Çamaşır makinesinin şu almaması ya da aldığı su miktarının az olması buna bağlı fazla köpük oluşması, durulama süresinin uzaması sıklıkla karşılaşılan problemlerden biridir. Bu büyük gibi görünen aslında çözümü oldukça basit olan problemi birlikte çözebiliriz. Belki problem umduğunuz kadar büyük değildir ve bu işi tamirciye bile gerek kalmaksızın evde tek başınıza çözebilirsiniz. Önce çamaşır makinenizin neden su almadığı konusunu aydınlatmak gerekir. 3 sebep üzerine yoğunlaşabiliriz. Bunlar:
Makinenin hortumuyla ilgili problemler
Makinenin kapağıyla ilgili problemler
Makinenin deterjan ya yumuşatıcı gözünün tıkanık olması
Makinenin ana kartının yanması
Makinenin motorunda meydana gelen bozuklar
Makine kablolarının yanması
Gibi teknik ya da kullanıma ilgili kusırlardan oluşabilmektedir.
Çamaşır Makinesi Su Almıyorsa Ne Yapmalı?
Çamaşır Makinesi Su Almıyorsa Ne Yapmalı?
İlk önce makinenizin ön kapağının tamamen kapanıp kapanmadığını kontrol edin. Bazı makineler kapak tam oturmayınca tedbiri olarak az su alıyor ya da hiç su almaya işiyor.
Deterjan ve yumuşatıcı gözü tıkanmış olabilir. Bu durumda deterjan ve yumuşatıcı gözünü çıkarın. İçini güzelce temizleyin. Özellikle yumuşatıcı gözünde çok tortu birikebiliyor.
Makineyi biraz öne çekerek hortum ve tahliye borusunu kontrol edin. Yine makinenin musluklarının sonuna kadar açık olup olmadığını kontrol edin. Hortumların katlanmamış olmadığına da dikkat edin. Su filtrenizi temizleyin.
Hasar bunlardan kaynaklanmıyor ana kart, motor veya diğer yazılımsal konularla ilgiliyse teknik servisten yardım almanız gerekebilir.
Su Almayan Çamaşır Makinesi Nasıl Tamir Edilir?
Su Almayan Çamaşır Makinesi Nasıl Tamir Edilir?
Sorun ana kart ve motorla ilgiliyse en sağlıklı yöntem teknik servisten yardım almanız olacaktır. Muhtemelen büyük bir problemle karşı karşıyasınız demektir.
Bu tür problemlerle karşılaşmamış olmak için makinenizi yoğun olmayan saatlerde açmaya özen gösterin.
Suyu kireçli bir yerde yaşıyorsanız makinenizin deterjan gözüne bir miktar kireç önleyici ekleyebilir makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 887 görüş paylaştı.
Su vanası açık değildir bu 1 Program kartı arızalıdır bu 2 Makineyi yıkama kısmına aldığınızdan emin olun 3 Makine çalışmamış veyahut fişi takılmamış olabilir 4
En İyi Görüş