Soruyu soran, yağmuru aşk ve romantizm ile eşleştirip, romantizm üzerine bir konu açmış. Ben bir odun olarak konuyu odun gibi yani yazıldığı gibi anlamış ve böyle cevap vermiş olayım, soran da alınmasın.
Uydudan bir çok noktada ki hava sıcaklığı takip edilerek bir veritabanında toplanıyor, Bu noktalarda ki, rüzgarın hızı yönü ve nemli bulut taşıyıp taşımadığı takip ediliyor, Bu hesaplara göre (Örneğin sırbistan üzerinden yoğun bulut taşıyan +5C sıcaklıkta saatte 200km hızla ilerleyen bir rüzgar var diyelim) Aynı zamanda mısırdan saatte 150km hızla nemsiz hava yı sürükleyen bir rüzgar ikisi de istanbula doğru hareket ediyor, İşte bunların çakışma, çarpışma hesapları vb. yapılıp, büyük bir oranla yağmuru hesaplıyorlar. Ama bazen yolda bu rüzgarın hızı düşebiliyor, araya başka bir rüzgar girip yolunu çevirebiliyor o zaman da meteoroloji yanılmış oluyor.
Romatizmamdan dolayı 3 sefer yanıldığım oldu diğerlerinde hep isabet ettimm Tabii Rabbim bilir hepsini. Milleti inandırmak için elimden geleni yatptım amcamınoğlu hariç kimse beni dinlemedi kocaelinde yağmura mağdur kaldı çoğu :)
yağmurun yağacağı zamanı romatizma hastalarına sorun hissederler çoğunlukla hatta bilirler ve genelde %95 tutar kesin yağmur yağar meteorolojide bir çok cihazla ölçümlerle yapıyor tahmini tabi her zaman tutmuyor.
Meteorolojide kadrolu romatizma hastaları çalışıyır. 81 şehirde 5 hanım teyze, 5 beybaba görevli. Onların dizleri ağrıyınca yağmur geliyor demektşr ve meteoroloji genel müdürlüğü televizyonlara bilgi veriyor:)
En İyi Cevaplar