Sosyal medya üzerinden insanların karakterini analiz edebilir misiniz?

Sahtekar ve yalancılar kaynıyor kimseye güvenmeyerek uzak durmaya çalışıyorum artık sahtecilik konusunda uzmanlaşmış kişiler var her duyguyu masumiyeti kullanarak kendilerini mükemmel göstermek istiyorlar. Ben gerçekte görmeden o kişinin bile söylediği kişi olduğuna inanmıyorum yüzümde hep bir alaycı gülümsemeyle o kişiye hehehe tavrında cevaplar veriyorum :)
Bu konu üzerine baya araştırma var... soysal platformlar üzerinden algoritmalar yardımıyla elde edilen verilerin kişilerin aile bireylerinin cevaplariyla karşılaştırıldığında algoritmalarin daha çok uyuşma gösterdiği saptanmış... bu yüzden evet inanıyorum..
dün bir programda denk geldim diyorlarki zatlar,, cıa artık herkese ulaşabiliyor yani istihbarat artık çok kolay fakaat sorun şu,, analiz yani bunun içinden çıkaracagın seyler ne kadar gerçeği yansıtıyor yansıtmıyor bunu iyi ayırt etmek gerekiyor ve artık bütün istihbaratcılar buna para döküyor algoritma üretiyor:) anlaman zor be hacı
İnsanlarî gerçekte bile zor çòzerken sosyal medyada çoğu insanî çòzmek çok zor imkansîza yakîn bence..
Görüş
49Görüş
Bir müddet sonra takke düşer kel görünür hesabı insan kendini belli eder. Sosyalde istediğin kişiliğe bürün. Sen aslını unutmadıkça aslın seni temsil etmeyi bırakmaz.
Edebilirim.
Hislerim önsezilerim ve tecrübelerime dayanaraktan önyargısız analiz yaparım. Zaten karakter tahmini diye birşey var sonuçta.
Kesin yargı ile konuşmam.
Bunun için deneyim gerekli. Karşıdaki kendisini ne kadar gizlerse gizlesin bir yerlerden açık verir. Bunu konuşmasından paylaşımlarindan anlayabiliriz.
Edebiliriz ama bu ne kadar doğru olur ki.
Sonuçta karşı taraf rol icabı farklı şeyler sürebilir önümüze. Kendini farklı tanıtabilir. Aklındaki düşüncelerinin tam tersi yorumlar yapabilir.
Edemiyorum. Burdan bir konuştuğum daha beni görmeden fiziksel özelliklerimin hepsini tahmin etmişti ve doğruydu da. Psikoloji okuyordu ✩
mesajlarındaki çekişkiye düştüğü yerlere dikkat ederim yani mesela beni çözmek isteyen 2 dk çözer zaten delinin teki der kısaca :D
Tabi edebiliriz insanlar herşeyini sosyal medyasına yazıp aktarıyor. Kimin ne olduğunu bilebiliyoruz az çok önyargıysa ön yargı
Gercek hayatta tanidigim insanlarin bilmedigim karakter ozelliklerini sosyal medyadan ogrendim. Evet. yorumlardan anlayabiliyorum hic tanimasam bile
İnsanları öyle değerlendirsek facede herkes imam, instagramda herkes hayır kurumu, snapchatte herkes barınaktaki köpekleri besliyor...
Benim karakterimi analiz edemezler ozellikle bu sitede... burdaki ruh halim gercek hayatta oldugu gibi degil...
Sosyal medyada herkes olmak istedigini anlatir ona gore yorum yaparsin ama aslini bilemezsin ki
Paylaşım ve yorumlara göre.. Gerekirse özel mesaj atarak.
Kolay kolay edilmez.
Hatta çok zor , olduğundan farklı görünen oldukça fazla insan var.
Ederiz hemde nasıl... biz kızlar zaten bu konuda master yaptık 😂
Ama çok ayıp. Sizi saygıya davet ediyorum.
Rica ediyorum. Iyi geceler diliyorum. :)
Bir hikaye anlatırım ve o hikayeden karakterini çözer ona göre bir yol izlerim.
edemem, kimse de edemez. en fazla o anlık ruh halini anlayabiliriz.
konuşuyorken bilemiyoruzda sosyalmedya üzerinden nasil anliycaz çozmus degilim olayi
profil fotosundan takip ettiği kişi sayısından yaptığı görüşlerden sorduğu sorulardan az çok belli ediyor herkes kendini
kimsenin edebileceğine inanmıyorum. bir çoğu kendilerini olmak istediği gibi gösteriyor
Evet çoğu insan kullandığı kelimeler ve sergilediği davranışlarla karakterini ortaya koyuyor zaten.
En İyi Görüşler