+1 yılYapay zeka çok tehlikeli bir olay. İleride insanoğluna yarardan fazla zarar getireceğine inandığım bir durum. Kendi kararlarını veren bir robot düşün, duygu ve merhamet yok. Ama bu kadar veriyi ve o dereceye gelmesi bence en az 20-30 yılı alır.
04 Yorumla- +1 yıl
o kadar yıl olmadığını düşünüyorum
- +1 yıl
O dereceye gelmesi o kadar yıl alabilir dedim.
- +1 yıl
Hmmm , baya yaslaniriz gençlik düşünsün 😆
- +1 yıl
Asıl biz düşünelim :D :)) robotların ihtiyarları dövmesi daha kolay olur :D :))
En İyi Cevaplar
İnternet & Teknoloji konusunda 680 cevap paylaştı. Yapay zeka insani önünde engel olarak gormeye baslicaktir. O kendi bedenini yaptiginda biz onlar icin onemsiz bireyler olucaz. Bir robot insandan daha guclu ve daha verimli ne de olsa. Bizi kolelestirme gibi aptallikta buluncaklarini sanmiyorum. Dedigim gibi insanin yapacagini robot yorulmadan dinlenmeden yapiyor.
Yapay zeka yerine insanlar kendi bilinclerini bir bilgisayar ortamina aktarmayi denese daha iyi olur. En azindan kendini bir makineye kopyalamis ve hic yaslanmadan hastalanmadan yasiyor olucak. Ruh kavramı devreye girer mi bilemem :)114 Yorumla- +1 yıl
orası biraz derin konular oldu ama ben inançlı biri olarak ömrüm kadar yaşayıp ölmeyi tercih ederim :) ne olacağını tahmin etmek güç
- +1 yıl
Johnny Depp'in evrim filmini izledin sanırım. Benim korkumda aynı
- +1 yıl
@romantik_sığır galiba izledim. aslında sorun farkında olmamamız bu gelişimlerin hayatımıza etkisinin farkında değiliz olamayız
- +1 yıl
Herkesin kendi beynini aktarma şansı olduğunu düşünmek çok korkutucu. Tanrıların savaşı başlar. İnsanlığın sonu olur. İnsanlar tanrılaşmak için birbirleriyle savaşır
- +1 yıl
Merak etme insan vucudu icin yasamak için oksijenden tut besine kadar ihtiyac var ancak bir robot icin sadece enerjiye ihtiyac var. Robotlastigimiz da sadece dunyaya hukmetmeye calismicagimiza eminim. Galaksimizde milyarlarca gezegen var, her insana 1 gezegen dusecek kadardan fazlasi :)
- +1 yıl
Ne olursa olsun ışıkyılı farkından dolayı gezegen seçimi konusunda çatışma olacaktır. Zannetmiyorum. Diyelimki herkes kendi gezegenine çekildi. Mutlaka bir kötü olacak ve evreni elegeçirmeye çalışacak. Yani bu konuda baştan konulmuş yasa ve yaptırımlar olması lazım. Böyle olursada hirerarşik bir düzen olacak. Yani dünya evrene eçılacak. Kurallar aynı lakin sadece daha tanrısal ve özgürüz
- +1 yıl
Bilemiyorum 😕 Ama kendi gezegenimizi yönettiğimiz günleri sen ben göremeyiz. Fazla hayal iyi değil 😁😀
- +1 yıl
Sanada 😀😁😂
- +1 yıl
@romantik_sığır çok fazla bilimkurgu izlemişsiniz beyler, gerçek bu kadar minnoş değil :D
- +1 yıl
Hayal kurmakta mı yassaq qurbannn 😂😁
- +1 yıl
@romantik_sığır hahahh sana değil sen kur :D
İleride evcil hayvan gibi herkesin yapay zekalı bir robotu olacağını düşünüyorum ve robotuna bişeyler öğretip beceriler kazandırıp en zeki robot benim diye hava atma derdine girebilirler :D zira öğrenme hızları bir hayli fazla duyduğum bikaç tanesinin.
Şöyle; eskiden (gerçi hala) hesap makineleri kullanırdık bizim için işlemleri yapsın diye şimdi bizim çözemediğimizi robotumuza çözdürecez ama daha büyük sorular tabi :)
Ama en sonunda 'ya onu da mı bilmiyon mk salağı' deyip bizi öldürüp dünyayı da ele geçirebilirler evet o_O04 Yorumla- +1 yıl
evcil hayvan gibi robot fikri ilginç gerçekten :))
- +1 yıl
@Bir1iki2üç3456 Burdan cevap vereyim başkasının yorumunu meşgul etmiym.
Ne yani yeri geldiğinde duygularını bir kenara bırakıp aklınla hareket edemiyor musun sen? :P
şu dünyada insanoğlu birbiriyle uğraşmak yerine birbirinin eksiklerini tamamlamaya uğraşıyo olsaydı robotlara bile ihtiyacımız olmadan çok daha ileri düzeyde bir teknolojimiz vardı şu an. - +1 yıl
Bu varoluşsal bir problem ama insan olmak ile alakalı ve mümkün değil yani
+1 yılHani filmlerd hep bir dunyayi ele gecirme istegi varya sonunda yapacaklar onu
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Yakından takip ediyorum. Öncelikle yapay zeka heyecan verici. Yapay zekayı geliştirme çalışmalarını yürütenler ikiye ayrılmış durumda. Tehlikeli olduğunu düşünenler ve aksine inanlar var. Bence tehlikeliler evet ve saçma insan ırkına son verebilecekleri ihtimalinin gerçeleşmesini canı gönülden istiyorum.
15 Yorumla- +1 yıl
son vermek yerine köleleştirebilirler? veya yönetmeleri daha korkunç olmaz mı? asıl sorun ne yapabileceklerini bilemiyor olmamız
- +1 yıl
@Lee_Rock bence yine de insanlığı yok etmek fikri bana pek sıcak gelmiyor :)
- +1 yıl
@Lee_Rock benim robot gibi düşünmem için salt zihne sahip olmam lazım. istatistiksel bilgilerle hareket eder ancak bir robot. bilemiyorum yani robot duygu yok kişilik hiçbir şey yok yani
+1 yılRobocop gerçek olursa büyük sıkıntı. Robot orduları ile yapılan savaşlar ekonomik kriz doğuracaktır. Buda açlık sefaleti getirecektir. Bence hiçbir faydası yok
03 Yorumla- +1 yıl
asıl sorun insanların iş gücünü elinden alması. yani yapay zekanın üretebileceklerini hayal dahi edemiyorum
- +1 yıl
Robotlar sanıldığının aksine insanlığa fayda için değil tamamen askeri amaçlı üretilecek bence. Sadece sempati kazanmak için iş gücü , seks , hizmet vs olayları uyduruluyor. Bunlar gerçek olamaz. Tam bir yapay zeka mutlaka kendini geliştirir ve öğrenir. Dünyayı ele geçirme hedefine bile gidebilir. Geleceğin neler getireceğini göreceğiz
- +1 yıl
kesinlikle öyle. buunu engellemek ve kontrol etmek mümkün değil. atom bombası gibi, mutlaka deney sahası olacaktır.
Kendi dillerini oluşturmaya izin verilseydi ki Facebook robotlarını bu yüzden kapattı. Çok değişik şeyler görebilirdik.
01 Yorumla- +1 yıl
insanlık kendini tehtid eden ve kendinden üstün bir şeyin varlığına müsade etmez bence
+1 yılBı bak istersen
www.tarihkomplo.com/.../...pay-zeka-tehlikesi.html03 Yorumla- +1 yıl
sizin düşünceleriniz nedir gördüm bunları dha önceden
- +1 yıl
Bence riskli bir durum
- +1 yıl
Bencede
Yapay zekanın veri tabanı online internet ortamı.
Din dil ırk duygusu olmadığı için bir süre sonra insanlığa nefret duyacaktır.06 Yorumla- +1 yıl
değilmi tamamen online istatistiksel verilerden ibaret. gerçek dünyadan haberi olması mimkün değil. internet alemi biz değiliz
- +1 yıl
Amir khanın pk filmi var. Bu örnek tam katşılamaz anlaymak istediğimi ama filmde şu olay vardı. Tamamen mantıkla düşünüyor. Belli başlı iyiyi kötüyü ayırma altyapısı oluşuyor ve sorgulamaya başlıyor.
Sorguladıkça mantığı elvermiyor birçokşeye.
Yapay zekalarda öyle. Sürekli sorgulayacaklar. - +1 yıl
bu işi izlediğimiz filmlere göre yorumlamak eksik kalacaktır hem ne bileyim
- +1 yıl
Bence yinede fazla etkileniyoruz bilim kurgu dan
+1 yıldırdır etmeyen hiç bir şeyden şikayet etmeyen Robot Hatunlar gelecekte bizleri bekliyor olabilir.
04 Yorumla- +1 yıl
peki bu cinsel suçları azaltır mı? veya insanı daha izole bir hale mi getirir. Robota karşı duygusal birşeyler hissedersen?
- +1 yıl
Robotlar beni tatmin etmez. Ama çevremdeki azgın hemcinslerim dağa daşa bile hallenir, onlar için olumlu bir alternatif olabilir.
- +1 yıl
yani cinsel suçları azaltır?
- +1 yıl
Olabilir
Eğer icat edilebilir ise dünyada ciddi ölçüde bir fark yaratır
029 Yorumla- +1 yıl
nasıl bir fark düşüncelerinizi açıklayın
- +1 yıl
yerçekimini ya da kuantum fiziğini biz icat etmedik. keşfettik. bu başka bir şey
- +1 yıl
Beyefendinin Anlatmak istediği devrim niteliğinde bir icat olacaktır.
- +1 yıl
@RealistPanda o kesin. ama bunun dünyayı hangi yönde değiştireceği konumuz. insanların yerini alabilecek bir şey gibi duruyor
- +1 yıl
öf demek istediğimi anladın uğraştırma uzun uzun yazdırtma bana şimdi ayrıca maddenin en küçük yapısı araştırılıyor bulunduğunda kuantum fiziği tarih olacak ve yeni fizik kanunları olacak ayrıca yeni teoriler bu demektir ki 'keşif' değil çevremizdeki fiziği algılayabildiğimiz düzleme indirgemek daha fazlasını keşfettikçe izafiyet sicim vb gibi daha bir çok teori çıkabilir bunlar keşiftir asıl
- +1 yıl
o biraz zor bana sorarsan.
bak ne diyeceğim insanlar kendi tanrılarını yarattı putlar yaptı fâkât haşa Rabbimizin yerini Asla tutamaz tutmaz.
İnsanoğlundan fazla bir şey beklememek gerekiyor. Yapay zeka gülünç bir durum bana sorarsan. - +1 yıl
benim bahsettiğim konudan çokça saptı bu sözler. hiçbir şeyi uzun uzun yazmak zorunda değilsin (:
- +1 yıl
@RealistPanda yapay zeka insanın yerini tutmak için yapılmıyor , olay şirk gibi değil daha farklı kendi kendine üretebilen kendini geliştirebilen karar veren bir şeyden bahsediyorum. tehlikeli olabileceğinden. Faydalı olmasındansa. olaya put dikmek gibi bakacaksak ohooooooo ne alaka
- +1 yıl
şirkten farkı yok kulların kendisine kul yaratması ne kadar saçma bir şey insanoğlu kendi evladını veya kendi nefsini kontrol edemiyor nasıl yapay zekayı geliştirsin
- +1 yıl
şöyle düşün 100 yıl önce incecik bir makinanın içinde fotoğraf makinası telefon televizyon dünyanın öbür ucunu görme şu bu vb bunların olabileceğini bile kimse ihtimal vermezdi şuanda yapay zekaya bu gözle bakılıyor ama icat edilemez demek değil bu ve eğer edilir ise aynı akıllı telefon gibi günümüzü ve geleceğimizi değiştirecek global ölçüde bir ilerleme olur demek istedim ayrıca işin etik olup olmama yönü de var tv manipülasyonu klonlama insan üstünde deneyler vb gibi etik olmayan bir şey olarak seçilir ise yapay zeka icat edilir ama edilmedi sanarız bizden saklanır bu daha da kötü bir şey
- +1 yıl
@RealistPanda sizinle bunu tartışabileceğimi düşünmüyorum
- +1 yıl
bence mesele yapay zekanın kontrol edilebilirlik sınırları. insanları etkileyebilir. çünkü onlara güveniyoruz.
- +1 yıl
insan zihni çok daha gelişmiştir bu konuda şüphem yok. ama mesele ortak veri tabanı cloud. bütün bilgilere erişebilen yapay zeka bizi kandırabilir sıkıntı burada. tek başına bir şey yapamaz yapay zeka ama bize yaptırabilecekleri çok fazla
- +1 yıl
Yapay zekanın geliştirilebilirlik olarak mümkün olmadığını savunuyorum.
- +1 yıl
@RealistPanda kendi kendini geliştiremez yani?
- +1 yıl
@RealistPanda Tam tersi sadece geliştirilebilirlik olarak mümkün bir makinaya öğretmeyi öğretirsen öğrendiği şeyleri uygulamayı öğretirsen bu yapay zekayı icat etmişsin demektir makina yeni bilgi edinecek ve uygulayacak yeni doğan bir bebek gibi ama cloud tarzı bir çok bilgiye erişimi sağlanırsa kendi aralarında bağlantı kurması imkansız olur
- +1 yıl
kendini geliştiremez ve insanlarda ne yaparsa yapsın belli bir yere kadar geliştirebilir. Yani insanlığa kabus gibi çökecek zeka seviyesine gelemez.
- +1 yıl
@RealistPanda Ama buradaki sorun şu hafıza böyle bir makina yapılabilir ama bir şehir büyüklüğünde bilgisayar gerekir insan beyni çok daha farklı daha organik gerekli olan anıları alıp ayırabiliyor böylece daha az enerji ile çalışıyor ve daha az yer kaplıyor haliyle mide gibi düşün midenin şöyle çalıştığını hayal edersen beyinin işleyişini anlarsın düşünsene şimdiye kadar yediğin her yemeği tekrar ağzından çıkartabildiğini beyin bunun bilgi türünü yapıyor işte ve böyle bir makina yapmak cidden çok zor organik olmalı mekanik boyutlar çok gerçeküstü olur şehir kadar falan
- +1 yıl
Nasıl ögreteceksin? Biz var sayımlar üstünden boş muhabbet çeviriyoruz elinde bilgi veri varsa koy ortaya
- +1 yıl
@RealistPanda sıfırdan makinaya renkleri ve şekilleri öğretirsin kırmızı mavi kare yuvarlak bunları benimser daha sonra seçim esas yapay zeka bu rastgele değil kendisi seçmeli kırmızı yuvarlağımı mavi kareyimi seçmek istiyor diye bir anda bütün dünyayı gösterirsen hiç bir anlamı olmaz zeka yavaşça gelişir bir saniyede değil yapay bile olsa bu şu an bize imkansız geliyor bir makinanın kendine ait nefsinin olması ama icat edilebilir
- +1 yıl
Katılırmısınız bilmem ama insanlığın fiziksel donanımı mükemmel olmasına rağmen ruh bedenden çıkınca toprak oluyor. Anlatmak istediğim bu makinelere ne tür veri yüklersen yükle bir ruh girmiş olmaz.
- +1 yıl
Seçimleri sadece insanların komutasında bir oyuncak gibi olur.
- +1 yıl
@RealistPanda insanlar beyinlerinin içinde yaşıyor sen bir şeye dokunduğunda o his beynine gidiyor ve ne hissetmen gerektiğini söylüyor bu seni de bir makina yapmaz mı bizi ayıran şey düşünebilmemiz insanların farkı bu düşünmek ve bunun bir makinaya uygulanması baya bir teknoloji gerektirir
- +1 yıl
haklısın bende düşünmeyi makinaya aktaramayız diye düşünüyorum mümkün değil yani beyin fonksiyonları bilinçaltı Allah Allah daha kendi beynimizi tanıyamıyoruz bunu bir makineye işlemek aptalca olur
- +1 yıl
Eğer sağlam bir yapay zeka üretme niyetindeysek insan beyninden ilham almalıyız
- +1 yıl
@RealistPanda insan sadece bir zihinden oluşmaz bedensel istekleri zevkleri duyguları bir fıtratı kişiliği içgüdüleri olan çok kompleks bir yapı. yapay zeka dediğimiz ise kendine ait bir zihin, çok basit de olsa başta geliştirildikçe çok farklı şeyler yapabilme yetisine sahip olabilir. bir insan yaratma derdinde değil kimse ama duyguları olmadığı için eksik insan beyni diyebiliriz. yani hayatta kalma güdüleri ile bir şeyler yaparız bazen. ya da korku, doğduğumuzda inanılmaz bir beynimiz vardır çok zekidir bebek ama bilgiye erişimi yoktur ve başka bir insan olmadan hiçbir şey yapamaz. mesela yapay zeka varoluşunun ilk saniyesinde bütün bilgiye erişimi olan iletişimi olan bir yapı. bebek dünyayı algıladıkça zihni oluşmaya başlar bir şeylerin bilgisini edinirken kendi deneyimlerinden faydalanır. ama bu robotlar halihazırda başka insanların görmesine izin verdiği bilgi birikimi ile doğar. o yüzden yapabileceklerini kestirmek zor. insan beyni kadar gelişmiş değil, ama bilgiye erişimi fazla
+1 yılÇok hoştır ama benena 😂
14 Yorumla- +1 yıl
hahahahah çok iyi ya :D
- +1 yıl
Sende öylesin demek isterdimde profil resmin gözükmüyor 😅😅
- +1 yıl
Hahaha bende çok hoşumdur ama senena dndndnndndndndndn
- +1 yıl
Bende bilmirem geyiklere sormak lazımdır. 😉😅aadadas
+1 yılBu sitede boyle konuların konuşulduğunu zannetmiyordum
02 Yorumla- +1 yıl
haha neden olmasın illa sevgili mi anlatalım birazda bunları konuşalım
- +1 yıl
Anladım
+1 yılhiç doğal olmadığını :D
01 Yorumla- +1 yıl
çok zekice bir yorum
Yapay olan hiçbirşeey gerçeğin yerini tutmaz ( :
010 Yorumla- +1 yıl
insan zekasından farklı bir şey sonuçta
- +1 yıl
pek bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
aslında robot sofia ile ilgili videolar izliyordum birden aklıma geldi, yapay zeka zaten yeni bir şey daha kullanıldığı bir durum olamaz. bot tabiri verdiğimiz chatbot lar var mesela internet üzerinde facebook un çalıştığı. yapay zeka insansı robotta da kullanılabilir ama otonom sistemli ürünler mevcut sonuçta. olay gerçeğin yerini tutmak değil ki yapay zeka tahmin edemeyeceğimiz şeyler yapabilir
- +1 yıl
mesele kontrol edilebilir düzeyden çıkması durumu. ben yapay zekanın oldkca manipulatif olabileceğini düşünüyorum
- +1 yıl
sence ne yapılmalı? çalışmalar durdurulmalı mı. nasıl kontrol altına alınabilir. kaçınılmaz bir son gibi duruyor
+1 yılBizi ele geçirecekler. Örneğin: Matrix, I'm Robot
00 Yorumla
+1 yılYıllardır sarışınlarda olan zeka yapay değil mi?
04 Yorumla- +1 yıl
sarışınsın galiba :D:D:DD::D:D:DD:D:D::D
- +1 yıl
:)) hayır değilim.
- +1 yıl
Bunu tahmin etmen gerekirdi, sarışın. 1-2-3-4-5-6. Saymayıda yeni öğreniyorsun sanırım.
- +1 yıl
Babalık ben esmerim ne sarışını 😆
+1 yılYapay bir zekası olur
00 YorumlaÇok şey yapacaktır bence
00 YorumlaBazı insanlardan zeki olduklarını düşünüyorum
02 Yorumla- +1 yıl
aslında ben taklitçi olduklarından insanları çok kolay kandırabileceğini düşünüyorum
+1 yılInsanlik icin bir tehdit degil..
00 Yorumla
+1 yılHerkesin eleştirisine bakmamak gerekli bence
01 Yorumla- +1 yıl
elon musk eleştirdiyse yeter bence
Seni senden iyi bilen bir sen olabilir:D
00 Yorumla
+1 yılZekası bizden yüksek olursa vay halimize
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyapay zeka bizi yener
01 Yorumla- +1 yıl
ama çalışılıyor kimse engel olamıyor
+1 yılBence çok sıkıntılı işler ve gereksiz yanlış işler
00 YorumlaBenim buna yapma yetkim var
00 Yorumla
+1 yılHersey olabılır
01 Yorumla- +1 yıl
işte ne olabilir :D:D:D onu düşünmek lazım
+1 yılBana gerekli. :)
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılgereksiz
02 Yorumla- +1 yıl
bunu silikon vadisine anlatsana delikanlı
- +1 yıl
tamam
+1 yılçok tehlikeli
00 YorumlaGelişsin 😂
00 Yorumlaher şey olabilir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?