Ben biri soru sorunca dümdüz yazıyorum mesela WhatsApp falan gibi... Emoji kullanmayinca soğuk mu olmuş oluyoruz? Birkaç kere bununla samimiyet ölçen insana denk geldim de.
Değişkenler: Konuşulan kişi, konuşulan konu, konuşma şekliniz. Değişme imkanları: **Konuşulan kişi: "Samimi olunası insan" - "Samimi olunmayası insan" **Konuşulan konu: "Derin bir mevzu" - "Yüzeysel bir mevzu" **Konuşma şekliniz: "Samimi" - "Samimiyetsiz" Ve hepsinden önce "Herkes anlaşıldığı kadardır" sözünü de benimseyelim.
-Samimi olunası insan ile derin bir mevzuyu samimi bir şekilde konuşup, samimiyetsiz olarak algılandıysanız. Kendinizi açıklayın: "Emojilerin önemi olduğunu düşünmüyorum" anlayacaktır.
-Samimi olunmayası insan ile derin bir mevzuyu samimi bir şekilde konuşup, samimiyetsiz olarak algılandıysanız. Kafanıza takmayın. Gıcık kapacaksanız bir daha yapmayın.
-Samimi olunası bir insan ile yüzelsel bir mevzuyu samimi bir şekilde konuşup, samimiyetsiz olarak algılandıysanız. Üzerinde durmayın. Örneğin şu an bu soruyla bu noktadasınız. Ben şahsen sizin bu soruda samimi olduğunuzu ama yalandan kapris yaptığınızı düşünüyorum ki böyle görünmek istemezsiniz.
-Samimi olunmayası bir insan ile yüzeysel bir mevzuyu samimi bir şekilde konuşup, samimiyetsiz olarak algılandıysanız. Kendinize kızın. Bile bile lades resmen.
Not: Sizin samimiyetsiz olduğunuz kısmı almadık tabi. Not 2: Özet geç diyenler için; samimi olacağım diye emoji kullanmak istemiyorsanız kullanmayın. Ama bununla samimiyetinizin ölçülmesini istemiyorken, "Bununla samimiyet ölçen insanlar" diye birilerini yargılamanız çelişkili oluyor. Yapmayın.
İnternet & Teknoloji konusunda 627 cevap paylaştı.
Normal yazdığım bir şeyin sonuna ünlem işareti koysam saldırgan bir tutum olarak algılanıyor. Soru işareti koysam ciddi olarak algılanıyor. Ama sırıtan bir surat koyduğumda her şey güllük gülistanlık oluyor. İlginç... Samimiyet emojilerle değil satır arasındaki mesajla ölçülmeli. Tabii, ses de önemli bir faktör. Yazılı iletişim bazen yetmiyor.
Bir keresinde bir arkadasim yanimda birisiyle mesajlasiyodu o sirada bende mesajlarina bakiyodum tabi sonra konustugu kisiye mesajini yazdi ve sonuna dunyalar kadar şu aglamali gulmeli olan emoji varya ondan koydu. Ama kizin yuzunde en ufak bir gulme tepkisi falan yoktu sonra döndüm dedimki benimle mesajlasirkende gulucuk attiginda boyle somurtuyomusun diye sordum. O gunde sonra emojilere inancim kalmadi
İnsanlar yazışırken birbirinin duygularını net olarak anlayamıyor, çoğu insan da duygularını emojiyle belli ettiği için karşı taraf duyguyu emojisiz yakalayamıyor, doğal olarak emoji istiyorlar :D
Emoji eklemediğimde 'Bir sorun mu var' diye soruyorlar. Cümlelerimi yumuşatmak için sürekli ' : / ' bunu kullanıyorum yoksa kızgın olduğumu düşünüyorlar. Gülmediğimde bile gülen emoji paylaşıyorum. Garip ama öyle oluyoruz..
Mahkeme duvarı gibi olmanın bir anlamı yok. Elbette gerekli olduğu yerlerde emoji kullanmak şart. Çünkü internet dilinde kendini ifade etmenin başka bir yolu yok, şayet yazışıyorsan.
emoji cümleyinin yönünü bile değiştirir. Günlük hayatta nasıl mimik kullanıyorsak konuşurken, bu da yazı diline yansıması. Boş emoji atmaya gerek yok elbet ama hiç emoji kullanmamak da aşırı anlamsız.
Bende öyle ölçenlerdenim fakat sürekli kullanan birisi ise ve o gün ki konuşmamızda kullanmıyorsa bir sorun vardır. Genel olarak zaten kullanmıyorsa sorun yok
Artık okadar yer aldıki yazışmalarda bu emojiler , öyle algılanıyo Ama haksızda değiller. Konuşurken ses tonunu vurguları ayarlayabiliyosun ama yazarken o tonları emojilerle tamamlıyosun. Gayet doğal yanş
Alışmak ile ilgili bana da tavır almış gibi geliyor. Ama diyorum ya alışmak.. Ona bakılırsa noktalama işaretlerini bile kullanamaz hale geldik nokta trip oldu :D
En İyi Cevaplar