Bankanın güvenlik açığını bulmak suç mu?

bugün bir bankanın güvenlik açığını buldum. bazı dangozlar bu suçtur, yok içeri atarlar seni vs gibi saçma sapan laflar ettiler. ulan ben bu açığı bulmasam gidip başkası bulacak hesaptaki paraları indiregandi yapıp kaçacak yurtdışına neyin peşindesiniz?

bulduğum açık ise şu; 1 dolar karşılığı 1 gram altın (148 TL) alınabiliyor bu açıkla ve hesap bakiyesi ciddi miktarda artışa geçiyor kısa sürede.

bu açığın neyden kaynaklandığını da tespit ettim, banka sunucularında tamamen bir "bug" var ve bu güvenlik açığı normal şartlar altında ortaya çıkmıyor, ben yazılımla web üzerinden baya zorladıktan sonra ortaya çıktı ve sebebinin ne olduğu yolda yürürken aklıma geldi. İşin enteresan tarafı güvenilir diye düşünülebilecek popüler bir banka bu.
bana bazı aptallar ve bankacılar para ödeyip teşekkkür edeceklerine bir de hapse girersin, yasal olarak suç sayılır diyolar. eğer sen güvenliğini kullanıcının kendi inisiyatifine bırakıyorsan, açık veriyosan öyleyse internet şubesine girişte tek kullanımlık parola da sorma ulannn kafanız mı güzelll kızdırmayın beni yahu. abd'de bu açıkları bulanlara büyük para ödülü veriyo bankalar. facebook bile açığı bul milyonları kap diyor. türkiyede hapse atılıyor vay anam vay. türkiyede neden hırsızlık ve suçlar artmasın? firmalara iyilik yaramıyor, adamlar da illegal yolları seçiyor napsın garibim. bence avrupa birliği almasın bu ülkeyi yazık eder kendine.
Güncellemeler
+1 yıl
suçlar şunlarmış;
1. firmanın izni olmadan, verilerini değiştirmek sureti ile inceleme yapmak. yetkili olmadığın halde işlem yapman bir suçtur bu a sitesi de olabilir.
2. buldugun güvenlik açığını para ile satmaya kalkışmak.

Bu ülkeden kısaca bir cacık olmaz arkadaşlar. Ben hayatımı riske atamam.
Bankanın güvenlik açığını bulmak suç mu?