Telefonumda yalnızca acil aramalar diyor, hata veriyor ve arama yapmıyor ağda kayıtlı değil diyor. Telefonda acil durum çağrısı yazıyor, nasıl çözülecek? Telefonu açıp kapattım sim kartını takıp çıkarttım telefonu sıfırladım yine de olmadı. Telefonum j7. Yalnızca acıl cagrılar sorunu Samsung'da daha fazla oluyormuş duyduğuma göre.yalnızca acil aramalar uyarısı neden çıkar?
Yalnızca acil çağrılar hatası nedir, nasıl çözülür?
Günümüzün en çok kullanılan araçlarından biri olan telefon için özellikle farklı farklı özellikler sayabiliriz neden en çok kullanıldığını. Bunlardan herkesin kabulünü alacak olan seçenek ise elbette telefonun arama özelliğine sahip bir cihaz olmasıdır. Yani uzakları yakın etmez özelliği telefonu hepimiz için artık bir lüks olmaktan çıkarıp ihtiyaç haline gelmiştir.
Bu sayede de en çok kullanılan aletlerden biri olmuştur telefon ama özellikle bir anda çalışmayı da bırakabilir. Özellikle arama kısmında gördüğümüz bu sorun genel olarak belli başlı çözümleri olan bir sorundur ama geneli de yazılımsal değil donanımsaldır.
Yalnızca Acil Çağrılar Sorunu Nasıl Çözülür?
sadece acil aramalar ne demek
Yalnızca acil aramalar sorununun çözümü için birkaç fikir vereceğim.
Çözümlerden ilki telefon operatörünüze olan faturanızı ödememiş olmanızdır. Çoğu zaman ödenmeyen faturalar sebebiyle kapanan hatlar görmüşüzdür, belki sizinki de bu sebeple kapanmış olabilir.
Bir diğer çözüm ve genelde en etkili olanı ise kullandığınız telefonun IMEI numarasının geçersiz olmasından kaynaklıdır. IMEI numarası telefonunuzun özellikle iletişim için kullanılması için kayıt ettirilen bir numaradır ve bazen çalınma gibi olaylar sebebiyle geçersiz olabilir.
Bir diğer çözüm ise telefonunuzun sinyal almıyor olması da olabilir. Bazen bulunduğunuz bölgedeki baz istasyonunda olan çalışmalar sebebiyle sinyal alamıyor ve bu hataları alıyor olabilirsiniz.
Mutlaka ödenmemiş bir faturanız olmamasına dikkat edin.
Eğer hat sinyali yoksa bir süre sonra tekrar telefonunuzu deneyin.
IMEI kaydınızı kontrol edin, hatalıysa pek çok teknik servis cüzi ücretlerle IMEI kaydı yapmaktadır.
İnternet & Teknoloji konusunda 326 cevap paylaştı.
Telefonu kapat ve 10-15 dk kapalı tut, hattını başka bir telefona tak ve 1-2 dk hattın takılı dursun diğer telefonda. Ayarlar-diğer ayarlar-mobil ağlar-ağ operatörleri kısmında yalnızca GSM i seç alt kısımda bulunan ağları araya tıkla ve ordan kullanmış olduğun operatörü seç ve kayıt etmesini bekle daha sonra telefonunu aç-kapa.
- Şebeke kısıtlanmıştır, şebeke seçilmemiştir. Android için Ayarlar -> Bağlantılar -> Diğer Ağlar -> Mobil Ağlar kısmından operatörünüzü seçmeyi dene - IMEI numaranız kayıt dışı duruma düşmüş olabilir. *#06# tuşlayarak IMEI noyu öğrenip https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresinden IMEI kontrolü yapabilirsiniz. Kayıtlı görünüyorsa sorun kaynağı bu da değil demektir.
Sahtr IMEI numarasi alicaksin git boyle telefoncilarin bol oldugu yere yaptir kimisi 10 tlyeyyapıyor kimisi 50 bende yaptirmistim 50 tlye baya gittti gene klonlandi tekrar olursa bedavaya yaparım demişti simdi tekrar gidicem çözülür yani sıkıntı yok ama dosyalarini yedekle siliniyor tamamen hersey yapmadan once
1
6 Yorumla
Gizli Soran
Sahte İMEi nedir ki? 10 tlye yapanlar nie ole ki yani bu sonucta illegal bir sey dimi yani pek. bilmiorm bole seyleri 10 tlye yaptirsam sotun cikarmi ki
Ya belli olmaz ne kadar olmasi onemli olan seni tekrardan ugrastirmamasi telefonun seri numarasiniddeğiştiriyorlar baska eski pusku bir telefonun numarasininsenin telefonuna klonluyorlar sonrada kullaniyorsun eskisi gibi
Ben tesekkur ediyorum vala o kadarini bilmiyorum arkadaşım ama dahada kotu hale sokabilirsin telefonu ben kardesime güncelleme olmuyor diye vermiştim yapsın diye telefonum klonlandi sakat is biraz
Muhtemel telefonu nu root ladın. İme yi yediremedin. Uçtu tabi tel. Telefoncuya götür ime yedirebilirse açılacaktır muhtemel. Yahu arkadaşlar tamam rootlayacaksanız rootlyayında önce bir yedeğinizi alın be gözünü sevdiklerim.
Zaten durduk yere olur çok büyük ihtimal ile telefonun rootlanmış telefondur. Bu hali ile garanti dışıda kalacaktır. Tabiki bu durumun başka birçok nedeni var ama ekseriyet ile karşılasılan durum budur. Nfc dosyası uctumu yediremezsen tekrar ya da sonradan yazılımsal bir neden ile ucarsa ve sende nfc yedeğin yoksa vay vay vay yandı gülüm keten helva.
Yurt disindan türkiyeye gidenlerin telefonu 3 hafta açik kaliyor sonra kapaniyor eger telefon universel degisle (her hatti kabul eden), açtirabilirsin telefoncuda galiba ama biraz pahaliya patlar
Mesaj at bana ozelden telefonun ayarrlar kismindan aglara girip sebeke ayarlarini kontrol edelim benim ki de vadofone ayni ayarlari yaparsan sorun cozulur bende 2 gun ayni sorunu yasadim
Telefona kardeşimin hattını takınca turkcell yazisi cikiyor ama kendi hattımi takınca sadece acil durum aramaları diyor. Kendi hattımi babamın telefonuna takınca da çalışıyor ama. Buna ne yapmalıyımm
Hepinizin adamlığını * cıkcık ne gerek var bu kolpslara adam olan yüze karşı yapar ne yapacaksa Bi OR içinmi bunlar bu kadar benden korktuğunuzu bilmiyordum ama korkun tabi😀
Telefon kayıt dışı olduğu için şebekeye bağlantısı kesilmiş durumda. Bu durumda üç seçeneğin var; 1. Operatörünü başka telefondan arayarak IMEI numarasını yalnızca kendi hattın için izin verilmek üzere açılmasını isteyebilirsin 2. Yeni yurt dışından gelmiş ve iki yıl hiç bişey kaydettirmemiş birinin pasaportu ile kayıt yaptırabilirsin 3. Bir telefoncuya gidip IMEI attırabilirsin (bikaç ay sonra yine aynı sorun olabilir)
Tamam yarın telefoncuya götür imeil atsınlar düzelir elinde eski bir telefon varsa onu götür onun imeilini ona çaksınlar daha sağlam olur bir daha kapanmaz
hattımda olamaz telefon değiştirdim öteki telefonu düşürdüm dokunmatik bozuldu ama bozuk olsada gelen aramaları açıyodum ve aranıyodu şimdi aramıyo telefonda sorun
En İyi Cevaplar