Turkcell hattı aldım ve Turkcell hesabım uygulamasına kayıt olmak istiyorum ama GSM numarası istiyor, GSM ne demek?GSM no nedir? Bilenler bir söylesin lütfen sabahtan beri kartın üstünde arıyorum bir şey yazmıyor.GSM ne demek?
İnternet & Teknoloji konusunda 394 cevap paylaştı.
GSM numaranı çok kolay birkaç yöntemle bulabilirsin. Bunun için sana birkaç basit öneride bulunacağım. Bundan önce GSM ne demek, GSM numarası ne demek bunları açıklayayım.
GSM Numarası Nedir / Ne Demek?
Öncelikle GSM ne demek? onu öğrenelim. Global System for Mobile Communications (Mobil İletişim İçin Küresel Sistem) ifadesinin kısaltması olan GSM, bir cep telefonu iletişim protokolüdür. Bu sistemi 212 ülkede 2 milyardan fazla insan kullanmaktadır. Bu sayede tüm dünya ile kesintisiz bir iletişim kurabilirsin cep telefonu ile.
GSM logosu
Peki GSM no nedir? GSM no ise senin cep telefonu numarandır. Operatörden aldığın telefon numarası GSM no'dur. GSM numaranı nasıl öğrenebilirsin?
GSM numaran sana verilen SİM kart üzerinde yazılıdır.
Abonelik sözleşmesinde de GSM no yazılı olur.
Diğer bir öğrenme yöntemi ise; yanında bulunan başka birini aramak yoluyla da GSM numaranı öğrenebilirsin.
Bu da yoksa, telefonunun arama ekranına gir *100# tuşlarını tuşlayıp arama tuşuna basarak GSM numaranı öğrenebilirsin.
GSM numarası nedir Turkcell için de aynı yöntemleri uygulayabilirsin.
Turkcell sim kart seti
GSM numarası nedir, nasıl öğrenilir hakkında detaylı bilgi aktardım sana. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Buradaki içerikte de en iyi çeken hat hangisi bunun hakkında bilgiler verilmiş. Operatörünle ilgili sıkıntı yaşarsan faydalı olacaktır.
GSM, İngilizce bir kelimedir ve "Global System for Mobile Communications" diye açılabilir. Türkçe karşılığı ise "Mobil iletişim için küresel sistem" diye çevrilir. GSM numarası tam olarak operatörden satın aldığımız hattın numarasıdır yani halk arasındaki tabiriyle telefon numarasıdır.
Yok anlayamadim sadece Türkiyeye geleli iki gün oldu yeni hat aldim kendime kayit etmek ocin lazimdi ama gsm ne bilmiyorum almanyada yok öyle birsey varsa bile yazar karta gsm : 017000 diye bilirsin binip ucu olur orda ama burda 0
En İyi Cevaplar