Hadi bana çok güzel bir bilim kurgu önerin ya da animasyon. Önerene +1 :) Sizce en iyi bilim kurgu filmleri hangileri, hangi bilim kurgu filmlerini sevdiniz?

Hadi bana çok güzel bir bilim kurgu önerin ya da animasyon. Önerene +1 :) Sizce en iyi bilim kurgu filmleri hangileri, hangi bilim kurgu filmlerini sevdiniz?

Bir Bilimkurgu filmi hayranı olarak benimde keyifle izlediği filmlerden sizin için güzel bir liste yapabilirim. Şimdiden keyifli seyirler diliyorum. Bu filmler genelde sinema tarihinin en iyi filmlerindendir.

"Dune," gelecekteki bir uzak gezegende geçen bir hikayeyi anlatır. Hikaye, farklı ailelerin ve gezegenlerin arasındaki politik entrikaları ve çatışmaları konu alır. Ana gezegen olan Arrakis, aynı zamanda Dune olarak da bilinir ve evrenin en değerli kaynağı olan melanj adlı bir baharatın tek bilinen kaynağıdır. Melanj, uzun ömür ve zihin açıcı özelliklere sahiptir ve bu nedenle galaksideki tüm güçler tarafından istenir.

Film, gelecekteki bir distopya dünyasında geçer ve ana karakter Alex DeLarge'in yaşamına odaklanır. Alex, gençlik çetesiyle birlikte şiddet, cinayet, soygun ve ahlaki değerlere aykırı davranışlarda bulunur. Alex, suç dünyasında başı çeken bir karakterdir ve genç arkadaşlarıyla birlikte "ultraviolence" olarak adlandırdıkları vahşi şiddet eylemleri gerçekleştirir.
Ancak Alex bir süre sonra yakalanır ve suçlarından dolayı hapis cezasına çarptırılır. Hapishanede, toplumun suçluları "düzeltme" amacıyla uyguladığı bir deneye tabi tutulur. Bu deney, Alex'i aşırı şiddete karşı tepkisiz hale getirir, ancak aynı zamanda onun özgür iradesini ve insanlık onurunu ortadan kaldırır.

Film, bir post-apokaliptik çöle dayanan bir dünyada geçer. Ana karakter Max Rockatansky (Tom Hardy tarafından canlandırılır), dünyayı kaosa sürükleyen şiddet ve kaynak savaşlarından sonra hayatta kalmaya çalışan bir adamdır. Max, yakalanır ve Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) adlı acımasız bir savaş efendisi tarafından esir alınır. Immortan Joe'nun su ve kaynakları kontrol ettiği bu çorak topraklarda, kadınlar onun haremindedir ve su kaynakları sıkı bir şekilde denetlenmektedir.

"Star Wars" serisi, uzak bir galakside geçen bir hikayeyi anlatır. Galaksi, Galaktik İmparatorluk olarak bilinen totaliter bir hükümet tarafından yönetilmektedir. İmparatorluk, galaksiyi ele geçirmiş ve gezegenleri kontrolü altına almıştır.
Ancak direnişçiler, Özgürlük İttifakı (Rebel Alliance) adı altında bir araya gelir ve İmparatorluk'a karşı savaşır. İmparatorluk'un karanlık tarafını temsil eden Darth Vader gibi güçlü Sith Lordları, galaksiyi kontrol etmek için kullanırken, Jedi Şövalyeleri gibi güçlerini iyi amaçlar için kullanan kişiler de direnişçilere katılır.

Hikaye, Joel ve Clementine'in ilişkilerinin sona ermesiyle başlar. Ancak Joel, bir gün bir hafıza silme şirketi olan Lacuna, Inc.'e başvurduğunu öğrenir ve Clementine'in anılarını zihninden sildirdiğini keşfeder. Bu durum Joel'i oldukça şaşırtır ve üzüntü içindedir. Bunun üzerine, kendisi de Clementine'i zihninden silme işlemine başlar.
Film, Joel'in zihnindeki anıları geri alarak ve Clementine ile olan ilişkilerini yeniden yaşayarak ilerler. Ancak bu süreç karmaşıklaşır, çünkü Joel, anılarının silinmesi sırasında neden bu kararı aldığını hatırlar ve ilişkisinin sorunlarını anlamaya başlar. İşte bu noktada, hafıza silme işlemi ve kişisel anıların karmaşıklığına odaklanan derin bir hikaye ortaya çıkar.

Film, taş devri döneminde başlar ve primatlar arasında yaşanan günlük mücadeleleri gösterir. Bu bölümde, bir grup primat, monolit adı verilen gizemli bir siyah dikdörtgenin etrafında toplanır ve bu monolitin etkisi altında ileri bir alete (kemikten yapılmış bir sopaya) sahip olurlar, ki bu alet daha sonra bir silaha dönüşecektir.

Film, günümüz dünyasında geçer ve ana karakteri olan Thomas A. Anderson'ı (Keanu Reeves) takip eder. Anderson, gündüzleri bir yazılım şirketinde sıradan bir bilgisayar programcısı olarak çalışırken, geceleri "Neo" adı altında bir bilgisayar korsanıdır. Neo, Matrix adı verilen gizemli bir şey hakkında duyduğu soruları ve rüyalarını anlamaya çalışmaktadır.
Hikaye, Neo'nun Morpheus (Laurence Fishburne) adlı bir hacker tarafından bulunması ve Matrix'in gerçek doğasının açıklanmasıyla başlar. Morpheus, Neo'yu gerçek dünyanın Matrix'ten ayrı bir yer olduğuna ve insanlığın aslında bir yapay zeka olan Makineler tarafından köleleştirildiğine inandırır.

Film, izolasyon ve güvensizlik ortamında gelişen bir gerilim atmosferi yaratır. İnsanlar arasında kimin insan, kimin Şey olduğunu anlamak imkansızdır. Grup içindeki şüphe ve paranoya artar ve izleyiciler de bu belirsizlik içinde gerilirler. Şey, başkalarını taklit etme yeteneği nedeniyle kimin dost, kimin düşman olduğunu belirlemek için sürekli bir tehlike kaynağıdır.

Hikaye, bir zengin işadamı olan John Hammond'ın (Richard Attenborough) sahip olduğu sıradışı bir tema parkı olan Jurassic Park'ı tanıtmasıyla başlar. Jurassic Park, Hammond'ın bilim insanları tarafından klonlanmış gerçek dinozorlarla dolu bir adadır. Hammond, bu parkı halka açmadan önce bir grup uzmana göstermek istemektedir.

Hikaye, gelecekte geçer ve ticari bir uzay gemisi olan Nostromo'nun yolculuğuyla başlar. Nostromo, uzak bir gezegende kaynak toplamıştır ve yedi mürettebat üyesi ile birlikte Dünya'ya geri dönmektedir. Ancak gemi, bilinmeyen bir sinyal aldığında rotasını değiştirir ve bu sinyali takip etmeye karar verir.
Nostromo, sinyali takip ederek gezegenin yüzeyine iner ve mürettebat, sinyalin kaynağını keşfeder: eski bir uzay gemisindeki garip bir yapı. Bu yapı içinde, devasa bir yaratığın bir insanın göğsünden patlamış olduğu gibi tuhaf bir manzara bulurlar.
sağlam bir sinema izleyicisi ve eleştirmeni olarak önerilerim :P
listede eksikler olabilir ama isim olarak en iyilerini veriyorum sana listemdekilerin
Minority Report
The thing
Aliens tüm serileri
I Am Legend
Twelve Monkeys
Blade Runner
Back to the Future tüm serileri
Planet of the Apes
Total Recall
Cube tüm serileri
The Fifth Element
Dark City
Pitch Black
Donnie Darko
Pandorum
Inception
Rise of the Planet of the Apes
Prometheus
Escape From New York
Escape From Los angelas
Ghostbusters
Source Code
animasyon: Toy Story serileri.
ice age serileri
shrek serileri
incredibles
up
despicable me
güzel japon animasyonları var bir dünya onlar onları da netten bakarsın
iiyim idare ediyorum sen ne yaptın ?sağolasın:)
Bilmiyorum artık zamanlan izlersin kaydet işte burada önerilen filimleri izlersin zamanlan iyilikte yaramıyor :P typical turkish woman :P
Şurada bilim kurgu diye paylaşılan filmler içimi parçaladı.
Gattaca ve 12 monkeys filmlerini haric tutuyorum. Ozellikle 12 monkeys cok iyi.
Klasiklerle başlayalım
Blade runner
Dark city
2001 a space Odyssey
Star wars serisi
Star Trek serisi
Terminator serisi
Onerilere gecelim
The man from earth
Primer
Moon
Frequently asked questions about time travel
District 9
Son donemlerden
Prometheus hayal kirikligi
Oblivion idare eder
Total recall eski film daha iyi
Cloud Atlas cok uzun.
Sonradan aklima gelenleri de yazayim. Genellikle distopyalari yazmamaya calistim. Onlari da eklersem lsite uzayacak.
Matrix, alien, back to the future, Mad max serileri.
Klasiklerden metropolis var. Sci-fi iyidir.
Son olarak Turk , kisa film formatinda Eski Dünyanın ordulari na bir bakabilirsin. Amatör ama emeğe saygı.
Evet onları da ben unutmuşum. Liste uzamasın sen zahmet etme diye yazdım ama iki dk boş bırakmaya gelmiyorsun. Hemen eklemişsin yorumda :/
Cevap
26Cevap
Bilim kurgu, insanlığın hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir türdür. Uzay yolculuğu, yapay zeka, zaman yolculuğu, paralel evrenler gibi konuları ele alarak izleyiciyi farklı dünyalara ve olasılıklara götürür.
İşte izlenmesi gereken en iyi bilim kurgu filmlerinden bazıları:
Yıldızlararası (Interstellar): İnsanlığın geleceği için yeni bir gezegen bulmak üzere bir uzay yolculuğu yapan bir grup bilim insanının hikayesini anlatıyor.
2001: A Space Odyssey Stanley Kubrick'in yönettiği ve bilim kurgu filmlerinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen bu film, insanlığın kökenlerini ve geleceğini araştırıyor.
Blade Runner: 2019 yılında, yapay zeka ile donatılmış replikaların insanlarla birlikte yaşadığı bir dünyada geçen film, iyi ile kötünün doğası üzerine bir sorgulama sunuyor.
Matrix: Gerçekliğin aslında bir bilgisayar simülasyonu olduğu bir dünyada geçen film, felsefi ve psikolojik açıdan zengin bir yapım.
Alien: Uzayda bir uzay gemisinde geçen film, mürettebatı yok etmek isteyen bir uzaylı ile mücadele eden bir grup astronotun hikayesini anlatıyor.
Star Wars: Galaksiler arası bir savaşın anlatıldığı bu epik seri, bilim kurgu filmleri arasında en popüler olanlardan biri.
E. T. the Extra-Terrestrial: Bir grup çocuğun uzaylı bir misafirle arkadaş olmasını anlatan bu film, çocuksu masumiyeti ve umut duygusunu yansıtıyor.
Back to the Future: Bir zaman yolculuğu makinesinin yardımıyla geçmişe giden bir gencin hikayesini anlatan bu film, nostaljik ve eğlenceli bir yapım.
İşte bu filmlere ek olarak, izlenmesi gereken bazı diğer bilim kurgu filmleri:
Arrival (2016)
Ex Machina (2014)
Her (2013)
Blade Runner 2049 (2017)
Dune (2021)
The Martian (2015)
Interstellar (2014)
2001: A Space Odyssey (1968)
Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)
Bu filmler, farklı türleri ve temaları kapsayarak, bilim kurgunun geniş ve çeşitli bir yelpazesini sunuyor. İzleyiciler, kendi ilgi alanlarına ve zevklerine göre bu filmlerden kendileri için en uygun olanı seçebilirler.
Blade Runner
The Matrix
2001: A Space Odyssey
Star Wars
The Terminator
E. T. the Extra-Terrestrial
Jurassic Park
Inception
Interstellar
The Day the Earth Stood Still
The War of the Worlds
Close Encounters of the Third Kind
The Fifth Element
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
The Empire Strikes Back
Alien
Aliens
The Martian
The Abyss
Gravity
Ex Machina
District 9
Moon
The Time Machine
WarGames
Minority Report
Children of Men
A. I. Artificial Intelligence
I, Robot
The Andromeda Strain
Sunshine
The Island
Equilibrium
The Prestige
Snowpiercer
Wall-E
Donnie Darko
Starship Troopers
The Fly
Total Recall
Dark City
Serenity
Stalker
Predestination
Annihilation
The Adjustment Bureau
The Time Traveler's Wife
Prometheus
Contact
The Chronicles of Riddick
Looper
Gattaca
The Road
War for the Planet of the Apes
A Clockwork Orange
Solaris
The 6th Day
Primer
Timecrimes
A Scanner Darkly
The Hunger Games
Star Trek
The Day After Tomorrow
The Minority Report
The Maze Runner
The Host
Lucy
I * Legend
Transcendence
Surrogates
The Purge
Repo Men
The Signal
Real Steel
Edge of Tomorrow
Coherence
Midnight Special
Life
Arrival
Passengers
Ghost in the Shell
Valerian and the City of a Thousand Planets
War for the Planet of the Apes
Ad Astra
Alita: Battle Angel
Doctor Strange
Ex Machina
Chronicle
Lucy
The Cloverfield Paradox
Upgrade
Her
Annihilation
Arrival
Chappie
Time Trap
Anon
The Wandering Earth
Snowpiercer
Bu liste, birçok farklı türde bilim kurgu filmini içermektedir ve bu filmler farklı konuları ve temaları ele almaktadır. İzleyeceğiniz filmleri tercihlerinize ve ilgi alanlarınıza göre seçebilirsiniz.
Arkadaşlar birşey sorucaktım daha önceden izlediğim filmi bulamıyorum ismini unuttum size bahsedeyim inşallah aklınıza gelirde söylersiniz : Uzay gemisinde gençler kafasına kask gibi birşey takıp diğer insanları uzaylı gibi görüyor filan kaskı biri çıkartıyor bunlar bizi kandırmış kendi insanımızı öldürüyoruz vs. diye uzuyordu film lütfen yardımcı olun
5. dalga
prometheus ve klonlar recreator filmlerini tavsiye edebilirim bana kalırsa sen zeki demirkubuz,un kader filmini izle.
Lusa ya ek olarak cevap vereyim.
The Matrix
Brazil
Metropolis
Planet of the Apes (1968)
Back to the Future serisi
İnception
Children of Men
Alien serisi
Yazmayi unuttuklarimi eklemişsin. 1984, Fahrenheit 451 i de yazalım.
Bilim kurgu önereceksem '' Resident Evil Serisi '' gerçekten güzeldir. Genelde kızlar ''The Host '' (Göçebe) adlı filme bayılıyorlar ona da bak derim.
Hmm o zaman sen Underworld serisini de izlemişindir hani şu Lycan vs Vampire :)
animasyon: bolt veya ratatullie
bilim kurgu: zamana karşı
fox tv dizilerini izle.ordaki boktan kurguyu hiç bir bilim açıklayamaz.çözümleme yaparken de zihnin açılır ferahlarsın
valla sen istediğin akdar yerleyebilirisin fox bu gidişle reytinglerin kralı olacak kanal d ide geçecek
Battleship ... ilgini çekeceğine eminim hayırlı seyirler...
in.time .. izledinmi ?
Animasyon seviyorsun demek :) "Ejderhanı nasıl eğitirsin" 'i izleyebilirsin.
"Karanlık yolculuk" , "kıyamet kitabı" o zaman. Nasıl bir animasyon seviyorsun hem? "Otel Transilvanya" izle?
Prestij izle +1 gerek yok teşekkür ediceksin bizzat eminim iddaalıyım :D
Sihirbazlık ile ilgili ama eminim ki çok etkileneceksin.
Teşekkür ediceksin unutma :D
Bekliyorum film sonu teşekkür demek :D:D
"prestij" hepsinden önce bunu izle. mantığı hep beni hayran bırakmıştır.
inception eski ama izlemediysen mutlaka izlemelisin.
3 idiot filmi ni türkçe olarak nerde izleyebilirim link atabilirmisiniz
2001: A Space Odyssey
günah keçisi harikadır
ben izledim zaten yargıç dred mi ne vardı onuda sen izle
Frankenweenie diyesim geldi.
gattaca yı izle hayran kalırsın
Mr Nobody.
12 Maymun
uzayda sevişenler
Ergo Proxy
hobbit i izle
kehanet