Merhaba, Bitcoin satın almak için hangi site daha güvenli. Cex. io'yu önerdiler bir de BtcTurk benzeri bir site varmış. Tecrübesi olan var mı? Bitcoin alım satım siteleri
Bitcoin son dönemlerde herkesin gözdesi bir yatırım aracı. Bir anda yükselişleri herkesi cezbediyor ancak bir de ani düşüşleri var. Bu düşüş dönemlerine ayı sezonu diyorlar ki şu sıralar Bitcoin bu sezonu yaşıyor. Ben sana en iyi Bitcoin alım sitelerinden birkaçını önereyim.
En iyi Türk ve Global 5 Bitcoin Sitesi
Bitcoin
Bitcoine daha doğrusu tüm kripto paralara yatırım yaparken mutlaka güvenli bir yerden alıp satmak en doğrusudur. Elbette en iyi coin alım satım sitesinin bile avantajları, dezavantajları bulunuyor. Bu nedenle mutlaka araştırıp bilgi sahibi olmak önemli. Önereceğim sitelerin hepsi için en iyi bitcoin sitesi ifadesi kullanılır.
Paribu
Btcturk
Idex
Binance
FTX
Bunlar önde gelen Türk ve global siteler. Aralarından BtcTurk en iyi türk bitcoin borsası olarak bilinir.
Bitcoin
Bunlar dışında Bitlo, Coinbase Pro, Icrypex, Gate. io gibi global Bitcoin alım satım siteleri de var. Bunlardan hangisinden almalıyım diye düşünürsen şöyle bir yol gösterebilirim. İşlem hacmi yüksek olanları tercih etmelisin, bu sektörde köklü denilebilecek kadar bulunan siteleri tercih etmelisin. Daha kurulalı birkaç ay olmuş, işlem hacmi düşük sitelere ilk başta güvenmemek yerinde olur bence.
En iyi Bitcoin alım sitelerini önerdim. Umarım yardımcı olabilmişimdir sana. Boğa sezonun bol olsun. :)
Koinim, koineks, Btcturk, Paribu gibi borsalar var TL ile işlem yapabileceğin. Borsaların güvenliği, güvenirliği ve bu konudaki riskleri eşittir. Btc alıp borsalardaki cüzdanında tutarsan borsa hacklendiğinde, kaçtığında senin coin lerd de gider. Aldığın Coinleri kendi bilgisayarında ki cüzdan da saklayabilirsin ama o bilgisayarın güvenliğinden sen sorumlusun. Eğer istersen aldığın coinleri kağıt üzerine QR code olarak döküp kasanda da saklayabilirsin.
Anladım, son bir soru daha o zaman. Birkaç yerde okudum ama anlayamadım. Her zaman Bitcoin hesabıma kayıt olduğum IP ile mi girmek zorundayım? Bilgisayar değiştirmem mükün değil mi?
Hayir degistirebilirsin ama tavsiyem buyuk paralarla bu isteysen sifren 30 haneli buyuk hard kucuk harf, sayili, isaretli falan olsun ve 2FA aktive er yani bankaua girer gibi sms kod gelmeden giris yapma
Bitcoin i yasaklamak veya diğer altcoinleri yasaklamak oldukça mantıksız bir iş. Türkiye de yasaklansa bile elinde Bitcoin olan insana dokunmaz. İnsanlar ellerindeki sahip oldukları bitcoinleri 3 - 5 dk içerisinde yurt dışında bir borsaya taşıyıp işlemlerine kaldığı yerden devam edebilir. Sorun değil yani bizler için yasakmış yasalmış fark etmez. :)
En İyi Cevaplar