Öğrenci evi için en ucuz internet hangisidir?

Selamlar,
İnternet seçiminde öncelikle yaşadığın semtin alt yapısını çok iyi araştırman lazım. Bulunduğun konuma göre internet hızları değişebildiği için bence ilk önemli şey budur.
Alt yapını öğrenmek için ''internet alt yapısı sorguluma'' yazarak hangi internet sağlayıcısı maksimum ne kadar hız veriyor ve fiyatları ne kadar gibi akıldaki sorulara yanıt veriyor. Ya da direkt internet almak istediğin servis sağlayıcısının müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsin. Daha detaylı bilgi vereceklerdir.

İnternet, bakır ya da fiber optik kablolar aracılığı ile çeşitli yerlere dağıtılabilir. Bakır altyapıda ADSL ya da VDSL internet türü olur. Ortası koruyucu madde ile çevrelenmiş, cam yapılı bir kabloda ki altyapıya ise Fiber optik altyapı adı verilir.

İnternet Hızı Ne Olmalı?
8-16 Mbpss: Evde kişi sayısı genel olarak az ise ve çok yoğun kullanan bireyler yok ise ihtiyacı karşılayabilir.
20-35 Mbpss: Evde kişi sayısı fazla ise ve yoğun internet kullanımı var ise ideal hız olacaktır. HD video film, dizi falan seyrediyorsanız 35 Mbpss yeterli olacaktır.
50+ Mbpss: Kalabalık bir evde aynı anda birden fazla kullanıcı var ise 4K FHD videolar izleniyor izleniyorsa, Gamer birisi falan varsa yeterli olacaktır.Ülkemizde ne yazık ki internet alt yapıları vasat durumda ve 2023'te bile internet alt yapısı olmayan yerler var.

Genel olarak ülkemizdeki internet sağlayıcılarının önde gelen şirketi Türk Telekom'dur. Bildiğim kadarıyla bütün internet sağlayıcıları Türk Telekom'un alt yapısını kiralayarak internet satıyor. Bulunduğun konumda da en iyi hizmeti o veriyordur diye tahmin ediyorum.
Fiyatlara gelecek olursak Haziran ayında Türk Telekom %40 oranında internet tarifelerine zam yaptı. Bu zam, Türk Telekom alt yapısını kiralayan Superonline, Turknet vb. internet sağlayacılarına da yansıdı.
Benim bulunduğum bölgede maksimum 70 Megabit VDSL internet destekliyor. Ben bunun 24 Mbps hızında sınırsız olan tarifesini ayda 126 liraya kullanıyorum. Film, dizi ve youtube gibi şeylerde de gayet bana yetiyor. 24 aylık taahhüt ile aldığım için fiyat hep sabit. Eskiden uzun süre taahhüt yapmak insanı tedirgin ediyordu fakat bu yaşadığımız dönemde tahaddüt işe yarıyor herhangi bir fiyatta artış olmuyor. Arkadaşım Turknet'i 100 liraya kullanıyordu bir anda 170 liraya çıktı ve mağdur olmuştu.
Yaşadığımız zamana göre hala çok gerideyiz. Yabancılar 1000 Mbpss'İ geçik hızlarda internet kullanırken bizler 50 100 bile alamıyoruz acınası durum maalesef ve fiyatlar da bu hızları hak etmiyor. Umarım her eve en kısa zamanda fiber gelir ve daha iyi internet hızlarına ulaşırız.
Öğrenci evi için en ucuz internet markaları hangileri?
1- Türk Telekom’a Hoş Geldiniz Kampanyası 16 Mbit İnternet
Bu tarifede 24 aylık taahhüt sözü ile aylık 105 TL karşılığında sınırsız internet hizmeti vermektedir. Bağlantı türünüz fiber olması gerekmektedir. Bende Ttnet kullanıcısıyım gerek hizmet gerekse fiyat açısından gayet memnunum. Yaklaşık 4 senedir TTnet kullanıyorum. Bizim bölgemizde en iyi internet sağlayıcısı olduğunu düşünüyorum. VDSL 24 Mbit aylık 126 lira olan tarifesindeyim düşünenlere de şiddetle tavsiye ederim.2- Vodafone 16 Mbit 'e kadar Evde 16 Mbit ADSL İnternet
24 ay taahhüt karşılığında ayda 67.14 TL karşılığında sınırsız 16 Mbit internet sunan Vodafone, uygun tarifeler arasında. Bu interneti hiç kullanmadım ama destekleyen alt yapı olduğunda gayet ideal hız ve uygun fiyatlı duruyor.
3- Millenicom - 16 Mbit - Limitsiz ADSL İnternet
16 Mbit sınırsız ADSL internet paketini ayda 99.90 TL karşılığında sınırsız olarak kullanıma sunan Millenicom'da son zamanlarda tercih edilen uygun fiyatlı internet sağlayıcıları arasındadır. Bu internete abim geçti şimdilik sıkıntı yaşamadığını belirtti. Kullanılmaya değer en azından taahhüt olmadığı için istediğimiz zaman ayrılma imkanı vermesi müşteri adına gayet iyi bir şey.
4- TurkNet - 100 Mbit - Limitsiz İnternet
Türknet, 100 Mbit VDSL sınırsız internet paketini ayda 129 TL ye kullanıcılarına sunuyor. Fiyatı uygun gibi duruyor fakat genelde TTnet alt yapısını kullandığı için fiyat hep sabit olmayabiliyor. İleride bu tarifeye zam yapabilir. Alacaksanız eğer bunu göz önünde bulundurmanızda fayda olacaktır.
5- Kablonet ADSL - 16 Mbit - Limitsiz İnternet
Bağlantı Türü ADSL olan ve 16 Mbit hız sunan bir diğer internet sağlayıcısı Kablonet ise 24 ay taahhüt sözü ile ayda 129 TL karşılığında en uygun fiyatlı bu tarifesini kullanıcılarına sunuyor. Fiyatı o hıza değer mi orası tartışılır. Yine de seçenekler arasında kalması açısından bilgi vermek istedim.
6- Vodafone Evde 24 Mbit ADSL İnternet
Bu tarifede ise yine 24 aylık taahhüt karşılığında aylık ortalama 87.50 TL karşılığında sınırsız ADSL internet vermektedir. Fiyatı hızına göre gayet uygun duruyor. Fakat vaad edilen hızı verir mi? Orasını deneyimlemek gerekir.
Sevgiler.
32 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hepsi superonline alt yapısı kullanıyor fakat vodafone bu sektörde cok tecrübeli değil sınırsız bir internet bağlatın kesinlikle kotalı olmasın kota aşma gibi bir derdiniz olmasın. Sonrasında ki aşama ise şu adil kullanım kotası 50gb adil kullanım kotası şu demek oluyor;
Biz sana sınırsız dedik interneri ama 50GB kullandiktan sonra hızını 1mbps ye indirgeyecegiz demek Turk telekomu kotulemenin faydası yok sonuç olarak Türkiye alt yapısı ellerinde diğer firmalarla kıyaslanabilecek tek şeyi fiyat ve müşteri ilişkileri. Sadece taahüt yaptırma sakın! Cok canın yanar ogrencisin sonuçta kapatma kısmında cok sorun oluyor modemsiz bir tarife kullan ve 60TL'den baslıyor kablosuz modemler var onlardan bir tane al ve istedigin zaman kampanya degistirebil istedigin zaman iptal ettirebilirsin28 Yorumla- +1 yıl
@PloverNur Merhaba. Bu soru sorulalı belki 3 sene oldu. Bu abinde siteyi terkedeli uzun süre olmuş olabilir. İnternet bağlatacaksın ama interneti kullanım amacın ne olacak?
Mesela Yotutube, Netflix Oyun ağırlıklımı kullanacaksın ve bulunduğun binada altyapı ne durumda ona göre ben sana yardımcı olayım - +1 yıl
@PloverNur Türknet başvurunu iptal edip İnternet Kutusu adında bir servis sağlayıcısı var. Btk denetiminde ve Türk Telekom altyapısı kullanıyor. 100 Mbit Limitsiz 99 TL ve ben bu paketi kullanıyorum.
- +1 yıl
@PloverNur Firma sadece Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Türk telekom onun haricinde müdahale edemez. Başvurduğun Türknet bile sana interneti aynı şekilde Türktelekom altyapısını kullanarak verecek
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle komşularına danış, her bölgede aynı olmuyor şirketlerin hizmet kalitesi. Fikir edin kullananlardan ona göre 24 ay sözleşmeyi imzala.
Diğer yandan yakın komşunda internet var ise hız limitini ikiye katlayıp kullanmak daha makul olur. Genel bir görüş yapmak gerekirse de ttnet'den uzak dur derim.12 Yorumla
Soran+1 yılTTNET'i benim ailemin evinde yıllardır kullanıyoruz ve çok memnunuz. Benden önceki arkadaş da TTNET kullanıyormuş, 5 ayı kalmış 5 aylığına bana bırakma durumu var ama fiyat 66 TL dedi bana fazla geldi açıkçası, o yüzden başka seçeneklere de bakmak istedim
Cevap sahibi+1 yılDemek ki ttnet sizin evin oralarda iyi çalışıyor, benim bağlantımın kesilmediği gün yok diyebilirim. Başka şeçeneklerde ulaşabileceğin sonuç hız/fiyat iliskişine bağlı olarak pek değişkenlik göstermez. Eğer ekonomik birşey olsun istiyorsan komşu ile ortak kullanma fikrini benimsemeni öneririm.
- İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl2. pekati istediğin yerde kullanirsin..1. paket için tv de lazım 3. Pakette alt yapı her yerde yok taşınıp sıkıntı yasama yasin
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılBen operatörlerin İnternetlerinin yavaş olduğunu düşünüyorum.
4 adet internet sağlayıcıyı bizzat uzun süreli kullanıp denedim.
ttnet - vaadettiği hızı vermedi. durmadan dalgalanma veya yavaşlama yaşadım. sorun çözüldü 3 güne yine aynı oldu. kullanım süresi: 2 yıl
fixnet - uzak durun pingler tavanda oyun kesinlikle oynanmaz, üstelik download yapınca internet hızınızı azaltıyorlar arayıp sordum kabul ediyorlar verdikleri hizmet böyleymiş. kullanım süresi: 1 ay
gıbırnet - 1.5 yıl kullandım ilk yıl sorunsuzdu son zamanlarda pazar günleri ping sapıtıp 500 lere çıkmaya başladı. modemi resetlemek zorunda kalınca da ping normalde olanın 2 katına çıkıp sabitleniyordu, nadirde olsa pazar günü bir kaç saatliğine internetimin gittiği veya hiç düzelmeden sorun çıkardığı paket kaybı yaşattığı zamanlar oldu. genel olarak memnundum ancak pazar gün yaşadığım tablo internetimi değiştirmeme neden oldu. işin saçma tarafı forumdaki temsilcinin internetimin gitmesinin bağlandığım sunucular ile alakalı olduğunu söylemesiydi. telefondan yardımcı olmaya çalıştılar ancak söz vermelerine rağmen sorunu çözemediler. sanırım pazar günleri dns sunucuları cevap vermiyor yedeğe geçince bazı sunuculara olan pingleri artıyor. kullanım süresi: 1,5 yıl
teknobil - an itibari ile teknobildeyim tam olarak 3 ay boyunca kullandım bu interneti. neden 3 ay diye sorarsanız ping değerleri ttnet turknet gıbırnet gibi internet sağlayıcılarının 2.5 katı fazla. bir internet düşünün ttnetle yurt dışı pinginizi size yurt içinde veriyor. İstanbul'a 40 pingle çıkıyorsunuz. bunun nedeni pop noktalarının antep olması diye düşünüyorum. hız çoğu zaman stabil ping yüksek ve stabil değil akşamlar 300 pingler havada uçuşuyor kesinlikle alınmamalı. fiyatı 100mbit için 75 lira gayet uygun. kullanım süresi: 3 ay
internetkutusu - ikinci hattımdan geçiş yaptım şu an için temiz hız veriyor herhangi bir ping sorunu veya kopma yaşamadım. pazar günleri de stabilitesini koruyor.
internet sağlayıcı seçerken dikkat etmeniz gerek bir kaç husus olduğunu düşünüyorum.
kesinlikle pop noktasını öğrenin. marmara bölgesi veya marmara çevresindeki illerde pop noktası olan sağlayıcıları tercih edin. oyun oynuyorsanız kesinlikle bu kurala uyun yoksa 50 pingle sunucuda kek olursunuz.
internet için sıfırdan başvuru yapılıyorsa sıkıntı yok ancak var olan internetinizi başka sağlayıcıya taşıyacaksanız 3 ay boyunca başka taşıma işlemi yapamayacağınızı tek yolun kapatıp açıp tekrar kurulum ücreti ödemek olduğunu bilin. o yüzden elinizden geldiğince temiz bir seçim yapın. interneti her kapattığınızda portu kaybetme ihtimaliniz oluyor.
birinin memnuniyetsiz oluşu sizin de o sağlayıcıdan memnun kalmayacağınız anlamına gelmiyor. örneğin gıbırnet te yaşadığım problem geneldi hatta teknik destekteki arkadaş bile hafta sonu oyun oynarken yaşamış sorunu ileride düzelebilir ve siz yaşamayabilirsiniz bu sorunu, teknobil deki sorun firmanın alt yapısı ile alakalı ve genel bir sorun kesinlikle yaşayacağınız bir sorun. ttnet teki sorun ise genel değildi. yorumları okurken sorunu tam olarak anlamaya çalışırsanız doğru kararı verirsiniz.
söyleyecekleri bu kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.00 Yorumla
+1 yılben türknet kullanıyorum evde ama hiç tavsiye etmem, teknik ekipleri çok yetersiz sadece internetten arıza kaydı bırakabiliyorsun arayıp konuşabileceğin müşteri hizmetleri yok
genel olarak vodofone ve süperonline gerçekten çok başarılı ve hızlı00 YorumlaSana durumu şöyle anlatayim dışarı çıkarsan daha fazla para harcayaksiniz evde durup film izlemek daha kahkül yarın evde durup sürekli internete girecegin için üni felan okuyorsan sana 60 GB internet yetmez wifi açık olunca telefon güncelleme yapar ya da PC sınırsız en ucuzu al derim
01 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılkotasız internet olmasına dikkat edin de. Sınırsız 8 mbps internet yeterli. Türk Telekom Üniversiteli kampanyası en iyisi gibi duruyor. Şayet Türk Telekom'un daha hızlı çalışmasını istersen de modem arayüzünden dns yi 8.8.8.8 8.8.4.4 olarak Google'ınkiyle değiştir.
00 Yorumla Madem film dizi çok izliyorsun, bir kere kotalı internet alma. Limitsiz olsun. Ayrıca altyapı hangi firmanın ise ondan al, daha hızlı olur.. Diğerleri onu kullanıyor zaten ve yedek portlardan çoklayarak veriyorlar. Sonuçta da yavaş ve takılarak int. kullanmak zorunda kalıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılTurktelekom kullanıyoruz. Yıllardır başka hiç bir firmaya geçmedik. İllaki sorunlar olacaktır fakat arayınca ya da sosyal medyadan ulaşınca sorunu kısa zamanda çözüyorlar. Vodafone için net bir şey diyemem, tek bildiğim müşteri hizmetlerine ulaşmanın zor olduğu, superonline hiç kullanmadım ve çevremde hiç kullanan yok. Kısaca hepsi altyapı olarak turktelekoma bağlı diyebilirim. Turktelekomdan vazgeçmeyin, çünkü çözüm odaklı tek altyapı onlarda. Saygılar... 🙂🙋♂️
00 Yorumla8 tl bağlantı ücreti hepsine ekle bide ilk ay 15 tl damga vergisi var. Hepside aynı çünkü Türk Telekom alt yapısı hepsi aynı yerdem sorun olmaz
10 YorumlaTürk net kullan tavsiye ederim taahhüt yok sınırsız 150 gb akn her yöne bilmem kaç bin dk her şey dahil 60 tl
10 YorumlaTürkneti kullanmanı öneririm alt yapısı türk telekom zaten film dizi vs izliyosan 16mhps hız yetmez 50 ya da 100 olarak kullan. Ben türknetten çok memnunum üstelik taahhütsüz olması da ilk seçeneklerimdendi. Mecbur bırakmıyolar durman için 😇
00 YorumlaSuperonline bağlatın. Türktelekom'u düşünmeyin bile. İkinci seçenek Vodafone olsun.
10 YorumlaBen internet almadan bir arkadaşımın ev internstini aldım şu an duvarda oturuyorum senxe benim gibi yap boş ver interneti. internet almak aylık para israfından farksız eğer çalisio isen iyi bir paket al derim.
duvarda oturduğumun kanıtı:
00 Yorumla
+1 yıl1 yıldan uzun bir süre önce sorulmuş soru için KS benden cevap vermemi istiyor. Ben ne yazıyım şimdi. Belkide bu vatandaş üyeliğinide silmiş okabilir.
00 Yorumla
+1 yılVarsa altyapısı eğer turknet tavsiye ederim ve abone şartı yok istediğin zaman çıkabilirsin ben fiberini kullanıyorum ve turknet kendi altyapısını kullanıyor
00 Yorumla
+1 yılVodafone, yurt dışından çevirmeli hat kullanır bu da oyunlarda ya da ping düzenlemesi gereken şeylerde sana iş çıkartır.
Superonline de yok.
Türk Telekom.00 YorumlaVodafone nasıl bilemem ama superonline iyidir ben super onlineden ucuz diye ttnetd geçtim asla tavsiye etmem ttneti
10 Yorumlaİnternet tercihinde fiyat İle birlikte verimliliğe ve altyapıya da bakmakta yarar var. Çoğu sağlayıcı başkalarının altyapısını kullanıyor. Uygun fiyat sunmaları yanında yeterli desteği sağlayamadıkları da oluyor.
00 Yorumla
+1 yılbulunduğunuz ilde uydu internet hizmeti veren firmaları araştırın.
00 Yorumla
+1 yılŞaka sanırım akn li internet ile hiç bir şey yapamazsın
00 YorumlaTürknet 100mgbt sınırsız gb internet kullanıyorum 165 lira çok memnunum
04 Yorumla
+1 yılTürkTelekom Üniversiteli Kampanyası nedir sınırsızsa kaçırma derim vodafone da 50 gb yetmiyebilir 15 video dizi izlersin internettin biter rezil olursun
00 Yorumla
+1 yılTurktelekom tabikide bu bahsettigin internet paketleri kota aşımında ciddi rakamlar geliyor fatura turktelekom sinirsiz artı modem parasını da taksitlendirip faturyaa yansıtıyor
00 Yorumla
+1 yılValla bende Superonline var sınırsız 160 TL veriyorum alt yapısı yok dediler 2 saatlik filmlerde 1080 pde ortaya aldığımda filmi hiç takılmadan direk devam ediyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca bende ki taşınabilir her yerde kullanabilirim onu
+1 yılAltyapı yoksa kötü oluyor internet.
Bizim de altyapı yok Vodafone kullanıyoruz. 36 Mbps yetiyor 4 kişiye. Altyapı olan yerlerde 1000 Mbps internet 250 liradan ucuz oluyor (turknet)00 YorumlaVodafone ve milenicom. En iyi sağlayıcıyı istiyorsanız. TURKNET. Türkiye'nin en iyi internet sağlayıcısıdır.
00 Yorumla
+1 yılbirden fazla kişi kullanacağı için en iyisi;
-Hızlı bir internet
-Sınırsız interneten az 100TL olmalıdır.
00 Yorumla
+1 yılHepsinin alt yapısı Telekom dur.
Kablo net hariç apartmanda kablo net varsa o daha iyidir. Sıkıntı çıkarmaz00 Yorumla
+1 yılTürk Telekom 2 yıllık sözleşmeli var ucuza geliyor bide türknet ucuz
00 Yorumlasüperbox tavsiye ederim fiyatı biraz yüksek olabilir ama internet konusunda sorunsuzdur.
00 Yorumla
+1 yılLimitsiz int al. Film dizi çok yiyor ve kota aşımında fazla para ödersin…😇
00 Yorumla
+1 yılDigiturk 35 mbps hız yalın internet 24 ay tahahutlu 99.90 tl
00 YorumlaAdil kullanım kotası mümkünse olmasın çok filim izliyosan yetmeyebilir
00 Yorumla
+1 yılSuper online ucurur seni en iysi o.
10 YorumlaKablonet'i incelemenizi öneririm.
00 Yorumla
+1 yılTtnetten bir paket al kullan sınırsız
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıltürk telekom alırsan pişman olmazsın
00 Yorumla
+1 yıl50 -60 gb kota sana yetecek mi? kotasız al
00 YorumlaTürk Telekom diğerleri bazı konularda kötü
10 Yorumla60 GB yetmez sana bana yüz yetmiyo
00 Yorumla
+1 yılSuperonline iyidir
10 YorumlaTürkNet bence daha mantıklı.
00 Yorumla50 60 a uygundur paketler 130 150 civarı sanırım
00 Yorumla
+1 yılWiFi kırma programı indir miminkini kırarsa bedava
01 Yorumla- +1 yıl
ciddi bi suça girer buda parasıyla kendi internetini kullanmak daha doğru olur
+1 yılVodafone avantajlı sanki
00 Yorumla
+1 yılFiyatlara bakınca sok gecirdim
10 YorumlaTtnet bence
00 Yorumlad smart falan
00 Yorumla
+1 yılDirek netfilx al orada istediğin dizi film var.
01 Yorumla- +1 yıl
İnternet türktelekomdan al daha hesaplı
Vodafone almada
02 Yorumla
+1 yıltürknet e bakabilirsin
00 YorumlaTurknet tartismasiz
00 Yorumla
+1 yılBölgendeki alt yapılara bak hızlısını seç
00 Yorumla1 seçene k
00 Yorumlasuperonline iyi
10 YorumlaTurkcell Superonline
00 YorumlaTürk Telekom