Suya Düşen Telefonumun Power Tuşu ve Ses Açma Tuşu Çalışmıyor?
Merhabalar, dün telefon suya düştü. Düşer düşmez aldım telefonu bataryasını falan çıkartıp kuru bezle sildim, keşke silmez olaydım. Kuru bezle sildikten sonra, saç kurutma makinesi ile kurutmaya başladım. Ardından telefon açıldı ve o gün ses açma tuşunda bir sıkıntı olmuştu zar zor ses açıp kapatıyordum. Bugün ise telefonun power tuşu çalışmıyor, yani telefonu açamıyorum. Telefonum LG G4 normalde dokunmatiğe 2 kere basınca telin açılması lazım ama o işlevsellikte çalışmıyor. Yani arkadaşlar anlayacağınız Power tuşu, ses açma tuşu ve dokunmatiğe basınca açma kapama özelliği de çalışmıyor. Bu durumda ne yapabilirim? Telefonun garantisi mevcut değil. Dün pirince koysaydım bir sıkıntı olmayacaktı, bir an heyecandan ne yapacağımı şaşırdım. Bugün pirince koysam düzelir mi?Suya düşen telefon açılmıyor
Telefonumuzun suya düşmesi maalesef başımıza gelmesini hiç istemediğimiz hadiselerden bir tanesi. Ancak anlık bir kaza sonucunda telefonumuz suya düşebilir, bunun sonucunda neler yapmalıyız?
Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?
Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?
Telefonunuz suya düştüğünde hızlı davranmanız önemli. Hemen telefonunuzu sudan çıkarın.
Vakit kaybetmeden bataryasını çıkarın ve telefonunuz hala açıksa kapatın.
Bu aşamada peçete ile telefonunuzu kurutabilirsiniz.
Suya düşen telefonunuzu kurutmak için fön makinesi gibi cihazlar kullanmayın.
Telefonunuzu içi pirinç dolu bir kaba yatırın ve 8-10 saat arasında pirinç içerisinde bekletin.
Pirinç telefonunuzda kalan fazla nemi emecektir. Ancak yeterli gelmezse telefonunuzun içinin açılması gerekebilir.
Böyle bir durumda en doğrusu tamirciye götürmektir.
Suya düşen telefon açılmıyor, ne yapmalı?
Suya düşen telefon açılmıyor
Telefonunuzu suya düştükten sonra açmaya zorlarsanız içerisindeki parçalar zarar görebilir ve telefonunuz bir daha hiç açılmayabilir. Bir süre pirinç içerisinde bekletmek faydalıdır. Ekrana su girdiyse telefonunuzu dik bir şekilde konumlandırabilirsiniz.
Suya düşen telefon tamiri nasıl yapılır?
Suya düşen telefon tamiri
Suya düşen telefonunuzu düzeltmek için her yolu denediniz ve buna rağmen telefonunuz açılmadı, hasar gördüyse mutlaka tamir edilmelidir. Bir teknik servisten yardım alabilirsiniz. Belirli bir ücret karşılığında telefonunuzun zarar gören parçaları değişebilir ya da tamir edilebilir. Telefonunuzu bir daha kullanamama endişesine kapılmayın :) Suya düşen telefon tamiri ne kadar sürer derseniz, zarar gören parçasına göre değişiklik gösterebilmekte. Ancak 3 ila 15 gün arasında telefonunuz tamir edilir.
Suya düşen telefon nasıl düzelir?
Suya düşen telefon nasıl düzelir?
Öncelikle telefonunuzu peteklerin üstüne koymayın ya da kurutmak için saç kurutma makinesi kullanmayın. Telefonun direkt olarak ısıya maruz kalması onu düzeltmek yerine daha çok bozulmasına sebebiyet verebilir. Hiç kullanmadan beklediğiniz halde telefonunuz açılmıyorsa profesyonel yardım almak en doğrusudur.
En İyi Cevaplar