Bu kulaklıkların kablosu bildiğiniz 2 tane çok ince bobin telinden olusuyo. Elektrik kaçağı varsa, bobin teli , pcdeki devasa elektriği alıp kisinin kulağına ulastırıp öldürür mü? Öyle bise olsa en fazla ufak ufak acıtabilir kulağı o kadar diye düsünüyorum
Bilgisayarın Jack çıkışında da USB çıkışında da voltaj limitlidir, yani üzerine çıkar ise bir yerleri yakar sigortası atar elektrik devresi açılmış olur, çarpılamazsınız.
En kötü hafif bir arc ile kulaklık patlar onuda dış kasa absorbe edecektir
yok bilgiye göre şöyle , ne laptopta sorun varmış nede başka bir şeyde mp3 çaları fazla elektrik emmiş , ama yinede bu elektrik kızın kulaklığına iletilmemiş sanırım, banada saçma geldi zaten, nasıl taşısın o kadar yükü incecil tel , mp3 çalar yükü toplamış toplamış toplamış, sonra patlamış, patlayıncada elektrik akımına kapılmış
İnternet & Teknoloji konusunda 365 cevap paylaştı.
Mümkün değil. Elektrik mühendisiyim
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Arkadaşım biraz korkmusta , müzik dinlerken , kulağını ufaktan acıtmış, şimdide banada söyledi bir araştır diye, bana saçma geldi incecik tel insanı öldürebilecek kadar yükü taşısın falan.
şöyle denmiş " Bu sırada Kübra Nur Aydıner, bilgisayara bağladığı MP3 çaları ile şarj olan dizüstü bilgisayarı göğsünün üzerine koyup, yatarak bir yandan müzik dinlemeye başladı. Bu sırada elektrik voltajındaki dalgalanma nedeniyle Kübra Nur Aydıner'in sol göğsü üzerindeki MP3 çalar kontak yaparak patladı ve genç kızın elektrik akımına kapılmasına neden oldu."
hocam bide birşey daha sorucam. Benim laptop şarja takılı sürekli, 5 6 aydır böyle kullanıyorum. Çünkü laptopun bataryası ömrü bitti, tekrar almakta pahalı olduğu için, almadım zaten ihtiyacım pek olmuyordu.
Bende laptopu fişe takılı kullanıyorum. Bu zararlı olur mu? (Model Monster )
laptobun altına düz bişey ya da fan koy fazla ısınmasını engelle ve kullanmayacagin zaman şarjin fişini cek önlem amaçlı elektronik cihaz sonuçta kimse garanti vermiyor biey olamayacağına dair
En İyi Cevaplar