F Klavyenin mucidi İhsan Sıtkı Yener ölmüş ona ne demek istersiniz? Sınıfa girer Q klavyeye alışmış biri harf arama avına çıkardı F klavye de, oyunlarda bir de harf değiştirirdik belaydı yani kısaca başıma.

ben ikisini de kullanabiliyorum. f biraz türkçeye daha uygun diyorlar ama bana göre farkı yok. ben spontane girişiyorum.
aslında her ülkenin klavye standardı var zaten. msal almanyada y ile z değişik oluyor.
öbür ülkeler de kendine göre işaret karakterlerinin yerini değiştiriyor. bu nedenle rusyadan gelmmiş bir laptopla başka ülkelerden gelmiş laptopllar çabuk ayırt ediliyor.
F klavye Türkçe için daha uygun ama kullanım rahatlığı yok ve bazı internet oyunlarına uyumlu değil.
Benim tercihim tartışmasız Q Klavye 😉
F klavye türkçe için en uygun olan klavye lakin herkes q kullanıyor. Ikisinide kullanabiliyorum.
F klavyede okumayı yeni sökmeye çalışan bebe gibi oluyorum. Q daha rahat.
Cevap
20Cevap
F'yi mutlaka 10 parmak kullanmak zorundasın 2 parmak kullanmak ölüm. O açıdan q klavyei iyidir 10 parmak yazabilende oluyor zaten.
F klavye onparmak öğrendikten sonra q klavye kullanamıyorum. F klavye daha rahat
İkisini de rahat kullanıyorum.. Allah rahmet eylesin..
Allah rahmet eylesin cok iyi bir adamdı. Onun Öğrencisi sayesinde bende Şu an cok iyi durumdayım 👍🏻
hayatımda hiç kullanmadığım klavyedir kendisi. zor ya
İkisini de kullanmayan herkesQ demiş. Kesinlikle F klavye daha rahat. Edit (şuan q ile yazıyorum
Q klavyeye alıştım zaten.. hiç f klavye kullanmadım da
benim QWERTY ve gayet rahat bide onda alıştım 10 parmağa ama bir süre kullansam F klavyeyede alışırım :D :D
maalesef q yu ülkemizde yaygınlaştırdıkları için q klavye oysa F klavye eğitimi alıp heryerde onu kullanmayı çok isterim
iki klavyede de 10 parmak yazarım..
kursuna gitmiştim..
İkisini de çok rahat bir şekilde kullanıyorum ve ikisinde de çok hızlı yazıyorum
Q kullanıyorum babamın ki F ymiş gecen iki yazı yazacaktım parmaklarım felc oldu
Bilgisayarım Q, daktilom F klavye. İster istemez ikisine de alıştım 😃
Q Klavye her zaman tercihim :)
Allah rahmet eylesin ama q daha rahat
hayatım boyunca bir kere bile f klavye kullanmadım
Q tabiki f cok karisik
İkisinide on parmak kullanıyorum
Q daha rahat ama F de onun kadar rahat.
ikisini de on parmak yazarım.
İkisinide alışığım 😂
Q kullanıyorum ben. Allah rahmet eylesin
Q klavye kullanıyorum.
Ne gerek var klavye degisimine