Format atarken dvdreaderda sorun çıktı. Win7 dvd sini okumayi bıraktı. Bende pc yi resetledim. Tekrar açtığımda bu ekran çıkıyor. Elimde simdi win 7nin format usb si var. Sol altta**prepare to enter setup** yazıyor. Bekliyorum bu ekran değişmiyor. Bir sekilde pcyi usb den baslatirsam win7 yi kurabilirim. Ayrıca mor klavye jaklı klavye var ama pc klavyeyi algilamiyor.
Acil yardım!! Format atarken sıkınti çikti pc yi nasil düzeltebilirm?
Bilgisayari kapat daha sonra anakart üzerindeki bios pilini çıkart 1-2 dk sonra tak anakart ayarlarin sıfırlanacaktir saat tarih ayarlarini yaptiktan sonra boot bios ekranina girip istediğin ayarlari yapabileceksin. genede değişen bişi olmaz ise ramlarini çıkart temizle baştan tak.
Abi dediğini yaptım fakat sorun çözülmedi. Bios açmak içn del e bastığımda ilk attığım prepare to enter setup cumleli ekran çıkıyor. Hiçbir tusa basmayinca https://i.hizliresim.com/yVoXLM.jpg bu ekran çıkıyor
Harddiski çıkardim hicbir tusa basmadan pc yi actım. Yoruma attıgim foto daki ayni ekran cıktı. Anakart arızali olabilir mi ya da format atmadan once bilgisayari dvdreader dan baslat secenegini secmiştim. ekran geldiginde hiçbir sekilde klavyeyi algilamiyor.
Dediğim pc yi kapatip fişi çektikten sonra bios pilini çıkardiniz ise dvdden başlat seçeneğide sıfırlaniyor onla alakasi olduğunu sanmiyorum anakartinizdan olabilir.
İnternet & Teknoloji konusunda 326 cevap paylaştı.
Bios, anakart veya klavye ile ilgili bir sıkıntı var gibi. Bios pilini ve güç kabosunu çıkarıp 1-2 dk bekle daha sonra tekrar açmayı dene. Aşağıdaki cevaplarda hiçbir tuşa basmadan prepare to enter setup yazısının çıktığını belirtmişsin. Klavye problemi de olabilir.
İnternet & Teknoloji konusunda 371 cevap paylaştı.
Oradaki alt sol köşedeki mesaj biosa girmeye çalışıyor bilgisayar, eğer sen biosa girmek için del tuşuna basmadıysan klavyede o tuş takılı kalmış olabilir başka klavye tak dene, bununla alakalı birşey yoksa bios pilini çıkar 5 dk bekle tsk yerine senden biosa girip saat ayarı yapmanı isteyecek, gerekli ayarları yaptıktan sonra başlatabilirsin, bunlarla da alakalı bir durum yok ise hardiski enerjisini çıkar, çıkardıktan sonra başlattığında biosa girebiliyorsa o ekranı da geçiyotsa harddiskşnde arıza vsr demektirx hdd değişecektir 👍
Abi del tusuna basınca *prepare to enter setup** yazıyor. Ne kadar beklersem bu işlem biter. Ben baya bekledim hiç birsey olmadı. Bios pilini de çıkardım taktim. Pc yi açtıgimda benden saat ayarı istemedi. Aşağıda Dede01 diye bir kullanıcıya ekran fotosu attım. O ekran geliyor.
Benimde başıma gelmişti buna benzer bios bilini çıkart sonra tekrar tak ama çok dikkat et.. İnşallah biliyorsundur cıkarmayı :) Son olarak bilgisayar kapalı olucak fişide dahil.. :)
Hocam kaç yıldir ben bu bilgisayari kullaniyorum. Win7 64bit. Hic bir sıkıntı çıkmadı. Dvd readr da sadece sorun var format sirasinda arıza yapti. Ben formatimi hep kendim atarim bilgisayarima.
Anakartta sorun olabilecegini düşünuyorum. Cunku bir keresinde harddisk bozulmuştu. Bununla ilgili hata bildirimi almıştım ekranda. Ama Şu an öyle bir yazi yok.
En İyi Cevaplar