Kadınlar Günü de gelirken sorayım dedim. Sizce kim daha mutlu ve neden? Bence erkekler daha mutludur. Dert kasavet yok, ev işi yok, sorumluluk yok, yok oğlu yok. Erkekler mutlu olmayacak da kim olacak?
Mutluluğun kadını erkeği yoktur..! Sahip olduğumuzda mutlu olacağımızı düşündüğümüz her ne varsa sahip olunduğunda gerçek mutluluğun o olmadığını hepimiz anlayacağız Sabah uyandığında Pencereden içeri güneş ışığının yansıdığını gördüğünde Mutlu olabiliyor isen Ağaç dalları çiçek açtığında baharı müjdelendiğini gördüğünde mutlu olabiliyor isen Cebinde bir lira varken Bendeki bana yeter diye biliyor isen Lakin kanaatkar olmak..! o zaman küçücük şeylerle kocaman gerçek mutluluk olacağına inanıyorum
Tabiki kadınlar daha mutlular kesinlikle itiraz dahi kabul etmiyorum. İtiraz etmeye kalkışan birisi lütfen kadınların daha erken öldüğü 1 adetçik ülke göstersinler bana? Var mı? Erkekler her ülkede kadınlardan daha az yaşıyorlar. Eve ekmek götürebilmenin stresi mi dersiniz veya abartıp kadın dırdırı mı dersiniz orasını bilemem. İş kazalarında ölen kadın az bulunur ama erkek? Vatanını korurken şehit olan kaç tane kadın gördünüz? Ölen hemen hemen her asker erkek. Hele hele sünnet travmasına hiç girmiyorum birde ayriyetten cinsel mevzular var. Kadın o gün canı istemese bile kolay kolay belli olmaz, yorgun olsa bile pek sorun olmaz ama ya erkek çok yorgunsa? Dik tutabilmek gibi bir zorunluluğu var, hadi tutamasın bakalım adı neye çıkıyor. Kadınlarda dik tutmaları gereken bir şey yok. Erkeğin saçı dökülür bunalımlardan bunalımlara girer, kadınlarda bu çok nadirdir. Her işin zorunu erkekler yapar, zor olsa bile " mutlu olmasa " bile erkekler sırtlanır yükü. Hamilelikte bile kadın 1 kere doğurur, erkek 9 doğurur ve ne gecesi kalır ne gündüzü, her an tetiktedir. Her türlü sebze meyveyi koştura koştura getirmek için gözü kapıda bekler. Erkek dediğin sorumluluktur, güçtür, askerdir, çalışandır. Kadınları gömmek için söylemiyorum ama erkek okumak zorundadır, çalışmak zorundadır, eve para götürmek zorundadır, sünnet olmak zorundadır, her türlü ağır yükü taşımak zorundadır, askere gitmek zorundadır ve kadınlardan çok daha az yaşamaktadır.
Erkekler daha çok sağlıklı yaşlanıyorlarmış. Kadınların hastalıklarla boğuştuğu yaş daha uzunmuş. Akşam haberlerde izledim. :) Yani erkek çabuk ölüyor ama sağlığı daha çok. Kadın gene dert tasa dolu :)
kadınlar bence daha mutlu. çünkü duygusal olarak hissettiklerini daha rahat dile getirebiliyorlar. erkekler kadar gurur konusuna takılmıyorlar. Ve konuşma konusunda erkeklerden daha rahatlar. içlerini arkadaşlarına tanıdıklarına dökebilme konusunda daha başarılılar. ama erkeklerin bir çoğu yaşadığı duygusal sorunları içine atarlar çünkü ailede ve toplumda erkeğin güçlü olması istenir... Yaratılışta insan ruhu, erkek veya kadın diye ikiye ayrılmamışken muhteşem bir cevherdir. Zamanla toplumun dayatmalarıyla insanın kişiliği oluşur. Sen erkeksin öyle yapma sen erkeksin yakışıyomu sana falan filan bu uzaaar gideeer... Kadın içinde benzer durumlar yaşanır.
Soru o kadar boş ve saçma ki. Üzüldüğüm şey site yönetimi güzel ambalajlı ve magazinsel soruları seviyor vitrine çıkıyor. Oysa o kadar fikri ya da başka konularda soru oluyor ki..
Ekmek parasıdır yine yapsınlar ama dediklerimi de öne çıkarsınlar:)
Dert kesavet yok: Evi geçindirme derdi, eşine istediği kıyafetleri almak için kendi ihtiyaçlarından kısmalar; alamam derse eşi tarafından oluşacak psikolojik baskı, daha evini geçindiremiyor adam mı bu gibi çevre baskısı. Sonuç intihar. Ev işi yok: En ağır işlerde erkekler çalışırken bunu işten mi sayıyorsunuz gerçekten. Sorumluluk yok: Eve para yettiremezden adam yerine konulmazsın. Kendi harcaman olmaz. Yok oğlu yok:
Bir bakın anayasamıza. “Delil aranmaksızın kadın beyanı esas alınır” 1 Gün evli kalma sonucu 19 yıl nafaka. Kadınlara ceza indirimleri. (Erkeklerden daha az ceza) İşe alımlarda kadınlara öncelik gibi bir ton pozitif ayrımcılık. Medyada sadece, erkek terörü diyerek kadına şiddet gösterilirken; Kadın terörü diyerek erkeğe şiddetin gösterilmemesi, kınanmaması. Askerlik sadece erkeklere zorunlu. Ağır işlerde erkekleri çalıştırırken, kadınların hafif işlerde çalıştırılması. Kadınlarda daha erken emeklilik. Her erkeği potansiyel tecavüzcü, katil ilan ederken; kendi evlatlarına taciz edip, öldürüp çöp kovasına atan anneler ile aynı cinsiyete sahip kadınların hepsinin melek olduğu algısını insanlara aşılama çabası. Evi geçindiremeyen erkeklere adam değil sıfatı yükleyerek intihar etmelerine sebebiyet vermeniz. Evden uzaklaştırma kararı yüzünden milyon erkek sokaklarda yatarken hâlâ kadın sığınma evleri istemeniz. Siz evinizde rahat uyuyun diye şehitler verirken; sizin millete erkek düşmanlığı aşılamalarınız. Gerçekten YOK.!
Cinsiyete göre değişmez ama araştırmalara göre kadınlar daha mutlu bunun nedeni de kadınlar küçük şeylerden mutlu olmayı biliyor ama erkekler böyle değil her sorunu devlet meselesi haline getirip gözünde büyütebiliyorlar çünkü erkekler doğuştan her anlamda "elde et ya da kazan" olarak programlanmıştır hayatta kaybetmek erkekleri daha çok etkiliyor bilinenin aksine erkekler kadınlardan daha zayıf yaratılışlıdır diyorum.. 💫
Genele vururken biraz daha nazik olun lütfen. Insanların temel bir ihtiyacı birlikte yaşamak olmasına karşın, yüzlerce erkeğin kadınlardan bir şey beklemeden yaşadığını kendi gözlerimle tecrübe ettim. Saygılarımla.
@LovegoodKüçük şeyler mi 😂😂 hediyelerde gösteriş merakı, özel gunlerde kutlamayı beğenmeme, evlenirken her şeyi isteyen benim zaten genel söylüyorum dediğim gibi olmayanı tenzih ederim
Bende kadınların genel olarak daha mutsuz olduklarını ve erkeklerin daha mutlu olduklarını düşünüyorum. Ama bunun nedeninin ev işi, sorumluluk, dert vb.. olmadığından değil de, özellikle aşk, sevgi işlerinde daha ilgisiz olduklarından ve kadınları üzdüklerinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Tabi kadınların hayat şartlarını erkeklerden biraz daha fazla dert edindikleri doğru ama kadınların daha mutsuz olmalarını direk buna bağlamıyorum.
Kadınlar mutlu bence.. ne garip #kadınlar diye daha çok maviler işretlemiş, #erkekler diye de daha çok pembeli işaretlemiş. Ve ters orantı da aynı % ler de ☺️☺️☺️ İnsan isterse bunu, bir gofreti yerken patlamış mısırı yerken bile * sevinçli olabilir.. Mutluluk zaten sürekli olan bir hal değil ki, zamanın içinde zaman zaman hissedilen bir duygu.
Tam kadınlar diye düşünüp soruyu açtım çünkü, kadınlar her işini kendi halledebiliyor yani tek başına hayatından memnun çoğu zaman fakat erkekler ise her zaman arkasını toplayan birine ihtiyaç duyuyor diye düşündüm ki, senin detayı görünce sende haklısın dedim. Bu yüzden eşit gibi sonuç yazdım. Sonra oyumu kadınlardan yana kullandım ki sonuç eşit gördüğüm kadarıyla 😊 ve yine haklı çıktım 😂
İŞ KANUNU NO:4857 Madde 72 - Maden ocakları ile kablo döşemesi, kanalizasyon ve tünel inşaatı gibi yer altında veya su altında çalışılacak işlerde onsekiz yaşını doldurmamış erkek ve her yaştaki kadınların çalıştırılması yasaktır,6284:kadının beyanı esastır iftira atılırsa erkek evden uzaklaştırılır
Çok saçma bir soru. Kadın ile erkeği mutluluk ölçüsü olarak neyi kabul edip değerlendireceğiz. Kaldı ki insanlar iş imkanları, Aile İçi geçimsizlik, gençlik problemeleri, yaşamasal sorunlar gibi pek çok konudan birbirinden ayrılıyor. Böyle oluncada genel bir ayrım doğru değil. Özelliklede mutluluğun cinsiyet ayrımını yapmak..
Kadınlar daha mutludur. Çünkü nefsi ve hissi hareket ederler, her kadında biraz narsisizm vardır. Depresyona da dayanıklıdırlar bu dünyanın yükünü erkekler çekmişlerdir. Şair, filozof vs. yüzde 99dan fazlası erkektir.
Bakın istatistiklere göre erkekler hiçbir zaman kadınlardan daha mutlu olmamış Ayrıca şöyle de bir durum var En zengin en güzel kadına sorsan "hiç mutlu diğilim yiaa" diye şımaran kızlar "mutsuz" sayılıyor Sokakta kalan kağıt toplayan fakir erkeğe sorunca "çok şükür mutluyuz be abla" diyen erkekler mutlu sayılıyor En uç noktaları örnek verdim ama verilen cevapların da bu şekilde olduğuna eminim Yani aradaki fark aslında çok daha fazla.
Ne kadar saçma konuşmussun ya , asıl dert tasa erkekte , dışarda onca garip insanla muhatap olan para kazancam diye didine hep erkek , hayır ev işinde bu kadar zor olan ne var aklım almıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Arastırmalardaki ortalama gercekleri asla temsil etmez edemez mutlu kadın ya da erkek wardır ya da mutsuz kadın erkek wardır bunun bir ortalamasını alıpta kadınlar daha mutluymus denilirse we buna inanılırsa o kisilerin beyin hücrelerinin saglıklı olmadıgı düsünülebilir
Kadınlar mutlu. onlara bir çiçek al tamam 1 ay mutlu olurlar biz öyle miyiz? değiliz. çok realist olduğumuz için mutluluğu zor yakalıyoruz. hayalperest olmak lazım biraz
bence kadınlar erkekler olarak bakmayalım olaya. mesela avrupa toplumunda kadınlar daha mutluyken, diğer medeniyetlerde erkekler daha mutlu ortalama olarak. ve şu bir gerçek ki ; kadınların mutlu olduğu toplumlar huzuri mutluluk ve refahı yaşıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekler daha mutlu olabilir kadınlarda aile baskısı , eş baskısı, ev sorumlulukları, çocuk sorumluluğu, doğum, bakım hepsi bir dert aileni bırakıp kendi evini kurduğunda eşinin ailesi birazda kotu ise o çile bitmez
Medya göstermiyor olabilir ama keşke elindeki telefondan interneti doğru takip etmeyi bilsen. Sadece bu sene kaç erkek kadınlar tarafından öldürüldü, kadınlar tarafından iftiraya maruz kalarak linç edildi veya “kadın beyanı esas alınır” ilkesi yüzünden masum yere içeri girdi. Kadınlarda da psikopat çok. Medyamız kadına şiddeti erkek terörü olarak gösterirken; erkeği yakan kadını “tanıştığı servis şoförünü tiner döküp yakan KİŞİ yakalandı” diye gösterdi. Evet erkeklerin psikopat olmaması elde değil.
O cantayı alsan bu sefer öteki cantayı alamadıgın icin mutsuz olucaksın bence kendi cantanı kendin yapmalısın istekler arzular eksikler asla bitmez simdi kalbinin icine bak we eksik olanı bul