Arkadaşlar micro muhasebe kullanıyorum. bir firma kredi kartı ile bizim satıcımıza olan borcumuzu ödedi. Yani virman yaptı. Muhasebe kaydını nasıl girmeliyim. Lütfen yardım eder misiniz?
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Senin alacaklın, senin borçluna senin adına ödeme yapmışsa ilgili kayıt şöyle olmalı
120 Alıcılar
xxx alıcısı borçlu
320 Satıcılar
xxx satıcısı alacaklı
120 ve 320 arasında mahsup yapıcaksın. Ticari sistem kullanıyorsan cari hesap virman fişi büyük igtimal işini görür.
kodunu hatırlamıyorum ama virman işlemlerinden alt kayıt olarak kredi kartı hesabı seçmelisin
Evrak no kısmına makbuz noyu mu gircez peki?
evrak numarası kısmına hangi sistemi kullandığnızı bilmiyorm ama eğer varsa referans numarası veya dediğin gibi makbuz numarsını girmen gerekli
Cevap
3Cevap
borcu kapatan firmanın sizde mali kaydı var mı? eğer yoksa normal kayıt yap. firmanın alacağına, satıcının borcuna kayıt yapıcaksın sanırım böyleydi
İki firmanında kaydı var. İkisinden de düşeceğim. Müşteriye makbuz kestik. O da kredi kartı ile bizim satıcımıza olan borcumuzu ödedi
kredi kartı satışı seni bağlamaz direk satıcınıza çektiği için senin muhasebende nakit göstermelisin
320 ---- Borç
102 --------------------- Alacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar