Akşam uyurken mi sarja takmaliyiz yoksa gün içinde dolduğu kadarmi şarjdayken oynamalı miyiz?
Cevabın nedir?
1. pili her fırsatta şarja takın. li-ion pil ne kadar aktifse o kadar uzun ömürlü ve sağlıklı olur.
2. li-ion piller sonuna kadar bitirilmemelidir. sürekli bunu yaparsanız kimyasal olarak pile hasar verirsiniz.
3. sabaha kadar şarjda bırakabilirsiniz. problem olmaz (orjinal şarj aleti ve pil olmak kaydıyla).
4. 2-3 ayda bir, sadece 1 defaya mahsus pili sonuna kadar bitirin ve sonra kapalı olarak %100’e kadar doldurun. bu sayede pil ölçer kalibre olur ve daha doğru yüzde değeri gösterir.
5. li-ion pillerde hafıza etkisi olmaz. ni-mh pillerden çok farklıdır. ayrıca yaklaşık olarak sabit bir döngü sayısı vardır. Bir döngüyü tek seferde de yapabilirsiniz (%100’den sonuna kadar harcayıp %0’a inmek=1döngü ) ya da birden çok seferde de (%100’den %50’ye inip şarja takmak, ertesi gün yine %100’den %50’ye inmek=0.5+0.5=1 döngü).11 Yorumla- +1 yıl
6. Pili her fırsatta şarja takarak hem döngü süresini uzatmış olursunuz (yani 1 döngüyü belki 2-3 günde tamamlamak) hem de pili aktif tutarak sağlıklı kalmasını sağlarsınız.
7. li-ion pillerin en büyük düşmanı sıcaklıktır. kullanım, şarj ya da saklama durumlarında mutlaka fazla ısınmasına izin vermeyin. kesinlikle çok sıcak ortamlara (yazın doğrudan güneş ışığı altına uzun süre, kapalı araba içinde, ısıtıcı, fırın gibi cihazlar üzerine) bırakmayın.
8. şarj sırasında cihazınız ister istemez ısınacaktır. siz şarj sırasında cihazı kullanırsanız aynı zamanda işlemci, ram vs gibi donanımlar da kullanılacağı için daha da fazla ısınacaktır. yani bu durum bataryanızın ömrünün kısalmasına sebep olacaktır. mecbur kalmadıkça şarj sırasında cihazı kullanmamaya özen gösterin.
En İyi Cevaplar
+1 yılReçeteyı yazıyorum Öncelikle telefonun yaşadığı en büyük problem ilgisizlik şefkat göstermelisin bazen parmağınla okşa iyiki varsın de. Unutmaki tedavi süresince yüksek motivasyon çok önemli. Sonra Sabah öğlen akşam tek kullanımlık nemli bişeyle temizle sonra gücü tamamen bittiğin de nazik bişekılde dikkat et tekrarlıyorum nazik bir şekilde şarj cihazına tak hastamız bir ayda eski performansına ulaşacağını garanti ediyorum
034 Yorumla
Soran+1 yılYeterince ilgi gösteriyorum elimden düşürmuyorum şarjdayken bile daha napiyim ben buna
- +1 yıl
Sarjdayken uyumasına izin ver hem sende kafanı toplamış olursun artı ilgiyi azalt bu kadar ilgide boğar
Soran+1 yılOnsuz yapamam ya başkasıyla konuşursa şarjdayken
- +1 yıl
Tamamda onunda bir hayatı var kıskançlık yapma vazo gibi yanında devamlı duracak hali yok ya.. çok bencillik yapıyosun 😒
Soran+1 yılOnun bensiz bir hayatı olamaz ben nereye o oraya seviyorum diyorum kiskancancam tabi
- +1 yıl
farkındamısın bak somurtuyor elinde tuta tuta tuttuğun yer aşınmış
Soran+1 yılO benimle mutlu sen aramızı bozmaya çalışıyorsun
- +1 yıl
Vallaha siz kızlar adamı yıpratırsınız 😂😂
Soran+1 yılsana yürüyorlar sanırım :D :D :D
- +1 yıl
Sen bana bunu diyeceğine reçeteyi uyguluyon mu söyle bakim 😏
Soran+1 yılşu an sarjda ve ilgilenmiyorum onunla :D zor dayanıyorum bazen kesişiyoruz ama sonra senin söylediklerin geliyo aklıma hemen göz temasını kesiyorum uzaklaşıyorum ondan azcık sevsem olmazmı ya çok özledim :D :D
- +1 yıl
Ahaha alemsin Doktorunu dinlemen gerektiği biliyorsun demektir 😀 Benimde bugün doktora ihtiyacım vardı orası ayrı migren tavan oldu çünkü
Soran+1 yılBaya bir düşündümde sahte doktorları dinlemek sakıncalı değilmi bence sakıncalı hemen sarjdan çıkarıp telefonumla hasret gideriyorum yalancı doktor seni... aaa bak bende doktorum baş ağrısına en iyi keçi sütünü ıspanak ve sirkeyle karıştır iç iyi gelir :D
- +1 yıl
vayyyy öylemi özellikle gidim aile doktoruna sorim altını çiziyorum özellikle sende gel yaptığım fedakarlığa böyle yanıt ver 😏 bir gün işin düşer sonra gelir tuzsuz tuzsuz yardımcı olabilir misin diye sorduğunda tek yapacağım şey elimde tuttuğum meyve kokteylını içerken HAYIR demek olacak
- +1 yıl
Bu arada gizliden beni zehirlemeye çalıştığını unutmayacam
- +1 yıl
😏😏
Soran+1 yılgelirim benim verdiğim cevabı verir aile doktoru da :D tuzsuz yemek sevmem zaten bende gider tuzlu yemeğe sorarım tuzlu yemek meyve kokteyli içiyorsa bana da ikram eder karşılıklı içip senin tek kalışına güleriz tuzluyla :D :D
Soran+1 yılgizliden çıkıpta seni zehirleyebilirim :D :D :D tamam tamam iğrençtü biliyorum neyse şöyle toparlıyım bişey yapcaksam sana alengirli oyunlara gerek duymam açık açık yaparım yani :D
- +1 yıl
Bide tuzlu çıktı karşıma bunuda yazdım bil neyse bugün ağır spor yaptım, Kendi ELLERİMLE hazırladığım meyve salatasından istermisin?😊😊 içindekiler ( mango, muz yaban mersini, ahududu) alerjin varsa söyle. bilmiyorum dediğin migren ağrısına iyi gelecek şeyi hala deneyemedım hala gizlisin çekiniyorum söylediğin tedaviyi uygulamaya 😏
- +1 yıl
Geceleri çok iyi gidiyor meyve yemek,. Herzaman yiyemesemde...
Soran+1 yılSEN HAZIRLADIĞIN için yemem :D valla neye alerjim var hiç bilmiyorum bir gün alerji testide yaparmısınız hocam öncelikle size alerjim var mı ona bakın isterseniz :D hım gizliden çıksam bana güvenip formülümü içceksin yani ama gizliden çıkmıyo şu an nolcak :D
Soran+1 yılönüme getirip meyve koymadıkları sürece bende aramam meyve aklıma gelmez :D :D
Soran+1 yılsarjım 100 olsunda artık rahatça uyuyayım 96 şu an az kaldı sabrediyorum :D
- +1 yıl
Cidden mi istemiyon? 😢 var gibi direk anlaşılıyor belli meyve çok yemediğin alerjini yüksek miktarda Tetiklemıs 😀😀
- +1 yıl
bana üstüne üstlük sabrediyon iyi tokatlıyosun beni😏 bu zamana kadar yemediğim tokatları senden yiyorum 😏😏
- +1 yıl
Bu arada sende anlamışsın gizliden çıksanda içmeyecegımı 😜
Soran+1 yılevet istemiyom öyle garip garip meyveler yemem :D :D bence meyveyle alakası yok alerjimin sizinle var hocam sizinle konuşmak alerjimi tetikliyor :D :D
Soran+1 yılmigreninize iyi gelir diye o tokatlar :D
Soran+1 yıliçeceğini bilsem özelden bile yazardım :D :D
- +1 yıl
Merak etme hepsini migdeme indirdim😂 Halbuki panzehırımde vardı. yokk yok olmaz sana veremem öyle alerjik reaksiyona maruz kal😀 Kafamdaki ağrı değişmedi yüzümdeki yanmayla acı tavan😏 Cık istemiyorum masum güzel yüzünün arkasındaki cadı ruhunu hissedebiliyorum😂😂
Soran+1 yılUmarım bu saatte onları yediğin için migren ağrıların ilerlemez aaa panzehir varsa dusunebilirdim aslında 😇 değişir acı şu an sadece şok etkisindesin o yüzden ağrı devam ediyor korkma iyi olacaksın :D aman sanki içinde yazmam kaldı hem bu zamanda herkes cadı ruhlu 😂 şarj yüzde yüz 100100 uyuyabilirim artık rahatça ben kaçtım
- +1 yıl
Görüşürüz Cadı, tatlı uykular umarım alerjik reaksiyon uykuna engel olmaz 😂 Ayrıca motivasyonun için teşekkür ederim Cadıda olsan biraz yufka yürek varmış içinde 😀😀
- +1 yıl
Eee olumlu etkileri gördün Eig olarak seçtin 😉 Cadı teşekkür ettim 😀
Soran+1 yılDaha bişey gördüğüm söylenemez kafama göre reçete yazıyorum senin dediklerine göre değil 😂 Rica ederim 😀
+1 yılŞarjdayken kullanmamak lazım. Tamamen bitip kapanmadan şarja takmak gerekiyor ve dolunca şarjda beklememesi Laz'ım diye biliyorum ama uyguluyor muyum? Hayır :))
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGün içinde şarja takıp oynamadan şarjı dolana kadar beklenmeli
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
22Cevap
+1 yılGece takmamanı öneririm. Yaymış olduğu radyasyon bir çok seye gebe bırakabilir insanı. Patlaması falan da cabası. Benim tavsiyem şarjı özellikle erken biten arkadaşlara en az 4000 mah bir batarya gücene sahip bir telefon alınız.
02 Yorumla
Soran+1 yılBenimki 4000 ama yetmiyor yani yetse bile gündüz yaptığımda oynuyorum bişey oluyor tam dolmadan çıkarıyorum
- +1 yıl
Ya telefon elinden düşmüyor , ya da bataryanda sorun var arkadaşım. Eğer çok fazla oyun oynuyorsan 7 inc bir tablet almanı öneririm. Böylece telefonunu daha uzun süre kullanırsın.
+1 yılşarj aleti ve telefonun bataryası herşey orijinal ise egerki şarjdayken oynasan bir şey olmaz..
şarj yüzde 20 ye gelince uyarı verdiği zaman telefona göre değişebilir ozaman şarj et onun altına düşünce etme batarya ömrü biter
ama şimdiki nesil pilller lion'dan örnek verirsek istediğin zaman şarj edebilirsin sorun olmaz gecede bırakırsan çok şarj olursa batarya ömrü bitebilir. bizzat apple'dan öğrendim bunları..00 Yorumla
+1 yılBittikçe şarj ediyorum gece de takılı bırakıyorum 20 senedir herhangi bir sorun yaşamadım.
50 Yorumla
+1 yılEfendim bunları düşünmek yerine kafama göre takılırım, sıkıntı olmaya başlayınca 30-40 liraya bataryayı değiştiririm kafam rahat eder 😊 eig lütfen 😄
06 Yorumla
Soran+1 yılBatarya cikmuyosa nolcak 😂
- +1 yıl
Zaten yeni telefonların genelde çıkmaz. Telefoncu arkasını ısıtıp çıkarır. Çıkmayan batarya olamaz yani
- +1 yıl
O yüzden eig "Please"
- +1 yıl
😂😂bence takılma yani eig seçmesen de olur
Soran+1 yılKendi kendine ne güzel cevap verdin 😂😂
- +1 yıl
Sağol knki her zaman 😀
+1 yılŞarjdayken oynamamalı tamamen 100 olmadan önce çıkarmali ve ikide bir takmak yerine dsha uzun araliklarla takmalisin şarja
09 Yorumla
Soran+1 yılPeki akşam uyurken taksan sabah uyandığımda çıkarsam sorun olur mu uzun süreli şarjda dursa 100 olduğu halde cikaramicam çünkü uyurken
- +1 yıl
O arads işte telefonun kapalı olarsk şarj olması dahs iyi olur.
Soran+1 yılYüzde 15boldumu şarja takıyorum hemen Gündüz de oynayıp duruyom şarjdayken bişey oluyor çıkmak zorunda kalıyorum tam dolmadan çıkarıyorum
- +1 yıl
zararlı tabide sarjdayken kulkanmakta artık ne yapalim
- +1 yıl
@DeneyimliAbi bu deneyimlerin hepsi yanlış. Sadece şarjda kullanmama kısmına katılıyorum. Diğerleri tam tersi. Aksine lityum iyon pillerin özelliği şudur. İstediğin her zaman takıp istediğin zaman çıkarabilirsin. Sık sık şarja takmak en iyisidir. Bir döngüyü tamamlatmamak adına. Ve bir pile en çok zarar veren şey, tamamen bitip kapanınca şarja takmaktır
- +1 yıl
tamamen bitip kapanma konusunda katiliyorum size zaten bende üstte kendiniz kapatıp gece sarjda birakin demiştim
Soran+1 yılUff napcam 😂
- +1 yıl
Bu jadar abartılacak bir durum değil bence çok kasma yani 😂
Soran+1 yıl2 seneden fazla dayanmıyor telefon o yüzden bıktım daha dikkatli olmaya karar verdim😀
Telefon şarj ediniz sinyalini vermeden takmıyorum, taktığım zamanda telefonu elime almıyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılYa acil bir yere gitmen gerekirse şarjdan cikarman lazım demi gece takınca daha rahat oluyorum ama uzun süre şarjda kaliyo bu seferde
+1 yılben gün içinde şarjın daha iyi olduğunu tim deki arkadaşımdan öğrenmiştim. birde şarj tam bitmişken takıyorum %1 e felan inince
00 Yorumla
+1 yılTelefonu kapatıp tak şarja. Gece çok derin uyuyosan gündüz tak. Şarj aleti patlayabilir. Duyuyoruz haberlerde
00 YorumlaAkşam telefonu şarjda bırakma tamamen dolmadan şarjdan çıkarma bir de şarj dolmadan telefonla çok oynama motoru yakıyor
00 YorumlaSağlıkçı aklı. Doktor musun hemşir misin? Att ya da paramedik de olabilirsin. :)
03 Yorumla- +1 yıl
Yokya Tıpla ilişkim yok ama düşünmedim değil bunuda söyleyim 😀 Endüstri Mühendisıyım İnşaat Şirketimizde Yazları Finans ve gayrimenkul departmanında alım satım Managerıyım yazıları tabi maalesef okulda uzadı bir dönem bitmesi gerekirken 😟
- +1 yıl
Bu arada Yağmur sağlıkla ilgili tüm bölümleri saymışsınya 😂
- İnternet & Teknoloji konusunda 564 cevap paylaştı.
+1 yılen fazla 98'e kadar doldurmalisin pil omrunun uzun olması için
00 Yorumla Akşam uyurken takarım
Ara ara şarj etmek bataryayı yıpratır00 Yorumla
+1 yılGece takma haberde gördüm şarj makinesi patlamiş adamin nerdeyse ev yaniyomuş gündüz şarj et
04 Yorumla
Soran+1 yılGündüz de oynayıp duruyom şarjdayken bişey oluyor çıkmaktadır zorunda kalıyorum tam dolmadan çıkarıyorum
- +1 yıl
Yemek yerken, banyodayken filan tak
Soran+1 yılYemek yemem banyo yapmam en fazla yarım saat o yarim saatte de dolmaz zaten neyse yapcam artık birşeyler teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılSarjdayken hiç bir şekilde kullanılmamalı telefona zarar verir. sarj %6ya kadar falan mümkünse sarja takılmasa iyi olur tam doldurup kullanmak en sağlıklısı
00 YorumlaZaten her sene telefon değilen bir topluluk olduk tak gitsin pil ölürse yenisini taktırırız en fazla
00 Yorumlasarjin bitmek üzere iken sarj et sakin sarjda oynama
03 Yorumla
Soran+1 yılGündüz de oynayıp duruyom şarjdayken bişey oluyor çıkmakzorunda kalıyorum tam dolmadan çıkarıyorum
+1 yılTam kapandığında jarza takmalıyız..
Veya yüzde 1 e düştüğünde..00 Yorumla
+1 yıltelefon kapalı iken şarj et faydasını görürsüm özellikle geceleri
05 Yorumla
Soran+1 yılGece uyurken sıkıntı çıkmaz yani ben 15 oldumu şarj hemen takıyorum bitmesini mi bekliyim yoksa kendim kapatıp şarja mi takiyim
- +1 yıl
iyice sıfırla hatta işin yoksa tam bitsin şarjı öyle tak
- +1 yıl
@Katre ben yıllardan beri deniyorum bataryam aynen ilk aldığım gibi çalışıyor benim tavsiyem budur uygularsın uygulamazsın senin problemin
- +1 yıl
Polemik yaratmak için demiyorum. Ama bilimsel olarak bu mümkün değildir. Bütün pillerde döngü denilen bir olay vardır. Yani tam bir şarj ve deşarj süresi. Ve her pilin bir döngü sayısı vardır. Şarjın bitmesini bekleyip şarja taktığımızda bir döngüyü bitirmiş ve ömrünü kısaltmış oluruz. Oysa ki tam bitmeden taksak, hatta sık sık şarja taksak bir döngünün tamamlanması daha uzun sürecektir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılen sagliklisi kapaliyken yuzde onun altindaki bir sarjdan yuzde yuz olana kadar doldurmak tek seferde.
00 YorumlaAkşam şarja tak diyecegim ama simdikiler hem sarjda hemde oynuyor sabaha kadar en iyi sarj tamamen bittikten sonra koy en sagliklisi o bence
00 Yorumla
+1 yılBitince tak en iyisi bitmeden takmak
00 Yorumla
+1 yılHiç fark etmez o dolunca şarj ı kesiyor zaten
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yıluyurken takmak tehlikeli
00 Yorumla Benim telde sorun surekli sarjda:)
00 Yorumla
+1 yılAnlamiyorum ya benim telefon da artik sarj olmuyor
00 YorumlaTam olduğunda çıkarmalıyız.
00 Yorumla
+1 yılşarz dolduğu zaman çıkartmak gerekir.
00 Yorumla
+1 yılSağlıklı derken sokuyon işte
00 Yorumla
+1 yılBunu bir önemi yok, kafana göre şarj edebilirsin
00 Yorumlauyurken
00 Yorumla
+1 yılbitince tak kanks
00 Yorumlayokk
00 Yorumlatel kapat o sekilde
00 YorumlaGece takarim*
00 Yorumla
Devamını Gör(19)