Microsoft, Windows XP işletim sisteminden desteğini keseli 3 yıl oldu ancak Dünya genelinde bilgisayar kullanıcılarının %8'i hala Windows XP kullanıyor. Windows XP ile çalışan bilgisayarlar güncelleme almadığından dolayı, büyük güvenlik açıkları var. %1'lik kısım Windows Vista, %8'lik kısım ise Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıyor. Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Neden?
Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8
Windows 8.1
Windows 10
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bilgisayar kullanıcıları Windows XP'den vazgeçemiyor. Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?
Win 7 vazgeçilmez işletim sistemidir... Win 10 hala bir ton sorunlarla dolu ve her güncelleme ile beraber sorunlarla geliyor... Win XP sadece şu an için eski nesil PC lerde ve de ATM lerde çalışmakta... Güncel hiç bir PC de Win XP çalışırken sorun yaratır... Yeni nesil i serisi intel işlemcili notebooklar da Win 10 dan 7 ye dönmek çok zor üreticiler 7 ye dönüş olmaması için her türlü önlemi almışlar neredeyse özellikle de ASUS nptebooklar da ve şu anda da 3 tane ASUS u 7 ye çevirip driverlarını yüklemek için uğraşıyorum... Ha ben ne kullanıyorum Gaming PC için 7 kurulu yemişim DX12 olmasa da olur... Laptop ta da Win 10 kurulu bedava Pro lisansı var onu kullanıytorum.. :D :D...
Kardeş güldürme win7 vazgeçilmez , standart haline geldi bence aynı 480p gibi ne 360p (xp) gibi kötü ne de 720p (win10) gibi sistemi zorlamaz :D :D
Veee Tabi ki win10 kullanıyorum yaşasın sahtecilik :D
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizim okulun bilgisayarları hala xp lisans sorunundan dolayı sanırım. bazı bilgisayarları değiştirmişler şimdi 7 ye yükseltmişler. Kamuda hala xp kullanılıyor. Bilgisayarlar xp ile şahlanmıştı :) en zavallı windows vista seçildi. ne büyük hayal kırıklığıydı. programlar uyumsuzdu geçişler hatalıydı. windows vista geldğinde XP ye alışık gözlere bir hayli saçma gelmişti. Arayüz müthiş değişmişti. Hataları vardı.. Vista tutmadı 7 geldi. başarılıydı. Arayüzler genel olarak benzer oluyor. Artık windowslara pek bir yenilik geleceğini de sanmıyorum. yanılırım umarım.
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz deyip şıkları yüzde doksan win ile doldurman çok komik. Hani linux hani MacOS. Ayrıca xp kullananlar acilen win 8 ve üstüne geçmeliler çünkü xp de saptanan açık ile hacklanme olasılığınız daha yüksek
Biraz karışık olacak fotoğraf ama, Xp' baba dan farklı bir işletim sistemi kullanmadım hayatımda hiç.. :) Ayrıca şimdi farkettim en son 2005 te format atmışım :))
xp bir hafif işletim sistemi çok az bellek kullarak çok harika şeyler başarıyor ama şimdi ki sistemler öyle mi win 10 1200mb win7 600 mb ram yiyor boş halı
sistemi iyi olmayan insanlarda doğal olarak xp ye yöneliyor şahsen win 10 kullanıyorum gayette begeniyorum
Arkadaşlar ben yazılımcıyım. Windows XP her şeyimiz, halen geri uyumluluktan WindowsXP ile çalıştırdığım programlar var. şu an aldığım laptop windows 10 dışında driver yayınlamadığından ben mecburen windows 10 kullanıyorum. Mecbur olmasam windows 7 kullanırım. Çünkü tasarım yaptığım programlar windows 7'de çalışıyor.
Xp ilk çıktığında devrim yarattı, daha önce olmayan bir çok özellik ve tasarımı kullanıcıya sundu ve kullanımım oldukça pratik ve keyifliydi bu yüzden çok sevildi. Ayrıca onun hemen ardından çıkan Vista da beklentinin çok altında kalınca herkes Xp sevdalısı oldu. Ben şu an 7 kullanıyorum ama Xp' yi hep özleyeceğim :)
xp 5 sene önce kullandım video göstermiyo takılıyodu artık ne tür bir hızı varsa 6 ay idare ettim para buluncada 700 e toplama bilgisayar windows 7 aldım 5 senedir filmleri tekrar tekrar izliyorum hiç takılmada yok ama keşke bilgisayar almasaydımda internet kafelerde girseydim nete parasız olunca zevkde alamıyosun memnunum ama hayırlısıyla :) :) :)
Elimde HP Pavilion i5 işlemcili yeni dizüstü bilgisayar var, kendisinden yüklü Windows10 ile geldi, bir önceki dizüstü bilgisayarımdan aldığım Windows7 performansını bir türlü alamadım. Windows10'a alışamadım, sevemedim.
Win xp arayuzu kolay ve diyer isletim sistemlerine gore daha az yer kapladigi icin genelde tercih ediliyo ve Şu an win xp sp3 daha rovanşta win xp uzerine win 7 yama si kurulmus halidir hafidan ve ramdan kazanmak amaciyla bu yapilir ve okullarda win xp nin kullanmasi cogu programlar eski oldugu icin ve guncellenmedigi icin sistemide guncelemiyorlar (islerine geliyo) yani kullanim sababi bu bence pc nin ram ve hafizasindan kazanmak icin ve diyer sistemlere gorw daha basit oldugu icin
xp güzeldi ama vista bok gibi tutulmadı aynı şekilde 7 de güzeldi ama 8 de tutmadı şimdi 10 güzel ve tuttu gene ara sürüm çıkaracaklar pek tutmayacak Windows hep bunu yapmıştır.
valla evde bir bilgisiyar var pederin işleri için duruyor o da en son hatırladığım kadarıyla windows 7 ultimate vardı ayda bir açarız kendisini arada aklıma gelirse çalışıyomuydu lan bu diye açıyorum bir de e ne de olsa 10 yaşında makina
Nasil Skyrim konsol icin PC'ye uymayan sacma sapan mantikta bir oyun olarak ciktiysa, 10 da PC'den cok tablete uygun olarak dizayn edilmis, tek artisi cabuk acilmasi olan bir sistem.
Hayır güncel oyunlar oynayanlar bilir farkı. Windows 10 çok iyi işleyen bir sistem emin olabilirsin. Windows 7 öldü şu an. Yüksek boyutlu oyunlar ve yüksek donanımlarda Windows 7 hiçbir şey yapamıyor. SSD diskin hakkını veremez mesela Windows 7.
He yav he, iste bunlar hep tablet kullanir gibi PC kullanmak isteyen tiplerin hezeyanlari.
Kullanimi cok duz, opsiyon az, fazlaca basitlestirilmis ve modifikasyon imkanlarini dibe vurdurmus bir sistem o.
Alip dumduz kullanacak adam begenir ama benim hosuma hic gitmiyor, kullanissiz ve yavan geliyor.
Bu is biraz manuel vites-otomatik vites kavgasina benziyor.
Windows 7 oldu diyen kisi zaten adam gibi bilgisayar kullanamiyordur muhtemelen. Windows 7'nin oldugu yok, o senin dedigin guncel -Ki oyun teknolojisi o eski gelisimini coktan yitirdi- oyunlari falan oynamak icin az biraz kurcalamak, ayar yapmak falan gerekiyor sadece.
Windows 7 kullanilmasin diye Microsoft'un atmadigi takla yok bu arada, hani oldu ya, ciddi bir kullanici kitlesi yeni bilgisayarlarda falan direkt ilk is Windows 7 yuklemeye calisiyor, herifler BIOS'a kadar kodlayip izin vermiyorlar.
10'un acilma hizi disinda cidden pek bir artisi yok. 8 zaten rezaletti.
Cidden öyle, zaten o hantal yapısı yüzünden ciddi zarara girdi ve hemen ardından win10 çıkardılar :) ayrıca aşırı derecede pcyi yoruyor metro arayüzü sıkıntı vsvs :) çabucak win10 a geçmeni tavsiye ederim :)
En İyi Cevaplar