Sizin kedi yıkanıp makineden çıkınca rengi değişti pek kirliymiş :)
Çamaşır Makinesi Neden Tek Yöne Döner?
Tamburun Tek Tarafa Dönmesi Sorun mu sorusuyla başlayalım. Tamburun normalde belli bir süre sağa dönmesi sonra durması sonra sola dönmesi gerekir. Ancak sürekli tek tarafa dönüyorsa ya da tek tarafa dönüp durup yine aynı yöne gidiyorsa gibi durumlarda olabilir ve bu durum bir hata göstergesidir. Ancak hata kesin olarak şundan kaynaklı demek için detaylı inceleme yapılması gerekir.
Çamaşır Makinesi Tek Yöne Dönmesi Bozulma Belirtisi mi?
Büyük olasılıkla iletimle ilgili bir sorununuz var. Şanzıman kasnağını elle tek yöne çevirebilirsiniz ve bu, karıştırıcının çalkalanmasına neden olur. Kasnağı diğer yöne çevirirken (spin modu), tüm şanzıman onunla birlikte dönmelidir. Çamaşır makinesi tamburları yıkarken her iki yönde de döner. Çoğunlukla döngünün bir kısmını döndürdüklerinde her şey farklı olabilir. Eğer makineniz tek yöne dönüyorsa bu aşağıdakileri bir kontrol etmenizi öneririm. Çünkü çamaşır makinesi tek yöne dönüyor is bu aşağıdaki sorunlara işaret ediyor olabilir.
Termostat arızası
Yazılım sorunu
Su girişi bağlama hataları
Program aygıtı (anakart) sorunları
Program aygıtı ile motor arasındaki bağlantı sorunları
Gibi bazı sorunlar olabilir aslında bunlar dışardan kontrol edilebilir sorunlar gibi ancak kesinlikle önermiyorum makinenin dilinden anlayan bir uzman değilseniz ya da cevrenizde böyle birisi yoksa kesinlikle müdahale ettirmeyin çünkü sık karşılasılan bir durum yapmaya calısırken daha cok masraf açanlar var. 100 liralık arıza 500 lira oluverir en temizi servis çağırmaktır.
Sizin bakabileceğiniz sadece su girişi bağlantılarının doğru olup olmadıgı ve boşaltım konusunda bir sıkıntı olup olmadığıdır. Geçmiş olsun
içindeki bobin ile alakalı neden taktın buna kafayı taktın elibe bir tornavida al ve vida sık bakalım sola sağa sıkışacak ancak bazıları ters diştir ve sola sıkışır buda öyle işte
ayrıca makina sağa doğru dönerken devir besler ve sola da aynı ağarlıkta döner sadece sağa veya sadece sola değildir yönü ancak sıkma esnasında normalden hızlı olduğu için çamalırı sıkarken sola tam devir döner tabi birde programlama kısmı vardır
"Yok ya, bizim çamaşır makinesi de mi sağa dönüyor? " diye düşünürken sağımı solumu karıştırdım, sola döndüğünü sandım bir an ya 😃 harbi neden sağa dönüyor bak onca düşüncenin içine bunu da ekledim 😄
Sıkmada çift taraflı çalışır genelde bir sağa bir sola fizik kurallarından biriydi unttum suları tanktan dışarı çıkarmak için , motor yine aynı motor aynı şeyi yapıyor sıkarken sola dönmesi çamaşırların alt üst olup yer değiştirmesini sağlar sularını atamayanlara fırsat verir.