olumlu yonu eskiden saklanan albumler, hatira defterleri daha kolay ve kaybolmayacak bicimde sanal ortamda saklanabiliyo. kotu yaniysa bu tarz seylerin tum romantizminin gitmesi, sanalin verdigi robotsallasma hissi. insanlar sadece guzel anlarini sosyal medya hesaplarinda paylasiyo, profillerine baktigimizda onlarin hergun dertsiz tasasiz mukemmel bir hayat yasadiklarini saniyoruz. kendi hayatlarinda bircok problem yasayan insanlar sosyal medya sayesinde hayatlarinin digerleri gibi duzgun olmadigi hissine kapilip psikolojik problemlere kapilip gidebiliyo. insanlar güzel anlari yasamayi unutup artik hayatlarini paylasmak ya da gostermek icin yasiyolar.
Berbat bir durum eskiden sadece MSN vardı en güzeli de oydu keşkeler bütün hesaplar kapatılsa sadece facebook ve msn olsa. O kadar manasız anlamsız sosyal hesaplar var ki insanlar şaşırmış hangisini kullansam da hangisinde ne paylaşsam diye üzülüyorum bu duruma olumlu yönleri elbette var ama en çok olumsuz yönleri var bunun önüne geçilmeli diye düşünüyorum son zamanlar da çok dikkatimi çekti ilişkiler sosyal medya yüzünden bitiyor boşanmalar v. s en çokta çocuk istismarı ve diğer kötü alışkanlıklara teşvik olunuyor 🙄😒
Dediğin Söz Gerçek sevmeyi bilemeyen insanlara geçerlidir gercek seven asla aldatmaz kızlar ver erkekler "AŞK" nedemek oldugunu iyice ögrenin sag soldan duyma olarak değil.
@weise eksiyi veren sizsiniz sanırım anladığım kadarıyla her neyse bu önemli değil ben sadece aşkı kastetmiyorum genelleme konuşuyorum aşkı sağda solda duyup öğrenicek değilim ki kendi gözlerimle gördüm adam evli ama hiç boş kalmıyor kendini bekar gösteriyor neresi aşk bunun üstelik severek evleniyor !!! Bana gelince her gelene kalbimi açmıyorum ben eğer gerçekten seversem zaten bunlara gerek kalmaz. Sosyal medya gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor farkındanda mısınız bilmiyorum ama gözünüzü iyi açın aşk için çalışmıyor sadece adam kaç yıllık karısını int de tanıştığı kişilerle aldatıyor ha demek ki siz de öyle yapıyor ya da yapacak cinstesiniz bu kadar tepki verdiğinze göre yazık 😏
Ben Realde Çok başarılıyım sanalda insanları analiz etmektede başarıyım senin söyledigin "ben gördüm cok seviyor ve evleniyor diyorsun sanalda başka yerlerde takılıyor aldadıyor diyorsun o kişi her kimse okadar yıldır eşine güzellik ve iki dudagı arasından çıkan sözle sevmiş bunun sosyal medyala alakası yok sanalda alakası yok insanın düşüncesiyle karakteriyle ve gercekten aşkı kalpine işlememesinden kaynaklanıyor" Söylediklerimin tam tersi olsaydı Eşini Son nefesine kadar baglı kalır sanalıda sadece işi geregi kullanmayı bilirdi onun amacı belliymiş real aşk fiziksel begeni aşkı gönülden degilmiş senin sözğn bunu kanıtladı.
@weise çok yanlış düşünüyor ve algıda sorun yaşıyor sun sanırım her konuyu aşka bağlıyorsun kim sosyal medyanın olumsuz olduğunu yazsa altına alakasız yorum yapmışsın gözümden kaçmadı ve eksi vermişsin bence sen önce ne söylediğini bil analiz et kendini sonra bana yaz.!! Benimle bu konuda en son tartışıcak kişi sensin ve sana şu kadar söyleyeyim en dürüst en iyisini bile bozan tek yer sanal alem sen o çeneni ve parmaklarını yorma mümkünse olur mu? Gerçekler ortada.
Sadece Aşk degil o konu bazılarınızın yorumlarından esinlenerek cıkan birşey ve dogrular senin söylediginde aşka baglıyor yıllardır seven adam sosyal medyada aldatması neyı anımsatır siz yazıdıgınızı unutuyorsunuz unutkanlıkmı var aşktan bahsediyorsunuz diyorsunuz. her yorumun altındakı yoruma uygun sözlerdir. Dogru kullanmayı bilene sıkıntı yok ama yanlış yolda kullananlarda karakter meselesi düşünerek okuyun yazın agızdan ve baştan sagma degil akıllı insan nerelere gidecegini bilir degilmi işte sanalda öyle akıllı insan nerelerde duracagını bilir o bahsettigin " cocuk istimamarı , kötü alışkanlıkları tesvik. ve aldatmalar" Bunlar cahil insanların kalplerinde kötülük olan kişilerdir.
@weise Bende sana en iyi insanı bile baştan çıkarıyor diyorum allah aşkına anlamıyorsun boş laf yapma bari ya belli kimin ne olduğu sen sadece olumsuz diyenlere eksi vericek kadarsın bunu daha iyi anladım seni hiç bir şekilde kayla almıyorum yazdıkların çok alakasız hep aynı cümleler neyse iyi geceler.
İlişkilerimi, arkadaşlıklarımı sürekli olarak sosyal medya alışkanlıklarına göre seçiyorum. Bana kalsa WhatsApp'ı da reddedeceğim de bazı sosyal medya manyakları yüzünden artık resmi yazışmalar buradan yapılıyor. Eskiden çağrı atıp kapatmak vardı, eskiden sms sadece bayramda atılırdı. Hatta sms atmak için kontör alırdık. Aria sms ücretini bir kontör yaptı diye tüm okul arialı olduk. Sonra Aycell ile birleşti. Bunları çoğunuz unuttu tabi. En son ne zaman birisini düşündüğünüz için çağrı attınız? Sosyal medya kullanmayan bir karım olsun da çocuğumuz e-bebe olmasın.
Abartmadan sosyal medya kullanmakta bir zarar yok. Ama en iyisi kullanmamak, daha çok vakit harcanması gereken durumlar var. Olabildiği kadar telefondan uzak duruyorum. Siber aleme savaş açtım. Aile içi çok olumsuz etkileri var.
bence olumlu taraflari var yurtdisinda yasayipta turkiyede ki akrabalariyla her an her dakika gorusme imkani sagliyor. skype facebook goruntulu konusma felan. teknoloji yokken insanlar 4,5 ay mektup telgraf beklermis sevdiklerinden. tabi o zamanlar herhalde daha degerli olurdu cok beklenildigi icin kiymetle saklanirdi o mektuplar. simdi oku sil :)
Her anlamda olumsuz olduğunu gözlemledim yalnızca ellrimizden düşmeyen telefon tabletlerle saatler harcamak dışında kırgınlıklara yol açıyor yanlış anlamakara... Kızının kardeşinin bir başarısı ya da bir planından haberdar olmak bu mecralarda oluyor Artık.. Tek kullandığım sosyal medya ks ii ki de öyle ☺
Türk aile orf ve adetlerini kırdı geçirdi.. sanal alem aile içi iletişimden tut arkadaşlık çevre faktörünü bile etkiliyor.. yararlı kullanırsan amenna ama bir toplum içinde arkadaşlarla gidilen yemekte herkesin elinde bir telefon kimse birbirinin yüzüne bakmıyorsa ne acı.. sosyal medya kullanmıyorum burası hariç çünkü arkadaşlarım çevrem bugün de surda bunu yemiş gezmiş demesindense beni araması sormasi kısacası merak edilmek daha önemli. Illaki yararı var ama dozajı çok önemli..
Teknoloji yanı sanal örf adetlerimizi bitirmedi insanların düşüncesizlikleri bitirdi teknoloji sanal sadece iletişim ve baska tanımadıgımız insanlarla anlamayı ve tanışmayı sağladı ileriki dönemlerde dahada iyi olacak o dedigin yoruma gelince insanlar kalplerine sahip çıksın sanal bizleri ayırmıyor bizleri birleştiriyor ve dünyada olan bilgileri arkadaşlıkları bizlere sunuyor kullanmayı bilene
Ben kullanmayan birisi olarak gözlemlediğim için daha net görebiliyorum o iletişim kopukluğunu insanların sosyal medyaya nasıl bağımlı olduklarını.. bağımlı kişilere iletişim ne kadar eksikleşti şu sosyal medya yüzünden dediğimiz zaman genelde 'yoo ben hem buraya bakıyorum hem sizi dinliyorum' şeklinde cevap almak olabildiğince normalleşti..
Real real dediginiz sevgi beden ve seks düşüncesinden başka birsey degil sanalda birbirini gormeden gercek kişiliginle tanıyıp uzunn aradan sonra buluşum ne kadar dogru secim yapdıgınızı anlıyorsunuz. Realde sadece fiziksel begeninizdir belli zaman sonrada okişiden sogumanızdır ama sanal kişiyi "Düşünmeyi bilene" her yönüyle tanımanızı saglar. Bazılarınız Sanal yalan sözünü kullanır unutmayın sanalda yalan söyleyen realde yalana tur farkı attırır kalp' e yalan girdimmi her yerde aynıdır.
İnternet & Teknoloji konusunda 468 cevap paylaştı.
Sosyal medya olarak burayi kullaniyorum.. Ama ne zaman ki akilli telefonlar cikti.. Aile ve arkadas ortami kopmaya basladi.. Cünkü ac görüntülü konus uzakta da olsan.. İnsanlar bayramlarda bile ailesinin yanina gitmiyor tatile gidiyor.. :/
Genel olarak bence olumsuz sonuçları var. Eşi çocukları anayı babayı ihmal mi dersin, işini aksatmak, zamanı boşa geçirmek, kendini belki de olmadığın gibi göstermek, bla bla bla
Sen Aktif insansan Takıntılı degilsen realde sanalda hep mutlu olursun sanal demek teknoloji demek sevdiklerinle baska insanlarla iletişim aracıdır sen hem evinde ailenin yanında oluyorsun hemde evindeyken arkadas ve yeni arkadaslarının yanında oluyorsun.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Sosyal medyanın etkilerini aile ve arkadaş ilişkileri üzerinde değerlendirmek gerekirse nasıl bir değerlendirme yaparsınız?
En İyi Cevaplar