 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 42%
    +1 yıl

Çünkü evi evirip ceviren kadindirda ondan denmis fotodaki tablo cok guzel bir tane dizim vardi Yüksek Sosyete bitirdiler ne yazik ki ama finali cok guzel bitirdiler cok duygulandim ya dizileri geriden izliyorum onuda bugun izledim bitti keske bitmeseydi boyle devam etsrydi

1
    0 Yorumla
  • Kızınbiri00
    Kızınbiri00 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32 , eic 89%
    +1 yıl

Evi ev yapan kadırdır erkek sabahdan akşama kadar çalışır akşam yemek hizmet bekler kadın ise evde bazı işlerle uğraşır. Kadın kadınlığı yatakta aşçılığını mutfakta hanımlığını etrafına anneliğini cocuklarına yapabılırse ne mutlu o aileye bu yüzden bütün anahtar kadının elindedir kadın mutlu olmak istiyorsa mutlu etmeli çünkü erkekler düz mantıktır. Evi %80 kadın yönetir ve ayakta tutmaya çalışır erkek sadece para getirir mutlu olursa mutlu eder ilgilenir bu yüzden hayatım :)

1
    20 Yorumla
    • uncas71
      uncas71
      +1 yıl

Ben bu kızı sevdim çok güzel soylemis yeniymiste bende diyorum bu kizı niye ilk defa goruyorum diye 😊

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

@uncas71 ahaha sağol canım ya ben çok empati yaparım valla hayatta düşünmediğim şey yok

Yorumla
    • pantalas
      pantalas
      +1 yıl

siz şuna kadını güzelce kullanıyoruz deyin de tam olsun.

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

ne alaka kullanmak felan bende kızım ve asla böyle düşğnmüyorum erkeğim sabahtan akşama kadar çalışacak ve benden iki kap yemek istiyor çokmu? seven kadın erkeğine hizmet etmekden gocunmaz ayrıca onlarda bize hizmet ediyor hemen böyle düşünme

Yorumla
    • pantalas
      pantalas
      +1 yıl

hayır da siz onun parasını niye yiyiyorsunuz ki hizmet etmeyi de kendinize borç bilesiniz. evlilik hizmet üzerine kurulan birşey mi.

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

ben para yemek diye bir şey mi dedim hayır. ister kadın ister erkek çalışssın ev geçindirmek kolay değil bundan bahsettim eve ekmek getirmek kolay değil veya istediğin ayakkabıyı çantayı almak kolay değil veya çalışmıyorsun aldırmak kolay değil anladınmı eşin sana bunları alıyorsa eğer sende eşine karşı sorumluluklarını bileceksin evlilik önemli bir şeydir ve sorumluluk gerektirir karşışıklı olarak bütün sorumlulukları paylaşman gerek bu demek değilki kendini kullandır kadın sabahdan akşama kadar evde olacak yemek yapmayacak çamaşır asmayacak evi temizlemeyecek sonra kocası işten gelecek yemek yok ev dağınık kıyafeti yıkanmanış al sana tartışma kavga sebebi sorumsuzluk sebebi hizmetten kastım bu para değil.

Yorumla
    • pantalas
      pantalas
      +1 yıl

eşiniz size bakmak sizin kiyafetlerinizi almak zorunda değil, sizin de ona yemek pişirme gibi zorunluluklarınız yok. Bu kavram ataerkil toplumdan geliyor. Bir kere eşiniz size kıyafet gibi şeyler alıyorsa bu onun hediyesidir. Hediye gibi almıyorsa sizin dediğiniz "hizmetin" karşılığını ödemiş oluyor. Bu da evlilikte çıkar ilişkisine giriyor. Yani daha net söylersek eşiniz size kıyafet almazsa siz ona yemek pişirmeyeceksiniz. Bana göre evlilik bu değildir, sağlam bir evlilik asla değildir. Bilinçaltında farklı şey yaşayıp kendini yozlaştırmadır. Asrlardır insanlar bu şekilde hizmet karşılığı evlilik yapıyor. Umud ediyorum ki, bu şekilde devam etmez.

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

ben çalışmıyorsam bana kim bakacak o zaman misal yani böyle düşün bak erkeğin çalışması normal ama kadının çalışıp çalışmamasına göre işler değişir unutma bunu. kadın yemek yapmak zorunda değilmi? puhahahaha ulan buna gülünür bana yozlaşma diyene bak sonra neden boşanma sebebi senin bu dediklerin yüzünden boşanıyor insan. sen önce evlilik kavramına bak gel sonra tartışalım canımın içi... evlilik sorumluluktur ve aksini kimse idda edemez o senin anlattıklarına evlilik değil dost hayatı derim ben :)

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

kadın kadınlığını erkek erkekliğini yapmıyorsa onun adı evliliktir bu 1 ikincisi ise sen benim konuşmalarımdan çıkar menfaat karşılık olarak algılama bunlar a biz halk arasında sorumluluk diyoruz tatlım :)) evlilikler bu sorumluluklar altında yürüyor yoksa başkatürlü 1 adım bile atamazsın :) sen eğer karısı kocasına kocası karısına hizmet etmeyen çift bulursan bana haber ver :)

Yorumla
    • pantalas
      pantalas
      +1 yıl

Evlilik müşterek hayattır. Evet evlilik sorumluluktur. Ama yemek pişirme sorumluluğu değildir.
      Türkiye'de erkekler benim anlattıklarımı dostlarına yapıyorlarsa bu benim sorunum değildir. Zaten alt yapıda zihniyette sorun var. Müslüman toplumlarda hizmet etme/ram olma diye bir zihniyet var. Bunun değişmesi için gerçek anlamda evliliğin felsefi anlamını idrak edebiliyor olması lazım insanların. Dediğiniz şekilde çok çift var. :) Hayat sizin şehrinizden ibaret değildir. Bu şekilde yaşamayı seçmişseniz, kendinize göre doğru bulmuşsanız, üstelik diretiyorsanız benim söyleyeceğim tek şey , Mutluluklar dilemek.

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

okss canım büyüksün.

Yorumla
    • pantalas
      pantalas
      +1 yıl

estağfurullah 😄

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

ahahah 😂

Yorumla
    • pantalas
      pantalas
      +1 yıl

egolu davranmamayı deneyin 😊

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

senden mi öğrencem evet egoluyum ve kendimi seviyorum canım kendim 😂😂😂 laflar bir yana yani bu tartıştığımız konu herkesin kendi düşüncesi insanlar bir şeye kapılarını kapattımı dünyaları söylesen düşüncesinden vazgeçmez sende öyle bende öyleyim 😁

Yorumla
    • pantalas
      pantalas
      +1 yıl

benden öğrenin demedim zaten. 😊 Ayrıca ben tartışmıyordum. ☺ Doğrudur değişmesi zordur ama siz fazla egolu ve saygısızca davranıyorsunuz. Karşınızdaki küçük çocuk değil. Ki küçük çocuğa bile yapılmaz aslında. ☺

Yorumla
    • Kızınbiri00
      Kızınbiri00
      +1 yıl

teşekkür ederim iltifatların için iyi geceler 😘

Yorumla
    • pantalas
      pantalas
      +1 yıl

Rica ederim. 😄 İyi geceler. ☺

Yorumla
    • uncas71
      uncas71
      +1 yıl

@pantalas bayağı bayağı saçmalamışsın bu sitede ne kadar cok bilgisiz cahiller var evliliğin ne oldugunu bilmiyorsun daha sen bu kafayla hic bir sey yapamazsin evlenmediysen evde kalirsin evliysende adama üzüldüm simdi

Yorumla
    • leventckr
      leventckr
      +1 yıl

@pantalas Yemek yapmak zorunda değilmiş"hadi oradan be. O adamla evleniyorsan ister seve seve ister s... ke ke o yemeği yapacaksın Yok öyle adam çalışırken ev de bir taraf büyütmek

Yorumla
  • Pensador1903
    Pensador1903 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34 , eic 57%
    +1 yıl

önceyi yuvayı yapar sonra da yıkılması için elinden geleni yapar efendim.. yaptıkları ve yapacaklarıyla tüm hayatı sana zindan eder hep bir bayan gibi düşünmeni bekler oysa ki bilir ki öyle düşünemezsin.. öyle düşünemediğini bildiği halde bunu senden istemesi de ayrı bir ironi..

1
    0 Yorumla
  • Hüzün_Kovan_Kuşu
    Hüzün_Kovan_Kuşu Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl

Kadının toplumdaki önemini vurgulamak için söylenen bir söz değil bu. Dişi kuşlar zaten kendi yuvalarını yapar. Bu doğanın bir kanunu. Ona bakacak olursak, doğum yapan bir yavru kobra yavrusunu terk eder. Neden? Eğer doğum yaptığı sırada yanında kalırsa yavrusunu yer. Bu da doğanın bir kanunu. İçgüdü tamamen. E bu durumda anneler yavrularına karşı gaddar mı oluyor? Hayır tabii. Burada vurgulanmak istenenin cinsiyeti olmaz.

1
    0 Yorumla
  • edmrc
    edmrc Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 44%
    +1 yıl

her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözüyle de yakıştırılabilir aslında. Kadın her şeyi idare eder, kendisini eder varsa çocuğunu eder hatta kocasını bile idare eder. Erkek bir şeyin üstesinden zor gelirken kadın türlü türlü şeyin üstesinden gelir. Yaradılış meselesi, Allah'ın kadına bahşettiği bir şey işte :)

0
    0 Yorumla
  • kaptanBARBOSA
    kaptanBARBOSA Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40
    +1 yıl

genel olarak ailenin kalkınmasıyla alakalı bir sözdür..
    erkek kazancının kadın tarafından iyi değerlendirilmesiyle anlatır..
    eğer kadın iyi, hamarat, becerikli vs değilse erkeğin kazancı asla yetmeyeceğini söyler.
    bir başka deyim de;
    erkek seldir, kadın göldür..
    aşağı yukarı aynı içeriğe sahip bir başka anlatım tarzıdır..

0
    0 Yorumla
  • CoLLapSe
    CoLLapSe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 55%
    +1 yıl

Bence kadına "Erkeği alttan al, evliliğin devamını sağla!" anlamında söylenmiş, ataerkil yapıdan kaynaklı, dayanaksız bir söz. Yuva beraber kurulur ve devam ettirilir. Doğru bulmuyorum bu tarz söylemleri.

2
    0 Yorumla
  • UsulsüzYapı
    UsulsüzYapı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

kadın kaktüs gibidir abi dikenlidir ama yaşam enerjisini kaktüsün içinde bulundurduğu su gibi çölün ortasında mecburiyetten taşır. Erkek aslında nereye çekersen gelir. Erkekler ipler elinde olsun ister ama yönetmek istemez aslında kadınlarda evet canım öyle canım diyerek gene istediğini yaptırır ama bazı gerzekler bunu anlayamaz ve her adım kavgaya döner

0
    0 Yorumla
  • Namı_Diger
    Namı_Diger Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

azim incelik onlardadır..
    erkeğin omurgasından yaratılmış kişilerdir onlar.
    bir evde kadının huzuru yoksa o evde huzur olmaz.
    zarif düşünüler zarif bakarlar yürekleri pamuktur acıda gözleri dolar engelleyemezler.
    sevdayı yuvayı en derinde yaşar onlar ve en önemlisi ''ANNE'DİR onlar.

1
    0 Yorumla
  • miss_sporty
    miss_sporty Takip Et
    Yoda Yaş: 51 , eic 46%
    +1 yıl

Yuvayı, erkek yapıp hazırlar. Sonra da, kadın eve gelir ve bir düzen kurar, eve sahip çıkar, çocuklar dünyaya getirir. Ve o evi, bir aileye çevirir. Sonrasında, kadın o evi çekip çevirir. Aile haline getirir.

1
    0 Yorumla
  • Sil-Baştan
    Sil-Baştan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42 , eic 31%
    +1 yıl

Tembelliğin duayeni ataerkil atalarımızın (kuş bilimi gibi bir bilim dalının varlığı henüz kabul edilmemişken) kuşların genel olarak çiftler halinde yuvalarını inşaa ettiklerini gözardı edip, tembelliği de kitabına uydurmalarına yarayan ata sözü.

0
    0 Yorumla
  • TommyBlack
    TommyBlack Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 36%
    +1 yıl

Erkek öküzdür bilmez o sıcaklığı nasıl oluşturacağını ama malzemeleri getirme sorumluluğu odur. Kadın ise o malzemelerden güzel bir sıcaklık doğurmak zorundadır. Bunun en güzel örneği bebek kadının karnında gelişir doğar :)

0
    0 Yorumla
  • Ömer_24
    Ömer_24 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

Herkes bırsey yazar kendıne gore haklıdır ama kadının yaptıgı ıs, yuva ne dersen de tutar nedenmı Şu an kadınlar ıcın yapılan bır sıtedeyız acab neden herseyı aslında bır kadın yapar erkekler sadece taklıt eder bı erkek olaarak kadınlarımızla gurur duyuyorummm

0
    0 Yorumla
  • Piskiyatriniz
    Piskiyatriniz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 44%
    +1 yıl

Kuşlar gibi ilişki kuramıyotlar sonra onlarjn yaşantılarından kendi yaşantılarıymış gibi bahsediyorlar çok saçma dişi kuş çocuk yapar niye demiyorlar 😀 babada ekmeği getirir 😀

0
    0 Yorumla
  • J3attleRhyme
    J3attleRhyme Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Herkes için demiyorum ancak bir çok erkeğin gözü başka yuvalarda olduğu için. Kendi yuvasını kurmaktan aciz durumda. Bari bu işi dişilere verelim de zayi olmasın diye düşünmüşler.

2
    0 Yorumla
  • Gokhann94
    Gokhann94 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 54%
    +1 yıl

madem evlencez erkekler sadece arsa alsın gerisini kadınlar yapsın. tadilatı tesisatı felan.
    ne de olsa "yuvayı dişi kuş yapar."

1
    1 Yorumla
    • smalley
      smalley
      +1 yıl

hiç aklıma gelmemişti sağol kanka

Yorumla
  • Hayat_Ölüm
    Hayat_Ölüm Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 44%
    +1 yıl

Alttan almasını bilmeli
    Erkeğini sinir edecek durumlardan kaçmalı
    Ölçüsünü bilmeli yanı anlayışlı olmalı

O zaman baş tacı olur.

1
    0 Yorumla
  • HappyHalloween
    HappyHalloween Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 55%
    +1 yıl

Yuvayi erkek disi beraber yapiyo balkona yaptilar 2 tanede yumurta yaptilar simdi yumurtalarin cikmasini bekliyorum :D

0
    0 Yorumla
  • winchesters
    winchesters Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Hiç alakası yok. Çünkü kuşların önemli bir bölümünde yuvaları dişiler yapar. Bu doğa olayından esinlenilmiş. Tabi insan ırkındada kadınlar toparlar o ayrı. Ben sadece sözü açıkladım.

0
    0 Yorumla
  • berf__
    berf__ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33 , eic 51%
    +1 yıl

Kadin eli degen hersey güzellesir. Daha kreatif, daha zevkli, daha merhametli, daha iyi insanlar kadinlar cünkü.

0
    0 Yorumla
  • _nilca
    _nilca Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 49%
    +1 yıl

Kadin tek başına düzenli bir aile hayatı sürdürebiliyor fakat erkek için genelde aynı şey mümkün olmuyor

0
    0 Yorumla
  • elifiremmm
    elifiremmm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27 , eic 38%
    +1 yıl

erkekler daha geç olgunlaşıyor ve kadınlardan daha çok hata yapma olasılıkları var. onu çevirmek kadının elinde

0
    0 Yorumla
  • Gpedit
    Gpedit Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 32%
    +1 yıl

Çünkü kadınlar düzene, kurala daha çok önem verir. Kadınlarda daha çok şefkat vardır, annelik dürtüsü vardır. O yüzden yuva, kadınlara emanet edilir.

0
    0 Yorumla
  • bunasııladam
    bunasııladam Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 34%
    +1 yıl

Şimdikiler yapmiyor evdee oturup elinde tel kocalarini bekliyorlar evde

0
    0 Yorumla
  • Tortugas
    Tortugas Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 55%
    +1 yıl

çünkü hayvanların fıtratı öyle mk Allahımı sorgulayak

0
    0 Yorumla
  • Redonas
    Redonas Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 36%
    +1 yıl

Erkeği sal kahveye gider kadını sal temizlik yapar :)

0
    0 Yorumla
  • CesurYrk_
    CesurYrk_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

Kadın olmadan aile olmaz mı? 😕 Şair burda ne demek istedi acaba 😏
    Erkeği evi çekip çeviren kadındır evi dekore eden kadındır

0
    0 Yorumla
  • yuribovka
    yuribovka Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34 , eic 63%
    +1 yıl

Yuvayı dişi kuş yapar diyerekten evlilik hazırlıklarını kadınlara yıkıyorlardır büyük ihtimal.

0
    0 Yorumla
  • zühre532
    zühre532 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    +1 yıl

erkekler tek başına bir yere kadar gidebilir. mutlaka yanında ona kendini iyi hissettiren bir kadın vardır. ama kadınlar heryere tek başına yetebilir.

0
    0 Yorumla
  • Vivomate
    Vivomate Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 69%
    +1 yıl

Babam işteyken annem yeni eve taşınma işini halledince anladığım sözdür 😂

0
    0 Yorumla
  • aşkcmc
    aşkcmc Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32 , eic 43%
    +1 yıl

disi kuş yaptığı için niye olacak hiç belgesel izlemiyonmu sen

0
    0 Yorumla
  • pantyhoseddeniz
    pantyhoseddeniz Takip Et
    Bilge Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl

Yani adamın yuvasını dişi kuş yapar manasında... Hehe.

0
    0 Yorumla
  • Dangerous000
    Dangerous000 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 33%
    +1 yıl

Kadınlar evi çevirir kadın tutumludur parayı neye harcayacağını bilir.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

madem yuvayı dişi kuş yapar, o zaman nie o yuvanın reisi erkek olur? madem erkek reis olacak, dişi kuş nie kıçını yırtar? bir türlü gerçekliğine inanamadığım bir sözdür😂😂😂

0
    0 Yorumla
  • ZeynepBuğlem
    ZeynepBuğlem Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 40%
    +1 yıl

Dişi kuşta vicdan merhamet var çünkü erkekte de var ama kadında fazlası var ya

0
    0 Yorumla
  • AnneMuge
    AnneMuge Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 45%
    +1 yıl

kadın ; duzenler, toparlar , mucadele eder , uretır...

0
    0 Yorumla
  • Ahmet_ToLGa
    Ahmet_ToLGa Takip Et
    Xper 4 Yaş: 53 , eic 38%
    +1 yıl

dişi kuş konut projesi. Emlak konut güvencesiyle. Dişi Kuş tower :)

0
    0 Yorumla
  • ali_1993
    ali_1993 Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

Kadının toplumdaki önemini anlatır , temiz bir toplum için ahlaklı kadın gerekir ki bu kadınlar ancak evleri çekip çevirebilir ve çocuk yetiştirebilir

2
    2 Yorumla
    • miss_sporty
      miss_sporty
      +1 yıl

Çok güzel bir anlatım. Daha iyi olamazdı. 👍

Yorumla
    • ali_1993
      ali_1993
      +1 yıl

teşekkür ederim

Yorumla
  • AğaçKakanWoody
    AğaçKakanWoody Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

kadının yaptıgı sey güzeldir kendi gibi de o yüzden

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Erkek kadın olmadan yarımdır her zaman. Büyüyüp yetişmesi için annesine ihtiyacı vardır. Annesinin kendisine verdiği değerleri hayatında tatbik edebilmek içinde arkasında duran eş lazım..

1
    0 Yorumla
  • İlksonaaşık
    İlksonaaşık Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29
    +1 yıl

Siz doğuruyosunuz ondan neen olacak evin Hanimi var birde evin Reisi sen anla işte

0
    0 Yorumla
  • JokersFunHouse
    JokersFunHouse Takip Et
    Bilge Yaş: 30
    +1 yıl

Çünkü kadınlar bir yuvayı tasarlarken kendi güzelliklerinden ilham alırlar :)

1
    0 Yorumla
  • Acıerik
    Acıerik Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

Hepimizin yuvası en nihayetinde bir anne rahmi değilmidir?

0
    0 Yorumla
  • Nurdan66
    Nurdan66 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

eskiden kadınlar çalışmadığı için söylenmiş atasözü. Koca çalışır kadında eve bakar bu

0
    0 Yorumla
  • Pinktoxxic
    Pinktoxxic Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

Çünku kadinlarin para harcaması batıyor özünde bu iyi anlamlar yükleyip saklayadabilirler tabii

0
    0 Yorumla
  • Gülkaratas
    Gülkaratas Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

kadın erkeklere göre daha yapıcı ve olgun olduğu için

1
    0 Yorumla
  • trance12fusion
    trance12fusion Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Doğa evımızdır.. ve doğa disidir.. dogurur.. bakar.. besler.. doğanın olusumu bu..

1
    0 Yorumla
  • jovanni
    jovanni Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41
    +1 yıl

Çünkü erkekten intikam alma şeklidir. Daha ilk görüşte senin yuvanı yapacağım demiştir içinden, sinsidir:)

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Dogru hain olursa yuvada oynasır müşterıye cıkar cocukları bile müşterden yaparsa o yuva yuva olurmu.

0
    0 Yorumla
  • fatiye
    fatiye Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Evin işiyle gucuyle cocuklara bakimiyla esini memnun etmekle dişi kuş saglar

0
    0 Yorumla
  • turuncumm
    turuncumm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

e cocuk doguruyor temizlik yapiyor yemek yapiyor e bir de calisiyor birakin da biz yapalim 😂

0
    0 Yorumla
  • ïtenïkï
    ïtenïkï Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

çeri çöpü o yuva yapıyor işte garip kuşun bile dişisi yoruluyor"/

0
    0 Yorumla
  • Futsa
    Futsa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

bunu diyen eski toplum. günümüzde yuvayı iki eşin yardımı ile yapılır. dişi si yok bunun

0
    0 Yorumla
  • Malikahraman94
    Malikahraman94 Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Erkek beceremeyeceği için dişiler yapar. Kabul etmek gerekir bazı şeyleri

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

kadınlara toplumda o kadar değer verdik ki boylarından büyük egoları oldu :) değer verdikçe daha fazlasını istiyorlar

0
    9 Yorumla
    • esram1923
      esram1923
      +1 yıl

o kadar değer verdiniz ki her gün televizyonda kadın ve çocuk cinayetleri duyuyoruz kadın ve çocuk tecavüzlerini duyuyoruz son 15 yılda tecavüz ve kadın çocuk cinayetlerinin en fazla olduğu ülkelerden biride türkiye sokakta kocasından dayak yiyenmi ararsın oğlunu kızından üstün tutanmı ararsın tecavüzcü mü ararsın abazamı ararsın hepsi var değer verdiğiniz için çok teşekkürler

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hiç samimi değilsin aynı hemcinslerin gibi :) ülkede ki erkeklerin % 1 nin yaptığı psikopatlığı sanki bütün erkekler yapıyormuş gibi bir algı oluşturdunuz ve bu sayede acitasyon yapıyorsunuz ve en kötü olanı ise bu tür olayları erkeklere karşı silah olarak kullanıyorsunuz. dediğin olayları hiç bir erkek normal görmez , ruh hastaları var mı tabi ki var ama bizim bile elimizden gelse bu tür erkekleri toplumdan dışlarız. bu arada hayatında kaç defa şiddete veya tecavüze maruz kaldın? bu kadar acitasyon yapmana gerek yok boş konuşuyorsun. her zaman toplumda kadınlara verilen değer tartışıldı ama toplumda en büyük yükü yüklenmiş erkekler her zaman bu tartışmanın dışında kaldı yeter artık iyice yüz buldunuz şimdi bir daha yazma gerçi yazsanda senin boş ve kendi işine gelecek şekilde yorumladığın yorumunu okumayacağım daha çocuksun git biraz olgunlaş

Yorumla
    • esram1923
      esram1923
      +1 yıl

ahh dostum emin olabilirsin sözlü tacize çok uğradım hemcinslerini savunmuşsun ama çoğu abaza ve kadının iki bacak arasına bakan sığ görüşlü erkekler her neyse senle uğraşamayacağım by. :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

uğraşmaya kapasiten yetmez herşeyi işinize gelecek şekilde yorumlamaktan vazgeçin. iyi alıştırdık sizi pohpohlamaya. türk kızları değer görmüyormuş asıl türk kızları dünyada hiç bir ülkede bu kadar değer görmez

Yorumla
    • esram1923
      esram1923
      +1 yıl

canım yurt dışında yaşıyorum ve emin olabilirsiniz kadına değer veren en son ülkelerden biriyiz k*çın kalkmasın ayrıca seninle uğraşmayı gereksiz görüyorum by :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

tamam kezo uza

Yorumla
    • esram1923
      esram1923
      +1 yıl

hadi kamilcim by :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bu tipe bu kadar ego fazla :)

Yorumla
    • esram1923
      esram1923
      +1 yıl

hadi gizliciğim yürü git gereksizlerle uğraşamaycağım by by kamil :)

Yorumla
  • KalbinDuası
    KalbinDuası Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl

Herşeye annem koşar. annem evet derse onu kimse değiştiremez. bütün yük onların, büyük kararlar onlara bakar. o yüzden yuvayi disi kuş yapar.

0
    0 Yorumla
  • sera04
    sera04 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 49
    +1 yıl

Kadınlar evin diregidir.. nedenmi? Cünkü erkekler bir bok beceremez de ondan

0
    0 Yorumla
  • Virginbloods
    Virginbloods Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Cinsiyetleri baskı altına alan sözlerden hoşlanmıyorum

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (77)
Devamını Gör(122)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kadınlar Günü > Sorular > "Yuvayı dişi kuş yapar" diyorlar. Peki neden?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Muhabbet kuşu tüylerini neden kabartır? 14 cevap verildi
Muhabbet kuşlarının neden tüyü dökülür? 3 cevap verildi
Muhabbet kuşu neden tüylerini kabartıyor? 9 cevap verildi
Muhabbet kuşu sürekli kabarıyor. Neden acaba? 4 cevap verildi
Yuvayı dişi kuş yapar ne demek? 5 cevap verildi
Diyorlar ya yuvayı dişi kuş yaparmış bu söze katılıyor musunuz? 20 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Gel günaha girelim , Yanalım🔥 gitsin dediğiniz birisi var mı?
  • Enercii şarkısıyla enerci buluyor musunuz?
  • " Seni seviyorum" kelimesi ne sıklıkla söylenmelidir ❤️ ?
  • Arabadan yapılmış bu lavaboyu nasıl buldunuz?
  • Evinizde böyle bir yatağınız olsun ister miydiniz?
  • Bal peteği göz makyajını nasıl buldunuz?
  • Her gün aynı saç modelini mi yaparsınız?
  • Arjantin ve İspanya Dünya Kupası Finalinde karşılaşıyor! Sizce kazanan kim olacak?
  • Soğuk kahve sever misin?
  • Bir sevgilin olsa kaç yıl sonra evlenirdin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨