Bu işlerle uğraşan herkes şu hikayeyi eminim duymuştur. Bitcoin meraklısı bir genç günlerce bitcoin kasar ve değeri o günlerde çok düşük olduğu için Bitcoinleri bilgisayarında unutur. Daha sonra çöpe atılan bilgisayarın içinde yüklü miktarda bitcoin olduğunu hatırlar ve bilgisayarını aramaya başlar. Zamanında yüzüne bakmadığı Bitcoinler milyon dolar değerine ulaşınca aklına gelsede iş işten geçmiştir...
İşte 2017 yılında böyle hikayelere konu olabilecek tam 30 milyar dolar değerinde bitcoine ulaşılamıyor. Soğuk depolama ile saklanan bu bitcoinler belki de ikinci el alacağınız bir ürünün içinde olabilir. Belkide çöpe atılmış bir Usb bellekte.
İçinde milyonlarca dolar değerinde bitcoin olan bir disk bulsanız ne yapardınız? Ya da içinde bitcoin olduğunu fark eder miydiniz?
Yaklaşık 30 milyar dolar değerinde Bitcoin kayıp! Aldığınız 2. cihazların içinde Bitcoin olabileceğini biliyor muydunuz?
Arkadaşlar benden size bir iyilik feree bitco. in diye bir site var yabancı kaynaklı her saat başı bedava coin veriyor tabi her saat girip tek tıkla coin kazanabiyorsunuz baya ünlü bir site sizlerde kaydolup zamanınızı almadan orada küçük bir birikim yapa bilirsiniz kim bilir neler olur:) referansa18646218 yazarsanız çok sevinirim öğrenci adamız :) link https://₺freebitco. in/? r=18646218 ₺ işaretini kaldırın
Krdş bitcoinin işlem zorluğu 65 milyon felan ki o işlemi 32 kez gerçekleştiriyor vs. karma işlemi var btc kasmak için elinizde free elektrik ve ant miner s9 olması lazım. asic işlemcili donanım olmadan kasamazsınız :)
ne diyorsun sen ya onu bir bulsam varya kayıplara kaışırım kimse bulamaz :D nasıl bir budalalık ya ben bir btc bulmak için bir tarafımı yırtıyom adam o kadar btc yi unutuyor 0.1 satoshiye bile razıyım :D
Bitcoin dediğinz şey bir dosya değil ki bilgisayarın da unutasın, 5 dakkika sürmez bir bitcoin hesabı açmak sanal bir hesap aldığın coin o hesap da kalıyor, bilgisayarı yaksan da atsan da bomba ile patlatsan da bitcoin zarar görmez.
Yanılıyorsun. PC ye cüzdan kurup, sahip olduğun coinleri cüzdana çektiğinde bir dat dosyasına dönüş :) Yüksek miktarda coin in varsa borsalarda değil bilgisayarında ki cüzdanında saklarsın :)
@ÇakanÇakmak Birader :D bunlar sadece cüzdan hesabı açabilceğin siteler, bunlar onlamadan bile tarayıcı üstünden giriş yapabilirsin, facebook gibi düşün uygulaması olsa bile giriş yapıcak şifren vs yoksa bir işe yaramaz.
Bak hocam senin bahsettiğin olay tamam doğru. Web üzerinden, tarayıcı ile koinim. com btcturk. com veya poloniex gibi borsaların sitesine girip işlem yapabiliyorsun ve bu sistemlerde senin dediğin gibi cüzdanın oluyor. Burası tamam. Ama şu var, eğer sen bu sitelere güvenmezsen veya farklı bir nedenden dolayı sahip olduğun coinleri kendin muhafaza etmek istersen eğer bu bahsettiğim yazılımları bilgisayarına kuruyorsun ve o sitelerden, yazılımın sana verdiği adrese gönderim yaparak tüm coinleri kendi bilgisayarına çekiyorsun. Ve bu coinler bir dat dosyası içinde saklanıyor. aşağıdaki linkte benim bilgisayarımda kurulu olan cüzdan yazılımının ekran görüntüsü var. Ve bu cüzdana webden falan erişemezsin. sadece benim bilgisayarım ile erişebiliyorsun. https://i.hizliresim.com/V3O7ZV.jpg
evet bu cüzdana erişmek için herhangi bir kullanıcı adı şifresi gerekmiyor. bilgisayarımı açmam yetiyor. Satoshi biriktirmiyorum Bu windows tarafındaki cüzdan. Windows a güvenip para saklayacak kadar saf bir adam değilim. Geçtiğimiz aylarda bir siteye ödeme yapmak için kullanmıştım. ondan geriye kalan miktar o gördüğün. asıl cüzdanım Linux tarafında. :)
Bulursan önce kendi bilgisayarına bir wallet kuracaksın. daha sonra adamın bilgisayarında bulduğun dat dosyasını kendi bilgisayarındaki dat dosyası ile değiştireceksin. Tebrikler zenginsin :)
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Yaklaşık 30 milyar dolar değerinde Bitcoin kayıp! Aldığınız 2. cihazların içinde Bitcoin olabileceğini biliyor muydunuz?
En İyi Cevaplar