Ya ben Xiaomi mi band 2 almak istiyorum ama Kars'a global versiyon çıktı dendi. Xiaomi global versiyon nedir? Global cihaz ne anlama gelir? Xiaomi global versiyon anlamı ne?
Xiaomi global versiyon ne demek, global telefon ne anlama gelir?
Telefonlarda özellikle Xiaomi'de global versiyon diye duyuyoruz ve ne olduğunu merak ediyoruz. Ben şimdi sizlere Xiaomi global versiyon farkından bahsedeceğim.
Xiaomi Global Versiyon Ne Demek?
global versiyon nedir?
MIUI global rom ve Çin romu olarak ikiye ayrılır. Xiaomi ve Redmi akıllı telefon modellerinde kullanılan arayüzün genel ismi de MIUI'dir. Yani Xiaomi telefonlarda global rom ve Çin romu olarak tasarlanan iki farklı arayüz vardır. Öncelikle Çin rom ile başlayalım.
Çin Rom Ne Demek?
global versiyon telefon ne demek?
Çin rom basit ve direk anlatım ile sadece Çin için geliştirilmiştir. Arayüz içerisinde asla Google Play Store ve Google uygulamaları olmaz. Çin romları, global romlara göre daha güncel özellikler barındırır ve Çin'deki tüm ağ bantlarını da destekler. Global telefon ne demek diye merak edenler için, Çin rom olan telefonlar değildir.
Global Versiyon Ne Demek?
xiaomi global versiyon nedir?
Global rom ise uluslararası tüm kullanıcılar için geliştirilen bir arayüzdür. Bu rom Google Apps desteği sağlar ve diğer ülkelerde olan ağ bantlarını da destekler. Global cihaz ne demek diye soruyorsanız, kısaca bir telefonun her ülkede kullanılan arayüz ile geliştirilmesi diyebiliriz.
Global Rom ve Çin Rom Farklılıkları Neler?
xiaomi global versiyon ne demek?
Çin rom kullanıcıları ilk olarak Google uygulamalarına erişemez. Google uygulamalarını kullanmak için Google yükleyicisi indirmeleri gerekir. Küresel rom kullanıcıları ise Google apps desteği olduğu için indirmesine gerek bulunmaz.
Çin rom aynı Google Play Store gibi birçok çeşit sunan farklı bir app store sunar, global rom ise Google Play Store sunar.
Çin rom cihazı root etmek için ayrı bir özellik sunar, bu da root etmeyi kolaylaştırır.
Çin rom kullanıcıları pilin daha performanslı kullanıldığını kanıtlamıştır.
Xiaomi Çin üretimi bir telefon olduğu için ilk güncellemeleri her zaman Çin romu kullananlar alır. Xiaomi telefonlar kullanalar için Çin rom kısaca bir avantajdır.
Çin rom yazı tipi stili ayarı sunar ama global rom bu özelliği sunmaz.
Çin rom üzerinde klavye sorunları yaşanabilir ama diğer klavye uygulamaları indirerek çözülebilir.
Ülkemizde Xiaomi kullanıcılarının global sürüm kullanmaları gerekir çünkü global versiyon kullanmazlarsa 4.5G frekanslarında iyi bir verim alamazlar. Ülkemizin desteklediği Band frekanslarını yakalamak için global sürüm şarttır.
Global Sürüm / Kayıtlı Ne Demek?
xiaomi global rom nedir?
Global sürüme kayıtlı olup olmaması cihazın global versiyona kayıtlı olup olmadığını gösterir. Telefonu aldığınız kutu üzerinde "Global Version" yazısı varsa bu durum global versiyona sahip olduğunu gösterir.
En İyi Cevaplar